Okategoriserade

Softar på:)

Innehåller annonslänk för Nextory

.

Fy farao vad kallt det är på kvällarna. Känns som minusgrader men är nog runt tio. Fryser gör man iaf. Vi har precis bestämt att kvällens film blir inomhus. Ice age 2. Men jag vill se fotbollen så jag får väl utveckla en tillfällig skelögdhet;)

I natt låg jag och läste hur länge som helst. Boken ni vet, Inferno.

Den som inte är så bra egentligen … men rysligt svår att lägga ifrån sig helt uppenbart:)

Det sämsta är att då blev jag ju kissnödig. Och eftersom det är en bit till toaletterna och det var kallt så drog jag mig för det. Men det går inte att sova så jag klev upp, smög så gott det går( det är väldigt likt en elefant i en porslinsbutik) med att klä på långbyxor och kofta och valde handikapptoaletten. Den är fristående från alla med egen ingång direkt utifrån. Jag är inte mörkrädd eller speciellt chicken, men det här med att toaletterna inte har hela väggar utan slutar två decimeter över golvet och drygt två meter upp… och att det är kolsvart innan man tänder lyset och man faktiskt inte har någon koll…det känns inte helt tryggt?. Okej, jag blir lite rädd?

Nio gånger av tio går jag där ändå för vanans makt är stor, men det känns bättre att veta att man är helt ensam. Nu är man rätt ensam ändå på campingen klockan två på natten;) De flesta har toaletter i vagnarna och föredrar nog dem nattetid. Jag har en jag med men alltså.. seriöst. Det är så erbarmligt äckligt att tömma latrin att jag avstår. Det stinker i själva rummet så man skulle vilja bada i sprit sen. 100% medicinsk dubbelverkande. Och gurgla.

.

I morse sen så vaknade Trixie först, och klev upp och fixade frukost. Vi brukar hämta nytt vatten i behållaren.

Och så dukar vi i förtältet om det inte är för varmt. Just nu är det lagom. Värmen får gärna komma!!!

Sen tillbringades dagen med varvande av tomtskötsel och läsning. Jag trimmade av det mesta av det lårhöga gräset, sen dog batteriet. Krattade lite, surade över lappen vid soporna där det stod att man inte fick slänga trädgårdsavfall där utan de hänvisade till ”gamla tippen”. Aha, där. Var??? ?

Trimmade lite till med lilla kantsaxen, brände mig på brännässlor och fick hjälp av barnen att fylla parasollfoten. 45 liter vatten med en tiolitersdunk:)

Parasollet är fint! Jag kanske får köpa ett likadant hem, mitt andra blåste ju sönder.

Vädret var märkligt. Det kom små regnskurar från en himmel där solen strålade? Så blev det kallt en stund, så sol, så kallt, och sol igen. Jag flyttade stolen ut och in ur förtältet 🙂

Till sist läste jag ut boken. Varför den här författaren blivit filmatiserad och framgångsrik fattar jag egentligen inte?. Ganska krånglig intrig och platt slut. Nja.

Men nu har jag inte fler pappersböcker med mig, och Lovelia läste ut sin hon med. Jag har ju ett familjeAbonnemang på Nextory så hon fick ladda hem appen och ladda ner några böcker hon ville läsa. En valde hon att lyssna på, och går runt med lurarna nu:)

Jag såg att Nextory lade ut sommarutmaningar på Instagram.

Och jag kan bocka i …. hm..? Kanske kan man säga miljön / klimathotet? Den handlade om att vi överbefolkar jorden. Eller visst har den blivit film?

Ja jag bockar av nån iaf:)

Och har laddat hem den här

Jag har läst alla Slaughters som är översatta till svenska och tycker de är svinbra. Jag gillar inte att läsa på engelska, men kanske måste jag för flera av dem finns bara på det. Hon har ett språk som är rakt på sak, torrt sarkastiskt och ironiskt samtidigt som det är rappt och spänningen hög.

Barnen har en egen sommarutmaning:

Loppan kan kryssa av Ljudbok:)

Om ni är som jag och läser massor så är Nextory suveränt. Speciellt såhär när man inte har plats för massa böcker.

Nu kan ni testa gratis i 30 dagar med koden sommarläsning19

Nu ska jag återgå till kaffet och boken:)

Vi hörs snart igen:)

Kommentarer

  1. Ann-Charlotte Larsson

    Kan rekommendera ”Bakom stängda dörrar” av B.A Paris. Obehaglig bok som är svår att släppa. Det finns tre böcker av den författaren på Nextory. Jättebra alla tre

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting