Okategoriserade

Jobba jobba:)

Sådärja, halvligger framför tv:n med de tre minsta kidsen, vi kollar på The Mazerunner:) Jag har sett den förr men gillar den, nån slags fantasy sci-fi.

Och innan jag hann skriva klart hade jag sett Deepwater Horizon också:)

Idag och igår har det städats och röjts här hemma. Jag hade siktet inställt på en offroad-runda i skogen men så började det regna. Och slutade aldrig. Jag har gränser och uteaktiviteter som inte är ett absolut måste genomförs icke när det är nederbörd uppifrån. Eller från sidan;)

Så då blev det röj istället. Här hemma flyttar folk på saker. De ställer undan det lite var som helst, gärna där man aldrig någonsin skulle leta.

Varför?

Ja det undrar jag med! Framför allt varför det liksom trycks ner i en kasse i en kasse i en låda under en kasse?

Bara man får ordning på allt sånt så är det plötsligt nästan snyggt igen:)

Men först var matkällaren på tur. Efter julen så ställde Corrinda ner alla julsaker och det i en väldigt annorlunda ordning än vad jag vill ha det🙈. Jag kommer svära så mycket till jul när det ska fram, men tänker skita i det tills dess. Däremot plockade jag rätt på det jag kunde, och framför allt – öppnade alla kassar och lådor och lade ihop sakerna som hör ihop. Pust.

Kastade massor och sorterade ännu mer. Nu är det tomma hyllor där inne som kan användas till det de är till för – förvara mat:)

Jag höll på till två i natt 😂, och hittade både det ena och det andra. Några singlar.

Och då inte singlar som i ensamma män, tyvärr, för just nu står ju min vadderade fängelsehåla med kedjor fastbultade i väggen, tom😂. Det är ett stående skämt här för det är så exet utmålade mig för sin släkt. Som att hans enda funktion var som bebisbefruktare. För plötsligt kom han ju på att han inte alls velat ha så många barn, och då är ju den solklara anledningen att de blev nio att jag tvingat honom….🤣. Att en av oss fortsatt skaffa barn talar kanske sitt tydliga språk..?

Min hemliga cell i källaren skämtar vi hårt om. För det finns såklart ingen sån.

Eller? 👀

Tillbaka till singlarna! Det är ju formatet på skivan för er som kanske inte föddes på stenåldern. Don Johnsons är rätt bra faktiskt och Patrick Swayze är ju en klassiker som jag blev glad att se att jag hade köpt:) Inte för att jag har en fungerande skivspelare men ändå 🙂

Sen hittade jag massa fotoramar och foton.

Det här är Janelle som babysimmar:) 25 år sen ungefär. Det kom en undervattensfotograf och fotade ibland .

Robban och Corrinda 😍😂

Och varje gång jag ”hittar” det här så skrattar jag så tårarna rinner där i min ensamhet.

Kolla Corrinda:) Det är liksom pure fear, dödsångest. Och hon älskar det och vill alltid åka fler gånger 🙂

Hon har inget pokerface alls, det hon känner syns. Kanske att hon blivit ”bättre” på att dölja det men jag har sällan svårt att se hur hon mår. Bäst är ju när hon är glad, det är så jäkla smittsamt 🙂

.

I morse, eller snarare förmiddags så började jag sortera det som skulle kastas från matkällaren och sen poolrummet och slutligen garaget. Packade bilen full och åkte iväg till soptippen, i sällskap av Patricia. Barnen ville ha potatisgratäng och köttfärs, så det köpte vi på vägen hem. Mörka moln hade dragit in och stora tunga droppar föll. Inte så många, men det räckte nästan med en för att bli dyngsur;)

Jag ville verkligen hinna klippa gräset innan regnet så jag snabbade mig på ut med gräsklipparen. Ett tag såg det svart ut men sen kom solen tillbaka:)

Jag hann klippa allt jag ville, men sparade ett hörn av tomten med klöver och sånt till humlorna. I år har jag massor och det är bra. De är viktiga.

Jag har pumpat Jamies cykel och fixat bromsarna på den, och tänkte ta itu med övriga cyklar när gräset var klippt. Men först skulle jag bara vika ihop presenningen som legat ute ett tag. Den var full av tvestjärtar och sniglar plus lera. Inte så bara att vika ihop alltså… Jag ändrade mig och bestämde mig för att breda ut den över min kirskålsodling. Inte bara potatis utan kirskål åxå 🙂 Kanske kan vara med i Bonde söker fru snart?

Borde ju rimligen heta något annat, för det är ju inte bara bondegubbar utan även bondedamer som söker en partner, för att inte tala om gaybönder av båda könen. Nä, byt namn nu, i dessa tider är det ju ohyggligt stenålders🙈

”Bonde söker kärlek” är mitt bidrag till namnbytet 🙂

Kirskål är som kackerlackor, nästan omöjligt att döda. Men skam den som ger sig. Jag vet att det finns folk som säger : ”Jag tillåter inte kirskål på min tomt!” Och rynkar på näsan åt att jag inte utrotar mitt. Jag antar att de inte har det överallt:)

Trädgårdsfolket säger att det svåraste är att utrota det när det sitter bland andra växter. ”Mitt” kirskål är en väldigt oinbjuden gäst i buskarna och häckarna:/

Bästa sättet ska vara att täcka det. I tre år. Det är bra, då kan man hävda att det är nästa år hela tiden 😉 Bör funka en sisådär femton år iaf😂.

Jag påbörjade operation dra ut en presenning. Rev bort det jag kan, klippte massor i rosbusken som står där med kirskål runt fötterna och försökte pressa ner pressen mot marken så gott det går. Att klippa och riva är kul men det är aptråkigt att ta reda på skräpet efteråt. Tre säckar fulla med buskar och ogräs står nu för vidare transport till tippen. Sen blev det kallt för solen gick ner. I morgon ska jag bära sten som tyngder och sen flytta dit cykelställen. De står nu på en annan press där det dessutom ligger gamla mattor under, och har legat där i … två år 🙈

Om några år ska jag beställa ett gruslass eller två och göra snyggt, men tills dess är det fult 🙂 Men det är bara att vänta. Jag vet inte om jag är dum eller bara har för lite att göra när jag kommer på sånt här😱.

Det blir nog bra får man hoppas. Precis nu kom jag på att jag ju skulle kunna ställa poolen där. Men det är en kulle, en gammal igenvuxen och numera gräs(och kirskål) bevuxen, så isf måste jag gräva. Jag vet inte jag…? Kanske nästa år, nu känns det inte som jag ens vill ställa upp poolen. Har lite tid att fundera.

.

När vi var och handlade på citygross hittade vi de här:

Mjukglass på klämmis:)

God var den också, så de här ska jag köpa hem ett gäng av. Fanns jordgubb vanilj och choklad. Väldigt enkel att äta samtidigt som man körde bil👌🏼.

.

Jaha i morgon då?

Jo jag fortsätter som idag plus att jag tror att min syster behöver hjälp. Det blir med andra ord jobbarbrallor på.

På måndag är det Gyllene tider, det lovas ösregn 🥺, och på tisdag fyller Jamie år. Och jag tror vi åker till husvagnen då, eller på onsdag. Sen stannar vi till nästa onsdag. Sen måste vi hem. Den här sommaren regnar bort!! Jag fryser, på sena Dorispromenader är det så man önskar man hade vantar… i juli?

Det är kallt på kvällar och nätter även i Norberg, runt 9-10 grader. Det är orart, och man vill bara krypa in i vagnen under tre täcken. Jag vill ju gå långa kvällspromenader eller springa i backen. Men kanske blir det varmare snart.

Haha. Not så troligt.

Nu ska jag krypa i säng bredvid de här två.

Doris ligger alltid i fotänden, eller om hon ledsnar på det, under sängen, så det kan bli trångt.

Vi hörs i morgon igen, natti natti 😘

Kommentarer

 1. Åsa Dahlman

  Tack för ett underhållande inlägg!
  Din typ av humor är ju klockren🤣🤣
  Känner igen mig så väl angående kirskålen och allt annat ogräs och fula delar av trädgården. Presenningar är skitbra👍👍 jag snor ditt argument om ”1år till” Min pappa går liksom runt och fnyser åt vår tomt. Alla kan inte ha en gräsmatta som en golfgreen och fina blommande rabatter. Hoppas att ni får bättre väder. Kram Åsa

 2. Margaretha

  Instämmer fullt m Camilla,det är så roligt att läsa det du skriver o du förgyller tillvaron,speciellt till morgonteet!!

 3. Camilla

  Ingen kunde bli gladare än jag när jag gick ut på din blogg och såg att du hade skrivit ett inlägg.
  Långt också vilket jag gillar med din blogg du skriver alltid så mycket och det är så jättekul att läsa.
  Allt om vardagen precis som det ska vara.
  Så tack för en super bra blogg
  Kram

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing