Okategoriserade

Försäkra ditt djur!

I annonssamarbete med Svedea.

.

Jag pratade om det här för ett tag sen, men tycker det är så viktigt att jag vill tjata lite.

Djurförsäkringar.

Det är tråkigt jag vet, men den där dagen då ens husdjur behöver vård så tackar man sig själv. Jag hade ingen försäkring på vår första katt, tyckte inte att det behövdes för hon var en innekatt. Jag var inte ens tjugo och hade inte ännu fattat hur galet dyrt det kan bli. Även en innekatt kan bli sjuk liksom. Jag hade heller inte begripit hur makalöst man fäster sig vid sitt djur, så till den milda grad att säger veterinären att det kommer kosta en miljon, så börjar man fundera på hur man ska skaka fram den.

De blir som ens barn. ❤️ Sellman älskar att ligga såhär på axeln.

Jag hade fortfarande inte fattat försäkringsgrejen när vi skaffade Smulan och Zlatan. Men så blev hon påkörd och plötsligt så trillade poletten ner. Sen dess är det en självklarhet att alla i hushållet har en vettig försäkring.

Smulan fick ett villkor i sin, att skador som skulle kunna bero på trafikolyckan inte täcktes. Det har inte Svedea. De gör inte undantag för tidigare skador, såvida den är utläkt och djuret idag är friskt.

De tycker även att det är en självklarhet att det är samma veterinärbelopp hela livet, för givetvis ska de äldre djuren ha samma skydd som de yngre.

Svedea täcker TR/Forl, om djuret varit försäkrad före två års ålder. Jag har hört folk prata mycket om det, det är en tandsjukdom som är mycket smärtsam och kräver ganska mycket veterinärvård som narkos och dra ut tänder osv.

Sånt här gör att jag valt Svedea till mina guldklimpar, hunden Doris, och katterna Sellman och Stumpan har sina försäkringar här.

Stumpan.

Doris

Jag har ju berättat om Zlatan, han blev dålig och vi avvaktade, som man gör med katter för de är suveräna på att läka. Men ganska snart insåg jag att han behövde hjälp. Det ÄR dyrt med veterinärvård. Riktigt riktigt jättedyrt. Det gör ju att man drar sig för att åka dit. Men när man ser sitt djur må dåligt så finns inget val. Man ställer in semestern och renoveringen utan att blinka.

Zlatans vård beräknades kosta 25-30.000kr.

De trodde först att han blivit påkörd eller ramlat ner från ett träd eller så, och att det var mjälten. Operationen, ultraljud och eller röntgen skulle hamna på de summorna. Jag hade haft svårt att betala det. Men tack vare försäkringen så kunde jag lugnt säga ”Gör det ni kan.”

Det var tyvärr inte mjälten utan ett skitvirus. Fip. Ett muterat virus som alltid leder till döden. Zlatan fick somna in.

Slutsumman blev 13.000kr, och det hade ju gjort ännu mer ont att behöva betala det när han inte fanns hos oss längre. Men jag betalade bara en självrisk.

Jag insåg alltså med full kraft först när det blev skarpt läge hur jäkla viktig försäkringen är, och jag är så tacksam att jag hade den.

Därför vill jag berätta om det, så att ni aldrig behöver hamna i ett läge där ni inte har råd att hjälpa ert djur.

En försäkring kostar, men slår man ut det på ett år så blir det inte så mycket per månad. Och som sagt, ni kommer tacka er själva.

För mig har Svedea det som jag vill ha av ett försäkringsbolag. De är trevliga, de har inte massa undantag, medicin ingår i veterinärvårdsförsäkringen och massa annat. Det känns helt enkelt tryggt.

Vill ni läsa mer om Svedea så kan ni göra det HÄR (kattförsäkring) och HÄR (hundförsäkring)

Kommentarer

  1. Lotta

    Hej hej! Försäkring i all ära…. man ska nog inte ha någon övertro på alla försäkringar på saker o ting o även på våra älskade djur. Pratar av egen erfarenhet. I tio års tid betalade jag in över 200 000:- i försäkringspremier till Agria på våra 4 hästar. En av grabbarna blev sjuk o blev remitterad till Djursjukhuset i Strömsholm så av en räkning på ”bara” 35 000:- fick jag tillbaka 3500:- !!!! Så här i efterhand hade det varit betydligt bättre att satt in drygt 20 000:-/år på ett eget konto för eventuella kostsamma veterinärbesök. Nu var det försäkringsbolaget som fick alla pengarna istället!!! Känner ärligt talat en stor besvikelse på Agria och hur dom mer eller mindre ”lurade/snuvade” oss på pengarna. Men självklart så är det bra att ha försäkringar dock går det inte att till fullo lita på försäkringsbolagen. Det är bara en tanke åt andra hållet och självklart propagerar jag inte för att inte ha försäkringar på sina djur det är helt upp till var o en så klart 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing