Okategoriserade

Fredagsfys före fredagsmys

(men jag avskyr ordet ”fredagsmys” Det kan vara det töntigaste ever! Jag värjer mig emot det, försöker kalla det för tacokväll, eller chipskväll, eller kanske fredagskväll, men fredagsmys är ju allmänt vedertaget. Hur är det möjligt? Ett så fjolligt ord liksom. Så, nu vet ni det:)  )

.

Fredagen är snart lördag, men inte riktigt ännu.

Det har varit en lång dag, men inte på ett dåligt vis:) Jag käkade frukost/lunch-ish, brunch heter det ju! ute, och det var skönt i solen. Vår uteplats har lä på tre sidor, och det blir gärna som en gryta:) Superhärligt.

Strax efter tolv packade jag in Lovelias packning i bilen, och så åkte jag och hämtade henne på skolan. Körde henne sen de kanske fyrahundra meterna till affären:) Hon ska på basketcup, i Eskilstuna hela helgen. Hon var så taggad:)

Jag tror jag måste skaffa en större resväska, en såndär som ser lite ut som en reskoffert. Ni som vet, ni vet:) Vart hittar man sådana billigast möjligt? Idag hade hon en vanlig size på resväska, plus en Ikea kasse med täcke, luftmadrass och kudde. Det går ju det med såklart, men det är alltid enklare att bara ha ett kolli att släpa på. Dessutom tänker jag framåt här, jag kanske behöver den jag med;)

Jag stannade tills de började hoppa ombord på bussen, då åkte jag hemåt igen. Det känns fullkomligt tryggt att låta henne åka, de har fina vuxna med, men det är ändå alltid lite oro. Jag vet att hon klarar sig utmärkt och har superkul, så den är inte så stor:)

Hon messade sent, deras första match var klockan 21, och den vann de:) Mot ett suveränt bra lag, ett av de bästa tydligen. Det är ju en bra start:) Nästa match kl 7.30 i morgon…early!

.

Jag åkte och tränade lite, med instruktör. Det är lätt veckans bästa pass, och det enda där jag är så totalt slut att jag inte ens orkar åka därifrån.Tur att man inte är ensam om det, utan det är flera som står och snackar och pustar en lång stund. Jag fick frågan om man måste vara vältränad för att gå på det. Och svaret är väl egentligen nej, för man kan som alltid anpassa efter sin egen förmåga. MEN, man ska nog faktiskt vara hyfsat tränad. Det är ju inget roligt att vara toksämst:)

Det är överjävligt jobbigt, och vill man inte träna riktigt hårt så finns det andra pass som är bättre lämpade. Man bör ha ordentlig koll på teknik och orka hålla ett relativt högt tempo, annars hinner man inte med. Jag funkar så att jag alltid tävlar mot andra, oavsett om de vet om det eller ej:) Man jämför sig med nån som känns ungefär som man själv och så blir jag svinsur om den personen är bättre/starkare/snabbare. Det peppar mig som fasen att försöka slå den då:) Vissa gånger vill jag inte alls tävla och då går ett slags kortsynthet igång, jag ser inte längre än mig själv. Många saker som förut var omöjliga, har jag lärt mig bemästra bara för att jag velat vara lika bra som nån annan. Armhävningar på tå exempelvis. Jag kan inte göra så många, men kniper det så klarar jag nog av nästan tio:)

Haha, jag är så icke-PK, man får ju inte jämföra sig med andra, man ska bara jämföra med sig själv. Äh skitsnack. Klart man måste försöka slå andra:) Personbästa kommer ju liksom inte av att man är nöjd med det man klarar av. Man måste sikta högre. Och för mig är ett bra sätt att jaga någon annans prestation.

Nu menar jag inte att man alltid ska öka vikterna, man kan precis lika gärna orka en repetition till, eller lite snabbare, eller med bättre teknik. Men att alltid försöka göra lite bättre än förra gången:)

Så, nog om det.

.

Jag var helt slut, och speciellt i armarna, nu när jag skriver så känns det rejält…Blir spännande att bära Jack i morgon. Janelle kommer med honom strax efter åtta, Simon skrämde mig och sa sju…men lite till fick jag sova i alla fall. Jag bad Janelle messa mig när hon åker, så vaknar jag då:)

Jag skulle handla, som alltid, och hade plötsligt ingen kundvagnspollett.!

Jag har alltid ett helt gäng som ligger i bilen, men nu har jag haft ett antal olika jackor och stoppat dem i fickorna, så nu hade jag bara en gammal, som inte passar.

För, det här med att vi var tvungna att byta ut mynten…Var det verkligen jättenödvändigt? På riktigt. Sedlar kan jag fatta, men mynt? Och de blev dessutom likadana så jag har absolut ingen aning om vad det är för valör på dem. Jag har även förstått att synskadade har svårt att känna skillnad på dem, det är ju uselt. Med nya mynt blev det fel storlek för vagnars myntfack, bland annat då.

Men allvarligt, har vi inte viktigare saker att lägga statens pengar på än att byta ut mynt som liksom funkar, och i dessa tider dessutom, när allt strävar mot kontantfritt?

För övrigt…vad händer den dagen som alla datorer slås ut.. då är vi rätt rökta.

Jaja, skitsamma. Men jag hade inga polletter, och skulle handla alldeles för mycket för en dragvagn. Efter att ha suttit  och försökt klura ut hur jag skulle göra då, så insåg jag att man rimligen borde kunna få nån slags pollett i kundtjänst. Jag sa ju att jag var het slut.:) Men jag hittade en tvåkrona, och testade den först. Jamen den passade ju, problem solved:) Fast jag ska lägga ut alla i bilen igen, ska bara leta reda på dem..

.

Handlade och det blev svindyrt. Det blir det ibland när man köper extra mycket ost, köttfärs och tacokrydda:) och toapapper. Herre gud vad vi gör av med toapapper ! Det märks en enorm skillnad på skoldagar och lediga dagar också.

Så hem, duscha och sen var det middag. Eller jag stod i duschen en halvtimme tror jag, det är så skönt med långa kokheta vattenstrålar när man är slut i musklerna. Och annars med:) Jag älskar att duscha.

Vi har varit på långpromenad med Doris, och nu ska jag skriva lite. Wish me luck, för jag har fortfarande inte kommit på nån bra intrig till en pusseldeckare för barn. Har ni nån? Dela gärna med er!

Ni kan få läsa den sen:) (wow vilken morot liksom…;)  )

Vi hörs i morgon igen, tills dess – sov så gott!

Natti natti

Kommentarer

 1. Malin

  Tips! Gör egen tacokrydda. Mycket godare och billigare( och man slipper betala för potatisstärkelse o annat) ?
  2 msk paprikapulver
  1 msk spiskummin
  1 tsk vitlökspulver
  1 tsk bakpulver
  1 tsk salt
  1 krm cayennepeppar
  1 krm chilipulver
  Lagom till ca 800 gram färs

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag vet.. jag försöker ibland men barnen märker det direkt. De ska ha den där färdiga?det är samma med köttbullar, mina duger inte, det ska vara färdigköpta ?

 2. Anna

  Mellanstadiedisco. Strömmen går, allt blir svart i två minuter. När ljuset tänds är kassan länsad. Brådmogen femteklassare bestämmer sig för att ta reda på vem tjuven är. Är det månne vaktmästaren, han som alltid får parkeringsböter? Struliga Sigge i 6a som alltid slåss på rasterna? Ledaren av coola tjejgänget, vars föräldrar tydligen precis flyttat isär? osv.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag gör det ibland, men då hittar man så sällan de här riktigt bra erbjudandena, som man inte tänkt på innan man såg dem:)

 3. Syrran

  Herr Duva gjorde en skarp högersväng och slank precis in genom dörren till tågstationen innan den stängdes bakom honom. Han tittade på den stora klockan i vänthallen och sedan på tavlan med avgångar. Tåget skulle avgå från spår 3 kl 10.04, han skulle precis hinna.

  Tja, det är bara att fortsätta…. 😉

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing