Okategoriserade

Jag vet inte om ni vet det här om mig?

Jag har många drömmar, vissa blir sanna, som att komma in på kurserna jag ville. Tack snälla ni för alla grattis!!

Andra drömmar har redan infriats, som att ha en stor familj. En del drömmar gick åt helvete. Som att leva lyckliga tillsammans i resten av våra liv;) Nu är det mer ”lycklig i resten av Mitt liv” som gäller och det är ingen dålig dröm det heller.

Och så har vi drömmen om att bli potatisodlare. Den har legat på lur så många år, och ibland gnistrar den till. Jag är inte så förtjust i potatis( jo, rå, bakad, hasselback, chips, pommes osv går utmärkt, men kokt..🤢) så lite märkligt är det ju att mitt inre famlar efter just den falangen. Det hade varit mer begripligt om det gällde ananas eller jordgubbar, banan eller paprika. Till och med kikärtor och soyabönor. Men nej, det är potatisen som har mitt odlingsintresse i ett fast grepp.

Jag har hört att man ska förkultivera potatis, alltså grodda upp dem lite innan man sätter ut dem. Frågan är nu, räcker det här?

Eller måste de gro lite till?

Jag är ju ändå nybörjare på det här med potatisodlandet så jag kanske ska ta det säkra före det osäkra och avvakta lite till. Det känns bäst så:)

Och sen när jag skördar, då ska jag ta de där härliga frodiga gröna bladen, och fritera dem till gyllene, salta chips 😍

Undras om man kan låta själva potatisen ligga kvar i jorden så slipper man besväret med att kultivera nästa år? Alltså när man skördat bladen så bara lämnar man knölarna? Det borde ju bara bli mer och mer chipsblad för varje år!

En fråga – hur kan det komma sig att själva chipset ändrar färg, från grön till typ vitgul potatisfärg? Blir det så när man friterar bladen kanske?

Och en till fråga! Jag gillar ju vanliga salta chips och det fattar jag ju hur jag får till, alla vet ju att man bara saltar jorden så blir ju bladen salta. Men ungarna gillar Dill&gräslök, och Sourcream. Ska jag klippa dillen och gräslöken fint redan från början när jag strör ut det, alltså måste det vara färskt? Eller funkar det med kryddburkarna? Och HUR gör man med sourcreamen???? Känns som överkurs. Potatisodlande 2.0 liksom🙈

Obs! Inlägget kan innehålla spår av skämt.

Inlägget är INTE i samarbete med OLW

https://youtu.be/1aNkX4ZZqNs


Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing