Okategoriserade

Barnvakt åt Jack :)

Igår var en sån där dag då tiden bara gick, och jag med, på reserverna 😂.

Vi var ju barnvakt åt Jack söndag till måndag, och han är som en solstråle hela tiden. Han blir lite gnetig när han är hungrig eller trött men annars är han glad:)

Han sov i vagnen inne på morgonen och sen ute nästa lur. Doris kan inte släppa honom ur sikte för mer än max några sekunder. Hon har tokkoll:) Att säga att hon tycker om honom och att han är viktig är en underdrift. Hon är så försiktig, låter honom peta och pilla men på ett behörigt avstånd ändå. Hon håller sig i absolut närhet hela tiden och blir väldigt bekymrad om hon tappar bort honom:)

Patricia och Corrinda åkte iväg för att, och nu lyssnar ni riktigt noga och håller med om det sjuka i det – de åkte för att SOLA SOLARIUM. I JULI.

Det är bara fel. På så många vis. Man ska inte behöva ha fleecejacka eller pälsväst i juli. Inte heller mössa och vantar. Man ska definitivt inte känna att man måste sola solarium för att få sol på näbben.

Sist jag lade mig i ett solarium var på åttiotalet, jag har förstått att nu för tiden kan man få samma, säkert bättre, effekt på en bråkdel av tiden. För mig var solarium mest obehagligt. Jag finner inget nöje i det överhuvudtaget. Först och främst för att jag känner mig instängd, sen är det svettigt och jag känner mig nog mest som en söndagsstek i ugnen😂

Jag tillhör kanske inte heller de som lider av att vara vinterblek. Kan inte bry mig mindre liksom:)

Min vinranka växer och frodas och tidvis under dagen ger den ett utmärkt solskydd:)

Doris låg precis under vagnen hela tiden som Jack sov. Dessutom så skäller hon mindre och tystare när han är är🤗.

Hela dagen flöt på, alla älskar ju Jack och det är så lätt att ha hand om honom. En sak som inte var lätt där emot var att fälla upp resesängen.

Fan. Helt makalöst, jag måste ju vara totalt efterbliven för det ska ju vara så enkelt. Bara lyfta här så fäller allt ut sig.

I helsicke heller. Men efter sjutton ihop och uppfällningar så stod den där. Nu får vi inte ihop den🙈. Jag vet att jag krånglat med en exakt likadan förut, och den gick till sist sönder.. så om nån på ett enkelt sätt kan förklara får ni en guldstjärna. Och inte ”tryck där” för det funkar inte.

Vi ställde den inne hos Patricia för i mitt sovrum spelas det dator hela nätterna, så det kan bli stökigt. Att ha hand om Jack på dagarna är jag inte det minsta orolig över för det vet jag att det funkar, men natt… hur skulle det gå?

Det kändes som nemos problemos, och ju längre dagen led så kände jag mig rätt övertygad om att det skulle gå utmärkt. Janelle och Simon var på standby så jag visste ju att det bara var att ringa.

Men. Lite välling…

Och sen satt jag intill sängen på golvet och var tråkig en stund.

Så somnade han 😍

Han har varit ett mönsterbarn som sovit hela nätter, men nu krånglat en del. Han vaknade mycket riktigt några gånger, dels av att han lagt sig på magen, det gillas visst inte;) och sen av att han var ledsen. Det brukar han göra hemma så det var normalt. Jag tog upp honom i famnen och där lugnade han sig snabbt, och somnade direkt. Han är ju inte ens vaken.

Totalt så sov han mest, och jag sov absolut inget alls:) Helt makalöst men jag kunde inte sova. Varför? Ja säg det? Kanske för att jag tänkte att han skulle vakna i samma sekund som jag somnade, kanske för att jag visste att jag måste upp för att skjutsa Corrinda till tåget och sen lämna in min bil före halv nio. Kanske för att jag låg ovanpå Patricias säng med bara en filt över mig och frös eller svettades..? Vem vet, men jag sov inte.

Jack vaknade sen vid sju, pigg och glad. Då ligger han alltid och snackar för sig själv, grejar med sin kanin och gosefilt, och vaknar till i lugn och ro. Strax före halv åtta krävde han lite uppmärksamhet:)

Vi klev upp, jag gjorde välling och överlämnade honom till Patricia som sovit på soffan. Eller varit vaken för inte heller hon kunde sova. Jag och Corrinda åkte åtta, jag lämnade henne på stationen och drog vidare till Mekonomen.

Det får jag berätta mer om senare för nu måste jag tajma en buss och åka och hämta bilen från verkstad nummer två på lika många dagar:)

Vi hörs lite senare helt enkelt 🙂

Kommentarer

 1. Lena

  Jag googlar varje gång vi ska använda vår säng. Finns ganska roliga! Youtubeklipp på andra som är lika tröga som vi.
  Tack för en trevlig blogg!

 2. Birgitta Bengtsson

  Så söt. Måste säga att du är en fantastisk mamma och så härligt humuristisk!
  Och mormor. Vilka goa ungar du har och dessutom fostrat dom själv.
  Fantastiskt! Kram från skåne

 3. Birgitta bengtsson

  Världens sötaste så lik mamma men även pappa!
  Carola jag har följt dig i många år men inte kommenterat.
  Du är fantastisk borde ha nobelpris!

 4. Emelie

  Om den fungerar lika som våran så måste man dra upp botten lite för att sedan dra upp och och trycka ner varje sida 😅😂 förstår knappt själv vad jag skriver 😂
  Men tror det av säkerhet inte ska gå att få ner sidorna när botten är platt.
  När man fäller upp den så fixar man sidorna först och trycker ner botten sist. Annars funkar det inte för oss iallafall 😅

    1. Ewi

     Sån var vår med: dunkar du ner botten vägrar sidorna ”låsa sig” raka, och sen när du ska fälla går de inte ”ur” heller, förrän botten är uppdragen. Så fixa sidorna alla fyra först, sen dunkar du ner botten. När den ska bort, drar du botten först, sen går sidorna att vika.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing