Okategoriserade

Stay Warm

När klockan ringde i morse var jag så trött att jag nästan började grina. Hela kroppen värkte och jag fattade först inte att det var alldeles vanlig träningsvärk 😉

Sträckte mig efter mobilen för att stänga av den och såg ett mess från Dau -”Jag har dubbelseende nu. ”

Klickade upp messen, för det var två och då bad hon tusen gånger om ursäkt att hon var sjuk, migrän. Därav dubbelseendet. Jag önskar henne såklart inte migrän, det hoppas jag alla fattar! Men det var så jäkla skönt att somna om. Ny tid nästa vecka, så det är nog lugnt. Fransarna ser ofta helt ok ut tills plötsligt en dag när en trillar av och plötsligt ser man väldigt tufsig ut. Droppen som får koppen att rinna över ni vet.

Jag messade ett krya på dig tillbaka och sen efter att kidsen gått till skolan så somnade jag då om. Och sov till halv elva🙈.

Ja, så kan det bli, men jag är riktigt trött just nu, både mentalt och fysiskt. Det är sådär på gränsen med allt, och jag hinner inte riktigt med att städa och tvätta.. sånt som man verkligen ser och som alla andra ser också 😉 Det stressar. Men jag måste få annat klart, och tvätten är mestadels ren, men osorterad. Däremot står det saker överallt, herre jösses. Jag ska försöka få undan det ikväll, för i morgon har jag som grädde på moset en me&i visning här hemma😂.

.

Jag ska dricka upp kaffet och gå ut och måla. Det lockar inte det minsta lilla faktiskt, men jag vet att jag måste. Jag vet också att det är svårt att göra något annat på huset medan det torkar så det kommer bli lite väntan. Det kan vara bra. Jag ska se om jag då kanske kan köra en vända till återvinningen, få hjälp att bära in utemöblerna, det är två stora glasbord med lös skiva som inte går att bära ensam, och tja, städa lite ute med;)

Robban ska få det delikata uppdraget att ta ner studsmattorna när boden är klar, för de ska bo där är tanken, så det hoppas jag slippa.

Alltså jag ligger så efter😂

Och sen när jag stressat upp mig så stannar jag till och tänker ” Ehhh va?? Vad håller du på med? Vem fan bryr sig om din tvättstuga svämmar över eller om utemöblerna står kvar? Smulorna under fötterna är jobbiga för alla, men resten?? ”

Jag är inte en sån som på allvar måste ha tipptopp och även om det kommer folk hit så vet de ju hur jag är😂. Take Me as I am liksom, eller skit i det;)

Jag får psykbryt när det är riktigt illa, gör ett storröj och sen är det bra. Idag ska jag muta barnen förresten 😊.

Men den där känslan av att ha saker hängande över sig är lite dryg. Det är jäkligt mycket nu, och det blir bättre så fort boden är klar. Det vet jag.

Det jag skulle säga var detta:

Jag blev kontaktad av ett UF företag som säljer mössor. För varje såld mössa så skänker de en till Stockholms stadsmission ❤️

Sånt gör mig varm om hjärtat och är något jag mer än gärna vidarebefordrar. Pay it forward helt enkelt.

Ni borde alla köpa er en ny mössa 🙂

Jag tycker att Stadsmissionerna gör ett superjobb som egentligen inte borde behövas, för alla borde ha någonstans att bo. Men det är inte en självklarhet. Att bli hemlös är enklare än man tror och att leva på gatan är att vara extremt utsatt. Vem tar ansvar över de här människorna? Säg det.

Att då gymnasieungdomar uppmärksammar och agerar, det känns fint, både nu och för framtiden för det är de här ungarna som ska ta hand om oss när vi är gamla ruggugglor.

Så därför vill jag berätta om det här.

Ni hittar mössorna på instagram @staywarm.uf

Eller Facebook StayWarm UF

Fars dag är i antågande, en ny mössa och en god gärning på samma gång kanske ?

❤️❤️ Pay it forward!

Kommentarer

 1. Mie

  Hej Carola! Har bara ett litet tips i all välmening. Jag är en flitig följare till både Dig, Mirka och även Sami o ni alla 3 mer eller mindre kör live på instagram, som vi många älskar och ser fram emot. Det ser man även på kommentarerna När blir det live igen, har ni slutat live osv… Hade det inte varit skönt och slippa alla dessa undringar genom att ni är ärliga och skriver kort på insta att idag blir ingen live eller vi tar en paus pga mående, sjukdomar mm, så känns det mer ärligt än denna tystnad. Ni kan ju bara skriva ”pausar liven ett tag” och skriver igen när ni känner för det, att nu kör vi igång igen. För många av oss går ju in och kollar i ert fall på ons och så är det ingen och inget meddelande att den blivit inställd. Det tar ju inte många minuter att skriva det, så blir det inte så mycket muttrande från oss följare, för ni säger det är live onsdagar och sen blir det bara ingen och ingen info på er sida. Bara ett litet tips av respekt för era följare som tar sin tid och går in och kollar och så är där ingen bara. Nu är det ju inte att ni har plikt att live såklart, men man känner sig lite lurad och nu i ditt inlägg nämnde du inte ens att ni ställde in liven som om den inte skulle varit ens. Som sagt inget taskigt menat bara en tanke, ni kanske inte tänker på alla som går in och kollar och planer är i ert fall ons 12-13☺. Mirka o Sammi gjorde lika dant bara tvärstopp och ingen förklaring och efter tid och många undringar så kom det att det inte kände för det just nu. Bättre kanske bara att skriva kort, blir paus i liveandet och att ni informerar när det ev kör igång igen och slipper onödiga undringar. Älskar som sagt att följa Er 3 fantastiska föräldrar så hoppas ni inte tar illa upp, det är inte min mening. Bara en liten tanke om hur vi följare kanske känner och vi vill ju ni ska må bra och dela med er när ni orkar. Kram Mie

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ja det borde vi!! Vi har inte riktigt fått rutin på vår live den här hösten, det har varit massa resor och sjukdomar och konstigheter, så den har kommit i skymundan. Vår intention är att köra alla onsdagar, och vi ska självklart vara duktigare på att meddela.
   Det är nog också så att vi inte riktigt fattar att ni gillar oss, och därmed väntar på oss, vilket vi såklart är jätteglada för!
   Jag säger redan nu att det kan bli svårt på lovet, så nästa vecka är osäkert. Får vi till det så kör vi med det är många viljor under loven.:)
   Tack för att du lyssnar på oss😘😘

   1. Mie

    Tack för svaret Carola och vad glad jag blev att ni skrev på er insta att ni hoppade live på lovet och även skrev om morgondagens live, det kallar jag service till oss följare / lyssnare, TACK <3 .Skönt också att du tog det på "rätt" sätt som det var tänkt som, att vi är många som saknar er och väntar och längtar till era lives. Att jag inte gnällde på det och att såklart liven ska vara fri från tvång och vara lustfylld. Men så mycket positivare att man vet och inte tror det ska komma och så blir man besviken när det bara uteblir. Vi fattar att det kör ihop sig, eller bara att ni inte känner för att livea och då är det trevligare med raka besked, om det inte blir för mycket extrajobb för Er. Skönt även för Er att inte behöva läsa hos er från alla som undrar Varför ingen live? osv . Kanske mest med anledning av Mirkas egen live, men detta var ju till henne med i all välmening. Tystnad skapar bara massa tjat. Behöver ju bara vara att man informerar NÄR det blir live igen, eller som ni nu gör att den fasta liven blir ändrad. Så stort TACK, blev så glad att ni är lika goa i verkligheten som det ni visar upp. Ha det så bra önskar jag både dig och Mirka och era härliga ungar. Kram Mie PS. Klart som f.. att vi gillar ER <3 <3 DS.

 2. Ratto

  Upp och städa och röj upp istället för att ligga och sova halva dagarna. Hur ska du någonsin få ett jobb med den stilen. Du vet väl att kärringar över 50 inte är eftertraktade på arbetsmarknaden och du är snart där. Åren går.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Åh tack för de fina orden 😂 Sköt ditt du i stället för att komma med oförskämdheter här. Jag gör som jag vill, okey? Du behöver inte oroa dig

   1. Therese

    Mitt inlägg skulle inte hamna här som kommentar till trollet. 😬

    Bara alla är hela och rena med mat i magen så spelar det ingen roll hur mycket damm det ligger i hörnen.
    Lite så tänker jag.

  2. Marie

   Bara för man gillar sova länge på morgonen betyder inte det att man inte skulle klara av ha ett jobb där man går upp tidigt. Är fullständigt övertygad att om Carola skulle börja jobba på ett jobb där man måste gå upp tidigt så kommer hon fixa det galant Alltid hatat gå upp tidigt och ligger gärna och sover länge ibland till och med till efter kl 12 mitt i veckan, ve och fasa 😂
   Men de jobb ja haft som krävt att jag ska va på plats kl 7.00 har jag sköt galant. Bara för man gillar sova länge betyder inte det att man inte klarar gå upp tidigt om de krävs. Alla är inte är morgonpigga de finns de som är kvällsmänniskor som jag och Carola bla.
   Är ochså fullständigt övertygad om att Carola kan nog skaffa sig jobb oavsett ålder få hon verkar va en väldigt driven person, de brukar inte ha svårt hitta jobb oavsett ålder/kön.

  3. Linda

   Rotto: Vilken vettig chef som helst skulle vara överlyckliga att få Carola som medarbetare. Hon sköter ett helt företag där hemma, lär ha blivit en mästare på att jonglera, tänka om och snabbt göra ändringar, lita på sig själv och klarar av hög stress och press där många andra hade gått under för länge sedan. Så sköt du ditt Rotto och var inte så avundsjuk och bitter, för det om något är inte attraktiva egenskaper hos en anställd. 😉

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing