Okategoriserade

Hur har vi det i husvagnen:)?

Jag har nog inte visat er hur vi har det här ute i husvagnen:)

Det är väldigt primitivt, och även fast jag såklart inte skulle ha något emot en lyxvagn så gillar jag det.

Jag har inte ens hämtat vatten så vi har inget rinnande vatten alls. Jag brukar göra det så man i alla fall kan tvätta av sig, dricka vatten från en plastdunk avstår jag helst.

Inne i vagnen har vi nerbäddat hela tiden, och ute i förtältet samsas allt vi behöver på några fjuttiga kvadrat.

Från ingången till förtältet. Mattan på golvet är ”ny” de gamla blev stulna. Fortfarande skitsur över det men den här mattan är jättefin:) Den kommer från mormor. Till vänster kylen och några ihopvikta stolar, till höger bordet där vi tidigare haft micro men som nu är allmänt avkastningställe och där vi har färskvattnet. Det fyller vi på varje dag och behållaren är isolerad så det håller sig fräscht och hyfsat kallt.

Till vänster står bordet, och ”köket”. Här förvarar jag tallrikar glas och bestick, och konserver, bröd och tja, sånt. Inga möss har hittat hit ännu i år;)

Spel, leksaker och böcker bor också här.

Till höger :

Garderob för ytterkläder, filtar och allt möjligt. Även torkställning;) skor, badkläder, disken under bordet, stolar. Här sitter jag just nu i en solstol som jag burit in, inklämd mellan bord och garderob för att ladda mobilen:)

Ja det är stökigt men det är ordning i oredan:) Man får liksom jobba med det man har. Det finns såklart massa fancy förvaringslösningar till förtält, och de kostar därefter också. Det är lite som med bröllop. Så fort man andas ”brudklänning, bröllopstårta, bruduppsättning, brud-makeup” så går priset upp med några tusenlappar?.

Jag använder det jag har och det funkar för oss.

Utanför

Där står vattendunken som ska vara inne på toaletten, men jag hade tänkt ha den ute för att tvätta händerna under. Men vet inte vart den skulle kunna stå. Klurar på det. Pumpen inne i badrummet (haha) läcker satan och den använder jag inte. Köket funkar men som sagt.. inte brytt mig.

Förövrigt så HATAR jag att ens gå i närheten av latrinrummet?, så det finns en stor anledning till att jag väljer att inte ha vatten inne:) Man måste liksom samla upp det i kärl som ska tömmas… Urk.

Ni ser ju vädret!

Mörkt och tråkigt.

Mygg/flugdraperiet. Funkar förvånansvärt bra.

Jag vill minnas att det fanns, kanske finns, likadana fast med tjocka korvar av nåt fluffigt. Fult. Det här är fint 🙂

Jag kanske kan sätta dubbla i vardagsrumsdörren hemma… alltså altandörren 🙂

Eftersom takluckans myggnät inte sitter bra och lite mygg slinker igenom även här så slår man ihjäl en och annan. Igår sopade jag en mot vita väggen. Sen var det bara att kliva upp och skura både vägg och hand, blod överallt. Tänk att en sån där liten skit kan suga i sig så mycket blod? Jag hoppas att det var mitt eller barnens. ?

Något jag på allvar hatar är campingens toaletter.

De är öppna både uppe och nere och privacy exakt noll. Allt hörs. Att säga att man undviker att göra annat än snabbt gå och kissa är ingen underdrift. Jag vill vara i fred på toa. Har alltid stängt dörren, och låst,hemma. Även när barnen var små. Det här är plågsamt. Om jag fick önska en sak med campingen så är det att bygga igen toaletterna. Jag vill inte att folk ska höra mig och jag vill heller inte höra andra. Det är bara brrrr?.

Allt annat kan jag ta, primitivt och meckigt, långsamma spisar och rökande grannar, men toaletterna..

Nu får jag ju lov att gilla läget. Och gör det också, men om man fick önska 🙂

Nu ska jag läsa lite och fundera på om jag ska åka till backen för intervaller, med tanke på störtregnet så kan den ju vara extra lös och halkig, eller springa i skogen. Eller till utegymmet. Eller bara skita i det:)

Vi hörs snart igen 🙂

Kommentarer

  1. Marie

    Att campa i husvagn med barn är fantastiskt. Många härliga minnen som både vuxna och barn får med sig. Jag såg ditt färgglada draperi och har varit på jakt efter en sån länge för att hålla ovälkomna flygfän borta. Var får man tag på ett? Ha en toppensommar!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Vårt är väl sen åttitalet nån gång, så jag har absolut ingen aning?. Husvagnsfirmorna borde väl ha? Nu blev jag nyfiken, måste googla jag med 🙂

  2. Mormor

    Favorit i repris! Det här är ”äkta” retro. Minns även förra sommarens inlägg. Du är bäst, använder det ni har?

  3. Annika

    Såååå mysigt ni har det!
    Jag har också skurat blod från TAPETEN i lägenheten – hur mycket finns i en sån där liten mygga? Usch!

  4. Åsa

    Hej ! Jag tycker att du löst boendet väldigt praktiskt på den lilla ytan. Nu undrar jag var har du hittat den fina vattendunken, och hur många liter rymmer den ?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Menar du dunken som står ute? Den är
      Från stenåldern:)
      Den blå behållaren på bordet kommer från nån husvagnsbutik och rymmer några liter… kanske tre eller fyra 🙂

  5. Sama

    Såna toaletter hade vi i skolan. Det var ju…charmigt när någon lade sig på knä och tittade in eller ännu oftare ställde sig på toalocket i båset intill och hängde över väggkanten och glodde på en där man satt???

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting