AllmäntTräning

Nakenchock:)

 

Jag inser att detta inlägg efter det förra där jag lovordar godispålägg kanske inte rimmar riktigt:) Men, som jag sa, så handlar det ju om balans. Jag vill kunna äta skräp, men jag får liksom jobba för det. Och just nu har jag ätit mer än jobbat så det är övervikt på fettprocenten;)

Jag kan inte riktigt komma underfund med om jag är helt dum i huvudet eller om jag bara är lite småkorkad;)

Det här med backintervaller alltså:D

Att sen köra dem när det är ungefär noll syre i luften och det är kvavt och åskan mullrar runt omkring..det klassas kanske som självplågeri.

Så hur fan kan det vara roligt då??

Jag HATAR att springa, jag är inte bra på det, jag har en fot som det är fel på, ett knä som är instabilt och uttrampad fettkudde under andra hälen som gör att jag i princip går på hälbenet. Hur skönt det är kan ni ju bara fundera lite på;) Att springa på platta marken kommer jag aldrig att göra, för det är korkat på riktigt. Det pallar inte min kropp. Men i terräng och i backar är det ju en helt annan sak. Vidrigt jobbigt:) och en helt annan belastning. Jag springer mer på tårna och framfoten och får inte ont. Eller haha, jo, jag ljuger ju, jag har ont överallt, men det är hederlig gammal träningsvärk.

Det ser inte mycket ut för världen, men det är ju ändå en slalombacke, som klassas som Röd – medelsvår:)  Kör man slalom här hinner man med ungefär fyra svängar sen måste man stå på i störtlopp för att komma till liften. Den har ett hyfsat brant parti, och resten är rejält uppåt. Vi är inte direkt ensamma om att springa intervaller här på kvällarna, ikväll kom värsta sixpacket utan tröja sprintande;)

Haha, han sprang preciiiiis ut ur bild;)

Idag var det lite lerigt efter alla millimeter regn som fallit, men funkade utmärkt. Lite mycket snäckor och små grodor bara. Man får se efter var man sätter fötterna.

Syrran och jag har satt fem varv som vårt pass. Idag gick vi tre av dem, och sprang två. Med springa menas alltså mellan två stolpar, sen stanna och flåsa och försöka skaka ur mjölksyran innan man kör nästa etapp. Nästa gång är målet att bara vila en gång i mitten. Fast nästa gång kommer vi springa i Norberg:) De har ju nån slags slalombacke där med vet vi, den som vi lyckades köra vilse till och istället för att köra dit på fem minuter tog det oss två timmar och en nattsafari i ödemarken;)

När vi gjort klart våra vändor så körde vi till närmaste badplats och hoppade i. Nån jäkla belöning ska man ju ha. Vattnet är så varmt, det är gudomligt. Jag kan ärligt inte minnas när jag senast badade i så varmt vatten som den här sommaren, men det måste vara väldigt länge sen.

Det var  nu bara ett litet problem… när man badar i sina träningskläder så får man åka hem naken:)

Eller närmare bestämt i träningsBH och sarong. No more. Återigen tacksam att jag inte blev stoppad av polisen:D Hade varit snyggt att vara blöt och tappa sarongkjolen..

Jag har aldrig blivit stoppad av polisen, men det lär ju ske snart nu eftersom jag säger så här. Jag har nog heller aldrig gjort något som kräver att polisen ingriper så det är ju i sin ordning. Jag är rädd om mitt körkort och kör oftast som man ska, möjligen lite för fort ibland men inget mer.

Alltså i år har jag världens knepigaste solbränna! Jag är knappt ens brun för den delen. Vanliga somrar så ligger jag i solen så ofta jag kan, men i år har det lockat mer med skuggan:) Jag älskar det! Även om man ser helt muppig ut. Vit på magen, nedre delen av ryggen och övre delen av låren, alltså jag har haft kjol och linne på mig:) Övrigt har färg, men inte alls så som jag brukar. Jag har nog inte heller smort in mig med solkräm en enda gång, och definitivt inte bränt mig.  Perfekt ju:)

.

Åkte hem till barnen, slängde i klor i poolen och sen duschade jag. Normalt hade jag struntat i det, men vi planerar att åka till husvagnen i morgon ju, och det är najs att börja ren från kranvatten i alla fall, och inte sjövatten:)

Sen käka framför Morden i Midsomer. Sommarklassiker, måste ses:) Förut var det även Allsång på Skansen, men nu har jag lite svårt för programledaren. Eller de senaste som varit, vilka det nu är. Så, då är det bortprioriterat.

.

SÅ, augusti. Vad säger vi om det? Jag känner paniken krypa i kroppen, snart är det skolstart och tillbaka i det eviga snurret. Jag vill ha sommarlov året om:D

Men, vi är inte där än!!

Janelles bebis eller skolstart, vad kommer först? Hon är beräknad till 21 augusti, och jag vet inte riktigt när skolorna börjar, men det är väl ungefär då? Jag har ju flera ungar i olika friskolor som såklart har egna datum så jag vet inte riktigt:) Men det löser sig.

Nu ska jag sova lite kanske, men det är så härligt så här dags på natten, svalt och skönt. ”Bara” 21 grader:)

Ljuvliga, ljuvliga sommar!!!

Vi hörs snart:)

 

 

Kommentarer

  1. THERESE

    På tisdagar är det tipspromenad runt Eskiln, i Fagersta, kul för barn och vuxna och så finns det backar runt sjön.. ?

      1. Carina

        Japp. 4,3 mil i terräng. Just ja du ska upp och ner för 3 berg. Målgång är på sista berget. Kom igen nu! 12 timmar på er, ta med syrran ?

          1. Carina

            Folk säljer av sina platser till höger och vänster nu. 1:a helgen i september är det. ????
            Det e superfina vyer! ??

  2. Karin

    Jag tycker att den här sommaren har varit vidrig, igår t.ex. var det 33 grader hos oss och det gick inte att andas ordentligt. Hösten får gärna komma nu, omedelbart. Längtar efter frisk, klar luft, regn och gulröda träd.

  3. Tina

    Här skriver en glädjedödare:) Älskar hösten!! Sommaren är så stressig, och klibbig:/
    Sen kommer mörkret, lugnet, men när barnen var små, sa jag ju inget
    om detta, ville inte förstöra deras glädje för bad , sommarlov mm
    Hösten ska helst ha en klar fin luft, och dimmiga mornar:)
    Hua, vad ni tycker jag är knäpp…:)))

  4. Maria

    Jag har allra svårast för september eftersom det är värsta transportsträckan till hösten. Sommaren är slut, och dit räknar jag augusti också, men september kan bjuda på varma dagar – men då vill jag bara att det ska bli kallt och vinter så det blir gjort nån gång!

  5. Karin

    Jag tycker det är jobbigt med övergången till augusti, sommaren går liksom in i sluttampen då. Sista sommarmånaden, sen är det bara en lång jäkla transportsträcka tills nästa sommar. Den här sommaren har varit magisk, man tror knappt det är sant. Vi som minns sommaren -94; 6 veckor av fantastisk sol och värme, hade ju den som en sorts måttstock. Men sommaren -18; den slår allt ❤️
    Kram från mig

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting