Okategoriserade

Jag fattar inte!

Det här med litteratur. Jag fattar inte. Väldigt ofta när vi ska läsa en bok och sen skriva runt den så får jag en extremt stark känsla av Kejsarens nya kläder😂. Att alla andra låtsas begripa och jag är den enda som liksom bara ”hallåååå? Det här är ju bara skrivet i en haschdimma toppat med en grym LSD-tripp som framkallar nåt slags frenetiskt hamrande på tangentbordet och ut kom… obegripligt dravel..”

Alla andra bara : ”wooow det här är nytt, fräscht, modernt och går verkligen på djupet! ”

Jag: ”öhhhh , va??”

Som denna bok:

Jag säger bara ”Ge mig tillbaka de fem timmar av mitt liv som jag slösat bort!!”

Men vi ska ;

Det enda jag fattar är att jag INTE FATTAR!

Skjut mig. Och nu ska jag svamla 3-5000 tecken om en bok som nån publicerat och säkert sitter och skrattar gott åt att folk försöker tolka.. Äh jag fattar fan inte varför litteratur ska vara skitkonstig för att anses bra? Jag tycker vi läst lite väl mkt konstiga böcker nu, och än är det väl inte slut förstås. Jag är så glad att jag även läser barnlitteratur för den begriper jag i alla fall:). Ibland undrar jag om jag är dum på riktigt, som väljer att plugga saker som är så långt ifrån mig som det går att komma. Att sitta och vända och vrida på saker och tolka.. När man kan få klara besked. Men kursen handlar väldigt mycket om det egna skrivandet, bara det att i början ska vi göra litteratursaker. Sen börjar det riktigt roliga:).

Jag ska skriva den här uppgiften i morgon och sen sikta på nästa uppgift i nästa kurs. Wish Me luck!

.

Idag tränade jag, det gick hyfsat, jag var slut som person efter första övningen.. och det gjorde lite ont i låret. Men inte ont ont, utan mer bara en känning. Bara att ta det lite lugnt. Vi ska bland annat göra helt vanlig bänkpress. Det var länge sen, och det är kul. Men jag känner mig långt ifrån stark.

På väg hem fastnade jag i en svinlång kö, vägarbete såklart. Åhhh det är så drygt med alla dessa förbannade avspärrningar och vägar där bara ena hållet kan köra. Trafikljus eller trafikvakt och sådana där höga vassa fartgupp. Andas, det är snart klart, bara några år kvar 😂.

Jag fick bråttom för jag skulle ju på utvecklingssamtal, och det är ju fräscht att duscha innan;). Jag hann, men det var knappt så jag fick på brallorna eftersom jag var ångande och varm. Sen var läraren sen, hon hade glömt bort det. Haha så nu står det 1-1 mellan oss, jag glömde ju förra veckan:) Det känns bra att det inte bara är jag som är virrig. Det går bra för professor Jordan i skolan, även om han fortfarande inte får några direkta utmaningar. Han har ju svagheter, som att skriva för hand, men att träna på det är ju inte så utvecklade. Jaja, det blir väl bra.

I morgon Lovelia!

Efter samtalet hann vi bara hem, äta snabbt och sen skjutsade jag Lovelia till basket. Tog med boken.. och satt i bilen och läste den. När man hellre städar bilen än sitter och läser liksom…;).

Hem sen, barnen åt och så iväg på gympa. Eller först hann jag få en chock att Robban städade sitt rum..? ”Du sa ju att jag skulle det mamma?” Jamen sen när brukar han göra som jag säger när det gäller städa😜?

Och jag hann även bli osams med Corrinda. Ibland är jag verkligen rasande effektiv 🙈. Jag har rätt, även om mitt sätt är det tråkiga. Men det kan även vara lite kul att få säga ”vad var det jag sa??” Nu brukar jag undvika just det för det är aldrig speciellt kreativt eller tröstande. Men jag har rätt.

Jag mötte upp syrran, vi skulle köpa presenter men det blev inget av med det. Tänk att man ibland verkligen inte hittar något alls? Inget lockar eller drar. Andra gånger är det tvärtom, man vill ha allt.

Hemma igen satt Robban och kollade på Secret Window med Johnny Depp. Amenvafan! Jag måste läsa den här skitkonstiga boken, men jag vill ju hellre se Johnny. Jag har insett att jag har ingenstans att sitta i fred. Det är alltid nån som vill se på tv, eller laga mat, eller spela dator. Igår stängde jag in mig i Patricias rum 😉 Jag brukar annars sätta i lurar med musik så funkar det. Avskärma ljud med ljud liksom. Och sitta uppe på nätterna. Då är det tyst.

Givetvis ska ungarna få se på tv, spela dator eller husera i köket, jag anpassar mig:). Men just Johnny Depp är väldigt svårt att ignorera. Hans filmer är ju dessutom alltid bra. I kväll förvånade jag mig själv som faktiskt dissade Depp till förmån för att slösa bort några timmar på en konstig bok.

Nu ska jag krypa ner bredvid Jamie, Doris kommer krypa under täcket och kura ihop sig mot min mage så frysa behöver man inte direkt göra. I morgon är det en ny dag!!

Då hörs vi igen 😘

Kommentarer

 1. ¨Magdalena

  Jag har också undrat om alla begriper och bara jag som är korkad! Jag läste nobelpristagaren Jelinek och fattade ingenting. Jag har läst en a- kurs i Litteraturvetenskap och delvis en b kurs .Vad är det för bok av Svedjedal som du läser?

 2. Therese

  Jag läser en urdålig ungdomsbok just nu som senare ska analyseras. Urtrist..
  Det blir så mycket bättre inlämning om man får skriva om en bok man själv valt.

 3. Carina

  En liten joint toppat med LSD så skriver du nog de där 3-5000 tecknen i ett nafs. 😂
  Skämt åsido, jag fattar inte heller vitsen med konstiga ord som ska tolkas på något fantastiskt sätt. Men du klarar det säkert galant som så mycket annat du tar dig an. Och kan en tolkning någonsin vara fel?
  Lycka till med studierna och ha en bra dag! 🌺

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Tack för pepp 🙂
   Jag kör kaffe, My choice of drug🙈och toppar med extra koffein. Nä en tolkning kan ju aldrig vara fel, rimligen i alla fall. Men så många författare refuseras och sådana här hyllas? Förvisso av en ganska smal publik men ändåååååå😬😬

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing