Okategoriserade

Spindelled, hårklippning och vindruvor :)

Tisdag och dags att lämna in bilen för att byta spindelled. Patricia följde med som sällskap och vi tog sen buss hem. Fördelen med Upplands motor där jag lämnar in är att de ligger precis vid min buss:)

Vi hade tänkt promenera hem men det blåste snålt och regnade lite. Bah.

Vid tre var det dags att hämta bilen igen, ny led och nybesiktad. 5000kr fattigare – check. Men tänk ändå vad easy to please man är, när jag fick en chokladkaka så kändes det värt det ?

Kan med stor sannolikhet vara den dyraste choklad jag någonsin ”köpt”.?

Så 7500kr på bilen, det är ju faktiskt inte det roligaste man kan göra. Men nu får jag hoppas att det bara är att tuta och köra. Patricia och jag kollade in på vad de hade för bilar i lager. Lite kär blev jag ju i en sjusitsig Ford men kände att 300.000+ inte motiverade mig. Kaxigt sa jag till försäljaren att jag hade ju minsann en Dacia?och sen fick jag lägga till att man för allt i världen KAN byta upp sig;)

Men jag älskar min bil. Den är förvisso en budgetbil men det är Renault i grunden så det är ingen kass bil. Det är inga specialbeställningar utan det finns delar och den är relativt billig att äga. Nu verkar det som de inte gör sjusitsiga längre:/

Jaja.

Jag åkte via Biltema hem för jag skulle ha lite grejor till olika projekt. Och så hittade jag den där torkställningen som var slut i Avesta. De har stulit även den specialbyggda tvättlinan som pappa gjort för tusen år sen vilket innebär att jag har exakt noll plats att hänga blöta kläder på. I husvagnen alltså:)

Sen hem och sitta i solen som visade sig en pyttestund.

Äta och sen kom syrran förbi och vi tog en långpromenad med Doris. Ungarna var på speedway med den andra föräldern.

Jag köpte en hårtrimmer på Biltema för båda småkillarna behöver klippas. Jag är ju inte så bra men tänker att man kan öva nu på sommaren:) Deras hår växer som ogräs.

Mitt i natten frisör:) Närmare midnatt innan de var klara. Det duger, jag har fått till olika längd men de ville ha det så kort att det mer ser snaggat ut.

Jag har ingen talang för det, men man kan inte vara bra på allt:)

Idag har jag i stället letat reda på ett nytt batteri som kanske inte är kortslutet som det andra verkar vara, och satt det på laddning. Jag ska gå och mäta hur lång min bil är för jag ska hjälpa syrran hämta lite fönsterbrädor i marmor som hon köpt. Om jag inte missminner mig så var en till mig:)

Jag ska byta ut den fula i trä som jag har i vardagsrummet. Det har varit ett mission i många år nu, min tanke var att måla den. Men eftersom vardagsrummet behöver rustas helt så har det inte känts lönt. Nu har jag ju tapeter i källaren, redo om jag drabbas av renoveringslust. Det är inte så troligt?så då kan jag iaf byta fönsterbräda.

Doris fäller så vansinnig just nu. Fattar inte grejen jag tycker hon fäller fel tider. Men nu är hon lite mindre hårig.

Fällskrapa is da shit. Tack för tipset!

Alla djuren älskar att bli kammad med den dessutom.

Min vinranka?

Den brer ut sig mer och mer. När vi flyttade hit var den centrerad och kanske en meter bred. Eller två. Det finns massa skötselråd hur man ska göra och jag skiter i alla? Jag klipper bort lite här och var både på våren och hösten. Jag kan klippa bort de genar med stora blad när vindruvorna kommer så de får sol på sig, det har jag hört ska vara bra. Sen gör jag inget. Och tydligen så gillar den behandlingen för den frodas och ger hur mycket druvor som helst. Och de är svingoda. Förra året hann alla bli klara, men blir det inte bättre sommar än så här så kommer de bli tagna av frosten:/

Nej, jag täcker inte över eller springer runt med rökmaskiner för att frostskydda, det som sker sker.

Jag funderar lite på att bygga ett regelverk som ”tak” så den kan klättra ut på. Så det blir som en tunnel typ, fast öppet på ena sidan. Men vet inte riktigt hur det ska göras så avvaktar några år till 😉

Jag älskar den❤️

Nu sitter jag i full sol, i bikini med tomt batteri i mobilen så jag måste ladda. Det passar ju bra att ge sig på resesängen…

Nästa gång Jack ska sova här ska jag testa om inte min gamla från 60-talet funkar:)

Den är grym. Och skitenkel att fälla upp och ner. Och man kan inte råka fälla ihop ändå av misstag:)

Så, batteritorsk!! Vi hörs snart igen 🙂

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing