Okategoriserade

Glömsk, lasagne och julbelysning :)

Dagens bekännelse – jag glömde bort ett utvecklingssamtal 😆.

Amenvafan ??

Jag hade full koll, full koll, full koll … som förvandlades till Noll koll på en sekund och det totalt ramlade ur minnet. Jag avskyr att missa saker, speciellt när andra människor sitter och väntar på en. Skamligt. Men mänskligt kanske. Jag skäms i alla fall. Som en hund. Bah.

Förutom att skämmas så har jag tränat och läst Skattkammarön. Kurslitteratur. Den är bra men jag har lite svårt med ordförståelsen;) Dels är den skriven på ett lite ålderdomligt språk, det har jag inga problem med. Ty det råder inga tvivel därom 😉 Men alla gamla sjömanstermer!! Slup, skonare, fregatt och kölhala fattar jag, men en spygatt ? 😂 Sen är det massor som jag inte kommer ihåg såklart.

Men skitsamma jag hoppar över och tänker ”båt” och ”båtgrejor” .

Jag tycker det är väldigt lyxigt att få läsa på skoltid, och så fort jag skrivit klart ska jag läsa vidare. Min skoltid infaller på lite udda tider ja;) När den är läst ska jag skriva en historia runt en av karaktärerna. Det ska bli kul även om jag faktiskt inte skrivit ett enda ord skönlitterärt sen sista inlämningen i våras. Det tog liksom stopp. Jag hoppas att det går bra att trycka på Play igen, annars blir det jobbigt.

För resten! Jag har en fråga till er! Jag lade upp den här bilden på instagram och frågade vilket sätt som är korrekt?

Först ramlade det in massa ettor, som är så jag skriver, men sen kom det massa tvåor, vilket är hur min syrra skriver. Till sist var det över 200 kommentarer och ungefär lika många på ett som två.

Finns det ett rätt och fel sätt? Eller är det helt godtyckligt efter hur man tycker känns bäst? Kan man hitta svaret nånstans?

Hur skriver ni?

Det här är en muchos inportantos fråga 😜.

.

Jag har sträckt mig lite tror jag. I vänster framsida av låret. Någon gång under träningen idag så kände jag plötsligt att det gjorde lite ont. Vissa rörelser känns medan andra går helt obemärkt förbi. Skitkonstigt.

Jag är reserv i morgon men får jag plats så vill jag köra, det är ju ändå David 🙂 så jag tänker att liniment och värme ska fixa biffen. Och rörelse så muskeln blir varm och får blodgenomströmning är alltid bra.

Däremot så måste jag kanske ta mig till en massör eller naprapat. Jag har haft en lätt nackspärr/låsning sen nångång innan Frankrike. Jag kommer inte ihåg vad jag gjorde men det vill inte släppa. Jag ligger på min spikmatta och har vetekudde men nix. I sanningens namn har jag inte aktivt jobbat på att få loss den förrän sista dagarna men det lät bättre;)

Dessutom så gör kylan det värre. Jag får alltid ont i nacke och axlar höst och vinter, så släpper det när man kan hänga av sig tunga jackan. Även om jackan är lätt så gör trycket att jag får ont. Det lät rätt gnälligt, men så är det.🙈.

Igår skulle jag kolla på Magnum P.I. Kommer ni ihåg den? Syrran har snackat om att hon fastnat i gamla avsnitt hela sommaren nu och när jag såg att den skulle gå på sexan eller nåt så kändes det som ett tecken. Jag gillar Tom Selleck, tycker han är stilig, och den utspelas på Hawaii så vad kan bli fel liksom?

Jo detta! Möt Magnum!!

Alltså detta är ju inte Selleck! Det tog ett tag innan jag fattade att det var nån remake. Först tänkte jag ”jäklar vad bra kvalite på bilden!” Sen ”Wow vad coolt filmat för att vara på 80-talet ” Sen ” öhhh såg TC och Rick ut sådär??” Och ”men är Higgins en kvinna???”

Sen ramlade poletten ner. Och jadå det funkar. Fortfarande en stilig man på en fantastisk ö:) Whats not to like?

.

Jag har haft två sjuklingar idag, Novalie och Trixie stannade hemma med halsont och lite ont i kroppen. Det verkar ha gått tillbaka men vi får se hur de mår i morgon. Men det innebar att det bara var Lovelia som skulle skjutsas på gympa. Hennes basket idag blev inställd för att tränaren var tvungen att jobba. Jag fattar inte riktigt det där, för jag trodde hon var anställd för att träna ungarna. Så lät det när hon kom i alla fall. Men kanske inte, vem vet. Inte jag helt uppenbart 😉

Jaja, jag körde henne till gympan och mötte upp syrran på Gränby. Jag var livrädd att hon skulle vilja ta en promenad, för det är ju kallt och ruggigt ute, och småduggade lite. Men hon frös lika mycket som jag så oron var obefogad och vi promenerade i butiker i stället. Mycket trevligare.

Innan så chockade jag Corrinda med att laga en vegetarisk lasagne. Hon har fått för sig att äta vegetariskt. Skitbesvärligt;)

Jag tycker inte om quorn, och är inte så förtjust i soja heller. Det smakar liksom inget och har skum konsistens.

Men eftersom det klagas så förbannat på att det aldrig serveras nåt vego så plockade jag en påse sojafärs i går. ( äh det var extrapris, okey)

Kokade bechamelsås och gjorde köttfärssås och varvade med lasagneplattor. När jag smakade på färsen var det med en efterföljande min som jag är glad att ingen såg, då hade de vägrar äta;)

För att få det ätbart kryddade jag på, paprika, vitlök, spiskummin, peppar av olika sorter, chili och salt. Rätt mycket. Glömde säkert nåt också.

När Corrinda tog första tuggan såg hon så förvånad ut. ” Mamma det var både gott och SPICY ju!”

Ja för att bli ätbart ja. 😂.

Men jag erkänner, det blev faktiskt gott. Barnen åt och tog om och ja, jag kan laga det igen. Om det är extrapris 😉

Jag gillar kött. Kyckling och fisk. Äkta vara så att säga. Är vego alternativet billigare är det ok, men jag vägrar betala massor mer för hittepåprodukter som ska likna den äkta varan. Typ sojakorv.

Jag kommer aldrig bli vegetarian 🙂 Däremot gillar jag bönor linser och alla goda grönsaks grejor, som broccoliopuckar osv. Men inte hittepåt.

Nåväl. Jag lyckades med maten idag, klapp på axeln :).

I morgon kan det bli fiasko så bara vara nöjd medan man kan.

Kolla förresten vad jag hittade på Ica!

Perfekt för mig som avskyr att baka bullar:)

Jag är jäkligt bra på det, de blir svingoda, men saker som ska knådas och jäsa hinner jag ledsna på redan efter första jäsningen. Det här kitet ska Lovelia få baka, hon tycker sånt är kul.

Och apropå Ica.. jag noterade att de tänt julbelysningen .

Den hänger där året om men är släckt under den ljusa årstiden. Den är tänd hela vintern vilket jag älskar för det är så fint. Nu kanske den varit igång ett tag men jag kan inte minnas att jag sett det tidigare.

Så nu är julen på ingång! På Rusta och Dollarstore är julsakerna framme. Jag tänker köra Halloween hela oktober men sen övergår vi till jul:)

Nån måtta får det vara.

Nu sova lite!

Vi hörs i morgon 😘

Kommentarer

 1. Ulrika

  Soja kan innehålla ofantligt mycket bekämpningsmedel, gift som vi inte använt här i Europa på jättelänge. Kolla var sojaprodukten kommer ifrån och om den är ekologisk!

 2. Sofie

  Äh! Vegetariskt är inte så krångligt, värre med veganskt. 😉 För 15 år sen när jag blev vegetarian så fanns inte mycket att välja på. Nu finns alla möjliga produkter. 😀 Själv äter jag bara hittepå produkter och spottar och fräser om jag råkar få i mig broccolipuckar eller nåt annat obehagligt. 😂 ”Oumph” kan rekommenderas, om din dotter gillar hittepå produkter, känner flera köttätare som till och med tycker det är gott. 😉

 3. Stephanie

  Gillar inte heller sojafärs o sånt där men vill äta vegetariskt ibland . här är några recept vi brukar använda

  -Vegetarisk gryta

  3-4 morötter rivna
  1 liten zucchini riven
  2 gula lökar finhackade
  3-4 klyftor vitlök pressade
  2 Buljongtärningar
  2,5 dl kokosmjölk
  1 burk krossade tomater
  Ca 4 dl blandade bönor
  200 g halloumi tärnad
  Cashewnötter grovhackade
  Peppar
  Ev salt

  Stek halloumi, lägg åt sida .
  Fräs alla grönsaker, tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, buljong och bönor(+ev lit vatten)
  Krydda med salt och peppar
  Låt puttra några minuter
  Lägg i mozzarella och halloumi

  Servera med ris

  -Vegetarisk bolognese

  1 morot
  1 gul lök
  1-2 vitlöksklyftor
  Rapsolja att fräsa i
  1,5 dl svarta belugalinser
  500 g krossade tomater
  2 dl creme fraiche /havre fraiche
  2 dl vatten
  1 grönsaksbuljong
  1 tsk socker
  1 msk balsamvinäger (kan uteslutas)
  Spiskummin
  4 port spagetti
  Basilika eller oregano
  Ev parmesanost

  Skala och riv moroten grovt
  Skala och hacka lök och vitlök
  Fräs allt i olja i en kastrull
  Tillsätt linser, krossade tomater, creme fraiche, vatten, buljong, socker, balsamvinäger, spiskummin

  Låt puttra under lock på glänt ca 25 minuter
  Mixa för slätare konsistens, eller låt vara

  Smaka av med salt, peppar, oregano/basilika

  -Vegetarisk lasagne

  Ingredienser
  • 1 pkt lasagneplattor a 500 g
  • 2 pkt/burkar krossade tomater
  • 3 dl ekologiska,torkade, röda linser
  • 3 morötter
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 6 dl vatten
  • 5 dl creme fraiche
  • 2 dl riven ost
  • salt, peppar
  • torkade kryddor ex oregano, timjan, basilika
  • olja

  Gör så här
  – Hacka gul lök fint. Värm olja i en kastrull, stek löken till den är blank.
  – Skölj linserna i kallt vatten. Lägg över i kastrullen och slå på krossade tomater och vatten. Riv morötterna och lägg i.
  – Tillsätt buljongtärning och tomatpuré.
  – Låt koka under lock ca 10 min på medelsvag värme. Rör runt då och då.
  – Sätt ugnen på 225 grader
  – När såsen kokat klart, späd ev med mer vatten. Såsen ska vara lite tjock och inte rinnig. Pressa i vitlöksklyftorna.
  – Smaka av med salt och peppar och andra kryddor efter din smak.
  – Gör en ostsås genom att värma upp crème fraîche i en kastrull och blanda i den rivna osten. Låt såsen bli varm så att osten smälter, ska dock ej koka. Salta och peppra.
  – Smöra en långpanna och lägg i ett lager tomatsås i botten. Varva med lasagneplattor, tomatsås, ostsås till alla lasagneplattor är slut.
  – Avsluta med ett lager ostsås och strö gärna lite ost överst.
  – Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Se till så att inte lasagnen blir bränd.
  – Servera med en sallad.

 4. Helena

  Spygatt det mellanrum som finns på båtdäck och mot relingen , Så att vatten som sköljer över båten kan rinna ut och tillbaka i havet även bra om det förkommer sjösjuka och ….. då spolas allt bort, Men ordet är att det spys ut vatten så inte hela däcket är vattenfyllt . Lycka till ombord

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Aha! Jo jag anade att det var nåt sånt av hur de beskrev det, men tusen tack för beskrivningen! Nu vet jag:)

 5. Camilla hockeymamma

  De tre första sjötermerna är båtmodeller
  Alltså en fregatt har segel på ett visst sätt och skonare på ett annat en slup är en mindre båt.Att kölhala är inte trevligt och det gör man inte längre för det är att man binder en person och drar den under kölen,kölen är den fena som sitter under båten för att stabilisera på segelbåt.Ja det var väl veckans lektion i sjötermer.
  Vi bor ju nära vattnet och stora delar av min familj har det som levebröd.🛳⛴🚤⛵️

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Det där hade jag koll på:) Kölhala är något jag gärna skulle utsätta vissa personer för ibland 😂😂 och båtmodeller har jag hyfsad koll på.
   Jag minns ju inte de krångliga termerna🙈och sen är språket överlag gammalt. Muskedunder och eljest och ehuru😂

 6. Agnetha

  Spygatt är väl inget sjöspråk!?! Har för mig att det är en sorts gatubrunn! Tack för din blogg som ger mig många roliga stunder❤️

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Det vet jag inte men de är ombord på ett skepp så jag antog det:) Men det kryllar av termer jag inte fattar, eller ens kommer ihåg 😉

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Har en sån. Du menar att jag borde använda den… räcker inte med att den ligger i byrålådan alltså 😂😂😊

   1. Anna

    Precis bättre att använda den än att ha ont =) min massör skäller på mig när jag gnäller över nacken var har du kragen =)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing