Okategoriserade

Körkort, och en dag på stranden:)

Innehåller annonslänk för Matsmart

.

Sådär ja, jag har vaknat och ätit frukost, tvättat lite och stökat runt. Har en inte så kul huvudvärk som sällskap, har kanske sovit på för skönt underlag i natt;)

Eller så är det alla mil i bil som känns. Det blev runt sex timmars körning, delat på två:)

Vi startade från Norberg strax efter nio, slog på gps och åkte mot Mora. Det tog längre tid än jag trodde, kartan sa drygt två timmar och det blev nog 2,5. Mycket trafik och på sina ställen omöjligt att komma förbi lastbilar och husvagnar. Jag har inget krut i min bil så jag chansar heller inte. Finns inga marginaler så låter jag bli. Men till sist rullade vi in i Mora.

Vi skulle hämta Corrinda som varit där i två och en halv vecka ungefär, för en intensivkurs. Innan hon åkte dit hade hon inte kört alls. Efter de här veckorna, med flera timmars körning om dagen, så tog hon körkort igår ???

Hon skrev teori hemma i Uppsala i måndags och hade tid 9.15. Jag vaknade den morgonen vid halv sju av att regnet vräkte ner så jag var vaken. Men hade noll tanke på att hon behövde väckas. Det är olika på barnen men Corrinda har alltid tvärkoll på allt. Det är sällan jag behöver ha koll. Eftersom jag är lite vidskeplig ville jag heller inte skicka ett Lycka till. Vi hade pratat kvällen innan så jag hade ju sagt allt då, inklusive Ta i trä 🙂 Eventuellt skulle hon fixa skjuts dit för det ligger lite avigt.

8.34 messar hon.

Hon fick ringa en taxi, och hann i tid, hon skulle ju ta bild till körkortet innan också. Sminka sig hann hon däremot inte, men hon är inte så kinkig. Och hade ju heller inget val?

När man försovit sig så brukar man ju vara så stissig att allt stökar till sig, men hon var lugn som en filbunke, hon messade mig innan att hon satt och väntade till och med.

Och klarade det:)

Så åkte hon tillbaka till Mora på kvällen, och hade uppkörningen på morgonen igår.

Jag väntade hela resan upp på ett sms från henne att hon klarat sig, men det kom inte. När vi närmade oss frågade jag var vi skulle hämta upp henne och hur det gått. Hon svarade på det första 🙂

Jag känner ju henne så jag anade att allt gått toppen och att hon ville säga det när vi kom, men man vet ju aldrig.

Och så var det ju. Det syntes på hela henne på långt håll?

Ett stycke körkort!!!

❤️

Hon hoppade in och vi körde tillbaka till Rättvik. Vi hade ju tänkt hitta på nåt, jag försökte med dalahästtillverkning och alla kidsen suckade. Men eftersom det var så varmt så passade det bäst med en dag på stranden:)Corrinda som åkt tåg förbi Siljansbadens camping ville jättegärna dit så vi åkte dit.

Det är många år sen jag var här. Jag vet att jag bott på campingen men kommer inte ihåg mer är så. Och att det är långgrunt.

Exakt HUR långgrunt hade jag dock glömt….men nu vet jag:) Sinnessjukt långgrunt ?

Man går och går och det blir liksom aldrig djupare än knäna. Sen låren. Efter några meter till backar det till knädjupt igen. Osv i en evighet. Till sist var vi ute på i alla fall midjedjupt.

Då var det dags att gå in igen 🙂

Det var så varmt att sanden brändes:)

Vi var mer i vattnet än uppe, och till sist hittade vi en perfekt lösning.

Så skönt:) Marodören hällde vatten över och det är ju som det alltid är, lite för kallt:)

Här hängde vi i några timmar. Jag funderar nu på om vi kanske ska bo här nån vecka nästa sommar. Hyra en Villavagn eller stuga. Att ha husvagnen här uppe vore såklart super men det är för långt att köra. Tog tre och en halv timme hem.

Man måste tydligen äta Rättviksglass när man är här. Så det gjorde vi:)

Jordan

Jamie.

Framåt femtiden packade vi ihop oss och åkte hem. Sand i sandalerna som skavde sådär litegrann hela vägen hem.

Vi stannade i Sandviken för att käka. De var extremt långsamma igår, jag tycker de brukar vara både snabba och trevliga men igår var det mest tråkigt. Vår beställning hamnade hur lång bak som helst, och vi fick vänta så länge:/

Alla var hungriga, man känner ju inte riktigt det i värmen, och efter en stund var det soprent på bordet:)

Bara att fortsätta. Härifrån är det ju motorväg hela vägen, aptrist men går snabbt och är enkelt. Jag stannade i Björklinge och bytte plats med Corrinda. Lite måste hon ju få köra sin allra första dag:)

Jag kan inte för mitt liv tycka att två veckors körning är tillräckligt för att släppas ut i trafiken. Men, nu har ju Trafikverket godkänt hennes körning så det är ju bara att acceptera. ??

Att säga att jag satt lugn och avslappnad och halvsov bredvid henne är lögn;) Tvärtom. Men hon är duktig:)

Och behöver massor av mil för att få erfarenhet. Jag inser att jag borde höja min bilförsäkring, kan man ens det ?

Hon och Patricia är väldigt sugna på att vi ska köpa en till bil, och dyker det upp nån liten rackare så kanske vi slår till. Jag förbannar återigen att den lilla Mazdan ställdes av så jag fick händerna bakbundna. Den stod ju inte på mig. Den var i perfekt skick, gick igenom besiktningarna helt utan anmärkning och hade många år kvar. Så fick den stå och ruttna ihop.

Jag tycker att de ska fråga sin farsa, han har kontakter överallt, om han kan sätta ut tentaklerna efter en bättre begagnad bil. De fattar inte, trots att jag säger det hundra gånger, utan tror att jag vill att han ska betala en bil. Det vore ju soft förvisso, men jag menar att de ska betala den själv men att det är lättare att hitta en med kontakter.

Vi får se, vi håller utkik:)

Just nu tror jag inte ens de har pengar till det, och jag har redan en kärra jag får lägga cash på:)

Det gick i alla fall fint för henne att köra. Jag hade lite andra åsikter än körskollärare hur snabbt man ska köra i rondeller, man kan ju för Guds skull inte krypköra!! Men det där lär hon sig, det handlar ju om erfarenhet. Hon kommer inte att få ta bilen ensam in i stan, förrän jag godkänt henne:) Haha, dubbla uppkörningar liksom 😉

.

Vi körde in lugnt och fint hemma och möttes av både Doris och Kida. Jag satt en lång stund och gosade med dem på marken❤️

Sen in och plocka upp. Min beställning från Matsmart stod så fint i köket. Den hade levererats dagen innan. Jag hade glömt att jag beställt det här:

Barnmat:)

Det finns ofta mycket att välja på, och jag har köpt både gröt och olika puréer. Jack ska sova här igen snart, och det är perfekt att ha lite som jag vet att han kan äta. Han är superduktig på att äta, och pillar i sig det mesta, även icke-barnmat. Den här är dessutom ekologisk.

Förutom det har jag köpt det här

Så, ni som brukar använda rispapper i matlagningen, om ni vill dela med er av era bästa recept blir jag glad 🙂

Gärna vegetariskt.

.

Dagen igår var en lång och härlig dag:)

Idag har jag huvudvärk och dricker massor av kaffe, äntligen har jag en toalett man kan stänga in sig på ?. Spelar ingen roll att man får gå och kissa tusen gånger.

Doris har fått sin slurk också:)

De bakfulla ungdomarna håller på att pumpa upp en pool. Vi borde åka och bada men huvudvärken suger och vetskapen om att jag måste köra dubbla vändor och sen leta parkering gör det lite knöligt. Dessutom är det algblomning i Fjällnora och Länna. Så då återstår Lyssnaängen och de har en supersunkig toa. Jag vet att jag är fjantig men jag vill kunna gå på toaletten:)

Vi får se.

Jag borde vinna shitloads av pengar och fixa i ordning stora poolen och poolrummet, och anställa en poolkille??

Tills dess får vi inpeovisera;) Nu ska jag dra mitt strå till det hela och koppla på vattnet. Måste bara ta bort all värmande isolering som står runt kranen först…

Jaja.

Vi hörs senare 🙂

Kommentarer

 1. Britt Marie

  Grattis till körkortet Corrinda. Ändra lite på bilförsäkringen. Att personer under 25 kör bilen. Det hade jag när mina tog körkort. Hade på folksam.

 2. Therese

  Hej Carola! Vi är just nu på semester i Dalarna. Imorgon skall vi till Rättvik, läste jag rätt men finns det någonstans där man får tillverka egna dalahästar?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag gjorde det på stenåldern 🙂 men vet inte om man får göra det fortfarande. Men men kan titta på tillverkningen, se när de målar och grejar. Och kanske köpa en grovt tillsågad häst som man kan göra klar hemma?Det gjorde jag på dåtiden och den blev aldrog ens i närheten av klar

 3. M

  När jag läste att hon aldrig kört innan och nu har körkort så blev jag lite förskräckt. Övningskörde själv i två år (många timmar blev det sammanlagt, plus ett antal på körskola i slutet) innan kortet togs, och ändå var det mycket erfarenhet som saknades när man väl satt där och hade eget kort. Därför känns det bra att du som förälder kommer att förvänta dig mer övning nu. Tror också att du fostrat duktiga och stabila barn.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Egentligen är det helt stört. Jag tycker att det borde ingå i gymnasiet. Obligatoriskt. All teori definitivt men även körning. Gratis. Fatta vad kompetenta förare vi skulle få:) Och rimligen borde nollvisionen uppnås, eftersom det inte handlar om att ha råd, att behöva snåla. Även de som inte vill ha körkort borde läsa iaf teori så slipper man de galningarna som har absolut noll koll, fotgängare och cyklister är ju hemska idag.
   Att köra i Mora jämfört med att köra i en storstad är dessutom en milsvid skillnad, men körlärarna och Trafikverket gör bedömningen att det dels är ok med intensivkurser och att Corrinda är tillräckligt utbildad.
   Jag som påbörjade en utbildning inte mindre än tre gånger innan jag insåg att jag faktiskt ville ha körkortet tillräckligt mkt för att jobba för det, borde kanske vara tyst ?
   Oavsett så blir det mer övning nu, jag är ju rädd om min bil också ?

   1. Karin

    Borde de inte köra upp i sin bostadsort iaf. Tycker det är märkligt när man kör upp i andra städer även om Uppsala är känt för att vara ett av de tuffaste. Det är ju där de kommer att köra runt. Vi har kört med övningskörning från 16 år så de har varit ute i trafiken i minst två år varje vecka.

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     Nu är det ju så här det är. Och med tanke på hur mkt tid man ägnar åt att öva sig på att stå i bilkö i storstäderna så lär de få vansinnigt mkt mer körtid i mindre städer. Hon bedöms klar av lärare och inspektör. Det är till sist vad som räknas.

  2. K

   Min unge gick en intensivkurs men där hade de som krav att man övningskört många timmar innan.
   Körkortet klarades galant men det bästa var att kursen låg i en stad med livlig trafik och inte som där vi bor där det kommer en bil i timmen.
   Två veckor utan stadskörning låter väldigt LITE i mina ögon och den ungen skulle nog få ”övningsköra” mycket med mig innan den släpps lös i trafiken

   1. Annan anna

    Jag har tillbringat många dagar i Mora eftersom släkt finns på nära håll och nog finns det gott om ”stadskörning” där. Områdena kring Mora är fantastiska att lära sig köra bil i.

   2. familjenannorlunda
    familjenannorlunda

    Nja alltså stadskörning är det. De har kört både i Mora och Falun. Och det är ju inga puttefnaskbyar utan riktiga städer:) Om än mindre än Uppsala 🙂

 4. Karin

  Kul med körkort, grattis!
  Håller helt med dig dock om att 2 veckor barkom ratten är alldeles för lite för att vara ute i trafiken ensam.

 5. Annica

  Stort GRATTIS till körkorten Corrinda 🙂
  Jag håller dock med dig Carola om att två veckor är ingen tid alls. Jag övningskör just nu med min snart 17-åring och det är skönt att veta att det är lite mer än ett år kvar.
  Kram och ha en fortsatt skön sommar 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing