Okategoriserade

Vardag, helt okey ändå:)

Innehåller annonslänk

Jag är seg idag. Vädret är grått och tråkigt och genast avspeglar det sig i humöret. Jag är helt uppenbart styrd av väder och vind, ett helt vanligt naturbarn kanske ?

Ett naturbarn som helst är inne när det blåser kallt;)

Men igår var det fint, och efter att vi livekört på instagram så tog jag båda hundarna och gick ut. Det har varit så blött i skogen att jag undvikit det, dessutom blir det mörkt så snabbt på eftermiddagarna under vintern så jag går sällan in i skogen då. Inte för att jag är mörkrädd för det finns inte i mina gener alls, utan för att man inte ser ett skit. Det är småstigar med rötter och sten så det är rätt kul att se vart man sätter fötterna så man inte står på öronen.

Vi bor väldigt bra. Precis bakom grannarna mitt emot så börjar skogen. Det är en remsa på kanske 150-200 meter max och så är den runt en kilometer lång. Jag tror att jag kan överdriva en del, men ungefär. Den avskiljer ett område från ett annat. Fast den är så pass smal så går jag ”vilse” varenda gång?. På så vis att jag absolut inte kommer ut där jag trodde jag skulle komma fram. Snarare kan man ha gått snett eller i cirklar så man är jättelångt bort eller supernära. Det är jättefint med massa mossa, hela marken är täckt av det, träden är höga och gamla och det är relativt orört. Väldigt mysigt att gå där. Om man vill så kan man enkelt ta sig vidare till Lunsen som är en riktig skog som sträcker sig typ hela vägen till Stockholm. Eller nåt:) Den är stor i alla fall och där kan man irra runt länge. Det har jag såklart också gjort. Både ofrivilligt som i att jag råkade svänga lite fel och det resulterade i många timmars promenad.. och även med tung ryggsäck och scoutkompisar på väg till nåt vindskydd.

Att gå i skogen på ojämn mark det är riktigt bra för balansen. Alla små muskler man har i framför allt ben och fötter, men faktiskt hela kroppen, jobbar. Jag är ju en klättrig sort så jag gillar att hoppa från sten till sten och ta mig över eller under saker:)

Riktigt så avancerad skog är det inte, men duger gott att gå med hundarna i:)

Igår gick de förvånansvärt fint, höll sig nära varandra så det var enkelt att ha koll på kopplen. Ja, förutom ibland när de ska åt olika håll och Doris plötsligt inte begrep att hon inte kunde gå runt små buskar för då fastnar kopplet.. hon brukar vara jättebra på att själv gå rätt väg tillbaka, men icke.

Valpen har vuxit så nu är de nästan precis lika höga. Hon kommer bli större än Doris när hon är färdig.

När vi kom in igen så var de stentrötta och jag kunde i lugn och ro dricka kaffe.

Jag har en lite lugnare period i pluggandet på så vis att deadline ligger en bit fram, men det är massor som ska skrivas som vanligt. Idag ska jag sätta mig med kursarnas kommentarer, och sen läsa en del i kurslitteraturen.

Jag är förresten så stolt över den senaste uppgiften i kursen om att skriva för barn:)

Lärarens feedback var bara lovord och jag blir så glad. När de skriver ”jag kan inte tillägga så mycket för detta är mycket välskrivet” så förstår man nånstans att man gjort det bra. Jag hade dessutom så svårt med inspirationen till just den uppgiften!! Till sist skrev jag bara och tänkte att det är fan bättre att ha nån slags text att ändra i, än ett blankt dokument. Efter lite petande så kände jag att det åtminstone uppfyllde kriterierna för uppgiften. Lite mer ändringar och så blev det tydligen riktigt vasst:)

Självförtroendet som inte var på topp, steg i alla fall lite. Jag gillar att skriva för ungdomar, det har jag insett nu. Föga konstigt eftersom det även är vad jag gillar att läsa:) Barn är svårt, allra helst små barn, dikter suger jag på, även om jag fick beröm även för den jag lämnade in nu, men det var nog mer för att den var bättre än den förra 😉 , bilderbokstexter är kul men ganska svårt, och det är mycket mera att tänka på än man kan tro.

Men ungdomar:) Älskar det!

Fantasy ännu mer, man bara skarvar i med magi när man inte får ihop storyn 😉

Att skriva för vuxna kräver mer, de sväljer inte saker lika lätt som barn:) man måste liksom vara trovärdig på ett annat vis.

De här kurserna är det roligaste jag gjort någonsin tror jag, och så lärorikt.

.

Sen kom barnen hem, och Lovelia skulle köras till basketen. De har bara en timmes träning och i en annan del av stan så det är inte värt att åka fram och tillbaka. Jag passade i stället på att åka till Dollarstore som öppnade för en månad sen. Jag har inte varit där än, eller nu har jag ju förstås:)

Det blev lite smått och gott, matskålar till katterna bland annat. Texten är så klockren. Det är okey om du ger mig mat nu;) Exakt så är en katt. De gör en en tjänst med vad det än är. Du kan få klappa mig nu, du kan få hälla upp fräscht vatten nu.. osv.

Massa bajspåsar, tuggben, bitleksaker(valpen bits!) och lite annat jox senare fick jag ila iväg tillbaka.

Jag gillar Dollarstore och är superhappy över att vi äntligen fått hit dem.

.

Jag köpte förresten det där gröna fatet jag visade häromdagen!! Inte nog med det, jag hittade att det fanns i rosa också så jag beställde båda 🙂

Jotex ger er fortfarande 20% på ett helt köp med koden JOTEXSPRING

Så om ni vill passa på så är det läge nu:)

Nu ska jag dammsuga, gjorde det igår med men det är bara att börja om:)

Vi hörs snart!

Kommentarer

 1. eva

  hejj igen carola brukar inte kommentera ofta men jag läser din blogg endå varje dag när jag dricker morgon kaffe
  så fint ärligt mm du skriver har kommenterat 2 gånger angående ditt ex p,av jag känner av samma tyvärr
  men i dag har du skrivit om dina djur nice har haft hund katt med men vill inte ha mera djur just nu
  men älskar allt endå vad ville jag säga då joo du har en underbar familj dessutom helt underbara djur önskar dej all lycka med dom
  sedan önskar jag dej med familj en fortsatt fin vecka kramm från norr

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing