Okategoriserade

Tränat på att kliva upp?

Jag väcker ju kids varje morgon så jag är ju vaken. Vi bor så nära skolan att de behöver inte gå upp förrän kvart över sju. Tacksamt nog:) De som åker buss går upp själva och har koll. Det är ju olika tider, sovmorgnar och inställda lektioner som jag inte har plats för i huvudet, men å andra sidan så ska man klara av att kliva upp och komma iväg själv redan från man är ganska liten. Mina har haft full koll redan från förskoleklass, mycket tack vare att de äldre syskonen ju haft koll:)

För mig är sånt en självklarhet. Jag låter dem komma försent om de försovit sig också, taskigt kan en del tycka men jag lovar att de inte direkt gör om det inom snar framtid. Det handlar ju om att lära dem ta ansvar. Får de göra det från de är små så sitter det helt automatiskt resten av livet 🙂

Är det akut så skjutsar jag såklart men det händer nästan aldrig.

I princip så kan jag ligga kvar, och snarka så länge jag skulle vilja för de klarar sig helt själva:) Men, jag väcker och är vaken. Ibland går jag och lägger mig igen sen också?beroende på hur resten av dagen ser ut.

Sen kan det ta tid innan jag klär på mig och lämnar hemmet, ibland inte alls, och ibland sent på eftermiddagen. Det är helt avhörande av om/när jag ska iväg. Oftast är jag ändå påklädd när de går till skolan, det är lika bra så. Något som dock aldrig händer är att jag tränar på morgonen. Jag har gjort det några gånger och det funkar inte så bra, jag har inte hunnit äta tillräckligt mycket och långt innan så jag känner mig matt och svag. Alltså struntar jag i det:)

Tills idag.

När det inte finns några pass som funkar så får man helt enkelt ta dem som finns. Att köra med David klockan nio kändes som en kräkvarning och utmaning deluxe men man måste ju testa. Och hoppas på att han bokar in pass framöver som jag gillar tiderna på;)

Jag fick med mig Corrinda, vilket jag aldrig trodde, hon har vänt på dygnet och igår kväll satt vi dessutom och kollade på A Star is born till ett. Jag var ute med Doris och syrran när det plingade till i mobilen och jag fick ett kvitto på en hyrd film. Rappade på in och fick vara med på den:)

I morse var det bara att kliva upp och snabbt äta så mycket frukost som går så tidigt. Jag har lite svårt för att äta direkt jag vaknar?. Så iväg!

Kul folk på passet som var jobbigt men inte det värsta ? Och det funkade ju, varken yr eller matt. Men ändå inte en optimal tid:)

Men intervaller på löpband som uppvärmning alltså.. Jag måste fan öva på det! Jag kanske är ensam om att tycka att det är rätt läskigt när bandet lutar och går snabbt? Jag kan se framför mig hur jag gör en såndär blooper som finns att skratta åt på Youtube?, bryter alla ben i hela kroppen och dessutom fastnar med håret och blir skalperad. Jamen ni fattar ju:)

Corrinda tyckte att vi skulle äta brunch på Ikea efteråt, och det kunde vi ju faktiskt göra.

Så vi åkte dit och det har nog aldrig hänt att jag åt upp allt jag plockat på mig, men det var soprent på alla tallrikar. Apelsinjuicen däremot lämnade jag för den var inte så god. Corrinda hade en annan åsikt men jag är kinkig med just apelsinjuice. Den får inte vara för stark, för svag, ha för mycket eller lite fruktkött osv.

?

Det är mysigt att hänga med en unge i taget, speciellt de större. De små snackar jag ju med hela tiden, och de är också runt om mig på ett annat sätt. Små… ?okey, de mindre:)

Nu sitter jag hemma, ute, nyduschad och ska klippa gräset. Det är vadhögt på sina ställen. Jag har ingen lust för man blir ju svettig igen men så får det bli.

Jag ska städa bilen och skura ur poolen också, men vi får se vad vi hinner. Ikväll ska jag och syrran upp till mamma och pappa och sätta upp en rullgardin, skriva ihop en tv-bänk och installera en tv. Det hoppas jag går smärtfritt och enkelt.

I morgon ska jag passa Jack ?

Janelle kom in på en utbildning hon velat gå, kan den heta Level Design kanske? Jag vet inte så noga men det ska handla om data/tv-spel. Att designa dem:)

Det är i Stockholm. Och jag tror att jag redan skrivit det här…?

Jaja?. De kommer behöva lite hjälp med gossen innan de fått en dagisplats. Om jag hade haft tid så hade jag tagit honom heltid, men att hinna med att plugga tre 50%kurser samtidigt känns ohållbart. Men jag kommer lugnt sno honom så ofta jag kan. Alla vet vad jag tycker om dagis ?

Men Simon jobbar skift så jag tror att Jack kommer behöva vara där ganska lite, och alla gör som det passar dem.

I morgon börjar hennes utbildning och jag får hänga med Jack:) Corrinda och Patricia är också hemma så jag kommer kunna smita iväg och träna då med:)

Nämen nu måste jag klippa gräset!!

Vi hörs senare tror jag bestämt:)

??

Kommentarer

 1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★

  Måste ändå kännas otroligt skönt för dem att ha dig där som tar hand om honom så ofta du kan :). Jag tänker på att det inte direkt hört till vanligheterna idag att ha mor/farföräldrar som kan ta hand om sina barnbarn. Är tacksam för att jag själv haft den förmånen, men har desto flera i närheten som fått ha sina barn på föris 6:30-17:30 från ettårsdagen, då det inte finns någon i närheten som kan hjälpa. Så tycker du gör är helt underbart 🙂

 2. Josefine

  Hej! Har inte heller läst bloggen regelbundet och har där med inte hängt med men jobbar du eller pluggar du fortfarande?
  Mysigt med brunch på Ikea med dottern för att inte tala om prisvärt???

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Jag tycker inte att de ska gå på dagis förrän de är minst tre, gärna fyra år. Men det är vad JAG tycker, min personliga åsikt. Sen får folk göra som de vill utan att jag lägger mig i:)

 3. Jenny

  Så himla kul för Janelle verkligen! Håller med dig om förskola, är heller inget fan när det gäller så små barn men ibland måste man ju. Toppen att du kan hjälpa till med Jack ibland. Jag har också föräldrar som ställer upp enormt mycket och det är verkligen guld värt!
  Jag går ner i arbetstid för att ge min dotter så korta dagar på förskolan som möjligt men blir ju ganska långt ändå, är självstående så både lämnar och hämtar. Kan inte förstå de som väljer att jobba heltid fast de egentligen inte behöver när barnen är små.
  Kram och tack för bästa bloggen ❤️

 4. Anitha

  Ursäkta en kanske dum fråga, men till mitt försvar har jag varit borta från både bloggläsning och -skrivande i tre och en halv evighet och nyss kommit tillbaka till båda delar – men vad pluggar du? Vill minnas att jag för länge sedan såg något om att du funderade på typ läkarsekreterare (eller är jag alldeles senil nu?), och nu när jag scrollat lite efter att ha kommit tillbaka, så verkar du ha läst en del litteratur..?

  Är själv en utbildningsnörd som tog min kandidatexamen i retorik och litteratur när jag närmade mig 40 (är 46 nu), har en ständigt pågående master i retorik som jag kanske gör klart …. nån gång, och som funderar på om jag istället ska skriva en master om fysisk säkerhet (vilket är vad jag jobbat med på senare år), eller om jag ska sadla om helt och jobba med röntgen i framtiden. Jag tycker det är så himla kul med andra vuxna som är på andra sidan de värsta småbarnsåren, och som pluggar, och är jättenyfiken på vad de studerar och vad planen är på sikt. Berätta gärna, det vore superkul att höra mer! 🙂

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Jag pluggar olika skrivarkurser, författarkurser om man så vill:)
   Kreativt skrivande, och Att skriva barnlitteratur. Jag har läst kreativt skrivande 1+2, och börjar nu på 3:)
   Jag har läst Att skriva fantasy ( superkul!!) och en Kreativt skrivande för barn.
   Nu ska jag läsa Att skriva barnlitteratur, och Ks3 som sagt, och en ytterligare Kreativt skrivande, B- kursen, läste A förra året.
   I Kreativt skrivande så har vi i A+B kursen skrivit på ett långt projekt, antingen ska det bli en bok, eller diktsamling. Jag suger på poesi på alla vis och håller då på med en bok, den ska vi fortsätta på nu. I de kurserna ingår även annan litteratur både att läsa och skriva. Att skriva barnlitteratur ska bli svinkul för jag upptäckte att det är oerhört roligt:)
   Jag har tidigare läst några skrivarkurser på folkhögskola också, det här är universitet.
   Jag har nog funderat på att bli läkarsekreterare men är inte redo för landstinget igen?. Jag orkar inte riktigt med organisationen och de dåliga lönerna. Sen har jag pluggat till Hälsocoach och hälsa är nog det jag kommer landa i på sikt, förebyggande istf att ta hand om det sjuka. Jag är inte säker på hur bara, men tänker att det kommer jag att komma på 🙂
   Planen på sikt är att bli en bättre skribent. Helst en Camilla Läckberg då ?men jag är realistiskt nog att inse att det krävs mer än bara skriva bra för att nå dit hon är men man måste ju sikta högt;)
   Men jag vill skriva på något vis i framtiden, i vilken form det blir återstår att se:)

   Visst är det otroligt kul att plugga!?
   Dina planer låter spännande, allihopa 🙂

   1. Anitha

    Åh, vad roligt! Jag har också funderingar på att skriva, men fegar lite och ska hela tiden gardera mig med en massa annat (både jobb och utbildningar) ifall jag inte skriver den där bestsellern, vilket i sin tur leder till att jag har svårt att hitta tid och ro för att skriva. Ändå har jag skrivit bok redan och är publicerad författare, även om det var en faktabok (om skandinaviska språk), samtidigt som jag har en kortroman ligger hos några förlag för bedömning (räknar med avslag från alla dock, de plockar upp så otroligt få nya författare nu för tiden). Men å andra sidan har jag en förlagsverksamhet registrerad också, så jag kan ju ge ut böcker digitalt själv också, men det var det där med att hinna… 😛 Och som körsbäret på grädden på moset fick jag i morse veta att jag är reservplacerad på masterutbildningen i litteratur, på plats 2 (skickade en supersen anmälan till det), så nu är det ett alternativ också. Det slutar väl med att jag skriver fjorton olika masters innan jag ger mig, haha! Men det ÄR ju så sjukt kul!

    Hälsocoach lät också kul. Jag är också intresserad av hälsa, fast min kropp och jag är verkligen inte på samma sida just nu. Eller det är väl snarare så att det har blivit så mycket människa av en att man behöver två sidor för att få plats. 😛 Ändå älskar jag att springa i skogen, fast det skulle man ju inte tro när man ser mig. Men jaja, det går nog till sig, det med.

    Kul att höra om dina framtidsplaner! 🙂 Och jag tycker nog du kan sikta ännu högre än Camilla Läckberg – varför inte liksom. Heja, heja! 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting