Okategoriserade

Tidiga helgmorgnar:/

Jag är glad att vissa av mina barn ägnar/ägnat sig åt sport. Basket närmare bestämt.

Jag är stolt över båda två, Corrinda som spelade i så många år men ledsnade av att det krävdes totalt fokus. Vilket man borde lyssna på och inte pressa ur all glädje ur ungdomarna.

Lovelia som tog vid efter syrran.

Men jag hatar tidiga matcher på helgerna ??

För för mig ÄR det tidigt att skjutsa klockan sju på morgonen och faktiskt även till en samling som idag 9.15. Även 10.00 är för MIG tidigt. Hey även 11, ibland 12?. Jag är morgontrött och att inte ens få sova på helgen gör mig inte glad.

Men absolut ingen annan förälder lider visst av morgontrötthet. För det är liksom matcher VARENDA helg. Gärna alla tider på dagen, även om många är tidigt. När sover folk? Kanske går man och lägger sig tidigt? Ja det funkar ju, om man inte är som mest kreativ och funkar som bäst framåt eftermiddag/kväll/natt. I natt var jag superkreativ och låg och gäspade till En vampyrs bekännelse till klockan halv tre;)

Så vill jag göra på helgerna.

Håll i er nu för nu kommer kontroversiella åsikter ?:

Det är inte JAG som spelar. Jag behöver inte ägna hela mitt liv åt det, utan de får klara sig själva. Jag kikar när jag kan, eller måste skjutsa 😉 men sen får de spela bäst de vill.

Hemskt va?

Det är superkul att se min unge spela, såklart. Men basket och jag lirar inte riktigt. Jag får alltid ont i huvudet:/ Det är studsande bollar och ljudet av gnisslande gympadojor mot golvet som får det att ila i mig?och sen denna förbannade Tuta som tjuter så den skulle kunna väcka döda. Sänka volymen verkar inte vara möjligt, det är fullt drag eller inget alls. Det är alltså en signal, för att tala om att chansen att anfalla är slut. Låter som ett helt vanlig kompressorhorn???.

Jag har ibland stoppat i lurarna i öronen för att stå ut. ;)Jag tror iofs att min hörsel är lite bättre än alla andras. På allvar alltså, jag hör saker som ingen annan hör, och lider av ljud som andra inte ens blinkar åt.

Men nu börjar första matchen snart. Sen ska förlorarna mötas och vinnarna lite senare. Jag kommer inte kunna sitta kvar hela dagen utan får köra i mellan.

Jamen godmorgon då!!

Från gnällröven deluxe???

Stackars mina barn?

Kommentarer

  1. cahouligan

    Tassar försiktigt in i det lättkränkta landet, men den här gången håller jag med! Vi (min man och jag) följer sällan med på matcher eller träningar här i vår lilla stad, måste man skjutsa är det ju annorlunda så klart, men där delar vi med andra, så vi slipper mest, skönt som tusan!

  2. Karin

    Jag önskar att jag kunde sova på morgnarna. Sover uselt och vaknar ungefär när du somnar skulle jag tro. Jag tycker detta skjutsande av barn har tagit löjliga proportioner. Föräldrar som skjutsar sina barn och ungdomar långt upp i gymnasiet, till skola, träningar och tandläkare. Barn växer med ansvar. Jag håller helt med dig, det är ju inte föräldrarna som spelar boll eller vad det nu är för aktivitet. Jag tycker inte att man ska behöva stå och se varenda match. Också en omöjlighet om man har flera barn med olika aktiviteter. Där vi bor är kommunala trafiken toppen, min elvaåring åker dit han ska på egen hand, där vi bodde förut var bussförbindelserna usla men hans äldre syskon åkte ändå dit de skulle. Skolan, träning, kompisar etc. Det är ju ofta kaos utanför skolor nu för tiden därför att föräldrar kör sina barn och helst så nära ingången som möjligt. Ändå så brukar det ju finnas busshållplats i en omedelbar närhet.

  3. Sanna

    Håller med när det gäller mornar. Jag har aldrig varit en morgon människa o kommer inte heller att bli! O helg mornar, då vill man kunna sova ut, ta det lugnt på morgonen o strosa runt i pyjamas el morgonrock hela fm om man vill! O äta sen frukost ? Barnen är lite lika, de tar det gärna lugnt på mornarna. De är 6 o 7. Dotterns på 7 gick på dans när hon va 3 år. Kl 9.15 på lördag mornar ? Det va hemskt!!? O till råga på det va det jag som fick dansa, me henne i handen… Nej, det vart en termin o inte mer ? Föredrar faktiskt aktiviteter som är vardagar. Nu går de på gympa båda två på tis kvällar, perfekt!!?
    Det trista me att man inte är morgon människa är att det oftast är såååå mycket bättre o mer accepterat o va morgonpigg ? Man är ju såååå duktig om man går upp kl 5 på morgonen o tränar innan jobbet!! Jag har inget emot dom som gör det, vill man det gör man det. Men det är just att det ska kommenteras så negativt om en som inte är morgon människa då ist….

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Amen på allt du skriver! Jag har haft barn som tränade hockey 8.15 lördagar.. skjut mig! Sen gympa vid 9.00, det var samma där, jag fick gympa, till sist blev jag hjälpledare eftersom Trixie vägrade vara utan mig ?
      Och javisst är det extremt stor skillnad på vad som är socialt accepterat, tidiga morgnar kontra sena kvällar, morgonpiggast vinner. Eller ännu hellre, de som offrar sig, släpar sig upp, de får extra pluspoäng.
      Och detta att man alltid ber om ursäkt för att man inte är en morgonmänniska .. det lägger en extra börda på en helt klart.
      Vi som fattar, fattar ??

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting