Frågor & SvarOkategoriserade

Svar på frågor:)

Så där! Det tog tid, och det blev långt men nu är det klart!

Jag började skriva när de hade uppdaterat wordpress verktyget som man skriver i, och det var superknöligt, och jag har fått ändra massor nu när de bytt tillbaka. Det blev konstiga styckesindelningar och mellanrum och allt möjligt. Jag har säker missat flera, och ber om ursäkt om det är fult.

Det var visst inte en så optimal uppdatering. Men ni får ha överseende. Jag är dessutom förkyld så jag skyller på ludd i huvudet och bröstet om något är helt knasigt:)

Tack för alla frågor, det var kul att svara på.♥

 

* Du är fantastisk och har klarat av mer än vad man kan kräva av en människa !
Men…när alla barn har flyttat-var är du då? Vad gör du? Vore så kul att höra om dina drömmar:))

   Tack! Ja det har varit väldigt mycket, betydligt mycket mer än vad jag någonsin skrivit om. Vissa saker ploppar upp i huvudet helt oväntat, minnen av saker han gjorde eller sa, elaka eller konstiga saker, och jag skulle så gärna vilja slå på Print och få en utskrift av vad som rörde sig i hans huvud vid just de tidpunkterna;) (Mest troligt skulle ett helt blankt papper komma ut..)Det är saker som är så långt bort från sans och vett och det som var han, att jag än idag baxnar bara jag råkar snudda vid dem. Märkligt.

När alla barn flyttat så är jag mest troligt en liten ledsen pöl på golvet. Jag hatar att de ska flytta, att de inte ska bo med mig längre. Kanske patetiskt, men sant. När jag grinat och brutit ihop tusen gånger om så gillar jag väl läget, och antagligen så blir det bra det med, men jag kan omöjligen föreställa mig ett liv då. Jag älskar mitt liv som det är idag, det är vad jag alltid längtade efter som ung, ett hus fullt av mina barn, en stor familj:) 

Ska jag drömma så hoppas jag på att kunna resa och upptäcka saker, det behöver inte vara långt, det finns mycket att se även inom Sverige:) Och sen förutsätter jag att jag kommer vara omgiven av mina barns barn.

 

 

* Kan du inte gissa vad du tror dina barn kommer att jobba med när de blir äldre. Vet att du skrivit att du önskar dig hantverkare  men kan du inte göra en ”seriös gissning” utifrån deras personligheter/intressen?

    Haha, ja jag hade ju hoppats på lite hantverkare, läkare och rika inom sport eller film;) men se det verkar skita sig. 

Om jag tittar på vad de vill, har fallenhet för och passar som så blir det ungefär såhär:

   Janelle – lärare, hon skulle bli en så förbaskat bra lärare, hon har tålamod och lugn och är superfin med ungar. 

   Patricia – något inom mode, stylist, hudterapeut, frisör. Hon har alltid älskat sånt och är duktig på det. 

   Robban – han är svår, han går el-programmet, men är inte så intresserad egentligen. Kanske något mera inom IT, eller bakom kulisserna på film, kanske specialeffekter. Han är värsta filmslukaren och har sett det mesta. Han vet inte än, men när han väl bestämmer sig så kommer han göra det han bestämt sig för:)

   Corrinda – hon har alltid sagt polis, men nu ligger det på hyllan, men jag tror att hon skulle bli en svinbra snut. Hon har ett sätt att avväpna människor med ett leende och en ärligt menad fråga, och är nyfiken och snabbtänkt. För det mesta;)

   Novalie – svår hon med, hon har inga egentliga intressen, siktar på att gå Sam beteende och kanske komma på vad hon vill. Hon gillar dataspel och kanske att hon funderar på något med djur. Svårt:)

   Trixie – det här är en Janelle i miniformat, samma lugna trygga, självsäkra personligheten som skulle passa utmärkt i en undervisande position. Kanske lärare hon med:)

   Lovelia – hon ska bli basketproffs;) Hon är inte lika självsäker som Trixie, snarare osäker och vill vara alla till lags. Kanske medlare nånstans;) Men först basketproffs. Ok:)

   Jordan – min lilla professor. Han kommer knäcka de svåra nötterna i framtiden, inom vilket ämne han nu väljer. Medicin, astronomi, kärnfysik. Eller så blir han historikprofessor:)

   Jamie – spelevinkfjanten. Det här är killen som aldrig kommer (få) flytta hemifrån, men när han gör det så drar han till Australien och surfar, eller klättrar i berg, eller dyker. Han är nog inte kostymtypen, utan mera Hakuna matata – det finns inga bekymmer:)

 

Vad har barnen för mellannamn?
Janelle Elisabeth, Patricia Christina, Robert Emil, Corrinda Maria,
Novalie Karin, Trixie Belle Vera, Lovelia Monica, Jordan Karl Napoleon,
Jamie Christer Unger. 


Hur har ni kommit på barnens namn?
–Herrgud, det här blir svårt att hålla kort! Jag testar:)
När jag väntade första barnet var alla fina namn upptagna av barn med svåra diagnoser, jag jobbade ju på barnsjukhuset.

Janelle hittade jag, för det är alltid jag som bestämt namnen, han har inte varit intresserad (tack och lov) i en serie som hette McCall, han hette Robert McCall dessutom;)

Vi har valt ett släktnamn i andranamn till alla barnen. Elisabeth heter jag, mamma, mormor och jag tror även hennes mamma. 

Patricia, det behövdes en maffigt namn att matcha upp Janelle, och Christina heter syrran, och massa andra i släkten.Sen blev det tvillingar, och på dåtiden fick man inte veta kön. Alltså behövdes två flicknamn och två pojknamn. 
Sally&Selma, Chelsie&Corrinne, Jordan&Julian, blev till sist Robert och Corrinda:) Corrinda hittade jag på till en saga jag skulle skriva i gymnasiet, det namnet fanns inte i Sverige då, och vi får komma ihåg att detta är innan ALLT fanns på internet.
Emil heter deras pappa, och hans farfar, och Maria hette farfarsmor.

Sen kom Novalie, jag ville ha med Nova men tyckte det var för kort och
började leta bokstäver, länge var Noelia med, men föll på att det inte var Nova. Karin efter min mormor som gick bort under min graviditet.

Trixie:) Ja, minns ni seriestrippen med Familjen Flax? De har en Trixie,
en liten krypbebis som älskar solen. Sen bodde vi faktiskt granne med en Trixie en gång, och så heter ju Bob Geldof (googla!) dotter Trixiebelle. Ända in i sakristian i kyrkan så velade jag, skulle ungen heta Trixie, eller Trixiebelle? Det blev två namn, och Vera är efter farmorsmor.

Lovelia. Det är en lek med bokstäver, Noelia var fortfarande så fint, men funkade ju inte ihop med Novalie tyckte jag, och började ljuda: Boelia, Coelia, Doelia, Moelia, Lovelia….LOVELIA!! Där har vi det:) Hon heter Monica, det är efter farmor, men eftersom hon avsagt sig sina barnbarn så tänker jag att det är efter de Monicor jag haft i mitt liv som jag älskat, som en fantastisk klasskompis, och min gamla dagmammas dotter:) Man får ändra sig:)

Jordan. Jag kunde inte släppa det namnet. Jordan Knight, från New Kids On The Block är ursprungsinspirationen:) Nu hade pappan ändrat sig, när tvillingarna väntades så avskydde han namnet, men när jag nu föreslog det så var det helt okey. Karlar! Man måste låta saker mogna,
helst ska de tro det är deras egna förslag också;) Nu började släktnamnen tryta, eller i alla fall de fina. Dessutom var det bråttom, Jordan var bara fem-sex veckor när han döptes, detta för att vi spelade in Familjen Annorlunda och de ville såklart ha med dopet.
Farmorsmors man, alltså farmorsfar, hette Thure Unger Napoleon. Ungarna tyckte det var ascoolt, så Napoleon skulle han absolut heta. Jag ville ha ett namn med som även har namnsdag, något flera läsare (och barnen)ondgjorde sig över, varför var det så viktigt? Men det var det för mig. Det blev Karl, efter min farfarsfar, tror jag det blir, och även efter barnens farbror.

Jordan Karl Napoleon, det namnet förpliktigar:D

Så kom Jamie. Jag låg och vilade på dagarna, och kollade på Jamie Oliver, på Blue Bloods där en karaktär heter Jamie och på nån annan serie med
en Jamie. Självklart skulle min son heta så. Han skulle även heta Christer, efter min pappa, det vägrade jag ge mig på, jag tycker det är ett jättefint namn. Men så föll det sig så, att Jamie föddes på den dag som hans farmorfar skulle ha fyllt hundra år. Det är ju ett tecken, och givetvis måste han ha ett av hans namn. Fan att vi använt Napoleon redan, det var liksom det enda namnet jag kunde tycka var ok. Thure hette vår kanin, och en pestig kille från bardomen, så det fick bli Unger. Det är inte ett fint namn, jag tycker det är ett efternamn, men vafan;)
Puh! Det var den korta versionen, ni fattar ju hur lång den långa är:)


Vilken linje går Robban & Corrinda?
– Robban går el, och Corrinda Sam beteende.

Tar de båda studenten i år?
– Nope, Robban slöade sig igenom första året så han går om.. men, å andra sidan löste han på så vis mitt problem hur fan jag skulle kunna vara på två utspring samtidigt 🙂


Vilka barn delar rum och vilka har eget rum?
  Idag delar Jordan och Jamie rum, och Lovelia och Trixie. Vi ska snart göra en omfördelning och då kommer enbart småkillarna att dela.

Vilka barn umgås mest med varandra nu när de är större? Minns att tex Novalie och Trixie var väldigt tighta när de var små?
  Killarna hänger ihop. Tjejtrissen är lite splittrad, Trixie är med både Lovelia och Novalie, bara inte samtidigt. De funkar ihop alla tre, men i vissa åldrar är det stor skillnad på fyra år, ibland ingen alls.
Alla de stora tjejerna tycker om att hänga med varandra här hemma när vi samlas, eller på utflykter/resor, men de är inte överdrivet tajta, men gillar varann:) Robbans favoritsyskon är Corrinda:) Men han är ju också omgiven av tjejer. Så småningom kommer ju hans småbröder och han att ha vuxit i kapp varandra så han får lite utbyte av killarna:)Varje barns bästa/sämsta egenskap – och dina bästa/sämsta?

  Jamen den här är ju skitsvår!:) Alla mina barn är snälla, vänliga hjälpsamma, ärliga, glada och fantastiska. Sen har ju alla sidor som är mindre kul, en del är rätt slöa ibland medan andra kan ha humörsvängningar deluxe, men i det stora hela så är de kloka fina och rara:)

Mina är ju om möjligt ännu svårare! Jag vet min sämsta i alla fall, och det är att jag är morgontrött. Det är ju hemskt i världens ögon speciellt de som inte tycker det är nån big deal att kliva upp. Att jag sen, trots att jag är mer död än levande ändå kliver upp…vilket då är ett mission impossible egentligen, det räknas inte;) Det borde ju ha en egen guldstjärna liksom:)

Min bästa vete fan, kanske att jag är rätt problemlösningsfokuserad. Jag fastnar sällan i ett problem utan hjärnan går igång och funderar hur fasen jag ska lösa det. Sen går det ju inte ibland såklart. Jag är rätt glad och trevlig också:)

 

Vad skulle din drömsemester vara?

Ohh, jag har många! En är att bila igenom hela USA, kors och tvärs. En annan att besöka alla polynesiska öar, som Samoa, Tahiti osv. Australien och Nya Zeeland lockar massor. Jag vill dyka mera i tropiska vatten, jag vill klättra i berg, men är ju höjdrädd så det är en kontraproduktiv önskan;)

Jag vill ta med barnen på alla olika Disneylands, och resten av världens nöjesparker, det skulle de älska:)

Jag har massor av drömsemestrar! Både med och utan barn.


Hur är det att vara mormor jämfört med att vara mamma?

Det går inte att jämföra, det är två helt olika saker ju. Jag älskar att vara mamma, och att vara mormor är inget alls som det, utan det är ju mer att få låna en liten bebis en stund. Jag kan inte säga något om framtiden och Jack är ju liten än, men jag tänker att det är en bonus. Man kan låna och sen lämna tillbaka:) Fast jag skulle ju helst sno Jack för evigt….:)


Har du börjat skriva din självbiografi än?

Nej. Eller kanske lite, förresten. Jag skrev tio sidor i en inlämningsuppgift i skolan, som var om några specifika händelser. Det fick fin respons:) Men, det var inte så kul, jag kastas liksom tillbaka till då, och känslan kommer tillbaka. Det är jobbigt, och jag vet inte om det är värt det. Jag blev deppig och låg.. Men med tanke på responsen från läraren så skulle den troligen kunna bli rätt ok. Så vi får se helt enkelt, om jag orkar.

*Om man skulle råka möta dig, tar du illa upp om man hejar på dig då och presenterar sig kanske så du vet varför man hejade?

Absolut inte!! Jag älskar när ni hejar, och pratar lite, även om jag ofta i stunden blir oerhört överraskad:) Att få se vilka ni är, och att få snacka en stund det är så kul, så tro aldrig att jag tar illa upp! Tvärtom så gör det min dag, jag kan vara happyhappy länge efter ett sånt möte ♥

*Har du och din syster alltid stått varandra nära?

  Det har vi, men inte så nära som det nu har blivit de senaste åren. Vi började träna ihop och då träffades vi ju väldigt regelbundet och stod och snackade i timmar efteråt. Sen drog ju han, och hon klev in som den absolut viktigaste personen i hela mitt liv. 

Men vi har alltid haft en bra relation, även om hon i egenskap av lillasyster kanske inte fick vara med när vi var små;) Men, jag tycker att jag tog igen det rätt bra när jag tog med henne på Imperiet-konserter och sånt när hon var ganska ung:)

 

*Du har skrivit att du är sugen att fortsätta renovera huset, vilket av rummen är du mest sugen på att renovera?

Just nu är jag inte det minsta sugen, men det rum som kommer bli är det som idag är Robbans. Vi ska göra en rakad mellan rum och barn, och då passar vi på. Det är husets minsta rum, och när vi flyttade hit var det Novalies. Vi målade det rosa/lila, rosa uppe, lila nere och så en Nalle Puh bård som delade av. Jättejättefint! Men den bården rev Robban ner, såklart:) och under är det den gamla fula tapeten. Nån fuskade när han målade, och det var inte jag;) Idag vill ingen ha rosa/lila…så det ska målas om och eventuellt få nytt golv. 

Sen är det vardagsrum och mitt sovrum. Utan inbördes ordning.

 

*Jag tror jag har skaplig koll på ett ungefär hur gamla barnen är, men inte Lovelia och Trixie (älskar det namnet), så hur gamla är de?

Trixie är 13 år, fyller 14 i oktober, och Lovelia är 11 år, fyller 12 i september. Födda 05 och 07.

 

*Tycker du att du hinner med dina studier bra nu, efter du valde att hoppa av en kurs? Alltså så det känns roligt med dina studier igen?

JA! Det var ett smart val att hoppa av helt klart. Den kursen var ju den jag minst av allt ville gå, men det blev så att den tog mest tid, och alltså inverkade negativt på de andra två. Nu känns det superkul igen! Jag älskar på riktigt att plugga och lära mig nya saker, och de här skrivkurserna är top notch.

 

*Undrar så vad som hände med Smulan? Vill inte göra dig ledsen med den frågan, men jag undrar ändå 

Ja, jag vet att jag inte skrivit om Smulan, det var så djävulskt jobbigt just då och tog tid att komma över. Hon var lite skruttig, åt inte så bra och sådär, och låg mest och sov. Jag förväntade mig att hon skulle pigga på sig, sådär gör ju katter ibland. Men en fredag, efter kanske en vecka, så kändes hon så tufsig och ofin i pälsen, och katter är ju supernoga med det, så jag bokade en tid. Första lediga på måndagen. Under helgen sen så började hon äta, hon var ute och kändes mycket piggare, men jag kunde inte avboka tiden för det var för sent, så jag tänkte att jag går dit och får det konstaterat att hon varit sjuk men är frisk nu. Jag hade bett Patricia och Simon följa med på fredagen men tänkte att de inte behövde det nu. De hade ställt in sig på det så de kom ändå, så vi möttes hos veterinären.

Tack och lov! 

De kände och klämde och tog prover, det var svårt att sticka henne så efter några försök när det inte kom mer än några droppar så tog de henne till operation för att …ja inte vet jag, de har väl nåt annat där, eller så behövde hon hjälp. Uttorkad var hon, helt klart, men det i sig är ju enkelt att lösa med dropp. När hon kom tillbaka var Smulan så matt. Hon låg bara i väskan och var off. Det var jobbigt för henne helt klart. Proverna visade att hon var jättesjuk, hennes njurar hade i princip lagt av, och det fanns inget att göra. Man kunde i och för sig lägga in henne, vätska upp, sätta henne på dialys och då skulle hon kanske få några veckor till, men sen skulle hon bli lika risig igen. 

Det är inget alternativ att låta ett älskat djur lida. Veterinären var helt rak med att Smulan mådde skit, och att det var det bästa att hon fick somna in. Jag uppskattar så oerhört att inte behöva tvivla, att de är så raka och säkra. Proverna talade också sitt tydliga språk. På nåt värde som inte fick ligga över 200 så hade hon 1400… på nåt annat låg hon också skyhögt över, och det är ju svart på vitt att njurarna var förstörda. Jag hade annars inte kunnat tro på det, för i mina ögon var hon piggare och på väg tillbaka. Veterinären berättade att katter fejkar, när de mår skit så vill de ha tillbaka kontrollen och låtsas må bra, därför är det så svårt att hjälpa dem för det är redan försent när ed visar symptom. Jag såg det även på henne där, hon var så slut. 

Så vi fick ta ett beslut om att låta henne somna in. Jag kände mig som en jävla svikare, fler av barnen visste inte ens att hon skulle till veterinären, för det var ju inget att oroa dem med…

Men samtidigt, att ta hem henne, och säga ”Säg hej då till henne nu så åker vi in på onsdag och avlivar…” Nä, det går inte. Hon mådde ruttet och ingen skulle må bra av det. I de här lägena så hatar jag att vara den som ska besluta. Jag skulle helst vilja dra täcket över huvudet och låtsas som ingenting. Det var vidrigt jobbigt, vi grät alla tre och även om man vet att Smulan har det bättre så har ju vi det sämre, rent egoistiskt. Att sen berätta för barnen var om möjligt ännu värre. Herregud vad vi grinade! Allihopa. Den kvällen satt vi alla i soffan, ihopkurade och tittade på film, ET av alla filmer. De som ville fick stanna hemma dagen efter, och jag tror att de flesta gjorde det, alla var helt förstörda. 

Det var riktigt jävla jobbigt. Som alltid så tänker jag att jag aldrig vill ha djur igen… men det går inte att tänka sig ett hus utan katter. De tillför så mycket utan att egentligen kräva något i retur. 

 

Beundrar dig, du kan ju allt. Kram från mig

Tack snälla:)


*Kan du visa bilder på barnens rum? =)

Ja, men har inga så det får komma allt eftersom:)


*Får barnen alltid välja sina kläder själva eller finns det gånger du säger nej till de kläder de vill köpa?

De får välja själva. Är jag med så kan jag ju påverka på plats, och visst har jag sagt nej, men då handlar det mer om att det inte finns rätt storlek och de vill köpa en för liten. Köper de själva så är det ju bara att gilla läget. Jag kan inte säga att jag gillar allt de har, men det är ju heller inte jag som ska ha det på mig:)

De har ända sen de var små valt vilka kläder de ska sätta på sig på morgonen, jag har sällan stylat dem, utan låtit de välja fritt. Idag när de ser gamla bilder på sig så får jag ibland skäll. ”Hur kunde du låta mig se ut sådär??” Men det de glömmer är att alla andra också såg ut så:)

 

*Hej. Har aldrig kommenterat något i hela mitt liv, men nu är det fasen i mig på tiden jag har egentligen ingen fråga… mer ett konstaterande… vilken fantastisk kvinna du verkar vara!! Tack för att du delar med dig av ditt liv <3.

Tack snälla! Sånt här värmer så mycket mer än vad ni kan förstå:)

*Hur ser er boendesituation ut, äger du huset ensam nu eller har ”han dendära” fortfarande kvar sin del på papperet? I takt med att barnen blir större (snart är ju även Robban o Corrinda utflugna) är du sugen på att flytta till typ lägenhet?

Den ser likadan ut som förut. Just nu kan jag inte tänka mig att flytta, det här är mitt hem. Men sen förstå jag ju att när inga barn finns kvar hemma så skulle det bara kännas sorgligt att gå här ensam. Jag väljer att stoppa huvudet i sanden, för det är inget jag ser fram emot. Jag vill bo med mina barn, jag vill helst stanna tiden:) Vi får se helt enkelt.

*Jag skulle vilja se en rundvandring i huset på film. Typ instastory.

Noterat!!

*Inte för att jag vill snoka utan jag är intresserad av er planlösning. Du behöver inte visa in i rummen utan dörren kan vara stängd men mer: här är den och dens rum. Har aldrig fattat hur huset är planmässigt. Det verkar stort men ändå litet på nåt sätt skulle gärna se trädgården oxå.

 

 

Tack för en fantastisk blogg! Läser varje dag och har gjort i många år!

Jag har tänkt köpa en Bon Jovi cd eller vinyl vilken skulle du rekommendera? Jag gillar: Bed of Roses, You give love a bad name och Livin’ on a prayer m.fl. Finns det något bra samlingsalbum kanske? Tacksam för alla tips!

Jag kör Spotify:) Välj Bon Jovi och Shuffle så får man oftast det bästa. Jag har alla deras skivor,  men kan inte rekommendera EN för det finns så bra musik på alla:) SÅ Spotify, eller så finns det absolut samlingsalbum men jag har inte tvärkoll där.

Finns det någon skiva med någon annan artist du kan rekommendera?

Samma här, inga specifika skivor, men jag gillar ju massor. En lite mer okänd är Ryan Star, sen gillar ju jag massor. Guns n roses, Europe, Nickelback, alla gamla hårdrocksband – Metallica, Scorpions, Judas Priest osv. Men även Boyzone, New kids on the block, Cher, Elvis, Imperiet, Ebba Grön, Gyllene tider….jag är helt ostrukturerad i min musiksmak:)

Jag har en bred musiksmak så om du plötsligt vill ha en skiva av Dolly Parton så kan jag ge dig lite tips tillbaka! Jag har mer än 20 olika CD-skivor med henne och ibland tillsammans med andra artister, jag vet helnördigt men det bjuder jag på!Jag har sett henne live på en konsert i Göteborg och det var magiskt!

Dolly Parton har jag dålig koll på, men nog sjutton är hon en superduktig artist. Dessutom tycker jag hon är cool:)

Så nästa fråga är: vilken är din favorit konsert med utländsk artist (eller grupp)? Vilken konsert med svensk artist (eller grupp)?

Oftast är ju den senaste konserten den bästa just då:) Men topp tre är nog ändå utan inbördes ordning, Bon Jovi på Stadion 2013, Bruce Springsteen på Ullevi 2017, och Guns n roses på Friends 2017. Aningens osäker på årtalen på de två senare inser jag:)

Sen Robbies konsert på Ullevi 2013 var grym. Nickelbacks med.

Svenska är ju alltid Europe, sist jag såg dem vete fasen, kanske på Cirkus? Och Per Gessle i Botaniska trädgården i Uppsala 2018. Gyllene tider har varit helt magiska, och nu kommer de igen :):)

 

Över till Johnny Depp: vilken är din favorit film med honom?

Jag älskar Jack Sparrow! Så alla Pirates of the Caribbean., men han är grymt bra i allt han gör. The lone ranger, Edward Scissorhands, Kalle och Chokladfabriken… men även Sleepy Hollow, Sweeny Todd, Secret window. Äh, går inte att välja:)

Om du skulle flytta till någon annan stad i Sverige vilken skulle du välja? Varför?

Hm… vet ej. Kanske Göteborg? De pratar så mysigt där:) Men jag håller mig nog i Uppsala, det är ändå här mitt hjärta finns.

Har barnen träffat sitt syskon på sin pappas sida?
Har barnen några kusiner?

Nej. För dem finns inget syskon. 

Ja, de har tre kusiner.

 

Vilken linje går Corrinda och Robert? Kan du tänka dig att jobba med barn i framtiden? Vem av barnen är mest lik dig som person? Är det många som känner igen när du är ute, ser du dig själv som ”kändis”? Vad är det bästa med att blogga, händer det att du tröttnar ibland? Vad är största skillnaden med att vara mamma och mormor? Vad har du för framtidsdrömmar, kan du tänka dig att bo någon annanstans?

En del av dessa frågor har svar högre upp:)

Jag kan kanske tänka mig att jobba med barn i framtiden. Jag skulle isf vilja fokusera på barn & hälsa, för där ser jag ett enormt behov. Mest lik mig som person är så svårt att säga, de har alla något av mig, men ingen är en kopia. Vi tycker och tänker väldigt lika i det mesta.

Jag tror inte att speciellt många känner igen mig, det är ni som läser bloggen i så fall. Det händer att någon stoppar mig som sett Familjen Annorlunda, men oftare för något annat. Jag är absolut inte någon kändis, långt långt därifrån!

Det bästa med att blogga är först och främst att kunna se tillbaka. Att ha så mycket dokumenterat. Sen är det kontakten med ER. Det är så kul och givande. Jag älskar att skriva sånt som någon läser:)

Bloggen har gett mig så mycket på så olika plan, mer självförtroende inte minst, och nya vänner, ny upplevelser. Jag älskar att blogga, och hittills har jag aldrig ledsnat:) Det är mitt sätt att debrief:)

 

 

Bor i Norrtälje och åker till Uppsala ibland för att shoppa, riktigt trevlig stad faktiskt förutom att man håller på att bli påkörd av alla cyklister. Har du nåt tips på aktiviteter i Uppsala?Nånting man måste se eller göra när man är där? Tips på nån bra restaurang? Och vart fasen finns det gratisparkeringar i centrum?! Inte lyckats hitta nån när jag varit där. 

Haha, ja dessa cyklister är som yra höns, noll koll och tror att de har företräde överallt. De verkar inte begripa att de inte syns i mörker, och att det, oavsett om de har rätt, gör mycket ondare på dem än min bil om jag kör på dem….;) Galningar!

Vi har fina kulturgrejor, Domkyrkan, Universitetet, Slottet och Gustavianum. Gamla Uppsala högar med museumet är fint. Svårt att komma på saker i sin egen stad:) Det beror ju även på vad du är ute efter. Restauranger finns massor. Tzatsiki ligger coolt och har god mat. Egon var jag på nyss och gillade skarpt för det var ”rum i rummet” om man kunde prata utan att skrika.

Gratisparkeringar i city verkar vara ett minne blott:/ Men, de kostar olika mycket, så det finns de som kostar typ fem spänn efter sex, medan andra kostar 35kr hela dygnet.

 

Jag undrar när nästa renovering ska ske? Tyckte det var så kul att följa både bod och när du renoverade hall/trapp  du är duktig! mer sånt när tid, lust och ekonomi tillåter!

Vad kul att du gillar det, det är mycket roligare att gör det är man får feedback från er:)

Nästa borde jag påbörjat redan men vill inte, så jag skjuter upp det….:)

Kommentarer

  1. Karin

    Tack för dina svar ?
    Och speciellt tack för svaret om Smulan, jag blev så berörd så tårarna rann, tack för att du orkade berätta ❤️
    Kram från mig

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing