Okategoriserade

Ladda batterierna:)

Vaknade till ännu en ljuvlig dag här i Turkiet. Nån sa att de har 300 soldagar här. Varför är det så orättvist?? Vi har väl typ 300 skräpväderdagar i Sverige per år😱.

Jag borde kanske lära mig ett språk som talas i varmare länder. Det är ju ett första steg ändå. Fast Sverige är ändå mitt kära fosterland. 🇸🇪

Men, vet ni. Jag har hört att det undras lite:)

Inte kanske så mkt av er, för ni vet nog redan, men det kurras lite.

”Hur kan jag åka ensam utan barnen??? Blir inte barnen avundsjuka??”

Jag blir förvånad. Sjävklart blir barnen avundsjuka. Men, de är allt annat än missunnsamma. I min familj så har alla fattat att det blir rättvist i slutändan. När jag frågade barnen om jag skulle åka, så tittar de på mig som om jag var helt dum i huvudet och sa ”självklart!”

De vet att det nästa gång, eller nästa ändå, så är det deras tur. Att jag åker är för att Mirka plötsligt fick en icke återbetalningsbar biljett över, och frågade om jag ville med. Jag kollade noga med barnen, för givetvis ska man göra det. Men varför ska man inte kunna åka iväg utan sina barn?

Jag har i många år absolut inte VELAT åka någonstans utan dem. Men i takt med att de blivit större och mer självständiga så har även jag känt att jag faktiskt både kan och vill göra saker på egen hand. Jag kräver ingen specificerad egentid på schema, jag tycker det är skitlöjligt. Men när tillfället kommer och möjligheten finns så känner jag att jag kan. Om jag vill.

Det är ju faktiskt så att jag är 100% ensamstående med nio barn. Jag har exakt NOLL uppbackning från fadern. Ja, det må vara så att Janelle är vuxen med egen familj, och Patricia, Corrinda och Robban är helt självgående på alla vis. Men, jag är ändå alltid mamma. De kan ringa mitt i natten och jag rycker ut om det behövs. Alltid. Det är inget jag kan förlita mig på, eller förväntar mig att fadern gör. Det är heller inget som barnen förlitar sig på, hur hemskt det än låter. Han finns inte där för dem som han borde, det är den enkla, om än jävligt bittra sanningen. Det är bara jag.

Så att jag ibland åker iväg och laddar batterierna helt ensam är väl ändå inte jättekonstigt?

Det är det eller den däringa berömda väggen. 🙈. Eller nä, jag tvivlar på det faktiskt, men man vet aldrig och det är dumt att köra sig själv i botten, det är så jävla långt upp då. Jag var där och snuddade med fötterna för fem år sen och vill aldrig dit igen.

Jag vet vad som krävs för att jag ska må bra och orka, och jag försöker göra det.

Så, alltså pyser jag iväg solokvist ibland. Ja, med nån annans tretton ungar men det är ändå semester.

Jag planerar att försöka få till en liknande resa med hela min tjocka ohana men det är ju en hel del som ska tänkas på. Och inte är det gratis heller. Där kan ni hjälpa till 😂.

Klicka på mina länkar och kika på min reklam 😘 .

Barnen hemma har sällskap av mormor och får god mat varje dag. Det går ingen nöd på dem:)

Men jag saknar dem!!! Såklart gör jag det. Ofantligt mycket, men så länge jag vet att de har det bra så kan jag koppla av och njuta och ladda lite.

Just nu sitter vi i den varma natten och tittar på nån slags show, och dricker öl. Den inhemska ölen här verkar vara ljus och lite blaskig, som Budweiser ungefär, perfekt att dricka i värmen. Kidsen är fascinerade av showen och kanske att vi vuxna är mer intresserad av att internet funkar hyfsat 😂.

Dagen har spenderats vid poolen, vi gjorde ett ryck klockan halv fyra och var med på ett vattengympa-pass, i typ en kvart, sen simmade vi ett varv runt poolen. Sen bajsade nån i poolen så den stängdes av. Jag upphör aldrig att förvånas över hur folk beter sig. Nyss tex så ställde en pappa sin lille son att kissa i buskarna. Inne på restaurangen 😱. Alltså va? Jag skäms å folks vägnar och ja han fick onda ögat. Ryss, så jag kunde inte fräsa nåt passande;)

Måste fråga Karin om Vlad kan ge mig nån bra rysk dräparreplik😂.

Jag upptäckte en sak…:

Det är alltså SÅDÄR de ska se ut! Åh fan.

Och detta :

Och på stranden i kväll :

Så, jag gillar Turkiet. Jag är inte överens med deras försäljarteknik och undrar lite hur man ska kunna lita på folk som regelmässigt försöker blåsa en, men jag kan överse med det:)

Värmen och naturen är värt det 🙂

Nu ska jag hämta lite mer öl, och sen så småningom hoppa i säng.

Vi Hörs snart 😘

Kommentarer

 1. Karin

  Trist att bo på ett hotell med ryssar de tar verkligen för sig och bär sig illa åt. Så klart är inte alla lika dana men sett en hel del!

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag kan absolut inte säga att det var någon skillnad alls på de här ryssarna ( eller tyskarna) mot vilken barnfamilj som helst. De var lugna och fina och skötte sig utmärkt. Jag antar att de har en hel del med alkohol att göra, och de här drack inte speciellt mycket. Plus att det ju var barnfamiljer. Faktiskt var det inget svineri någonstans vad jag såg. Jag vet såklart hur det kan vara 😱men inte nu.

 2. Anette

  Ja, jag tycker att om någon så ’förtjänar’ nu du lite avkoppling ibland!! Ja, det är ju som du skriver, bara du som ändå ansvarar för barnen till 100 %. Jag är också säker på att dina barn inte känner sig förfördelade av detta, utan att dom även i sinom tid kommer att få uppleva saker, resa etc. Du är en jättebra mamma! Kram <3

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   De reser mer än gärna:) Det jag sagt är att storstadsresor med sightseeing och shopping dagarna i ända inte lockar:)
   De pallar inte att vara på gående fot hela dagarna😂. Så London och New York har varit helt uteslutet. Detta hade de däremot säkert gillat🙈men deras tur kommer.

   1. Karin

    Tycker att du skrivit flera gånger när folk sagt ngt om att barnen inte får resa att de inte önskar det. Svårt att veta vad de gillar när de inte provat.

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     Jadå det har jag. Men det har gällt storstäder och slalom. Inget sånt här, eftersom jag…. tadaaaa inte åkt iväg på solsemester på 30 år😂

 3. Helena

  Blir så glad när jag se många av kommentarerna nedan. Att det är positiva kommentarer. Det är väl märkligt att du ska behöva förklara för någon varför du åker iväg själv utan barn?!? Man är mamma till 100% men man är ju oxå en egen person. Som ibland vill och behöver göra saker utan sina barn.
  Njut av möjligheten att resa och njut av att få längta efter barnen♥
  Kram helena

 4. Helahea

  Jag blir lite full i skratt faktiskt av att folk knorrar om att du åker iväg själv.
  Knorrar de när fadern åker till Thailand utan sina 9 barn ??? Nääää tror inte det va !!
  Ha det så gott i värmen. Jag älskar Turkiets mat o effes.

 5. Lauren

  Haha! Skrattretande hur vissa personer jämt ska ifrågasätta andras beslut och val!
  Tror det egentligen inte handlar om att man själv inte skulle kunna åka utan sina barn eller att det skulle vara hemskt och orättvist.
  Felet är att folk vill kommentera på elaka/stötande/ifrågasättande sätt bara för att kunna peta till den personen. Bara för att vara elak och försöka starta igång ett drama och få fler personer att joina den i sina hugg. Ganska sorligt hur vuxna människor inte skärpa till sig!

  Och spelar ingen roll om Carola skulle vara prinsessan på täppan och ha en man som kryper fram på knäna och ger henne allt hon vill ha. Bra för barnen att vara utan mamma en stund också. Carola ser nog till att dom är trygga utan pekpinnar 😏

 6. Sofia

  Det konstiga är inte att du åker i väg utan barn. Det konstiga är föräldrar som inte förstår hur man kan göra så. Och där förstår jag inte problemet. Hur mycket man älskar att vara med sina barn är det knappast skadligt att göra saker på egen hand ibland. Dessutom är det väl ganska bra för barnen att umgås med andra vuxna. Och du om någon som är mamma till 110 % är väl värd det! Så njuuut!

 7. Ulrika

  Jag har absolut också varit iväg utan barn, inte långa resor utan mer små helgresor eller över en dag. Och jag tycker absolut inte att du behöver känna dig dum som reser utan dem, nu hjälper du ju dessutom en vän i nöd. Men jag kan tänka att det är lite synd att inte kunna se tillbaka och dela sina upplevelser med sina barn, det hade jag ångrat om jag inte hade gjort de resor vi har med barnen, åkt skidor, solresor, storstadsresor.

 8. Loppan

  Vet inte hur det funkar med norm i Uppsala men där jag bor åker de flesta vuxna på resor utan sina barn. Med barn också såklart men inte på alla resor.
  Måste va härligt för Mirka att få sällskap av en extra vuxen, någon Hon inte behöver känna ansvar för, någon som känner hennes barn och som de känner. Vänner emellan lär man väl hjälpas åt utan att det är ett uttalat krav så det är väl win-win för alla.

 9. Karin

  Aha, jag trodde att det var planen från början att du skulle följa med som en extra vuxen? Hursom riktigt fint att ställa upp på sin vän som du gör!

 10. M

  Man får väl inte fråga vem du åker istället för men l i t e nyfiken blir man ju.
  Är ni på ett sånt all inclusive ställe ?
  Är det god mat ( och dryck )
  Finns det mkt för barnen, mer än bad tänker jag nu.
  Ang annonsering och betalning, får du som bloggare betalt om jag bara klickar på länkat eller måste jag liksom köpa nåt för att du ska få betalt.
  Ursäkta frågor men nog är vi väl alla mer eller mindre födda nyfikna.
  Ha nu en fortsatt trevlig vistelse i Turkiet

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Det är Linnéa som inte kunde åka med. Klart man får fråga!
   All inklusive, och ja det är fin mat och dryck, finns en hel del för kidsen men det kostar extra, förutom vissa saker.
   Angående länkar så är det olika. Ibland räcker det med klick, ibland köp.Du ska såklart aldrig köpa något om du inte vill 😘.
   Reklamen däremot behöver du bara se.
   🙂
   Fråga på!

  2. samps

   skulle tro att hon tog linneas plats, verkar som linnea är hemma/där hon bor nu iaf som det ser ut på instagram, men kan ju ha fel 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing