Okategoriserade

Early birdy mot Växjö :)

Jag är tveksam till om jag någonsin skrivit ett inlägg på ett tåg strax efter halv fem på morgonen tidigare? Om jag har det så hade jag isf varit vaken i många timmar.

Nu ringde klockan kvart i fyra.

Ja varsågoda att skratta åt min väckarklocka 🙂 Jag vågar inte snooza men jag ställer gärna ett eller två larm på ungefär fem/tio minuter efter det första. I de flesta fall går jag upp direkt så det är ren säkerhet. Jag föredrar att sova ostört så länge jag kan och sen kliva upp. Syrran är tvärtom, hon vill snooza länge. Jag är mer ute efter kvalitativ sömn:)

Tidigaste väckning innan idag var 4.15 så det kändes extra tungt att skapa en ny tid;)

Jag kom i säng vid 23 igår men somnade såklart inte direkt plus att jag var uppe på toa en sväng. Givetvis eftersom jag hade kort tid att sova på:) .

Jag vet att många tycker fyra, fem timmar räcker men jag behöver sova mer. Helst åtta timmar :).

När jag vaknade kändes det rätt okey ändå, fast det var kolsvart ute och tyst i huset. Efter att ha försökt klura ut bästa och billigaste sättet att ta mig till stationen så blev det taxi.

Smidigt! Men lite surt att inte kunna parkera billigare i sin egen stad. Eller vilken stad som helst så klart. Jag hittade inget öppet p-garage nära stationen, de öppnade sju, sex eller fem. Parkera utomhus skulle kosta runt 350kr och taxi blev 242kr. Häpp! En förbokad taxi kändes tryggare än bussen som jag mest troligt hunnit med men haft väldigt lite marginal på. Nu har jag i stället suttit i 20 minuter och väntat på tåget, men det stod ju inne i alla fall så jag slapp stå ute. Just idag var det +11 och vindstilla så väldigt skönt ute ändå.

När jag klev på var det typ jag.

Men nu ramlar det in folk så jag ska hålla tyst, mest troligt åker de det här tåget varje dag. Jag ska verkligen inte klaga:). Men jag är både kriminellt morgontrött och ovan att ta mig hemifrån innan det officiellt är morgon. Det inträffar i min värld klockan 07.00. Allt innan det är ”mitt i natten ”?

Vad ska jag göra idag då?

Jo det är föreläsningar i Växjö. De är obligatoriska och för den delen är det kul att träffa både kursare och lärare så jag vill verkligen inte vara utan de här dagarna. Jag har testat lite olika sätt. Att åka dagen innan och bo på hotell är ju onekligen trevligast men även det som kräver mest logistik hemma. Och blir oftast dyrast. Sen kommer flyga ner, tåg hem, de tiderna funkar bäst, jag åker hemifrån strax efter sex till Bromma men det är alltid lite osäkert, det kan ju vara stopp i trafiken. Och nu testar jag detta. Risken är att jag är trött hela dagen, jag blir seg av att resa och det tar ju några timmar med tåg, typ fem totalt. Ena vägen. Hem sover jag alltid som en stock och ska ju bara hem och sova vidare. Jag kommer tillbaka till Uppsala i kväll 23.00. Det blir en lång dag, mer resa än föreläsningar ?

Vi får se hur det funkar, är det asjobbigt så kompenserar jag kanske mig själv med hotell nästa gång:)

Nu rullar vi, och jag känner direkt hur fint vaggad man blir .. men får lov att härda ut. Det är pendeln så vi stannar ju på tusen stationer istf två som med tåget så det tar lite längre tid, men slutstation är inte Stockholm central där jag ska byta så det går inte att sova än;)

Ha en fab dag nu!

Fab friday ?

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Kommer innebära att jag slösar mindre pengar där så varsågoda ?Ärligt tycker jag det är helt jävla stört att ta p-avgift vid köpcentrum.. det är ju hit de tvingat oss under senare år.

  1. Syrran

    Jag är kungen av snooze!
    Igår snoozade jag tills alla klockor stängde av sig (de gör det efter 1timme och 45 minuter tydligen). ..det var iofs kanske mindre lyckat ? #bråttombråttom

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting