Okategoriserade

Bilbekymmer:)

Okey, det här med att ha en bil som man måste fixa med, det tillhör faktiskt de gånger jag saknar att vara gift 😂

Det var ju så sweet att bara säga till så fixade han. Även om man ibland fick säga till många gånger och till sist ganska högt;)

Men nu har jag åtgärdat mina problem jag hade. Ta i skitmycket trä.

Först var det ju Ac. Nån av er sa att jag skulle kontakta försäkringsbolaget så det gjorde jag. Både med den och frysen( som är mitt nästa ”måste” jag inte tagit itu med) och gällande båda skulle jag ha en reparationskalkyl. Frysen har hållit sig mellan 13-18 grader och jag har inte blivit tillräckligt irriterad på den än antagligen.

Bilen skulle till Mekonomen i Gnista. Ett industriområde i stan, men på fel håll. Avigt och dåligt med bussar. Varför just dit kan man ju ängsligt undra, men jag fattar ju ändå att det handlar om avtal och sånt. Nåväl, det kryllar ju inte av tider så här års, men i måndags var det dags.

Ni som följer mig på instagram kunde följa min dag, och ni som inte gör det… tja ni missade det helt enkelt:) Jag fick shitloads av dm av er, tack för dem, det värmde ❤️

Jag skulle alltså lämna in bilen före halv nio. I mitt stilla sinne tänkte jag att de kanske kunde göra vad som nu skulle göras direkt. Eller att de åtminstone, speciellt med tanke på deras utkantsläge, skulle ha lånebilar. Eller en cykel i all fall.

När vi var ute i fredags så missade jag bussen med hundra meter, och tänkte gå hem, eller ta en cykel. Men fick värsta blåsan på hälen. Mina fina skeetchers har fått ett hål i fodret på ena hälen som skaver, och det gäller flera av deras skor, syrran har samma fel. Jag borde ju göra något åt det med, typ reklamera men tja… 🙈

Upplands lokaltrafik måste ha haft väldigt mycket otur när de tänkte, för hur tänker man när man har två bussar som tillsammans räcker upp tre stora villaområden, och låter dem gå med tre minuters mellanrum? Och nästa buss 45 minuter senare. Nästa två bussar alltså. Det är så jävla dumt att jag storknar. I normala fall, alltså inte på sommaren, så går den ena bussen med max tio minuters mellanrum, och nu…? Helt ok att minska turerna men vafan, sätt de två bussarna så de går omlott! Man kommer ut hit, och det är stor skillnad på att gå sju kilometer från stan, eller en kilometer i området.

Om jag fick rekommendera så skulle jag säga att de kunde titta tillbaka till säg 90-talet, då gick bussarna dit man ville när man behövde. Och ska jag vara helt ärlig så fattar jag inte varför det blir sämre och dyrare att åka kommunalt när det är en så viktig bit för klimatet att vi samåker? Det borde gå bussar överallt hela tiden och vara nästintill gratis.

Ok, en parantes, men jag gick långt i fredags och fick en stor fet blåsa som lagom sprack när jag kom hem. Sista biten var plågsam och funderingarna på att gå barfota stor. För att göra det hela ännu lite mer smärtsamt så klev jag in i garaget, barfota och utan plåster på hälen, på lördagen, för att bära in en kartong. Givetvis lyckas jag då kliva ner för tajt på de stenplattor som ligger där som trappsteg, och den skrovliga härliga kanten skar in i min uppskavda häl. 😱

Ja, det gjorde ont. Ja det kom massa skit i såret som jag var tvungen att gräva ut och nej det gick inte att ha skor på.

På måndag morgon plåstrade jag om den och knölade ner foten i gympaskor, och bad en stilla bön om lånebil:)

Plåstret var stelt och skavde deluxe så innan jag lämnade in bilen bytte jag till ett annat som jag förutseende tagit med när jag kände hur djävulskt ont det gjorde. Det var tur:)

För jag fick bara höra att det skulle ta hela dagen och att bussen gick från stora vägen.

Det är som det låter när man säger ”stora vägen”, en lång bit dit. Muttrande och sur traskade jag på och mulnade rejält när det dels var långt och sen inte ens gick stadsbussar utan bondbussar. Och då inte James Bonds bussar utan bonn-bussar som i landsortsbuss😂

Nästa buss om en halvtimme… men sluta. Det kändes ok med det nya plåstret så jag bestämde mig för att gå. Det blev nästan fem kilometer. Med diverse strul:) Först gick jag på fel sida av en åker. Bara att gå tillbaka för MAN GÅR INTE ÖVER ÅKRAR. Det vet ju alla kan man hoppas.

Sen via Ikeas parkeringsgarage där de hojtade om utrymning, jag hoppades att det inte var en bomb så jag skulle bli begravd under hela Ikea, men det var nog kanske en övning insåg jag sen för de hade ju inte ens öppnat. Sen var busshållplatsen flyttad. Jaha? Varför då? Jomen givetvis måste de gräva upp gatan lite. Snark.

Jag förberedde mig på att gå ännu längre men hittade till sist på hållplatsen.

Betala 25kr för att åka i tre minuter 😂 för att sen ändå få gå sista kvarten hem.

Hemma!!!

Trött så ögonen gick i kors, jag hade ju inte sovit en blund på natten. Men minifjant gör en på gott humör:)

Jag hittade massa av killarnas babykläder i garaget så Jacks body kommer därifrån:)

Älskar Barbapapa, det här är….vet ni? Han heter Barbaskön:)

Janelle messade och frågade när de skulle komma och hämta sonen, jag hade medvetet inte messat dem för att inte väcka i onödan:)

Eftersom jag skulle göra fransar klockan ett så bad jag om lift:)

Det kunde jag absolut få, så de kom vid tolv och vi försökte fälla ihop resesängen. Nope. Jag ska göra ett nytt försök nu, tack för era tips:)

Jack brydde sig inte speciellt om att hans föräldrar kom, det är ett gott betyg att han trivs och är trygg här. ❤️ Han kan få bli en frekvent övernattade, för nästa gång ska jag sova 🙂

Jag klev in hos Dau och genast blir man tillfreds.

Hennes salong är ljuvlig. Det vilar ett lugn över den. Hon håller till i en sekelskifteslägenhet precis ovanför Güntherska konditoriet.

Som alltid hade vi massor att avhandla och som alltid blev det supertjusigt:)

Sellman kryper så ofta upp så här och gosar in sig😍

Sen tog jag buss hem till mamma och pappa för jag hade ingen lust att ägna 1,5 timmar till åt att hämta min bil. Det tar max tio minuter att köra, men alltså väldigt mkt längre tid på annat vis. Även om man ju kanske kan komma under 1,5 timmar om man inte går. Men bussförbindelserna dit är usla. Pappa fick skjutsa mig:)

Hämtade bilen, jag fick sms att den var klar precis när jag klev av bussen.

Felet? Nämen inget. Det var bara slut på kylmedel. Så det så. Jag vet att ni var många som sa det, och lika många talade om att det absolut aldrig ska ta slut för det är ett slutet system. Jag har sällan turen på min sida, så att det bara skulle vara så enkelt vågade jag inte tro. Jag frågade såklart, och han hade inget svar. Det blir så på vissa bilar. Fanns olika teorier, det kunde vara ett pyttelitet hål som inte syntes eller så nåt med värme och kondens och vaporiserande gas. Skitsamma. Bara den funkar:) 2491kr fattigare-check.

Åkte hem igen, och sov en och en halv timme🙈😂. Helt vindtirig:)

Sen klev jag upp och drog och tränade. Med skoskav gick det sådär, vissa övningar var bara att glömma.

Ser ni hur ont jag har?

Eller hade, för fördelen med skoskav är ändå att det läker snabbt. Idag är det mycket bättre.

Sen låg jag i fåtöljen och glodde på tv, och sen var den dagen slut. Jag var väldigt glad att jag fått tid klockan ett på Upplands motor dagen efter. För då var det ju dags igen.

Tar det i ett nytt inlägg 🙂

Hörs snart!

Kommentarer

 1. K

  Jag tycker det var dyrt för att fylla på AC, men de kanske gjorde en felsökning också?
  För övrigt undrar jag vad ”bonn”bussar är. Det låter lite förnedrande tycker jag både mot bönder och mot oss andra som bort på landsbygden.
  När det gick buss här ( vilket det INTE gör längre) så kallade vi det bara för BUSSEN vi, Men där du bor kanske det finns särskilda bussar för bönder och landsortsbor❓🤪

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Förut, när man fick skoja om saker som folk idag blir kränkta av, så var livet lite enklare:) Orden har idag tappat sin betydelse, sin kraft. . Att säga att det är ”förnedrande” att säga bonnbuss är att vara väldigt lättkränkt. Det är ett uttryck. Utan annan innebörd än att skilja på stadsbussar som är gröna och bonnbussar som är gula.
   Att ens orka snudda tanken vid att det skulle vara förnedrande är löjligt.
   Det måste på allvar finnas värre saker att bli stött över.
   De gjorde en felsökning på Ac-systemet också, eftersom det var det jag beställt:)

 2. Skavsårsexperten

  Gör rent och sätt på Compeed på hälen. Efter några dagar när det släpper eller du ryckt bort det, är det bra att skydda den tunna huden med bred Leukotejp då du ska ha skor en längre stund eller vid träning. Tejpen ska gå runt hela hälen så den inte korvar sig.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Äsch nu är det bra 🙂 Tack för råd!! Jag hade helt tomt på min sidentejp, som kanske heter leukotejp? En i tyg typ. Den sätter jag annars rakt över skoskavet, rakt och slätt och sen får den sitta tills det är läkt. Duschar man så lossnar den men fastnar tillbaka när den torkar. Den sitter som en andra hud och är självklar i hemmaapoteket, fast nu slut😱
   Man kan även laga bilmotorer eller lägga upp för långa byxor med den:)

 3. lilian

  Jag köpte 4 par Sketchers förra året. ALLA har gått sönder i hälarna. Tyvärr inga kvitton kvar. Blev glad ( kanske fel ord) när jag läste att ni också har det problemet, för min syster som har hela ( än så länge ) säger att jag nog har ” vassa” hälar.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag vet att man kan gå tillbaka även utan kvitto, och få nya, så testa. Var självsäker bara och be om ett nytt par. Varför jag inte gjort det? Jo för att då fanns inte likadana skor kvar på den butiken och jag tycker de är så snygga 🙈🙈och tänker att jag ska tejpa hålet ist. Nån gång. Men det är riktigt dåligt för så dyra skor!!

 4. Lena

  Spara kvittot på ac. Sonen hade samma problem förra året, de fyllde på. Iår fel igen . Nu får man inte fylla på ett sådant system 👿
  Men eftersom kvitto fanns, så öppnade hans försäkringsbolag upp ärendet igen. Slipper betala betala när det ska bytas slangar mm.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing