Okategoriserade

Blått hav, grönt hav, smaragdhav -Beautiful☀️

Tillbaka i repan där internet funkar ?

Alla sitter och uppdaterar sin Snapchat 😉

Man märker inte hur man gjort sig själv beroende av att kunna använda internet hela tiden, förrän man inte har det.

För mig är det ingen katastrof, jag minns ännu tiden pre-online?men nog är det knöligt att inte kunna surfa rätt på saker. Plötsligt måste man komma ihåg saker.. som vad Turkiets huvudstad heter och så där 😉

Ja, det gör jag. Tror jag 🙂

Idag var det earlybirdy igen, vi klev upp halv sju, samlades för frukost sju och hämtades upp av Vings buss halv åtta.

Destination ; Manavgat, och en båttur på floden ☀️

Fast innan det så var det ett stopp vid ett vattenfall, format som en hästsko, det kallade för nånting i stil med Turkiets lilla Niagarafallen.

Otroligt vackert, om än lite lite lite litet kanske 🙂

Men som med allt man kan tjäna pengar på så byggs det upp en hel liten stad av marknadsstånd med… öh.. skräp. Det förtar lite av det vackra.

Sen next stop en marknad, och jag som är högst shoppingbenägen i vanliga fall höll på att krypa ur skinnet. Jag hade på allvar glömt hur det är på sådana här turistorter. Alla sliter och drar i en, det erbjuds special Prize just for you, beautiful lady. Det sista är helt okey iofs?. Det var tre KILOMETER avstängda gator, lycka till att hitta tillbaka i de vindlande gångarna?.

Och att pruta!!! Det är inte min grej. Jag vill inte. Vissa blir ju dessutom skitsura, och jag blev utskälld av nån kärring på spanska?det enda jag uppfattade var Signorina och så något ilsket. Jaja, skitsamma. Jag gör bara som jag är tillsagd. Vilket var : pruta är en del av kulturen i Turkiet, alla gör det, även turkarna själva.

Så, det var mycket folk, snorhett, kvavt under tältdukarna, arga försäljare och inget vatten. Jag köpte två solfjädrar som jag faktiskt prutade ner:) sen fick det liksom vara. Två timmar gick i warpspeed, och vi hittade tillbaka utan problem, kors i taket.

Men efter det så kom den fantastiska båtturen.?

Båtar, båtar, båtar. Alla med samma mål, där floden rinner ut i havet.

Hette kanske Sköldpaddsbukten? Eller nåt med sköldpaddor iaf.

Här kunde man välja. Bada i havet, som var ca 32 grader varmt. Eller i floden som är färskvatten och hela 16 grader. Lite svensk försommarvarmt med andra ord:)

Först lunch!

Vi hoppade först i havet, de låg på var sin sida av en strandremsa, kanske hundra meter bred. Stranden är småsten, och det blir djupt direkt. En hel del dyningar. Småbarnen är rädda och håller sig precis i strandkanten, vilket är bra.

Jag hade också glömt hur det svider att få saltvatten i ögonen… aouch! Men det är ändå väldigt härligt ❤️

När det började närma sig avgång så hoppade jag, och några av de modigare kidsen i floden. Och höll på att stelna av köldchock 🙂 Men jag har aldrig badat i 16 grader varmt vatten och stannat i så länge, det var superhärligt på ett knepigt vis. Skönt att skölja av sig saltvattnet.

Sen klättra tillbaka upp på båten via stegen istf landgången. Jag fick riktiga flashbacks av när jag tog dykcertifikat i Thailand en gång på stenåldern. Det var sammalika båt, och mat, toaletter

… och … nä, kanske inte samma slags människor?Här var det kanske inga coola dykare utan mer vanligt folk. Ingen Paul från England som hånade mig för att jag använde upp hela syrgastanken, ( hm.. han hette nog inte Paul förresten… ?) eller för den delen så höll han på att garva ihjäl sig när det flöt en död fisk precis intill mig. Definitivt ingen snygg dykinstruktör som flörtade järnet och bjöd på öl på kvällen?. Så synd att jag var där med mitt ex, annars hade jag fan limmat ihop mig med instruktören och flyttat med honom hem till Nya Zeeland. Vill minnas att han var gudasnygg och knäsvagsframkallande?. Han kanske hette Matt..? Hm.. det var värst, vilket uselt minne, det är ju ändå bara en sisådär nitton år sen;)

Jaja, det var då. Jag kanske missade mitt livs chans. Eller inte;)

Men … nä? Jag ångrar såklart ingenting.

När jag drar till Hawaii ska jag flörta satan med hela amerikanska flottan, jag vet med bestämdhet att de håller till där, det har min syrra berättat;) Sen skaffar jag en navy sealsnubbe som kommer hem ibland. Det är lagom. Man vill ju inte ledsna 😉

Och använda heltäckande ansiktscyklop, för efter att ha fått en salt kallsup så börjar jag fundera på hur det ska gå att lära sig surfa? Utan att svälja halva oceaner?. Men vafan man kan inte INTE testa för att det kanske är salt och svidigt. Det är mesigt.

.

Vi hade en härlig dag, eftersom vi var första hotellet så blev vi ju även sista att lämnas av på, så hela dagen försvann.

Båtresan hem gick i bikinins tecken, för att försöka få den att torka var det bara att fortsätta vara avklädd. Det är en speciell känsla att sitta i fören på en båt, i bikini och känna hur vinden som blåser på kroppen är alldeles varm. Känns nästan som man har ett linne som fladdrar emot. Ljuvligt?.

Bussresan hem så var det väldigt enkelt att blunda och titta på insidan av ögonlocken 🙂 Snark.

Sen hann vi bada lite innan middagen.

Idag käkade jag simultant på två tallrikar.

Och jag kan ju säga att glassbaren med självservering är barnens paradis.

Jag ryser. Bacillskräck you know?

.

Nu ska vi dra oss upp på rummet. Med andra ord – umgås 🙂

Och med risk för att få tillbaka så måste jag ju visa hur det såg ut på rummet när jag kom upp igår kväll 🙂

Alla sov som små grisar:)

Nu säger jag godnatt ?

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting