Okategoriserade

Trendcarpet:)

 I samarbete med Trendcarpet

 

Kan vi prata mattor en liten stund?

Jag ÄLSKAR mattor. Det syns inte alls här hemma för jag har nästan inga alls. Hur går det ihop?

Jo, av den enkla anledningen att jag har under åren fått kasta så många mattor:/ Det har spillts, kräkts, kissats eller målats på dem. Nån matta blev dessutom lite tillklippt efter ett barns plötsliga designintresse. Ett par favoriter låg i källaren när det blev översvämning och blev förstörda. Jag har ägnat massor av timmar åt att tvätta mattor, dels liggande på knä med olika redskap i näven. Kanske såpa och skurborste, blöta trasor, diskmedel, vinäger, kaffepulver, salt…alltså you name it.

Jag minns särskilt en gång, då hade jag bara Janelle och Patricia. Jag hade precis fått tillbaka min stora fina vardagsrumsmatta som jag lämnat in på kemtvätt. Vad händer? Nån kräks på den. På ett hörn, så de nästan missade men bara nästan:) Det är ju inte bara dyrt med kemtvätt, det är tungt att släpa stora saker fram och tillbaka dit med. Just den gången tvättade jag den nog, och ett antal gånger till innan jag rullade ihop den och åkte till soptippen.

Min paroll sen dess är aningen billiga mattor som kan se ut lite hur som helst för jag kastar de ändå när de blir smutsiga, eller små som går att trycka in i maskinen.

Min framtidsvison är att återigen ha en stor matta under köksbordet:)

Nu har jag det senaste halvåret haft två kattungar och en hundvalp… behöver jag säga mer? Kan säga att mattorna behöver bytas ut. Helst igår. Det i sig är ju märkligt, jag har tre ställen där jag alltid har en matta. Det är i hallen, för att skona golvet från allt grus och för att den suger upp allt blött från skorna. Det är framför diskbänken för att mitt golv inte riktigt tål vatten, det blir fläckar…och det är under bordet i vardagsrummet. Tre ynka ställen, och givetvis ska det kissas eller kräkas JUST DÄR?

Jag har ändå puttat undan katterna flera gånger och ut på golvet när de står och börjar ysta och ulka, men då minsann upphör pjukeriet. Det måste visst vara mjukt underlag;)

 

Nåväl. Jag kanske inte ska ge mig på de dyraste mattorna än, men jag behöver ha några rätt omgående. En kompis har precis köpt en svinstor och fin matta på Trendcarpet, en sån här orientalisk variant.

Nu kan ju inte jag så mycket om mattor, men det här är då en gammal matta som fixats till, så den är som ny, fast gammal:=) Ålder 20-50 år står det. I mitt hus räcker en matta inte ens två år;) så jag är högst imponerad. Just den här ligger inte direkt inom min budget, även fast det är finfin rea på den. Men jag blev väldigt sugen på att skaffa nya:)

Tjejerna satt och hängde bakom mig och när jag scrollade förbi den här skrek de högt, den var cool!

Rund grå som ser ut som en stubbe:)

En sån här Plastmatta med blommor har länge länge legat på min önskelista, jag vill ha både långa som gångmattor nere i korridoren, och korta vid diskbänken. Plastmattor är för mig nostalgi, det fanns både hemma och hos mormor, och jag har flera av de i husvagnen nu, kan vara världens mest praktiska. Bara skölja av och gnugga lite med en svamp – ren!

En annan superfavorit som jag har ett gäng små korta av framför diskbänken är helt vanliga trasmattor.

Trasmatta  kan vara de snyggaste ever och även de är praktiska, jag kastar dem i tvättmaskinen. Nu står det att de tål handtvätt 30 grader, men kör på handtvättprogrammet då;)

Finns ju med mönster också, Trasmatta med blomma 🙂

 

Vardagsrumsmattan här tycker jag är fin. Lite som den jag har, som nu fått sina kanter söndertuggade;)

Och nu ska jag säga det jag var helt övertygad om att jag aldrig skulle säga. Lika lite som att jag skulle erkänna att manchesterbyxor kan vara fina…. Jag vill ha en Ryamatta

I mitt första boende så fick vi ju ta det som föräldrarna skänkte iväg, och av exets päron fick vi två ryamattor, en orange…hahaha, skulle ju varit supermodern idag, och en vit.

Båda två kastade jag ut på balkonen efter ett tag och där låg de och möglade till våren då vi hävde de över räcket och ner på marken, sen vidare transport till tippen. De var hemska. Allt fastnade i luggen och kanske om man låg ner och dammsög med enbart röret, så fick man upp soporna som kilat in sig vid rötterna. Den vita var mer grå än vit, och alltså ….nej! Jag skulle aldrig ha en ryamatta i hela mitt liv. Och nu, sådär hundra år senare så börjar jag snegla på dem. De verkar vara av en helt annan sort idag. Och man får ändra sig efter, säg 35 år…visst?

 

De här mattorna kommer då från Trendcarpet, som har hur många som helst, i alla färger och former, material och prisklasser, till jäkligt bra priser.  Det är gratis leverans och retur inom Sverige, superbra ju, och eftersom de allra flesta mattor finns i lager så kan de skickas omgående. En till två dagars leveranstid är ju mer än superbra.

Min kompis beställde sin på förmiddagen och den kom dagen efter. Det är bara wow:)

Så dagens tips är Trendcarpet!

 

 

Kommentarer

 1. Ingvor Marklundh

  Läser din blogg med stort nöje. Dagens höjdpunkter. Välskrivet å bra på alla sätt. Känns ärlig å äkta så fortsätt så. Både allvar å humor.

 2. Marie

  Min katt valde alltid spy längst in under soffan ?
  Ibland speciellt nattetid precis utanför sovrumsdörren så man satte foten i det, i mörkret ?
  Underbara djur ?

 3. Jenny

  Tycker du har lagom med reklam Carola. Ja fy fasen jag har en ryamatta som jag skaffade i unga år. Jävla dammsamlare!!! Och väger typ ett ton.. Nån dag när jag ids ska jag kasta ut fanskapet..
  Tack för bästa bloggen, du är bäst ✌ ❤

  1. familjenannorlunda

   Mm synd att du inte förstår att det inte går att jobba gratis… gör du det?
   Det är inte ”mest reklam” utan det är mest vardagssvammel som alltid, läs gärna mitt tidigare inlägg, om just reklam och annonsmärkning.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing