Okategoriserade

60-40?

Kan vi förresten prata lite om de här nya hastigheterna?

I Uppsala håller de på att byta ut alla, så man får numera krypköra överallt. Det känns ju så;)

Men alltså, varför byter man? För att minska olyckor antar jag?

Att hålla 30 är superviktigt, det gör jag alltid. Att 50 numera är 40, och 70 blir 60 och 90=80 har jag aningens svårt att förlika mig med. Där jag oftast kör är det aldrig olyckor. Kanske nån avåkning när det är blixthalka på sin höjd, men annars inget. Tacksamt nog. Men varför sänker man på sådana vägar? Ska det sänkas på alla vägar överallt i hela Sverige?

Kommer det att hjälpa? Eller blir resultatet att bilförarna blir irriterade och stissiga?

Jag blir?

Jag får spunk ?, och det alla tider på dygnet inte bara för att jag är trött och sur just nu i denna arla timme;)

Man kan säkert googla upp det här men jag vill veta vad ni tycker? Kör man inte bil så kan det tyckas helt oväsentlig med en sån liten skillnad men den är enormt stor när man är van att köra 90 och tvingas ner i 80.

Mvh, hon som vill köra fort men ändå håller sig till hastighetsbegränsningarna, fast mamma alltid anklagar mig för att köra för fort. Det gör jag inte ???

Kommentarer

  1. josefin

    Pendlar Sthlm—Uppsala och tycker det är fascinerande att det tar typ 45 min tills man kommer in i Uppsala och det tar typ 25 för alla vägarbeten.. 😉 jobbat i Uppsala i många år och alltid nått som byggs?? Ex nääär blir dom klara med stora rondellen ut mot e4an? De passar alltid på att bygga där typ 8 på morgonen på vardagar… haha

  2. Maria

    Var många år sen det kom information om nya hastighetsskyltar, och som det lät då så skulle inte många vägar sänkas med hastighet. Men där jag bor så blev många vägar med lägre hastighet och det har att göra med vägens skick tyvärr. Istället för att göra vägen körbar med samma hastighet som innan så sänktes den.
    Sen att det blir färre olyckor med lägre hastighet kanske stämmer. Men jag tror mer på att använda sitt sunda förnuft vid bilkörning, hur svårt kan det vara att följa trafikreglerna.

  3. Helena

    I framtiden har vi antagligen hastighetsskyltar som tar hänsyn till väder, väglag, tid på dygnet mm och korrigerar hastigheten där efter. I norr byts 110 och 100 till 90 på vissa vägar under vintern. Man måste alltså läsa skyltar, inte köra på gammal vana. Jag tänker inte längre på att det finns fler hastigheter än tidigare och det är ju inte bara sänkningar som gjorts. Många vägar där det varit 70 är det nu 80.

  4. Annika

    Vi bytte i Malmö för några år sen och man blev GALEN i början. ….men man vänjer sig. Sen vet jag inte om det lett till färre olyckor eller bara fler fortkörningsböter -win win för staten oavsett tänker jag ?

  5. Loppan

    Ja, en sak är säker, numera är man fasen alert när man kör för hastigheten byts avigt och rätt. Vi har dessutom kvar vissa 50 och 70 och 90 som nu då blandas med 40 och 80 så man kan inte köra på autopilot längre ?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag vet att sänkt hastighet räddar liv, och det är såklart toppen, men har ändå svårt att fatta varför på många ställen. Och hjälper verkligen 40 istf 50?
      Jag tror att jag har brutit mot varenda skylt nu, de har satt upp massor bara sista veckorna och helt uran förvarning ??

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting