Okategoriserade

Jag menar inte att jag är bättre :)

Jag kanske lät som att jag tyckte att jag var den enda som slet med hemmets sysslor :)?

Absolut fel i så fall! Jag är precis som alla andra. Såklart. Jag är bara bättre än Ratto, men det är vi nog alla:)

Just nu är jag trött och ligger under två filtar och äter naturgodis och kollar på Russel Crowe. Det tar på krafterna att vara ute en hel dag och att dessutom frysa. Det är svårt att klä sig för att inte frysa samtidigt som man ska kunna röra sig smidigt, hantera verktyg OCH inte börja gråta för att man råkar få färg på sig;)

Med tanke på att jackan får åka tvättmaskin varje kväll så misslyckas jag ordentligt;)

,

Jag ser att ni funderar på hur mkt tid 150% plugg är, och att flera är helt övertygade om att jag inte lägger ner den tiden.

Jag läser tre kurser a 50% vilket förutsätter att man ska lägga 20 timmar i veckan på just den kursen. Så ja, det blir 60 timmar i veckan :).

Vissa dagar gör jag inget, andra dagar kan jag sitta tolv timmar+.

Det är väldigt mycket att läsa olika skönlitterära böcker och eftersom jag inte är Speedy Gonzales när jag läser så tar det tid. Sen är det eget skrivande. Alla vet ju hur svårt det kan vara att värpa fram något vettigt på befallning, och när det kommer till att skriva så kan det rulla på hur enkelt som helst, inspirationen flödar och man producerar massor, eller så kastar man tio färdiga sidor eller så sitter man och glor på en tom sida och kan inte för sitt liv komma vidare.😂 och när man inte skriver så finns det ändå i tankarna hela tiden.

Sen är det även uppgifter som ska göras, det kan handla om att läsa en bok och sen skriva något om den på ett visst antal sidor. I barnlitteraturen skulle vi redogöra för dess utveckling från scratch till nu. Det är olika anvisningar i faktalitteratur att läsa och sen ska det diskuteras med kursarna. Ibland är det stora och tunga och tråkiga uppgifter ibland går det enklare. Det är massa skrivande öven här, ibland en essä om feminism, ibland en text till en bilderbok, eller bara reflektioner runt något specifikt.

Jag skulle nog faktiskt tro att utslaget så blir det ungefär 60 timmar i veckan, helt ärligt. Vissa grejor tar kortare tid andra mycket längre.

Sen skiljer sig det såklart från person till person och utbildning till utbildning. 🙂

Att jämföra med sina egna studier eller nån kompis eller så är ju lönlöst eftersom det är olika. Vissa av mina kursare i Kreativt skrivande jobbar heltid och tycker det är riktigt jäkla mycket, andra pluggar fler kurser parallellt och tycker det är en piece of cake, nån pluggar enbart den och har fullt upp. Jag läser tre olika kurser inom litteratur och skrivande och jag lägger ner svinmycket tid på det.

Nog om det!:)

Ica maxi firar 25 år och har pumpor för 10kr/kilot. Då passar jag på 🙂 Det här är de små, jag har en stor åxå och nån pytteliten.

Barnen älskar att karva ut dem, och jag brukar baka pumpakaka. Ungarna tjatar om det, och tycker det är fantastiskt gott. Det är mitt recept på morotskaka som jag bara byter ut mot pumpa. 😊.

Nån gång har jag gjort den klassiska pumkin pie, men jag vill minnas att den var sådär i jämförelse med den jag gör nu. I år ska jag göra i långpanna, jag tror inte jag gjort det förr?

.

På måndag ska Jamies stygn i pannan bort. Läkaren sa att vårdcentralen hade drop-in för det men jag hittar bara drop in för provtagning och för akut sjuka.

Jag vill definitivt inte sitta och häcka bland massa sjuka människor!! Holy smoke vad jag inte gillar att gå på vårdcentraler😷.

Så, vart går jag?? Ibland, rätt ofta, så undrar jag varför det är så förtvivlat svårt att hitta rätt info på deras webbsidor? Är inte det själva fiffigheten i att ha en? Att folk själva ska kunna ta reda på saker?

Kanske inte. Men om nån vet så berätta gärna 🙂

.

Jag har så ont i handen! Greppet är liksom alldeles trött. Jag har greppat tunga borrmaskiner, skruvdragare och hammare hela veckan nu och sen pillat med små spikar och skruvar och målat med pensel och roller:) Jösses, det känns.

Om jag får för mig att bygga nåt innan värmen är tillbaka, vill ni vara snälla att påminna mig om att jag var riktigt less på det 😂

I alla fall om det är utomhus, syrran snackar om att måla om hemma hos sig🙈.

Nu ska jag påbörja en ny uppgift som jag funderat länge på hur jag ska angripa, vi ska skriva om något som är tabu för en själv. Det innebär ju att det egentligen inte kan bli fel, men jag vet inte vad som är tabu för mig som jag vill skriva om;) Det är många sidor och bara jag kommer på ett ämne så ger det sig förhoppningsvis. Förhoppningsvis alltså 😀

Sen sova! I natt byter vi till vintertid!! Yeeeey👍

Natti natti på er 😘

Kommentarer

 1. cahouligan

  Det verkar vara väldigt olika hos olika vc, men vår har en undersköterskemottagning som lägger om sår, tar bort stygn mm. Jag upptäckte den när jag skulle boka tid för att ta bort mina klammrar på magen efter att ha opat bort livmoder och äggstockar förra året.
  Den syntes inte på hemsidan, men när jag loggade in på 1177 och tidsbokning så dök den upp som ett val. Supersmidigt att kunna boka tid och få dem bortknipsade, inte behöva sitta och vänta och köa på någon drop-in där man inte vet när man ens ska få komma in. Hatar vårdcentralsväntrum, men det här var verkligen smidigt!

 2. Ellinor

  Hur tusan kan någon ifrågasätta lathet i en barnfamilj😡Hus,hem,barn och plugg tar tid och SKA ta tid,hur du lägger upp ditt dygn har väl ingen rätt att ifrågasätta!!Brukar försöka*sittapåfingrarna* men ibland blir jag så rasande förbannad över dumma människor så jag nästan behöver sparka och skrika😡😡😡Stå på dig,du gör ett enormt arbete❤️

 3. Anneli

  Vc i Sävja har sköterskor som plockar stygn. Tidsbeställning är ju bäst då slipper man undan värsta hostorna. Tycker vår vc här funkar utmärkt.

 4. Therese

  Jag tog bort stygn för en vecka sedan, ringde vc och fick en tid hos disktriktsköterskan. Tog 20 min från att jag kom in tills jag gick igen😊

 5. Ulrika

  Det brukar vara en distriktsköterska som tar stygn, vissa vårdcentraler har drop in, men då kan man ju få sitta och vänta. Vissa ställen har bokad tid.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Det är ju det, ta bort stygn tar superkort tid.. och så ska man behöva sitta i drop in i en evighet med massa sjuks människor 😷 fy vad värdelöst. Vi har ingen distrikta :/

 6. Ingela Stålgren

  När det ska tas bort stygn här så gör jag det själv och tejpar sedan ett par dagar om jag tycker det behövs. Jag tänker att ser såret fint ut så behöver jag inte åka iväg. Så har du en bra sax och pincett hemma så gör det själv så slipper ni åka iväg.
  Lycka till!

  1. Ulrika

   Jag hade inte tagit stygnen själv när det är försäkringsärende, även om det är enkelt. Finns det en distriktssköterskemottagning i närheten, där brukar inte va så mycket intektiösa patienter.

  2. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag har inga vettiga grejor så jag får åka iväg:/ I pannan hade jag nog inte tagit dem ändå, men de på handleden .

   1. Monika

    På vårdcentralen vi är listade hos kan man få tid hos sjuksköterska (inte distriktssköterska), för att t.ex. ta bort stygn. Ring och kolla, det var ingen info jag hittade på deras hemsida, vilket i och för sig var konstigt, men på telefon fick man den informationen.

 7. Karin

  Jag tycker att det är väldigt stor skillnad i att studera på distans eller ej. Det är även stor skillnad på att studera med schemalagd undervisning eller ej. Och även skillnad i schemalagd 8-17 eller någon timme per dag. Det är även väldigt stor skillnad i hur krävande studierna är. Det är även stor skillnad i att arbeta utanför hemmet och i att arbeta som hemmamamma eller bloggare.

  Vilket av alla ovanstående som är mest krävande har jag en solklar uppfattning om men var och en blir salig av sin tro. Går dock att konstatera att flera är en omöjlig kombo medans andra funkar.

  1. Karin

   Känner även flera som kombinerat 100% studier på distans med heltidsarbete och för den delen inte har fler timmar på sitt dygn. Vissa typer av studier kräver mer jobb. Är ju även stor skillnad om man pluggar ngt med bara inlämningsuppgifter jfr pluggar ngt med stora tentor. Nåväl och ute snöar det.

   1. familjenannorlunda
    familjenannorlunda

    Jag säger ju det, alla är olika, både studier och människor. Bara för att nån kan kombinera heltidsjobb med heltidsstudier betyder väl ändå inte det att den som inte kan det är värdelös?

    1. M

     Är det nån som sagt att den är värdelös?
     Undrar om du har för avsikt att BLI författare eller läser du detta för att du tycker det är roligt?
     Om jag får vara lite ”ful” här så tror jag att författandet har man i sig. Blir det en bok så blir det en bok,
     Skulle jag läsa på distans skulle jag läsa nåt som skulle kunna ge mig ett jobb sen.
     Jag läste in ett treårigt program på gymnasiet på 2 år. Det var ungefär 4 Tim per dag i skolan men sen för att klara av alla ämnen och prov så blev det i snitt 6 timmars jobb per dag hemma
     med det. Samt att ungar var hemma och skulle hämtas och lämnas och alla aktiviteter utöver det. Har även läst svenska och engelska på högskolenivå på distans och måste säga att nåt bodbyggande skulle inte jag hunnit med. Men jag säger det med glimten i ögat.
     Du sitter ju inte precis och läser dina kurser 60 Tim i veckan så jag beundrar verkligen din förmåga att få till de uppgifter du skall lämna in.

     1. familjenannorlunda
      familjenannorlunda

      Fast allvarligt här nu. Det var ett jäkla tjatande om att jag INTE läser 60 timmar per vecka? Hur fasen kan Ni veta det?? Ja jag gör annat men det är ju tack vare att jag läser på distans som det går. Boden har det byggts på ungefär mellan 12-17, det har varit för kallt före och efter😨. Det innebär att jag har timmar både innan det och efter det till att plugga. Plus nätter då ;)Varför tror du att jag är så trött liksom? Väldigt mkt av mitt plugg är att läsa skönlitterära böcker. Soft ja, men de ska ändå läsas, och även om det inte är ens i närheten av att läsa ex juridik så är det likafullt något som ligger i kursplanen. En av kurserna är inget kreativt skrivande alls i, den innehåller däremot massa saker jag inte behärskar alls, analysera, problematisera, och allt vad det är, den är enklare att planera. Men den är svår på riktigt. De två där man ska skriva egna texter är helt omöjliga:) Får man flow så kan man skriva massor på en dag, om inte… ja men alla har vi väl suttit med ett blankt papper och inte hittat orden till att börja;)?

      Så JO, jag ägnar garanterat 60 timmar per vecka åt studier om man slår ut det. Vissa dagar inget, andra dagar tolv timmar. Ofta några timmar här, sen där. Nu börjar jag tycka att detta är både larvigt och taskigt.
      Jag pluggar, det tar svinmycket tid. Ni får tro vad ni vill, men fortsätter ni ifrågasätta så tror jag att ni bara vill vara elaka och sätta mig på plats. För det är inte direkt något kul eller uppåtpuffande att läsa massa : du ägnar minsann inte alls så mkt tid åt det.. Så, har ni inget snällt att säga om mina studier så var tysta 🙈.

     2. M

      Det är inte för att sätta dig på plats, det är för att det är bara så att man funderar hur du hinner. Du skriver ju ofta så ingående på bloggen om allt du gör om dagarna och man undrar ju hur du hinner med. Nåt annat är det inte. Men jag undrar i alla fall om du läser just de kurser du gör för att du tycker det är roligt och vill bli författare? Hursomhelst, läs vad du vill, när du vill, det är inte det, utan som sagt, tiden….. Jag själv älskar att studera/ läsa mm och skulle ha kunnat gå i skola hela livet om jag bara fått betalt. Därför tänkte jag läsa till språklärare, men så satts sjukdom käppar i hjulet. Läs på du!

     3. familjenannorlunda
      familjenannorlunda

      På det är nog svaret – stolpa upp allt du själv gör så kommer det se skitmkt ut 😂
      Jag läser för att utveckla mitt eget skrivande absolut! Att sen ”bli” författare kräver ju både skicklighet och lite tur, det är svårt att bara bestämma det själv. Men ja, det är väl det som ligger som mål.
      Men öven för att få en förståelse för litteratur i stort. Allra helst barnlitteratur (egentligen ungdomslitteratur men det hör ihop) då eftersom det intresserar mig mycket. Jag har planer men vågar aldrig jinxa och berätta om sånt, det sitter djupt att inte våga ta ut saker i förskott. Så hur det blir visar sig:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing