AllmäntOkategoriseradeShoppingVardag

Middag, rea och Ghost:)

Innehåller annonslänkar för Matsmart  och Lindex

.

Godkväller i stugorna:)

Jag serverade den här Kikärtsgrytan till middag hemma idag:) JAG tyckte den var mycket god.

Barnen provade artigt, och sen gick de och hällde bort, eller gav Doris;) Corrinda, som är den som tjatar om vegetariskt, var tapper och tuggade i sig men den var inte god tyckte hon. Jag fattar inget, jag tyckte den var så god att jag smaskade i mig två portioner:) Jag serverade med nåt jag hittat på Matsmart även det, Pärlcouscous. Det var gott det med, smakade som de där pastagrejorna, kan de heta gnocchi? Men, den här grytan hade varit ännu godare med ris. Jag har köpt några påsar med en blandning av råris och ….öhh, annat, kanske bulgur, linser och sånt? Har inte testat än, men eftersom jag köpte fyra sådana här kikärtsgrytor så kommer det serveras nästa vecka igen:D

Och jag tänker köpa fler, för även om inte kidsen äter så var den god, jag kan lugnt ha den till lunch eller middag när jag inte hinner äta för jag tränar.

Det allra bästa var att det tog ganska exakt fem minuter att laga:)

.

Igår var jag på Gränby för att hitta present till Trixie som fyller år. Det gjorde jag inte, men däremot så hittade jag t-shirts till killarna. 20 kr och 30 kr styck:) Älskar att det står Feed me!

Jamie hade den svarta på sig i skolan idag. Han har såklart redan sölat ner den;)

Sen hittade jag de här, 20kr styck.

Små hårspännen:) 

Och ett diadem. Vi gillar ju Halloween här hemma. Jag har förresten glömt visa er mina nya kompisar från Dollarstore, gör det sen.

Det här fanns på rea , H&M i Gränby. Antar att det inte finns överallt. Men, jag vet att även Lindex har massa fina Halloweengrejor. Jag köpte slipsar där förra veckan:) Så söta att jag storknar lite. Förra året fick de deras flugor, tror de finns i år med.

Och den här fina klänningen med vingar har jag försökt sälja in hos Lovelia. Som vägrar:) Jag funderar på om jag kan ha storlek 170? Jag ska nog testa:)

 

Ja, nåväl. Jag är löjligt svag för spöken, dödskallar, fladdermöss och sånt här. Tur att barnen tycker det samma. Jamie vill ha en clowndräkt för att ha på Halloween, medan Jordan har siktat in sig på nåt fränt skelett med vapen, nåt han hittat i Fortnite. Jag ska se vad jag kan göra. Själv låter jag hornen växa ut;) har två fina hårspännen med röda horn.

Just ja, det här köpte jag med, ser ni vad det är?

Ohhh yes, blodpåsar;) Fanns på TGR.

 

I går messade syrran : Bandit NU!

Jag var inne men på väg till bilen så jag snabbade på, och rattade in Bandit.

Först fattade jag inte, men musiken var så välbekant, fast på engelska? Men så ramlade poletten ner, det är Ghosts version av Imperiets Bibel. Det är en av de mäktigaste låtar jag vet, och den var cool på engelska, och ja den har gått på repeat idag:) men – Imperiet gör den odiskutabelt BÄST:)

Vi har inte haft den här radiokanalen på ett tag i Uppsala, men nu har jag den ofta på i bilen, det är ju väldigt mycket min musik som spelas, hårdrock. Och en del skräp, men väldigt mycket gamla godingar. Kommer ni ihåg en låt som heter Hero of war, med Rise against, den spelades massor på radio för några år sen, en akustisk låt om krig och soldater. Sjukt bra. Rysningar i hela kroppen. Den körde de idag:)

Träningen gick inte det minsta bra idag. Tänk att det kan vara så olika? Ibland går det toppen och ibland inte alls. Men svettigt blev det ju ändå. I morgon så siktar vi på backintervaller! Vädret i år visar sig verkligen från sin bästa sida och det ska ju bli kalasväder några dagar. Det var så skönt ute både igår och idag, och jag fick lite energi till att försöka fixa Jamies bromsar på cykeln. Nån har ju såklart sabbat dem, man blir ju förbannad så det ryker ur öronen. Just handbromsar är inte min paradgren, jag fattar mig inte riktigt på hur de funkar. Men, nu är den halvfungerande i alla fall;)

I morgon är det fotboll! Sverige spelar mot Ryssland:) och sen nästa vecka hemma mot…öhh Slovakien tror jag? Det ska bli kul. I morgon sitter jag hemma, och dricker kaffe i stället för Olearys och öl. Jag har inte riktigt tid med lokal.

Nämen nu ska jag läsa Farlig midsommar av Tove Jansson. Har jag någon gång sagt att jag inte tycker om Mumintrollen:)? Egentligen tror jag det är Tove Janssons uppläsning och de seega bilderna som visades på tv på stenåldern när jag var liten. Det plus att jag gillar Nalle Puh, och det finns bara rum för en lite dumsnäll hittepåfigur i mitt hjärta:D

Men efter den förra boken så är allt ljuvligt, jag ska njuta av Mumin och hattifnattar och snusmumriken.

Vi hörs när jag läst ut den, och sovit lite kanske, så i morgon då!

Natti natti

Och just ja, Lindex kör Mid season sale nu:) Just saying! Finfina fynd finnes:D

 

 

Kommentarer

  1. Norrlandsmamma

    ”Ta vara till varje tillfälle till fest ” tror jag det är det enda kloka jag råkade läsa i en föräldratidning i ett väntrum när älsta ungen var nyfödd. Fortsättningen var något om att vardag kommer man ha nog av ändå eller nått liknande. Vi har inte mycket halloween pynt men något skelet osv dyker nog upp i år då yngsta börjat gilla sånt. Så blir både halloween & alla helgonsdag som firas här

  2. Therese

    Dom som vill fira amerikanskt kan väl få göra det?
    Tror också det är det sega i Mumin man minns, jag tyckte skogen i Mumin va så läskig när jag va liten.?

  3. M

    Allhelgona här i Sverige ska ”firas” ned mat , umgänge med de vi har kvar i livet och med eftertanke om de vi mist,
    Fattar inte att nån går på det där med blod, skelett mm. Det är inte vi!
    Måste vi vara som USA i sån skit?
    Vi har importerat ett bedrövligt firande av en helg som vi normalt inte har och då får det finnas hur mycket som helst på Dollarstore.
    Hoppas verkligen inte dina ungar tagit till sig seden att gå runt och tigga godis.
    Halloween och allhelgona är inte samma sak och precis som alla hjärtans dag ( som vi svenskar inte vet vad det står för) så borde vi inte falla i köpmännens fällor. Men du verkar gå på det med hull och hår ?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Oj vaknat på fel sida? Det var mkt galla på en och samma gång ?.
      Det är inte vi? Vi ”ska”fira ? Nädu;) Jag har aldrig firat Allhelgona, den helgen är inte jag om något. Mina döda hedrar jag året om. Förvisso är det väldigt vackert på kyrkogårdarna då och har jag tid kan jag gå dit därför, men att tvingas in i något ledsamt eftertänksam mood är inte jag. Det är inget prio att tänka på döda den Helgen. Det var däremot storhelgstillägg på jobbet, perfekt att jobba:)
      Jag älskar skräck, spöken, vampyrer och blod, året om och ser min chans till ett kul avbrott i den mörka långa tråkiga hösten. Halloween är alltid 31/10, allhelgona flyter, jag fattar att folk kan bli störda men det blir vissa på allt som inte är helt enligt vad de själva tycker är korrekt. Själv tycker jag man går påskkärring på skärtorsdagen men det är visst olika:)
      Jag kanske ”gått på med hull och hår” det här med halloween, men samma gäller för säg- kanelbullens dag, påsk, jul, osv. Bara att det är kyrkans påhitt och vedertaget sen länge . Kanske inte kanelbullen då;)
      Halloween har en jättefin bakgrund, en tradition som sträcker sig långt bak i tiden, googla! Givetvis går mina barn ut och tigger godis!! Och tacksamt nog bor vi i ett område där folk tycker det är kul:) Många är pensionärer som står där med stora godisskålarna och en utskuren pumpa vid dörren, och det doftar pumpapaj genom dörren:) Det är supermysigt!
      Måste vi vara som USA i sån skit, undrar du? Då är jag mer bekymrad över att vi idag inte har REA utan SALE, att de pratar engelska i svenska reklamfilmer och så vidare. Vi är redan slavar under USA. ?? (jag älskar USA) Halloween däremot kommer ursprungligen från Irland, och importerades till USA under mitten på 1800-talet. En högst europeisk sedvänja med andra ord.
      Så summan är att jag fortsätter med Halloween och struntar i Allhelgona, oavsett om de krockar eller ej. Du gör tvärtom. Båda respekterar den andra hopps jag ?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting