Okategoriserade

Jodå, det rullar på:)

Jag kan inte låta bli att fundera lite på kommentaren jag fick häromdagen, där en person som kallade sig Ratto tyckte jag var lat för att jag sov till halv elva en dag. Efter att ha skickat kids till skolan då. Han(?) tyckte jag borde passa mig, för kärringar över femti var minsann inte så attraktiva på arbetsmarknaden och jag var ju snart där…

Förutom att jag är benägen att be honom fara åt skogen överlag för man kallar inte mig för kärring ostraffat liksom, det blir grova minuspoäng på sånt. Jag kommer aldrig att bli en kärring. Rugguggla eller möjligen huggsnok däremot..;) Mest troligt är han både yngre än mig och mer gubbe än han vill erkänna dessutom. Ni vet typen va… tror de är så förbannat heta och coola för att de var snyggast i plugget för tusen år sen och tror att det går att leva på gamla meriter resten av livet 🙈 ( newsflash- det funkar inte!) Är Ratto en kvinna så gäller samma sak fast feminint.

Men i alla fall! Jag undrar när Ratto slutade sitt jobb idag och vad han gjorde då?

För mitt andra jobb började liksom efter sex när jag byggt på boden hela dagen. Och sen har jag ägnat mig åt det i fyra timmar för att nu köra det tredje jobbet ett tag. Och sen gå på pluggandet. Ratto slog nog igen de ljusblå för länge sen😂 men jag är den som är lat…? Jojo.

Fast nu ljuger jag lite, jag hade ju en matpaus också, jag tar det från början 🙂

.

Upp och hoppa i arbetskläderna med tusen varma lager under. Brrr kallt! Idag hade jag raggsockor i gympadojorna och det funkade fint, först ullstrumpor såklart:)

Jag har varit så kall om fötterna men idag var de varma och goa.

Takläggning på agendan, men man får inte klättra på taket står det i beskrivningen. Eftersom jag inte är en orangutang som har 230 centimeter långa armar så är det en omöjlighet att nå att spika. Så…ja jag klättrade såklart upp.

Halt som fasen och lutade aningens mer än vad mamma och pappas gör, vi bytte ju tak där för nåt år sen.

Men uppdrag slutfört!

Sen var det ett jäkla pyssel med dels vindskivorna och sen de där tvärslåarna som sitter över alla skruvar. Min skruvdragare hade laddat ur och givetvis hade pappas det med.. så skruva för hand alltså. Nu ligger båda på laddning 🙂

Lite målning, lite sågning och en väldig massa klättra upp och ner på taket.

Det var superhärligt en timme mitt på dagen, resten av tiden var det lite kyligt. När det börjar bli kväll sjunker temperaturen snabbt som blixten, och vid halv sex var det gasen i botten till Ica för att handla till middagen. Jamie ville följa med och med huva uppfälld så syntes inte hans plåster i pannan. När vi kom hem så hade Janelle och Simon redan kommit med Jack ❤️.

Han är åtta veckor nu, den lilla fina godingen. Det är märkligt, åtta veckorn är en kort tid, men han är så självklar. Tänk vad bebisar bara tar sin självklara plats:) Janelle frågade om jag ville mata honom och alltså JA!! Jag älskar att flaskmata bebisar, det är supermysigt. Janelle ammar men pumpar ur, och Jack har inga problem att växla mellan amma och flaska.

Lilla älsklingen😍😍.

Sen äta och snacka och mysa lite mera. Fredagar är veckans höjdpunkt nu, alla älskar Jack:).

Men allt har ett slut, och lilla familjen åkte hem till sitt. Vi ses snart igen ❤️.

Då började hemmajobbet på allvar. Röja köket, sen tvättstugan, sen skåpet i badrummet, sen resten av badrummet, ner i pannrummet, röja hallen, och slutligen rensa ur killarnas garderober och vika in en ton ren tvätt. Sortera massa annan tvätt och plocka här, plocka där, fixa, greja, dona. Och kolla till Jamies sår på handleden.

Scrolla nästa bild om ni tycker det är läskigt.

.

.

Det här ser mycket finare ut än det i pannan, men det var dels inte lika djupt, i pannan var det så att det ekade nästan ju.. SÅ djupt! Och dels blödde det inte när han sydde. Pannan blödde vid varje stygn.

Jag tror inte att ärret här kommer synas så mycket sen i framtiden, medan jag är lika övertygad om att det i pannan kommer synas rejält. Typiskt. Men det är ju omöjligt att säga nu, så det tar vi den dagen. Tills dess pratar vi om att det nästan är coolare att ha ett sånt här ärr i stället för en blixt som Harry Potter har 🙂

.

Han fick ny kompress, den gamla satt lite fast i såret så det blödde lite, och så ett bandage på för att hålla det på plats.

När klockan var ett så var jag hungrig och smällde i mig en hel påse sockerärtor:) , fast det hette nåt annat, men var samma.

Barnen har lagt sig, jag har smugit in och ut och fram och tillbaka.

Nu orkar jag inte röja mer 🙈. Jag plockade i och ur diskmaskinen så köket ser helt ok ut, och resten får bli i morgon.

Nu har jag då skrivit det här, och när jag publicerat så ska jag krypa ner i sängen, med kurslitteratur 😂. Läsa en timme eller två och sen försöka sova lite.

I morgon.. ja men då är det ungefär samma plan, minus Jack och hans föräldrar, plus att jag måste bära undan utemöbler och sånt också. Plus återvinningen. Poolrummet måste tömmas på sånt så studsmattorna kan bo där. De skulle bo i boden hade jag tänkt men ångrade mig nog, de tar mest golvyta och kan få ligga under borden i poolrummet. Robban har lovat att ta ner dem, så det kanske jag slipper. Men, jag kommer ju hjälpa honom ändå, det går ju inte att bara kolla på;)

På söndag ska jag åka och byta däck. Jag åker dit, killarna byter, jag betalar och åker hem👌🏼 Jag kan skifta däck, men alltså.., det är skittråkigt och alltid kallt. Att ha däckhotell är så skönt! Dessutom håller de koll så man alltid kör på bra däck.

Sen ska Jamie på kalas, och förhoppningsvis så är boden klar då.

Det är höstlov nu!! Och på måndag så släpps hemtentan i en av mina kurser… det känns så där faktiskt. Men jag tror man hade två veckor på sig. Å andra sidan så lär det innebära att det är skitjävlamycket. Det är den kursen jag är tveksam till om hur jag ska göra med. Det finns ingen anledning att späka ihjäl sig. Man ska hinna resten också🙈. Men dålig planering för min skull att hemtentan släpps just den veckan som ungarna är hemma och jag får lite mindre lugn och ro. Men det löser sig, eller så skiter det sig och oavsett så blir det nog bra i slutänden.

Så, det var min dag det.

Vad gör ni i helgen? Och ni har väl bytt till vinterdäck va? De hotar med snö😬.

Nämen nu måste jag sluta! Böckerna kallar 😂.

Natti natti 😘😘

Kommentarer

 1. Stina

  Jag är sjukt imponerad av dig som bygger ihop en sån fin bod ”bara sådär”. Tidskrävande, hjärnkrävande, handy-krävande, energikrävande och allmänt väldigt ambitiöst. Oerhört imponerande, eftersom du har en hel del annat att stå i…
  Jag är läkare och inspekterar Jamies skada lite nördigt sådär. Han hade tur. Det ser ut att ha skurit ruggigt nära radialisartären! Puh! Önskar honom god läkning och ett skönt höstlov.

 2. carina

  mitt äldsta barnbarn,8 år,ramlade från en klätterställning på skolan och slog upp ett jack i pannan,det räckte med att limma. Men nu skulle dom ta kort i skolan dagen efter,och det tyckte hon inte var så kul,med ett sår i pannan. Men hennes mamma peppade och sa att hon är fin som hon är,och hon tyckte också det efter en stund. Så tar dom då kort,och det gick bra,men då säger dom att dom ska retuschera bort såret….va,vad sänder det för budskap till barnen,då kanske dom tror att,nähä…jag dög inte i alla fall.

 3. Jenny

  Tycker du är grym som roddar allting själv!! Om man pluggar 150%, betyder det då att man lägger 60 timmar per vecka på plugg?? Verkar ju helt orimligt!
  Älskar din blogg, har läst den superlänge. Tycker så mycket om att du väljer att skriva lite längre texter.
  Tycker däremot att det är synd att alla negativa kommentarer får så mycket uppmärksamhet. Är samma sak i de flesta bloggar. Oftast de kommentarerna som svaras på och uppmärksammas, ignorera fanskapen och svara och uppmärksamma bra kommentarer istället 🙂
  Kram

 4. Marie

  Carola du gör ett fantastiskt jobb med plugg, barn, hem och hus. Det är så roligt och inspirerande att läsa om dig och ditt liv. Din familj verkar också så härlig, en familj där man ställer upp och hjälper varandra. Tack för en bra blogg och lycka till med pluggandet😊

 5. cahouligan

  Jag är den första att hålla med om att man sover precis så länge man vill, det ska liksom ingen annan någon åsikt om 🙂 Att vara lat har föga med sovande att göra, såna där korkade kommentarer behöver man inte hänga upp sig på!
  Men att bygga en trädgårdsbod, göra fransar, handla mat, städa, umgås och sånt, det gör ju typ alla, även de som jobbar heltid? Alla har vi väl uppgifter utöver det regelrätta jobbet.

  Att plugga tar, enligt min erfarenhet, inte upp så många procent som det räknas som, om man nu inte har extrem svårt för sig vill säga. Jag har aldrig stött på en enda person som pluggar 100% och lägger åtta timmar per dag fem dagar i veckan på studier. Det skulle vara som att du med 150% lägger sextio timmar i veckan på plugg, jag gissar att det inte stämmer? Jag pluggade själv 100% samtidigt med jobb, alla på min utbildning jobbade samtidigt (distansutbildning med fysiska träffar tre-fyra dagar/månad) Men visst, det tar lite tid, olika beroende på utbildning själklart, men som sagt, att 100% betyder att man lägger 40 timmar/vecka har jag aldrig stött på hos de som inte har väldigt svårt för sig.

  Att det skulle vara omöjligt att få jobb som äldre, som Ratto uttryckte, tja, jag var 44 när jag började utbilda mig till ett helt nytt yrke (redovisningsekonom) och fick nytt jobb redan efter första året, medelåldern i klassen låg runt 50 år och alla fyrtio hade jobb när vi gick ut. Nu har jag eget, den möjligheten finns ju också för alla, om man nu skulle vilja det.
  Det är supersvårt för företagen att hitta kompetent personal, mina kunder är småföretagare av olika slag och de anställer gärna ”äldre” personer, det är liksom inte åldern det handlar om.

  Den där Ratto verkar inte riktigt ha koll på hur det funkar i samhället idag, undrar hur många företagare han (?) känner som ratar anställda pga ålder, det skulle vara lite kul att jämföra 🙂

  Äsch, såna där dryga kommentarer är inte mycket att bry sig om, förstår att det är svårt att låta bli dock, men ändå! 🙂

  1. H

   När jag läste min master var nog genomsnittet klart mer än 40 h per vecka.. vi hade veckor med teori (då vi hade föreläsningar 8-15) och sen veckor med labb (då vi var på labbet 8-18). Och under mitt examensarbete var i labbet minst 60 h per vecka…

   1. Johanna

    Nu är det ju inte en masternivå hon läser. Det beror ju på vilken typ av utbildning man läser, men inte sitter hon och pluggar nonstop 8-17 alla dagar. Sen är det naturligtvis körigt när uppgifterna ska in men några 40 timmar i veckan handlar det inte om.

     1. H

      Det jag menade var mer att det nog varierar mycket från utbildning till utbildning. Att min master tog tid berodde ju inte att jag hade svårt för att studera, utan att vi helt enkelt hade väldigt många föreläsningar och långa intensiva labb-veckor. (Att jag hängde på labbet 60 h per vecka, ibland över 70 var dock mest för att både jag och min handledare var rätt ambitiösa, haha, så det var mer självförvållat).

      Överlag var det otroligt stor skillnad på att studera och att jobba. Mycket av tiden går ju åt bara till att passivt bearbeta information. Nu pendlar jag till jobbet, och är hemifrån ca 05.20-17.30 varje dag, och är anställd som det jag utbildade mig till. Ändå är det mer lättsamt än att plugga. Det handlar inte bara om tiden man faktiskt sitter och läser i en bok.

      Nu läser ju Carola på distans och har inget schema på det sättet som jag hade, men jag tycker att det är väldigt märkligt att inte tro på hennes ord om mängden tid hon lägger ner. Hon är ju onekligen den av oss som borde ha bäst uppfattning i frågan. 🙂

     2. familjenannorlunda
      familjenannorlunda

      Haha ja eller hur:)? Men jag har kanske svårt för mig😂 Jag håller med, det är mycket även när man inte sitter och läser, passivt bearbeta information, bra uttryckt. Jag är ändå rätt övertygad om att det är jobbigare att ha ett strikt schema och närvaro, än distans. Jag kan ju lägga mina timmar exakt hur jag vill, men det innebär ändå inte att jag fuskar. Resultat ska in ändå.
      Sen är ju två av mina kurser konstnärliga, och att skriva egna texter. Där finns inga böcker att slå i för att få fram det som ska göras, och om inspirationen är på noll är det helt omöjligt att producera något man gillar.
      Nu släpptes tentan och den är inte superstor men kommer ta svinmycket tid, massa läsa och analysera och problematisera😬Jag är ju mer för att förenkla saker och ting 😂😂Jag undrar vilken utbildning det är jag borde läsa då? 100 HP i att förenkla Allt:) Finns den?
      😘😘

 6. L

  Man sover väl precis hur mycket och när man vill OM man har chansen till det.
  Men en sak vill jag säga och nu ska du inte ta illa upp.
  Du har TUR som varit med i familjen Annorlunda och i och med det blivit en storbloggare.
  Min faster hade sju barn men för att klara sin försörjning fick både hon och hennes man jobba. Utanför hemmet. Det hade inte gått annars.
  När de kom hem efter hämtning av de barn som inte tog sig hem själva så hade även hon/de allt jobb kvar hemma. Detsamma som du räknar upp att du gör på kvällarna.
  Att bygga en bod på dagtid under veckan hade aldrig kunnat genomföras där.
  På den tiden ( fast det inte är så länge sen) kunde man inte försörja sig på bloggar, för de fanns inte då.
  Man gör ett val att ha många barn och det är väl härligt men det är FÅ förunnat av vara hemma hos barnen tillls de kommer upp.i skolåldern.
  Att han kallar dig kärring är helt galet men det ÄR trots det svårare att få jobb ju äldre man blir.
  Det är ett faktum.
  Vem säger att ni ska kunna livnära er på bloggar livet ut?
  Jag läser med stor behållning din blogg och ja, jag vet att det är ett JOBB, men det betyder ju inte att du åker hemifrån tidig morgon, lämnar ungar, sliter som fan som anställd, sen efter 8-9 tummar hämtar ungar och hem till hushållsarbete.
  Bortsett från att du nu byggt upp boden ( vilket du får stor tumme upp för ) så har du ju ändå möjligheten att i stort sett själv välja hur du vill disponera din tid och bestämmer ju själv när du vill sova som sagt.
  Kanske är det sånt som sticker i ögonen när du får såna kommentar som från den snubben.
  JAG avundas inte er bloggare ett enda dugg. Ni är värda det ni får och tjänar men jag personligen skulle inte klara driva ett sånt jobb hemifrån. Det är jag alltför ostrukturerad och LAT för

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ja självklart har jag tur. Min medverkan i FA gjorde mig till en större bloggare än jag var innan, men sen krävs det ju en del för att hålla sig kvar. Alla FA mammor som bloggar blir ju inte per automatik stora. Jag har varit med en gång för nio år sen så draghjälpen därifrån har ju inte upprepats direkt. Att vara hemma till barnen började skolan, det hade jag varit oavsett, det var vi båda överens om, så just det har inget med bloggen att göra, däremot extremt smart planering av föräldrapenning:)
   Hemarbete gör vi ju alla, men jag tvivlar på att just Ratto ägnar fyra timmar åt det efter sitt dagsjobb.
   Jag är superhappy över att kunna planera mina dagar själv, men även du missar nog mina 150% plugg?? För det är min huvudsakliga sysselsättning just nu. Och nej jag lämnar inga barn eller sliter som fan som anställd men jag gör det med mitt plugg och med bloggen. Så jag tycker inte skillnaden är så stor? Förutom att jag själv väljer när på dygnet jag gör det:)
   Och jag vet att det är svårare att få jobb ju äldre man blir men vem har rätten att skriva mig det på näsan? I en nedlåtande ton? Och det är inte det minsta OMÖJLIGT att skaffa ett jobb oavsett ålder, bara olika svårt.
   Jag älskar mitt liv och jag säger ofta att jag är tacksam:)
   Din kommentar tar jag inte negativt men jag tror ändå inte att du riktigt fattat.150% Studier är en och en halv heltid. Hade en 25 åring pluggat så mkt då hade det varit full förståelse att det är mycket och lite imponerade 😉 men när jag gör det så är det knappt värt att nämna?
   Så, jag har visst haft tur, men jag ju mer jag sliter ju mer tur har jag 😜😜

 7. Ulrika

  Enligt mig har inte kärring med ålder att göra, du kan va kärring och 20 lika väl. En kärring är en bitter kvinna/tjej som bara har negativt att säga och mest gnäller och klagar på livet och andra. De vill gärna uppfostra med för de vet bäst. Jag tycker man stöter på kärringar i väldigt varierande åldersspann, de tenderar att verka ha ett väldigt tråkigt liv. Brukar försöka undvika dem =) Så om han inte känner dig personligen är det enligt mig svårt för honom att veta om du är en kärring eller ej. Kanske han själv är en kärring?

  1. Barbro Carlsson

   Vad har kärring med bitterhet/surhetatt göra? Jävla kärring ja det är en sak. Men kärring säger jag själv OM mig själv och andra kvinnor. Däremot den som säger gumma eller ännu värre lilla gumman då exploderar jag. Jag brukar tänka på Åsa nisse där är det ett fint ord med kärring. ..

   1. familjenannorlunda
    familjenannorlunda

    Lilla gumman bekommer mig inte det minsta:) det tycker jag är rätt gulligt. Om det inte sägs nedlåtande då, men då är allt fel. Hans kommentar var jäkligt nedlåtande. Och jag gillar inte kärring eftersom det mestadels sägs i en trist andemening. Säger en kvinna kärring blir jag nog rätt irriterad:). Man får kalla sig själv det om man vill såklart men för
    Mig är det ett ord med negativ innebörd.

   1. Barbro Carlsson

    Nog har gumman värre klang i mina öron än kärring. Som sagt vad den som säger det den skulle åka ut men så jobbar jag på en mansdominerad arbetsplats så det kanske spelar stor roll i mitt huvud.

 8. Birgitta

  Beundrar din energi!
  När jag var typ 4 eller så klättrade jag i en affär å slog upp ett sår i pannan. Till Ackis med taxi, å så sydde dem. Det ärret försvann kanske när jag var 35-40, nu är jag ännu äldre och jag ser det inte. Det blir liksom ett minne
  Trevligt läslov!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing