Okategoriserade

Sällskap i vagnen:)

Sådär! Vi är i husvagnen😍

Jag har fått lite konstiga kommentarer på sistone, bland annat varför jag står säsong när jag ”aldrig” är där. Jag kan inte riktigt förstå varför någon känner ett behov av att tycka att jag inte utnyttjar den såvida inte personen i fråga betalar min plats 😂

Men så här är det. Skulle det vara enbart upp till mig så skulle jag vara här i vagnen från slutet av april när de öppnar till slutet av september när de stänger. Men, nu är jag inte direkt ensam. Jag har ett helt gäng viljor och behov att jonglera med och ta hänsyn till. I slutänden så brukar jag alltid ha gått plus på vad det kostar att stå säsong. Och om jag inte gör det – så är det skittråkigt. För min plånbok men även för att vi alla gärna vill vara här.

En annan kommentar var att jag hellre såg på fotboll än såg till att barnen fick semester? Aha. Okey😂. Med tanke på att mina barn har sommarlov i tio veckor eller vad det nu är så är det kanske inte så synd om dem. De slipper tidiga morgnar, och fritids/förskola. Har alltid gjort. Vi hittar på saker, både hemma och borta.

Men ja, jag försöker göra saker även för mitt eget höga nöjes skull, varvat med saker som barnen uppskattar mer än mig. Om det är fel… så skiter jag i det😂

Jag har för länge sen insett att man aldrig kan vara alla till lags. Om jag utplånar mig själv och lever enbart för barnen, så är det fel. Att inte ha nån ”egentid” är fel. Att ha för mycket ”egentid” är fel. Att göra nåt mitt i mellan är tydligen också fel.

Äh, skitsamma, låt alla göra som de vill:)

Nu är vi här i alla fall. Och åker hem på fredag för då ska jag ut med kompisar 😂

Det kallas BALANS:)

Vi kom iväg sent, och var framme vid fem. Det är alltid lite ångestladdat innan jag sett att vagnen står kvar och att förtältet är ok. Man vet liksom aldrig.

Men allt såg fint ut. Ta i trä.

Jag fick ta hem batteriet förra gången och pappa har köpt ny laddare men jag fick det ändå inte att funka. Alla ledningar ser ok ut men noll ström kommer ut. Efter ett tag kände jag att det luktade knepigt och det tog en sekund innan jag kopplade. Mamma och pappa hade helt plötsligt en skarp lukt i sitt garage, där batteriet stått och laddat. Det var samma som nu. Om nån vet, kan ett helt vanligt fritidsbatteri lukta typ kemtvättasmedel? Och det lär ju inte vara bra, så jag har kopplat loss det och ställt ut. Det får åka med hem igen.

Inte heller hade jag ström i vagnen och fick knöla med det, givetvis regnade det, och jag måste vara ute. Annars är det ju ingen sport liksom;) Till sist insåg jag att det är nåt med jordfelsbrytaren, när jag kopplade förbi den så funkar allt. Jag får åka till Biltema i Avesta ( helt nytt) och shoppa en ny.

Så nu har jag el, men inga lampor inne funkar för de går via batteriet. Men jag har några vanliga jag har kopplat in så vi bör ha ledljus i alla fall.

Till sist hade vi fått lite ordning, och fått ström till kylskåpet, och åkte och handlade.

Ja, eller ordning och ordning;)

Men nu är kassarna borta och ordningen är som den brukar, det vill säga lite halvstökigt;)

När jag lyfte på några stolar i hörnet så sprang en ödla iväg.

Snabb som vinden. Antar att det är en kopparödla men har inte hunnit kolla så noga:)

Men han, vi har döpt honom till Olle, bor helt uppenbart här. Jag flyttade på en hink, där var han. Sen flyttade jag på lite skor, hello Olle:)

Fatta vad vi sabbar för honom, här har han haft värsta mansionet och kunnat ha storslagna fester under tak, så kommer vi😂

Ungarna ylar och tror att den är farlig och att han ska vara i alla skor, kläder, lådor och sånt. Det är ju rätt troligt i och för sig 😉

Men även om jag blir jäkligt förskräckt varje gång så är han rätt söt. En i taget funkar, så jag hoppas han inte har hela släkten här🙈.

Barnen ville såklart bada.

Det finns en termometer i vattnet som sa 22+.

Jag höll mig hemma och bäddade sängar, Trixie var badvakt. Det är inte djupt. På den andra badstranden får de inte vara själva för där är det djupt från bryggan men här knappt till midjan.

Man kan säga att det finns två ytterligheter på sängar i vagnen. Trixie, Lovelia och Jordan ligger på den största sidan, på bara de madrasser som finns. Jag ska ta hit en bred bäddmadrass men fick inte plats i bilen idag. De klagar inte och sover gott.

På andra sidan ligger Jamie och prinsessan på ärten.

Vanliga dynorna, en luftmadrass och en bäddmadrass 😂

Jag är för tung, och det känns som att ligga på platta marken om jag bara har de gula. Jag har ändå härdat ut i flera år:) men jag vaknar av att det känns som armen jag ligger på inte tillhör mig, eller så känns det som framsidan av bröstkorgen är pressad mot ryggraden. Högst oskönt. Nu jäklar:)

Jag hade en fundering på om vi skulle ha tv:n i förtältet, vi ser på film varje kväll, och eftersom man gärna äter något då🙈så blir det smuligt i sängen. Sagt och gjort så kopplade jag in den ute.

Det är lite kallt men å andra sidan har vi ett helt gäng filtar att vira in oss i, och vi kan även slå igång en infravärmare om vi fryser för illa. Nu hamnar chipsen på golvet så Olle kan äta upp dem. Eller så sopar jag bara upp dem:)

Jag antar att jag lär flytta in tv:n på nätterna men det är inga större problem.

Nu ska jag kolla lite mer fokuserat på Alladin 😍

Vi hörs snart igen😘

Kommentarer

 1. Helena

  Så mysigt det ser ut!! Och jäklar va duktig du är som roddar med allt mellan himmel och jord!
  Ha en härlig sommar och njut av barntid, egentid, kompistid och allt däremellan! 🙂
  Kram helena

 2. Agneta

  Den dumma kommentaren har jag inte sett.Men den andra tyckte jag inte var konstig eller elak på något sätt.Hon frågade bara om det kanske vore bättre med en närmre camping typ.Som man diskuterar mellan vänner ,så uppfattade jag det. Trevlig sommar.xx

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Nja… när folk sätter en massa punkter….. så tolkar jag det som ett ifrågasättande. Jag skulle kunna ha vagnen på en camping i Uppsala men tveksamt om vi ändå skulle vara där oftare. Jag hade den ett år bara några mil bort och den sommaren var vi ute några få nätter.,Det är inte närheten som gör det, det är tiden. Och när vi väl är här så stannar vi gärna:) Sen handlar det ju om vad man gillar, jag och barnen älskar den här campingen, den är nummer två.⭐️Årsunda är för evigt etta men med tanke på att sist jag kollade så kostade det runt 12000kr(man måste pröjsa vintersäsong också) och här 5000kr så säger det sig självt vad jag väljer:) Dessutom så är vattnet grönt i Årsunda.
   Här är det nära till massor att göra och se, det är billigt och inte tjockt med folk överallt. Älskar det! Sånt går inte att byta ut mot nåt bara för att det är närmare.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ödlan har ben. Är drygt en decimeter lång kanske, har inte riktigt hunnit se. Svart, tror jag. Och snabb som fasen.

   1. Anna

    Då är det nog en annan typ av liten ödla. Kopparödlan saknar synliga ben och ser ut som en liten orm men är en ödla eftersom den har ögonlock och blinkar 😉

 3. Kajsa Kavat

  När jag hade skaffat husbil och trodde mig kunna njuta av livet där jag ville, var det fullsatt, fullsatt, fullsatt överallt… Så visst är det tråkigt om vissa bara stårpå camoingen. Sålde husbilen ganska fort igen.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Fast nu är det olika platser för om man står säsong eller bara tillfälligt. Och man måste boka ganska långt i förväg om man vill vara ”spontan” . Speciellt på de mer åtråvärda ställena. Camping har blivit en materialsport och är betydligt mer inne än för några år sen. Helst ska man ha störst vagn, störst grill, störst badmadrass, störst hund störst allt…😂Det är som värsta tramset. Här är det inte så jäkla noga, min vagn är nog äldst men det finns andra i nästan samma klass. Men du kan inte jämföra säsong med spontan. Och för den delen, vad jag vet är det aldrig fullt här:)

 4. Marie

  Ja fy att du tar egentid och låter dina stackars barn gå hemma på sommarlovet, och att du inte utnyttjar campingen 24/7. Att du kan med, my good (ironiskt skrivit för er som ej förstår) Är fullständigt övertygad om att dina barn överlevde din fotbollskväll och hur ofta och hur länge du är i husvagnen har varken jag eller någon annan heller att göra med. Ditt liv och val hur du gör 🙂
  Vet flera som har säsongsplats på husvagn som inte heller är där 24/7 pga olika anledningar.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing