Okategoriserade

När man får saker gjorda :)

Igår hade jag rejäl fart under sulorna. Och sen kände jag mig alldeles matt:) Var tvungen att gå och lägga mig klockan halv elva:) lite förkylningsseg sådär. Så nu har min goda vän ColdZyme fått jobba, jag litar blint på honom.

Jag började dagen lite småsegt med att beställa biljetter till Ozzy Osbourne som tillsammans med Judas Priest kommer i februari.

Så, nu kanske nån protesterar och säger att det går ju inte? Biljetterna släpps i morgon ju?

Jo, men är man Tele2 kund som jag är så har man möjlighet till förköp på ganska många grejor. Jag tycker det är helt stört och djävulskt orättvist men för den delen så tänker jag inte låta bli att utnyttja favörer. Så, biljetter bokade. Ståplats 👌🏼.

Sen läste jag kurslitteratur, innan Mirka kom och vi körde vår live på instagram. Det var mycket frågor om Janelle och lilla bebisen såklart❤️

Nu vill jag inte ta ifrån henne att få berätta hur det hela gick, längd och vikt och sånt där så det kommer senare. Efter henne:)

Men lilla skrutten gillar mormors amningkudde iaf, och även föräldrarna. Det är den sämsta sak jag köpt till tvillingarna men guld värt med alla andra. Att amma två krävde för mig andra lösningar och upppallningar:)

.

När Mirka åkt så började jag plocka ihop poolen, den har stått upprest för att torka efter att vi skurade den, nu plockade jag isär ramen, torkade det sista, föste bort skräp och vek ihop den. Jag hade faktiskt sparat kartongerna och under över alla under fick jag faktiskt ner den igen. Vek ihop pressen och märkte upp och tejpade ihop liggunderlagen så det bara är att rulla ut nästa år. Ta i trä:).

Sen klippte jag gräset. Alltså det har aldrig varit så frodigt som i år! Växer flera decimeter på en vecka och är tjockt och grönt. Klipparen får jobba hårt 😂.

Tog på baksidan med, och sen krattade jag äpplen. Det är sjukt äckligt med massa halvrutten fallfrukt överallt. Trimmade kanerna och under studsmattorna och lite överallt där det behövdes. Noterade under tiden saker som jag sen tog itu med:)

Hatten på lyktan hade blåst ner, den är nu tillbaka. Lampan vid garaget är bytt och lyser. Jag har lagat en bräda som gått av. Flyttat på massa cyklar. Plockat i ordning på massa saker. Ordnat en förvaring för all jävla skit som ska till återvinningen . Ni vet, krossat glas, krossat porslin, batteriet och sånt. Det lär ju funka ungefär lika bra som allt annat jag försöker med. Inte alls alltså;).

Men hoppet är det sista som överger en.

Ungarna lagade middag och fixade sen köket, medan jag fortsatte ute. Jag har en hel del barnböcker som ska läsas i kurserna. Barnböcker som jag har eller har haft i huset. En del hittade jag i garaget där de hamnat. Jag gillar att läsa och jo, jag gillar att hålla i en fysisk bok också, MEN jag gillar inte att förvara dem. Jag har gett bort massor och kanske även flera som jag nu ångrar😂. Däremot skulle jag aldrig skicka iväg Astrid Lindgren så det var bara att hämta fram Ronja Rövardotter:)

Om nån av er sitter inne på Skattkammarön, av Stevenson, och vill bli av med den så kan ni höra av er. Den finns på bibblan men är utlånad länge :/

Jag satt och letade kursböcker på Blocket också, och hittade två av de mest akuta, jag är inte sugen på att köpa nytt.

Idag ska jag sen försöka skriva ihop den första uppgiften som ska in i morgon, den är påbörjad men inte klar. Fast när jag ska hinna det vete fasen förresten för jag ska ju på bio med mamma och syrran:).

Mamma Mia, ska vi se, verkar som de flesta gillar den.

Jag kanske får lov att fixa uppgiften innan då:)

.

Idag var jag och fixade mina fransar hos Dau, och äntligen kunde jag berätta att Janelles bebis var här. Sen pratade vi om parkeringar och massa annat. Jag var aningens irriterad på detta nämligen :

Så här ser det ut på parkeringen där jag stod i dag, och ofta står så jag vet att detta inte direkt uppkom igår. Såg lika illa ut för ett år sen. Stora läskiga hål så bilen skumpar runt, och jag har mer än en gång sett folk snubbla i dem. Ganska farliga alltså. Men Uppsala skiter väl i det. I stället lägger de pengar på en Snabbcykelled. Eller en och en, flera stycken. Jag kan inte tala för alla områden men den som ska gå ut till mig fattar jag verkligen inte alls?

Vi har nämligen en cykelbana redan, med belysning och allt. Den är alldeles cykelbar, jag cyklar där själv mellan varven. Men nu ska man göra den till en snabbcykelled. VARFÖR??

Finns det verkligen inga andra hål att stopp pengarna i? Gatuunderhåll? Vård? Skola? Omsorg? Osv.

Trams!

Och när jag ändå håller på… sossarnas fjantiga förslag som så lägligt kom nu… en extra veckas ledighet för föräldrar så de kan vara lediga med sina barn?

Jättebra idé! Jo jag är allvarlig:) Men sen, efter att vi sett till så att våra gamla har tak över huvudet och ett drägligt liv. Efter att vi sett till så det är tillräckligt med personal i förskolorna och skolan. Efter att vården funkar igen, och vårdpersonal får vettiga löner. Efter att polisen får lön för att de skyddar våra liv. Efter… jamen vafan typ allt.

Det är ju fan det fetaste äckligaste valfläsk jag sett på länge och fick mig att ännu mer tappa tron på sossarna. Pinsamt liksom.

Jag har nu ingen direkt större tro på något parti, de har både bra och dåliga grejor allihopa. Ibland tänker jag att det kanske vore enklare om Kungen fick bestämma allt 😂

Nä, jag och politik är inte kompatibla, det är alldeles för mycket trams och fjant och mesiga lurpottor där. Jag är mer för ärlighet och raka rör. Och medmänsklighet.

Så. Nog om det:)

Jag är bara lite irriterad över att jag inte fattar deras prioriteringar.

Nu ska jag laga mat.

Haha koka korv som sen serveras i bröd, kan det bli latare? Tveksamt. Men jag drabbades av totalt hjärnsläpp på Ica. Kunde inte komma på ett enda dugg som jag var sugen på. Knappast sugen på korv för den delen heller då, men det låg där och var en enkel lösning. Köpte i alla fall korv med mkt kött i:)

Vi hörs snart igen !😘

Kommentarer

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag ska kolla men när det gäller plugg så tycker jag det är så mkt bättte med fysisk bok. Jag vet ungefär var jag läst något och i en pappersbok är det lätt att hitta på det, i en e-bok tar det mkt längre tid, plus att man inte kan lägga lösa lappat i den😂

 1. Sofia

  Ja, förslaget om en extra veckas ledigt för föräldrar är endast för att vinna röster. Särskilt med tanke på att de i samma reklam nämner att det är viktigare än skattesänkningar för att stärka sig själva.

 2. Carin

  Åh kan inte du skriva hur du gjorde med amningen med dina tvillingar?! Jag har tvillingar på fem veckor och kämpar med amning, ger mkt ersättning men försöker amma dem ickså.. men dubbelamning är svårt och kräver många kuddar.. hur gjorde du?

 3. JagIgen

  Haha blir så jäkla uppmuntrad när jag läser vissa av dina inlägg. Du skulle behövas på mitt jobb! Du skulle fasen vara min supporter i många olika frågor, är också trött på mycket trams både här och där. Sen att du serverar bara varmkorv med bröd en vardagkväll, alltså det går emot allt men är det nån som har en annan åsikt om de? ..va va..? kom igen då!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing