Okategoriserade

Djurens försäkring

I annonssamarbete med Svedea

.

Idag ska vi prata lite om djurförsäkringar. Det är sånt som går under kategorin – Ganska tråkigt, men väldigt viktigt:)

Katterna håller med:)

Jag har alltid haft alla mina djur försäkrade. Det svider en del i plånboken att betala premierna, men det är inget emot vad det gör den dagen som man av någon anledning behöver åka med sitt sjuka djur till veterinären.

Ni vet vad som hände med Zlatan. Han fick svårt att andas, och när vi åkte in med honom så trodde de först att det var mjälten, och satte upp honom för en operation. Estimerad kostnad – 25.000kr.

Okey..det är ju inte som att jag snyter fram de summorna… men det behövde jag inte heller fundera på där och då. Bara att säga: ”Gör det som behövs!”

Sen visade det sig att det inte alls var mjälten utan ett dödligt skitvirus, han hade lungorna fulla av vätska och det fanns inget att göra. Lilla killen fick gå till de sälla jaktmarkerna ♥.

Totalt kostade hans vård över 13.000kr, men i och med försäkringen betalade jag en självrisk på några tusen.

När ens djur blir sjukt så är man beredd att belåna huset upp över taknocken, men har man en vettig försäkring så behöver man inte hamna där. Det är så skönt att veta det:)

Man kan bara vila tryggt, lite som Sellman:)

När jag skaffade Doris, så kontaktade jag mitt vanliga försäkringsbolag, som hade sin djurförsäkring hos Svedea, så där har hon varit hela tiden.

Mina två kattungar fick såklart samma eftersom jag känner förtroende för det. Jag har även flera vänner som har dem och som berättat att de är mycket kompetenta och dessutom väldigt snabba, så valet var egentligen självklart.

Smulan och Zlatan hade ett annat bolag, där Smulan hade massa villkor, för hon blev påkörd som tvåring, och innan dess hade de inga försäkringar, men då insåg jag liksom det intelligenta i det, för det blev onödigt dyrt.

Svedea är det enda bolaget som INTE gör undantag i försäkringsskyddet om djuret tidigare haft en skada, förutsatt att den är utläkt och att djuret är friskt. Det är suveränt. Jag vet ju att Smulans skador inte var något som påverkade henne, men jag är även fullt medveten om att det hade kunnat bli en diskussion runt det. Som jag mest troligt förlorat;)

En annan sak som jag gillar mycket med just Svedea är att de har fria veterinärvårdsbesök hos FirstVet. Det var de först med, och sen följde många bolag efter. Bra förebild!

.

Svedea är ett ganska nytt försäkringsbolag, men går ändå i täten för nya grepp:) Övriga bolag ”tvingas” följa efter vilket gynnar alla kunder. Ett annat exempel är att de hittills är det enda bolaget där valpar kan få ett försäkringsskydd från dag ett, övriga bolag vill först se att valpen är frisk, sk Karensperiod. Det är saker som det här som gör att jag stannar kvar som deras kund:)

Förhoppningsvis så kommer jag inte att behöva utnyttja djurens försäkringar, men OM, så vet jag att jag har ett bra och vettigt skydd. Det är för mig precis lika självklart som att mina barn har riktigt bra försäkringar, för husdjuren här till familjen de med ♥

.

Vill ni läsa mer om Svedeas djurförsäkring så klickar ni HÄR 🙂

 

 

Kommentarer

  1. Youcancallmem

    Har precis lusläst alla villkor och jämfört olika försäkringar då jag skulle nyteckna en försäkring till vår lilla valp. Håller med om att Svedea var bra, men det slutade med Sveland – som faktiskt var ännu bättre och dessutom en tusenlapp billigare/år för min ras.

  2. Karin

    Jag läser inte villkoren på det sättet och hittar inte heller det i Kondumenternas jämförelse. Jag tycker det står rent ut att det bara gäller för det som inträffat efter tecknandet. Bra dock att forl täcks.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing