Okategoriserade

Hans namn är…

🥁🎺Trumvirvel och fanfar🥁🎺

Namn är för mig något viktigt, och kul. Jag har alltid funderat hela graviditeten på vad barnet ska heta. Helt ärligt så är det jag som haft sista ordet i vilket namn våra barn har:)

Jag skulle aldrig gå med på något för att göra pappan glad, eller pleasa nån annan. Nej, vem fan är det som gör jobbet här? Som får kroppen förändrad och aldrig riktigt tillbaka till sitt ursprung, som blir tjock, mår illa, blir svettig och inte kan sova och har ont överallt? Som tillverkar ett barn i sin kropp? Som klämmer ut en unge, under en smärta som valfri man kastat in handduken direkt 😉 Och som sen producerar mat till detta lilla barn i över ett års tid?

Alltså något ska man ju ha för besväret 😇😂

Ja, jag har enväldigt valt namn.

Som tur är så hade pappan samma inställning 🙂 men han hade ju mål i munnen såklart, och ogillade han ett namn så var det ju inget kul att välja det. Så även om det låter bitchigt så hade han möjlighet att påverka:)Inget barn heter något som han ogillar, jag lovar:) . Men det slutliga valet var mitt.

.

Jag har aldrig berättat vilket namn det blir innan barnet är fött, för jag ville inte bli färgad av vad andra tyckte. Janelle och Simon gjorde likadant, och vi har alltså fått vänta hur länge som helst på att få veta:)

Svårt frustrerande 🙈men väldigt spännande. Lite oroligt också, tänk om de väljer något namn som liksom inte låter bra? Jag hade aldrig sagt det i så fall såklart för det är ju inte mitt val. Deras barn-de bestämmer. Men ändå:)

Jag ville ha en son som skulle heta Julian.

Julian och Jordan om tvillingarna var pojkar. Här slog pappan bakut och tyckte det var fjollnamn. Exakt vad han menade med det vet jag inte, men det gick i alla fall över ca tio år senare när Jordan föddes, då var det namnet helt ok. Och, han föreslog på BB när Jamie var född att det skulle bli en Julian. Men… då hade liksom jag bestämt något annat:)

Så Julian blev över. Och jag skämtar alltid om att alla andras barn ska heta det. För mig är namnet ”förbrukat”, fattar ni? Jordan Jamie och Julian hade varit coolt men nu.. äh det kan vara:) Jag skojar alltså när jag säger det, och det tror jag alla fattar. Janelle rynkar på näsan åt det namnet, det har hon alltid gjort och då är det extra kul att säga att mormor kommer kalla honom för Julian ändå, oavsett. Men såklart skulle jag inte göra det. Jag lovar:)

.

På BB i fredags så fick vi då äntligen veta. Och mitt första barnbarn har fått ett så fint namn, helt i min smak! Faktiskt så har det namnet legat på mina listor, men det vet inte Janelle. Bortvalt enbart för att jag velat ha lite längre namn. Men ändå, hon valde ett perfekt namn i mina ögon. Ja, eller de valde. Hon är inte lika som sin mamma där:)

.

Låt mig presentera – Jack ❤️

Världens finaste Jack för den delen !

Janelle har skrivit lite på sin blogg nu, det kan ni läsa här.

Nu ska jag iväg!! Hörs sen:)

Kommentarer

 1. Tina

  Han är så otroligt söt, och va mkt hår:)
  Nåt som jag är nyfiken på, är vad ha vägde:)

  Jack är ett jättefint namn, mitt favoritnamn på killar är Folke, vet inte varför.

 2. Helena

  Är det sant?! När du skrev att pojken hade fått ett namn men inte vilket så tänkte jag direkt på Jack eller Leo/Leon. Jag känner ju varken dig eller Janelle så det var en mycket spontan gissning. Och den var rätt! Grattis till lille Jack!

 3. Monica

  hEJ DU HAR SÄKERT FÅTT FRÅGAN SÅ DÄR BORT ÅT 1000 GÅNGER, HUR HAR DU KOMMIT PÅ NAMNEN PÅ BARNEN, VÄLDIGT FINA NAMN MEN GANSKA OVANLIGA. HAR DU HÖRT NAMNEN I FILMER , LÄST DE I BÖCKER ELLER HAR DET BARA PLOPPAT UPP I HUVUDET PÅ DIG. BARA NYFIKEN HAR NYSS BÖRJAT LÄSA DIN BLOGG. Oppps ser ut som jag är jätte irriterad, så när man måste ha capslook på och inte tittar vad man skriver, förrän man är klar.

 4. samps

  men så fin kille! och fint namn! även julian är fint tycker jag, skulle absolut mitt barn få heta om det blev så 😀 är nog alltid svårt det där, särskilt om man kanske har känt efter redan innan och säger typ ”vår pojke ska heta x” men så tittar man på lilla killen sen när han har tittat ut och känner bara ”näe, det här ser inte ut som en x” <3

 5. Norrlandsmamma

  Fram till förlossningen har jag varit öppen för förslag. Sedan har den med mest stygn i privata delar haft bestämmande rätt 😉. Flickan grubblade jag mig fördärvad. En Saga var hon defenitift inte,Esmeralda tveksamt & passade inte med det andra namnet osv. Så i 2 månader var hon ”lillan”. Tills mormor kom med rätt förslag. Lillebror hade jag nya namnideer varje vecka men på bb var det givet vad han skulle heta. Eftersom andra i släkten redan ”snott” Emil. För en Emil i Lönneberga är det egentligen 😂. Men nöjd med deras namn,passar dem perfekt. Grattis till mormor & Grattis till föräldrarna

 6. Ulrika

  Vilket fint namn, passar både ett barn och en vuxen. Jag personligen har svårt för rena bebisnamn, typ Totte, där man absolut inte kan se namnet på en vuxen.

 7. Jenny

  Vi har också valt våra barns namn tillsammans. Någon har kommit med ett förslag och så har vi smakat på det en sväng och känt in oss på det. Erik och Ludwig heter de förresten. Andranamnen är svårare. Erik heter Stig och Rickard efter farfar och morfar, men vad Ludwig ska heta är ännu oklart.

 8. Agneta

  Jack,så fint.Jag älskar alla dina barns namn.Jag tycker det var bra att du valde Trixi istället för Tindra,det är så vanligt. Kram

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing