Okategoriserade

Duka vackert, sova skönt:)

I annonssamarbete med Ellos

.

Det här med att duka vackert. Det är ju något som höjer måltiden på allvar. Om man serverar blodpudding men har lagt ner sin själ i dukningen så är det ju fortfarande blodpudding men det ser trevligare ut:)

Jag vet att ni fattar.

Så. Är jag bra på det då? Att duka fint?

Ärligt – nja. Jag tycker det är kul men det är sällan jag gör det. Av den enkla anledningen att jag är lat kanske? Men det är så mycket enklare att bara slänga fram tallrikar och glas som vanligt 🙂

Men, när jag anstränger mig så är det roligt och känns såklart väldigt speciellt. Jag har en vaxduk som jag tycker är jättefin så den får alltid ligga kvar. Sen får jag alltid börja med att ta bort minst en katt från bordet.

För ja, de får vara där, de har sin mat där för kattmat är väldigt mumsigt för hundar 🙂

Stumpan tycker det är superhyggligt att jag köpt kungsängsliljor som hon kan leka med..

Ellos har ju allt, såklart även massa fina saker att duka med:)

Här är några av mina favoriter:

Ja, nu dukar man inte med varken bild ett, två, tre eller fyra, men de är mina favoriter till sovrummet. Det finns så mycket fint!

(Överkast,sängkappa, sänghimmel, bäddset)

Men bild fem, grytunderlägget i ”guld”? Jag orkar inte, det är så snyggt! Sen kanske jag är sist på bollen med marmor? Kanske beroende på att det är ett naturligt inslag sen jag var liten? Mamma hade en marmormortel, Ellos har en HÄR,

jag har alltid haft en likadan som mamma ( och mormor) och alla fönsterbrädor var av marmor, samma med golv på ungefär alla offentliga lokaler. Marmor var inte ”inne” det vara bara normalt:)

Men brickan är så fin, och ostbesticken till sen, kanske på nyår? Ni vet kanske att jag och syrran alltid köper ost och kex som vi ska äta efter maten och som alltid står kvar i kylen? Brieosten från årsskiftet står där fortfarande, oöppnad ?.

Men med en så fin bricka med tillbehör borde man ju komma ihåg osten?

Till sist, kannan! Jag har ett gäng men eftersom vi alltid dricker vatten till maten och är många så behöver vi ha ett par stycken kannor, eller springa och fylla på hela tiden, samt skicka runt. Fler är min melodi:)

Glaskannor tycker jag om, tills de tappas. Och eftersom det alltid sker utomhus så går de ju i miljoner bitar och man hittar de minsta hårt inkilade i fotsulan 😉 Därför har jag både fina, som den över, och vardags i plast. Eller ute snarare, för inne används mest glaskannorna.

.

Min favoritdetalj när jag dukar är nog just karaffer, (finare ord ju?) och underlägg, och jag använder gärna en fin skärbräda eller som här marmorbricka till det. Både att ställa varma karotter på eller för att bara ha under exempelvis ett gäng små skålar med olika röror.

Vad har ni för favoritdetalj när ni dukar?

Dela med er av era bästa tips, om ni vill:)

Och mitt bästa tips idag när det gäller det dukade bordet och textilier hittar ni på Ellos HÄR.

 

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing