Okategoriserade

Hemma igen:)

Innehåller annonslänk för Matsmart

.

Jag ska alldeles snart berätta om vår superhärliga Staycation. ❤️

Måste bara ta reda på allt strul först.

Igår när vi kom hem var alla trötta, jag och syrran satte oss i varsin stol i solen. Solen försvann direkt och Jamie kom och sa att mitt stora dubbeltäcke hade en gul fläck. Nåt djur hade kissat i min säng :/

Novalie kom och bad mig titta på Stumpan som har ett sår, och tvättmaskinen uppe vägrar tappa ur vattnet. Det här var inom de första fem minutarna alltså.

Välkommen hem, mamma Wetterholm ??

Eftersom syrran har tillgång till lägenheten till och med i morgon så tryckte jag ner täcket i en kasse och så åkte vi dit. Chansade på att det skulle finnas tid i tvättstugan. Jag får inte plats med det i min maskin, det är inte ens nära.

Det fanns tacksamt nog tid och både täcket och påslakanet kastades i varsin maskin.

Jag vet att syrran kommer sakna mycket med lägenheten, och tvättstugan är en stor sak. Den är superbra. Jag har aldrig haft en riktigt bra tvättstuga när jag bott i lägenhet, men har ju lånat in mig i hennes när mina stora saker behövt tvättas, och bara att kunna hänga lakanen över sådana där rör som blåser värme, så de är både torra och släta… wow.

Jag har inget ställe att hänga saker ute på, min tvättvinda står på baksidan i skugga och det är massa äckliga mördarsniglar där, plus att det rasar fnas från alla barrträd, så jag vill inte använda den.

Jag har tänkt flytta den till framsidan men har ”inte hunnit” än??( orkat/kommit ihåg/idats/brytt mig)

Jag gillar ju att torka ute, det luktar ju så gott, men det är hundra gånger enklare att bara slänga upp det i tumlaren:)

Medan tvätt och tork pågick så promenerade vi, och sista halvtimmen satt vi i varsitt hörn av tvättstugan och slöglodde på mobilerna. Helt slut:)

Vi diskuterade även rumpor.

När vi var på Fyrishov så noterade jag att var och varannan bikinitrosa satt in- och uppdragen i röven på folk. Så att det blir lite string av det hela men med en tjock tygskorv mellan skinkorna. Det finns ju sådana bikinis, men det här var vanliga. Jag som får spunk om trosorna åker in i rumpan det minsta lilla kan omöjligen fatta grejen. Dessutom tycker jag det är skitfult. Mina tonåringar förklarade för den mossiga stenåldersmorsan att det är för att man inte vill ha solränder.

Ehh.. okey..? Visar man på allvar rumpan för så många människor att det skulle vara ett problem? Man har väl ändå kläder på sig för det mesta tänker jag? Och solen tar dessutom ganska dåligt INOMHUS.

Äh, det är ju av den enda och enkla anledningen att man tycker att ens nakna röv är något man vill visa upp. Jag kanske är antik i sinnet men jag tycker bara det är anskrämligt.

Jag kan såklart inte bestämma över de äldre döttrarna, men de yngre behöver ju inte inledas på den fula och obekväma vägen:)

Jag hurrar därför lite extra över att Matsmart fortfarande har Pierre Roberts kläder till svinbra priser:)

Jag har köpt både kalsonger och trosor till de minsta, och nu fanns de här i rätt storlek.

Suveräna. Och lagom mycket tyg:)

Matsmart får hela tiden in nya saker. De har en stor Beautysale med olika märken och artiklar inom allt möjligt (hudvård, makeup,naglar etc) de har massor av barnmat, nappflaskor osv, hund och kattmat, massor av ”fitness”grejor -proteinpulver, bars och drycker, och såklart massor av mat och hushållsrelaterade saker.

Till låga priser, ofta väldigt mycket lägre än i vanliga butiker. Jag tror att ni har koll på Matsmarts filosofi? Jag har berättat om den många gånger:)

Men kort sagt så köper de in varor som av någon anledning inte kan säljas i butik. Det kan vara kort datum, på saker som håller en evigheter efter bäst-före-datum, eller så ska förpackningen bytas ut. De säljer sen till lägre pris. Suveränt! Matsvinnet minskar, och man spar pengar:)

Jag har handlat hos Matsmart sen de började och det märks på hushållsbudgeten. I positiv bemärkelse såklart 🙂

Fri frakt över 500kr, hemkört till dörren om man vill är dessutom skönt så slipper man släpa.

Just nu är jag allergiskt mot att släpa. Känns som det får vara nog på ett tag.

Det värsta är väl bara att mamma och pappa inte är färdigflyttade, och det kommer bli massor mer att bära?.

Det är ju en jäkla tur att man är ganska stark. Ryggen känns ingenting, men benen är rätt möra. Vaderna som pumpat upp och ner i trappor känns av, och axlarna och nacken är lite trötta. Men idag är det vila!!

Eller.. jag ska nu öppna min tvättmaskin och låta allt vatten som den vägrar tappa ur rinna ut över golvet…. det blir kul. Och sen bära ner smäcksur tvätt till den andra maskinen och tvätta om den. Sen ska jag nog ringa det stora företaget och be dem hämta tillbaka sin skitmaskin. Den är inte speciellt mkt använd och nu trasig.

Har ni hört det förut? Jag är så less på att saker går sönder ?

Bara massa jäkla extrajobb!

Frysen har äntligen tömts och stått avstängd i några dagar, så var det en ispropp ska den vara borta nu. Jag ska skura ur den och slå igång. Ni får gärna hålla tummarna. Mest troligt kommer det inte vara problemet. Jag tror det är nåt annat fel.

Bah!

Men solen lyser med sin frånvaro så jag kan lika gärna krångla med sånt här;)

Snart återkommer jag med vår härliga minisemester ihop!!

Den kan man leva länge på 🙂

Hörs snart !

Kommentarer

 1. Emma

  Vi har också diskuterat dessa nya strandtrosor här hemma !! Jag personligen tycker dom är hemska , det är nog tantvarning på mig trots jag är 42 ..
  Tacka vet jag rejäla boxisar ?

 2. Amanda Norin

  Hej!
  Fryskrångel är så värdelöst. Vi prövade att ha vår frys avstängd under flera dagar med dörren vidöppen och stickproppen utdragen. Detta efter att vi märkte att den ej höll kylan och temperaturvisaren gick upp och ned. Dock var det helt i onödan då felet hittades. Fläkten högst upp i taket går inte som den ska och fördelar därmed inte ut kylan. Den går lite för att sedan stanna. Så ny fläkt ska nu införskaffas…

  Lycka till med er frys och hoppas det är lättfixat!

  Kram ?

 3. Sofie

  Vi diskuterade samma sak hemma med bikiniunderdelarna efter strandbesök. Det är så fult med detta ’mode’. Eller så är vi bara gammalmodiga ?
  Vår 11 åriga dotter ifrågasatte varför folk gick runt så, det såg ju så obekvämt ut tyckte hon ? dottern är den som kör på ’boxer’ varianten, till sina föräldrars glädje ?

 4. Ekot

  Vad bra ni jobbar på med flyttarna och annat strul! Att fixa en torkvinda på bra ställe kommer vara bra för el-förbrukning och ge slät och väldoftande tvätt! Ungdomar kan hjälpa till att hänga och hämta. Enklare att ha två singeltäcken den dag du måste byta?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Nej jag vill ha dubbelt:) Köpte det för något/några år sen bara, och älskar det. Förutom när det måste tvättas:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing