AllmäntHuset

Handkirurgen och husfix:)

Varning för läskig bild lite längre ner:)

Idag började det inte heller riktigt som jag tänkt. Jag hade ställt klockan på 8.00, för att anmäla ungarna till gympa. Man har förtur en vecka om man gått förra terminen, men lik förbannat var den grupp som tjejerna går i fullbokad 08.04 när jag blivit utloggad en gång och fått logga in på nytt och äntligen kom in. Jag HATAR deras system. Det är hundra gånger bättre än förr när man fick ringa, men att inte bara få fortsätta när man gått på den där förbannade gympan sen man var tre år….det är ju helt värdelöst. Bah. Sur och skitirriterad slumrade jag till 09.15 när klockan ringde igen, jag hade ju erbjudit mig att hämta syrran från handkirurgen. Hon hade en bokad tid kl. nio, och skulle vara fastande. När hon aldrig hörde av sig så messade jag strax efter tio, tänkte att den där envisa typen kanske inte ville besvära mig, hon vet ju hur morgontrött jag är:)

Men nej, hon satt och väntade, och hade inte fått träffa en läkare än. Återigen, det fattas väldigt viktiga bitar för att vårt samhälle ska fungera…

Hon satt i ett undersökningsrum och väntade, och noterade att föregående patient nog väntat ännu längre;) Delar av patienten dröjde sig till och med kvar….;)

Efter TRE timmar var hon klar. Men inte klar som i KLAR, åh nej, nån operation bidde det inte idag, utan den blir snart, inom en vecka. Troligen onsdag, torsdag eller fredag. Jättebra eftersom vi skulle till husvagnen på onsdag:/  Men det löser sig:)

Då ska hon sövas(!!) och nerverna som är avskurna ska puttas ihop igen och sen är tanken att de ska läka ihop.

Nu kommer den läskiga bilden så scrolla lite om ni tycker sår är otäckt.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Läskigt va.

Syrran är vid gott mod, även om situationen för henne är extremt obekant. Hon går inte heller till läkare om hon inte absolut måste.

Jag hämtade upp henne, tog med fem kids och vi drog till Ikea, på syrrans önskan:)

Jordan och Jamie är riktiga odjur just nu. Egentligen är det Jordan, som triggar och tramsar och flamsar hela tiden, och är som en jäkla ekorre på speed. Han trissar upp Jamie och så har de skitkul i fem minuter innan Jamie gör illa sig. Antingen för att han ramlar eller så, eller så kastar Jordan något på honom/slår honom. Jamie ger ju igen, och bråket och illtjuten är ett faktum. Jag får spunk, och idag hördes jag  nog rätt ordentligt över Ikea. Och det var inte på ett positivt vis.

Jag hämnades med att de inte fick spela dator hemma, och jäklar vad det sved:D Haha. Kan de gott ha.

På Ikea handlade jag lite livsnödvändiga saker, och sen fikade vi innan vi drog till Jula för att köpa nät till hängrännorna. Tack för det tipset:)

Jag köpte två förpackningar, sex meter i varje och jag visste det inte, men mitt ögonmått sa att det borde räcka bra precis, och bli lite över. Japp. Exakt så var det, jag hade en bit på kanske 20 centimeter kvar:D Huset är alltså nästan 12 meter. Bra att veta om jag nu kommer ihåg det. Och bara att fortsätta lita på ögonmåttet.

Jag köpte även två spännande ”bollar” som man tryckte ner i stupröret.

Ser ut som ett fågelbo där inne, men för att säkra upp så lät jag det gamla hönsnätet ligga kvar, både hängslen och livrem ni vet:;)

Ska bli intressant att se om det blåser bort…det sitter då i alla fall som det ska.

Lite obehagligt är det att ligga på knä, på tjärpapp som är som asfalt, aj, och taket lutar ju en aning framåt/neråt.

Men det gick bra. När jag satt där och dinglade med benen så såg jag att en av takplåtarna på poolrummet blåst ner, så jag klättrade ner, flyttade dit stegen och spikade fast den. Noterade att det visst fanns hängrännor även på poolrummet…som var till brädden fulla av skit. Mockade bort det jag kunde, men stegen står så ostadigt där att jag blev sur och struntade i det. Det gör varken till eller från att det rinner över där, det hamnar bara rakt ner i en rabatt. Syrran som ju är enarmad höll emot stegen men det räcker  med en skadad syster i taget:) Såg att ännu en plåt åkt av och flyttade runt stegen. Min stege är nu inte en fin nätt sak i aluminium, nääää här har vi rejäla doningar i järn. Tungt som fasen. Spikade fast nästa plåt och svor som vanligt. Det är inte första, och knappast sista som de blåser av. de är fästa på ett sätt som gör att det inte går att få fast dem ordentligt. Jo, man kan riva allt och börja om, men där är vi inte än;)

Sen lagade jag ett av stuprören med nån specialtejp, och sen….sen jävlades jag med Doris:D

Hon smet efter Patricia och Simon idag när de gick till bussen, och de missade den såklart när de fick jaga rätt på henne och ta hem skithunden.

Jag har nu förstärkt och höjt upp staketet där hon hoppat över, och  stängt för i carporten så hon inte kommer runt på baksidan där. Hon smiter in till grannarna, och därifrån kan hon ta sig ut på gatan. Plus att jag har satt nät och gjort en grind av kompostgaller på andra sidan huset.

Hon kunde inte ta sig igenom just då i alla fall, men eftersom hon är en smart byracka så komma hon väl luska ut ett sätt förstås. Hon vet ju att hon inte får, men kan liksom inte hejda sig. Hon fattar ju dessutom att hon hamnar i grym onåd, men det är tydligen svårt att behärska sig in the moment. Alla hatar henne just då, och det är många ord om hur gott det vore med en gryta på hund;)

Haha, ja, men vafan, man blir ju tokig.

Syrran och jag hade båda samma tanke och i nästan samma sekund uttryckte vi den: Kanske ska vi bygga en riktig grind där? Det har vi aldrig gjort, så det vore kul:)

.

En annan sak som vi aldrig gjort, inte ens i närheten, det är att meka ihop en motorcykel. Men det ska vi få göra snart säger mamma:) Deras MC är isärplockad och med pappas anvisningar så ska vi få bygga ihop den:D Fatta vad kul!!! Vi bara roar oss. 😀

Förresten…så kanske det bara blir jag som får skruva nu….oj så tråkigt. Not:)

.

Ett annat tips jag vill tacka för, det är att boka tid för att göra pass på Arlanda. Där hade de shitloads av tider, varenda dag, och jag valde noggrant nästa tisdag. Eftersom vi åker till husvagnen om vädret tillåter och eftersom Novalie behöver ett medgivande från den andra föräldern, som lär dröja, så kändes det vettigt.

Nu har jag absolut ingen aning om vart man ska åka på Arlanda för att hitta passpolisen men det ger sig nog:D

Det tar typ en halvtimme att åka dit så det känns enklare än både Sala och Tierp, och så kan man ju tydligen få hämta ut det i Uppsala, det visste jag inte heller, så tack den som sa det också!

.

Nu ska jag snart sova lite, vi hörs snart igen:)

Natti natti.

 

Kommentarer

  1. C

    Hej Carola!har läst din blogg sen du va med i familjen annorlunda,börja morgonen med att läsa den!jag är 31 år å bor 2 mil utanför Växjö 2 barn som är en kille på 9 och en flicka på 6!kan du inte ha en frågestund snart??drt bästa med din blogg tycker jag är när du berätta om alla sysslor du gör?själv är jag städerska,en gång tänkte jag när du berättade pm ditt lilla städ kaos att gud vad kul det skulle vara att röja hos dig,inget illa menat,men det bästa är att städa hos folk när det är kaos för då får man ett sånt bra resultat,ett tips jag själv brukar ta Här hemma är nu jäklar denna veckan ska jag rensa övreplan å då menar jag alla skrymsle å vrå,samtidigt ha jag trasa å torka av allt!sen ta jag nedre plan sen källare,å då tvätta jag även gardiner å sånt samt putsa fönster!oj vad långt det blev bruka inte alls kommentera din blogg,men jag tänkte på dig lite extra idag då jag ha ett jätte tråkigt arbete framför mig men som du klarade nämligen renovera trappen?,ha slipat alla trappsteg men har spaljén kvar att slipa,tänkte höra med dig hur många gånger målade du trappen?målade du men pensel eller roller?hir fick du bort allt slipdamm innan du målade??ha en bra dag Carola?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Åh vad kul att du läst sen dess, fattar du att det är nio år sen vi spelade in??? Helt galet vad snabbt det går.?
      Trappan!! Det kliar i fingrarna att få påbörja nåt här hemma men allt får spin-off effekter, och jag har inte riktigt tid tror jag. Men planerna snurrar i huvudet!
      Jag dammsög trappan miljoners gånger och torkade av precis innan jag målade med mikrofiberduk. Kanske är det lite damm inmålat men inte så farligt mkt;)
      Målade säkert minst tre varv, och hade både pensel och roller eftersom det var små vinklar och vrår. Men jag målade ju inte själva trappsteget, där lade jag golv, utan ”bara” allt runt.
      Spaljén orkade jag inte slipa tipptopp?den sitter så att det inte går att se den från ena hållet så den sidan är inte perfekt, det var så jäkla jobbigt att hålla slipen uppåt..den är ju lite tung ändå:)
      Ha så roligt:)
      Och just nu skulle jag behöva nån som kom och röjde massa kläder.. och i garaget.. men det ska jag ta tag i innan min skola börjar:)

  2. Annika

    Jag älskar din blogg. Jobbat på annan ort under en vecka och inte haft täckning men nu så – läser ikapp allt. Älskar det du skriver!
    Kram och tack för skratt och för att du känns såååå äkta!

  3. Camilla

    Hej!
    Tack för en superbra blogg, den är suveränt bra, du skriver så mycket i varje inlägg med bilder till och det gillar jag skarpt. 🙂
    Finns det något tråkigare än en bloggare som lägger upp bilder på sig själv i sin nya kläder och tar i olika vinklar och c:a 10 bilder totalt på samma kläder!!!!
    Tråkigt om du frågar mig.
    Så nä, din blogg är den första jag läser varje morgon och kollar flera ggr om dagen.
    Ha en fortsatt skön dag.
    Kram <3

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting