Okategoriserade

När man vill ha det bästa

I annonssamarbete med Direkto

.

För ett tag sen så berättade jag för er om Direkto, som är en helt kostnadsfri tjänst. Känner ni till den?

Det är en låneförmedling, som hjälper dig att få det bästa lånet för just Dig.

Jag vill först betona att jag bara vill informera er om en tjänst, inte locka er att låna pengar. Men OM man funderar på att låna, kanske för att man behöver investera i en renovering eller köpa ny bil,(det har jag mitt privatlån för) Eller kanske göra något bra som att sätta solceller på taket, då kan man ju faktiskt behöva låna. Eller kanske för att man har några sura smålån som man kan slå ihop till ett större för att få bättre ränta+ villkor.

DÅ kan det vara himla bra att veta det här:)

När man behöver låna pengar så kan det nämligen vara knöligt att veta var man får den bästa räntan. Privatlån sätts helt individuellt av bankerna själva, och både ränta och villkor kan skilja sig väldigt mycket åt, och man vill ju betala så lite som möjligt:)

Om man själv gör flera olika låneansökningar för att jämföra och se vilket som är bäst så innebär det att det tas flera kreditupplysningar på dig. För varje kreditupplysning man tar så minskar ens kreditvärdighet, för det syns ju inte om man tagit ett lån eller inte på de pappren.

Hänger ni med?

Direktos tjänst gör så att en enda kreditupplysning tas vilket ger dig en bättre ränta och bättre villkor.

Man går enkelt in online och fyller i sina uppgifter, sen kollar Direkto upp vilket privatlån som är bäst för dig och återkommer. Ofta samma dag, men alltid inom 24 timmar. Du väljer sen det du vill ha.

Tjänsten är kostnadsfri och givetvis inte bindande på något vis.

.

Direkto står under Finansinspektionens tillsyn.

Kommentarer

  1. Johanna

    Reklam är reklam – jag fattar. Men personligen är spel och lån inte ”bara” reklam, det är sämre. Lite som att göra reklam för vodka eller whiskey. Dock är du en grym människa och din blogg för bra att ge upp efter att ha följt från början. ?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Fast här är jag också tveksam. Så många kändisar har sina egna viner och promotar de flitigt på alla möjliga sociala medier. Ingen höjer på ögonbrynen. Jag säger inte att jag ska varken göra vin eller reklam för vodka eller whisky, mest för att jag inte tycker om det? Men jag tycker det är intressant. Om ex Laila Bagge skriver om sitt vin, så är det mestadels hyllningar ”wow vad bra du är, vilket gott vin, du står dig fint i konkurrensen” Om jag skulle göra ett inlägg om Lailas vin… ja alla fattar ju hur det skulle låta?” guuud du får folk att bli alkoholister, vilket dåligt föredöme du är, nu slutar jag läsa din blogg”
      Det är lite konstigt väl?
      Jag menar inte dig specifikt nu, utan överlag. Bara en reflektion.
      Dig tackar jag för att du varit med från början och hänger kvar än ??

      1. Johanna

        Okej, jag köpter faktiskt alkohol 100ggr mer än lån ? men tänkte att liknelsen skulle gå hem. ?
        Jag får bara känslan att din blogg är så pass bra att du inte borde behöva lån-reklam (eller spel för den delen).

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Tack 🙂 Men för att kunna få någon slags inkomst på bloggen så måste jag ha reklam. Jag har ingen fast lön utan allt grundar sig på antal besökare och reklam. Detta är heller ingen Lånereklam:)
          Jag gör reklam för sånt jag antingen använder och gillar, kan tänka mig att testa, tycker är vettigt eller bara är kul:)

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Varför?
      Det är en ren information om att OM man har behov av att jämföra så kan Direkto hjälpa till, vilket är bra för din kreditvärdighet.
      Du är fri att tycka vad du vill, och göra vad du vill såklart:)
      Men jag känner så många som använt sig av denna, eller en annan aktörs likadana tjänst. Alla vill ju ha den bästa räntan ?
      Jag blir förvånad faktiskt att några av er reagerar så starkt? Hade jag sagt – LÅNA massa pengar dyrt till att köpa onödiga saker HÄR!!! Så hade jag fattat, men när jag säger – Kolla upp var du får bäst ränta HÄR, så begriper jag inte vad som är så hemskt? Jag tror inte ni har riktigt bra koll på hur bankerna fungerar idag faktiskt. De här aktörerna behövs på marknaden, och Direkto står under Finansinspektionens tillsyn, vilket är tryggt.
      Men, var och en blir salig på sin tro:)
      Vi tycker olika helt enkelt 🙂

  2. Mia

    Inte bra med lånreklam, alltför många som trillar dit. Varför reklam om inte företaget är ute efter låntagare? varför låter du dig utnyttjas för sådant skit.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Sluta nu. Reklam finns överallt. Jag har undvikit vissa saker förut men inte längre, för varför ska jag vara den enda?
      Reklam för allt finns ÖVERALLT. Jag anser att folk måste börja ta sitt eget ansvar över sina egna handlingar. Det går inte att skylla ifrån sig när man gör dåliga val. Har man problem med det så är nog inte min lilla blogg orsaken 🙂 Inte heller skulle det hjälpa de personerna att min blogg var reklamfri.
      Så, scrolla om det inte är kul, och dessutom står det TYDLIGT att jag inte uppmanar till att låna.

    2. cahouligan

      Jag undrar lite samma som ovan! Jag förstår verkligen att man vill tjäna pengar på sin blogg och så, men innebär det att man måste ta alla tillfällen till ”samarbete”?
      Personligen hade jag valt bort en del av det som vissa sk influencers gladeligen delar med sig av, men det är ju jag det…..

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Då får du läsa mitt svar till ovan 🙂
        Men du nailar det ju – du väljer bort det som inte angår dig, helt korrekt.??
        Och nej, jag gör inte reklam för allt, du skulle bara veta hur mkt jag säger nej till, trots att jag verkligen behöver de pengarna ! Jag måste ändå utgå från mig själv, och det jag själv inte har några problem med eller anser moraliskt fördärvande, (typ inget ?) det kör jag.
        Detta företag står under Finansinspektionens övervakande, det tycker jag är suveränt att veta om.

        1. cahouligan

          Mitt bästa tips om man behöver pengar är att skaffa sig ett jobb. Jag vet att bloggande räknas som jobb så klart, men har man problem med pengar och är bloggare så kanske man borde tänka om…

          1. Profilbild
            familjenannorlunda

            Sa jag det? Jag sa att jag tackar nej till massa suspekta samarbeten. Fast jag skulle behöva de pengarna. Jag sa inte att jag inte klarar mig utan de pengarna väl? För i så fall hade jag gjort samarbetena ?
            Nu ska vi se här… jag bloggar – check. Jag pluggar 150%- check. Jag är ensamstående mamma 100%-check. När exakt tycker du att jag ska jobba? Och med vad? Vad duger liksom?eftersom blogg uppenbart inte gör det och samarbeten skrivs med ”” för att visa hur skeptiskt det är.
            Nädu, att vara influencer är ett riktigt jobb. Ett jäkligt kul och på många vis priviligerad jobb, men likafullt ett yrke. Jag fattar att det kan uppfattas som provocerande, men det får var och en ta sitt eget ansvar över, det står alla fritt att börja blogga. Varsågod att testa vetja?
            Det tar mer tid än man kan tro, och då kanske du får en bättre förståelse för det.
            Nu ska jag läsa och kommentera massa skönlitterära texter, så här en söndagkväll klockan 22.00, sen ska jag blogga.! Influencers har aldrig ledigt:)
            På gott och ont.

          2. cahouligan

            Oj, den visste var den tog tydligen 🙂
            Jag såg vad du skrev, läsförståelse är inget problem här!

            Jag vet exakt hur det är att aldrig ha ledigt, jag driver eget företag inom redovisningsbranschen. Det gjorde jag även när jag pluggade och när jag var ensamstående, men jag pluggade å andra sidan bara 100%, det var kanske därför jag hann med att jobba också. Att vara ensamstående upplevde jag inte som ett problem över huvud taget vad gällde att arbeta.
            Jag blir lite nyfiken på vad det är du tror att vi inte har riktigt bra koll på när det gäller banker? Vad är det du vet som inte vi andra vet? Jag driver som sagt eget inom redovisning, mina kunder har olika banker så jag har kontakt med åtminstone ett tiotal olika banker gällande kunderna, ofta både angående deras företag och privata ärenden, man får hjälpa till med lite av varje när det gäller småföretagare 🙂 Så ja, lite nyfiken på vad det är du tror att man inte har bra koll på?

          3. Profilbild
            familjenannorlunda

            Heja dig! Vad bra du är:)
            Klappa dig på axeln nu, för jag inser att jag är dig underlägsen på många sätt. I dina ögon i alla fall?.

          4. cahouligan

            Men käre värld, ta det inte så, det var alls inte så jag menade 🙂 Men ja, jag tycker i och för sig också att jag bra, men det är du också ju 🙂
            Ha det gott 🙂

    3. M

      Alla de där låneförmedlarna tar ut högre ränta ju ”sämre” kreditvärdig du är. Vilket borde vara tvärtom.
      Vem vill betala räntor på upp till 29%? Nästan ocker.
      Mycket bättre att ha ett bra ”förhållande” med sin egen bank. De enda som kan hjälpa om du t ex har betalningsanmärkning är den bank där du har dina andra ärenden. Man kan ju ha ordnad ekonomi för det.
      De här låneförmedlarna ska ju också tjäna pengar och de som är anslutna till dem har många av dem inte ens ett kontor in real life.
      Näe, reklam för det och spelbolag. Där skulle gränsen gå för mig i alla fall.

      1. Alexander

        Hej M och tack för ditt inlägg!

        Direkto är en låneförmedlare och inte en bank. Vi lånar därmed inte ut pengar till någon och därmed bestämmer vi heller inte vad en låntagare ska få i ränta. Utan det gör bankerna. Vårt jobb är att se till att jämföra och konkurrensutsätta bankerna för att se till att låntagaren får den bästa möjliga räntan baserat på sin individuella ekonomiska situation och kreditvärdighet.

        Det stämmer det du säger att ju sämre kreditvärdighet man har desto högre ränta blir man erbjuden av bankerna. Förklaringen ligger i att bankerna tar en högre risk när de lånar ut pengar till någon som har en sämre kreditvärdighet. Därför måste de kompensera för detta genom att sätta högre räntor.

        Ingen av storbankerna lånar idag ut pengar till någon som har betalningsanmärkningar. Att ha ett bra ”förhållande” till sin bank hjälper tyvärr inte i en sådan situation. Dessutom finns det ingen anledning att inte konkurrensutsätta sin bank.

        Vår tjänst är kostnadsfri då vi får betalt från bankerna. Du får inte en lägre eller högre ränta för att du lånar pengar av en bank genom oss än om du hade vänt dig till den banken direkt. Bankerna betalar för vår tjänst då vi utgör en viktig och effektiv marknadsföringskanal för dom då vi hittar och skickar kunder till dom.

        Anledningen till att vi inte har kontor som man kan besöka som låntagare är för att låneförmedling i sin natur är en online- och telefontjänst. Det är betydligt mer kostnadseffektiv så. Vi kan enkelt och smidigt via vår hemsida och telefon hjälpa låntagare över hela landet.

        Vi önskar dig en fin dag!

        1. M

          Directo. Om folk istället vänder sig till sina egna banker kanske vi åtminstone får ha nån av dem kvar. På banken behöver man inte betala högre ränta om man som enl er har lägre kreditvärdighet.
          Sen ska du veta att det är sant att den enda bank som kan hjälpa i ett utsatt läge är ens egen bank.
          Därför är det faktiskt viktigt med bankkontor.
          Det finns så många låneförmedlare att bara det är en djungel. Skulle vara intressant veta vilka BANKER som ni har hos er.

          1. Alexander på Direkto

            Hej igen M,

            Tack för ditt inlägg. Det stämmer att det finns en hel del låneförmedlare där ute. Som grupp är det otroligt bra för långivarna att vi tillkommit och att vi hela tiden växer oss starkare. Låneförmedling är den katalysator på marknaden som gjort att konkurrensen mellan bankerna intensifierats och att räntorna på privatlån stadigt rört sig neråt.

            Läs gärna en artikel som vi har skrivit om ämnet här: https://www.direkto.se/laneformedling_en_miljardmarknad_till_fordel_for_lantagare/

            Vi försöker särskilja oss mot våra konkurrenter genom att samarbeta med fler banker som erbjuder de lägsta räntorna samt genom att lägga extra krut på den kostnadsfria rådgivning vi erbjuder våra kunder.

            Vilka banker vi samarbetar med kan du se på vår hemsida. (några nya är på väg in under veckan)

            Trevlig dag!
            Alex

      2. cahouligan

        Just de här låneförmedlarna verkar inte tjäna särskilt mycket dock, om man tittar på deras resultat de senaste åren haha 🙂 Jag håller med dig i allt! Att de dessutom hänvisar till en artikel de skrivit själva som fakta säger väl allt om seriositeten också.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting