Okategoriserade

Hemma igen:)

InnehÄller annonslÀnk för Matsmart

.

Jag ska alldeles snart berĂ€tta om vĂ„r superhĂ€rliga Staycation. ❀

MÄste bara ta reda pÄ allt strul först.

IgÄr nÀr vi kom hem var alla trötta, jag och syrran satte oss i varsin stol i solen. Solen försvann direkt och Jamie kom och sa att mitt stora dubbeltÀcke hade en gul flÀck. NÄt djur hade kissat i min sÀng :/

Novalie kom och bad mig titta pÄ Stumpan som har ett sÄr, och tvÀttmaskinen uppe vÀgrar tappa ur vattnet. Det hÀr var inom de första fem minutarna alltsÄ.

VĂ€lkommen hem, mamma Wetterholm 🙈😂

Eftersom syrran har tillgÄng till lÀgenheten till och med i morgon sÄ tryckte jag ner tÀcket i en kasse och sÄ Äkte vi dit. Chansade pÄ att det skulle finnas tid i tvÀttstugan. Jag fÄr inte plats med det i min maskin, det Àr inte ens nÀra.

Det fanns tacksamt nog tid och bÄde tÀcket och pÄslakanet kastades i varsin maskin.

Jag vet att syrran kommer sakna mycket med lĂ€genheten, och tvĂ€ttstugan Ă€r en stor sak. Den Ă€r superbra. Jag har aldrig haft en riktigt bra tvĂ€ttstuga nĂ€r jag bott i lĂ€genhet, men har ju lĂ„nat in mig i hennes nĂ€r mina stora saker behövt tvĂ€ttas, och bara att kunna hĂ€nga lakanen över sĂ„dana dĂ€r rör som blĂ„ser vĂ€rme, sĂ„ de Ă€r bĂ„de torra och slĂ€ta… wow.

Jag har inget stÀlle att hÀnga saker ute pÄ, min tvÀttvinda stÄr pÄ baksidan i skugga och det Àr massa Àckliga mördarsniglar dÀr, plus att det rasar fnas frÄn alla barrtrÀd, sÄ jag vill inte anvÀnda den.

Jag har tĂ€nkt flytta den till framsidan men har ”inte hunnit” Ă€n😂🙈( orkat/kommit ihĂ„g/idats/brytt mig)

Jag gillar ju att torka ute, det luktar ju sÄ gott, men det Àr hundra gÄnger enklare att bara slÀnga upp det i tumlaren:)

Medan tvÀtt och tork pÄgick sÄ promenerade vi, och sista halvtimmen satt vi i varsitt hörn av tvÀttstugan och slöglodde pÄ mobilerna. Helt slut:)

Vi diskuterade Àven rumpor.

NÀr vi var pÄ Fyrishov sÄ noterade jag att var och varannan bikinitrosa satt in- och uppdragen i röven pÄ folk. SÄ att det blir lite string av det hela men med en tjock tygskorv mellan skinkorna. Det finns ju sÄdana bikinis, men det hÀr var vanliga. Jag som fÄr spunk om trosorna Äker in i rumpan det minsta lilla kan omöjligen fatta grejen. Dessutom tycker jag det Àr skitfult. Mina tonÄringar förklarade för den mossiga stenÄldersmorsan att det Àr för att man inte vill ha solrÀnder.

Ehh.. okey..? Visar man pÄ allvar rumpan för sÄ mÄnga mÀnniskor att det skulle vara ett problem? Man har vÀl ÀndÄ klÀder pÄ sig för det mesta tÀnker jag? Och solen tar dessutom ganska dÄligt INOMHUS.

Äh, det Ă€r ju av den enda och enkla anledningen att man tycker att ens nakna röv Ă€r nĂ„got man vill visa upp. Jag kanske Ă€r antik i sinnet men jag tycker bara det Ă€r anskrĂ€mligt.

Jag kan sÄklart inte bestÀmma över de Àldre döttrarna, men de yngre behöver ju inte inledas pÄ den fula och obekvÀma vÀgen:)

Jag hurrar dÀrför lite extra över att Matsmart fortfarande har Pierre Roberts klÀder till svinbra priser:)

Jag har köpt bÄde kalsonger och trosor till de minsta, och nu fanns de hÀr i rÀtt storlek.

SuverÀna. Och lagom mycket tyg:)

Matsmart fĂ„r hela tiden in nya saker. De har en stor Beautysale med olika mĂ€rken och artiklar inom allt möjligt (hudvĂ„rd, makeup,naglar etc) de har massor av barnmat, nappflaskor osv, hund och kattmat, massor av ”fitness”grejor -proteinpulver, bars och drycker, och sĂ„klart massor av mat och hushĂ„llsrelaterade saker.

Till lÄga priser, ofta vÀldigt mycket lÀgre Àn i vanliga butiker. Jag tror att ni har koll pÄ Matsmarts filosofi? Jag har berÀttat om den mÄnga gÄnger:)

Men kort sagt sÄ köper de in varor som av nÄgon anledning inte kan sÀljas i butik. Det kan vara kort datum, pÄ saker som hÄller en evigheter efter bÀst-före-datum, eller sÄ ska förpackningen bytas ut. De sÀljer sen till lÀgre pris. SuverÀnt! Matsvinnet minskar, och man spar pengar:)

Jag har handlat hos Matsmart sen de började och det mĂ€rks pĂ„ hushĂ„llsbudgeten. I positiv bemĂ€rkelse sĂ„klart 🙂

Fri frakt över 500kr, hemkört till dörren om man vill Àr dessutom skönt sÄ slipper man slÀpa.

Just nu Àr jag allergiskt mot att slÀpa. KÀnns som det fÄr vara nog pÄ ett tag.

Det vĂ€rsta Ă€r vĂ€l bara att mamma och pappa inte Ă€r fĂ€rdigflyttade, och det kommer bli massor mer att bĂ€ra🙈.

Det Àr ju en jÀkla tur att man Àr ganska stark. Ryggen kÀnns ingenting, men benen Àr rÀtt möra. Vaderna som pumpat upp och ner i trappor kÀnns av, och axlarna och nacken Àr lite trötta. Men idag Àr det vila!!

Eller.. jag ska nu öppna min tvĂ€ttmaskin och lĂ„ta allt vatten som den vĂ€grar tappa ur rinna ut över golvet…. det blir kul. Och sen bĂ€ra ner smĂ€cksur tvĂ€tt till den andra maskinen och tvĂ€tta om den. Sen ska jag nog ringa det stora företaget och be dem hĂ€mta tillbaka sin skitmaskin. Den Ă€r inte speciellt mkt anvĂ€nd och nu trasig.

Har ni hört det förut? Jag Ă€r sĂ„ less pĂ„ att saker gĂ„r sönder 👿

Bara massa jÀkla extrajobb!

Frysen har Àntligen tömts och stÄtt avstÀngd i nÄgra dagar, sÄ var det en ispropp ska den vara borta nu. Jag ska skura ur den och slÄ igÄng. Ni fÄr gÀrna hÄlla tummarna. Mest troligt kommer det inte vara problemet. Jag tror det Àr nÄt annat fel.

Bah!

Men solen lyser med sin frÄnvaro sÄ jag kan lika gÀrna krÄngla med sÄnt hÀr;)

Snart Äterkommer jag med vÄr hÀrliga minisemester ihop!!

Den kan man leva lĂ€nge pĂ„ 🙂

Hörs snart !

Kommentarer

 1. Emma

  Vi har ocksÄ diskuterat dessa nya strandtrosor hÀr hemma !! Jag personligen tycker dom Àr hemska , det Àr nog tantvarning pÄ mig trots jag Àr 42 ..
  Tacka vet jag rejĂ€la boxisar 👌

 2. marie

  SÄ trist att en massa bara trillar över en nÀr man kommer hem frÄn semestern. Men hoppas ni haft det bra nÀr ni varit ivÀg.

 3. Amanda Norin

  Hej!
  FryskrĂ„ngel Ă€r sĂ„ vĂ€rdelöst. Vi prövade att ha vĂ„r frys avstĂ€ngd under flera dagar med dörren vidöppen och stickproppen utdragen. Detta efter att vi mĂ€rkte att den ej höll kylan och temperaturvisaren gick upp och ned. Dock var det helt i onödan dĂ„ felet hittades. FlĂ€kten högst upp i taket gĂ„r inte som den ska och fördelar dĂ€rmed inte ut kylan. Den gĂ„r lite för att sedan stanna. SĂ„ ny flĂ€kt ska nu införskaffas…

  Lycka till med er frys och hoppas det Àr lÀttfixat!

  Kram 💕

 4. Sofie

  Vi diskuterade samma sak hemma med bikiniunderdelarna efter strandbesök. Det Ă€r sĂ„ fult med detta ’mode’. Eller sĂ„ Ă€r vi bara gammalmodiga 😂
  VĂ„r 11 Ă„riga dotter ifrĂ„gasatte varför folk gick runt sĂ„, det sĂ„g ju sĂ„ obekvĂ€mt ut tyckte hon 😁 dottern Ă€r den som kör pĂ„ ’boxer’ varianten, till sina förĂ€ldrars glĂ€dje 😉

 5. Ekot

  Vad bra ni jobbar pÄ med flyttarna och annat strul! Att fixa en torkvinda pÄ bra stÀlle kommer vara bra för el-förbrukning och ge slÀt och vÀldoftande tvÀtt! Ungdomar kan hjÀlpa till att hÀnga och hÀmta. Enklare att ha tvÄ singeltÀcken den dag du mÄste byta?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Nej jag vill ha dubbelt:) Köpte det för nÄgot/nÄgra Är sen bara, och Àlskar det. Förutom nÀr det mÄste tvÀttas:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma frÄn Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen pÄ heltid. Vi Àr en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . TvÀtt och mat...och ytterklÀder i den trÄnga hallen... Ett Àr sÀkert och det Àr att det blir aldrig trÄkigt med nio barn i familjen! Maila mig? GÀrna :) HÀr : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing