Okategoriserade

Första advent

Jag återkommer med bilderna senare, för just nu sitter jag i fåtöljen, rätt sliten:)

Jag trodde jag hade fotat men icke. Ni får tänka er:D

Okey, det är ingen underdrift att säga att jag är stressad just nu. Tvärtom. Jag har alldeles för mycket som ska göras. Jag började dagen med att läsa en tråkig bok, som jag påbörjade strax före midnatt i fredags, efter att ha varit ute och käkat:)

Deadline på måndag, och jag har verkligen inte haft tid, men inte heller böckerna. Jag är alltid ute i god tid, men vissa böcker är svåra att få tag i, finns i få ex. Men, det är bara att beta av allteftersom och nu är det körigt. Det är ju oturligt att deadlines alltid ligger i samband med något annat som tar extremt mycket fokus, som höstlovet exempelvis. Eller första advent.

Sen klev jag upp och i träningskläderna. För hur stressad jag än är, så prioriteras träningen. Den ger mig både ett lugn och kraft så det är det klokaste jag kan göra.

Iväg till ett HIT-pass, ni vet kräkvarningsvarianten. Hög puls. Plötsligt har han börjat snacka om Borg-skalan, och den borde jag ha mer koll på, men vet i alla fall vad det är. Man ska ligga på 17-18 (av 20) men det känns som man är uppe och touchar på 217. Minst.

Skönt att slippa tänka en timme i alla fall:)

Hem, via affären, och sen satte jag Novalie på att laga middag, medan jag började plocka i adventssakerna. Vi har massor av julsaker. Alltså MASSOR. Och jag köper mer hela tiden:) Förr plockade jag fram bara ljusstakar och stjärnor till advent och inte ett dugg mer innan den 23/12. Det håller inte längre. Och det är dessutom skittråkigt att ta undan så det kan lika gärna stå ett tag. Nu åker det fram en del tomtar, men inte alla, långt ifrån:) och massor av ljusslingor, snögubbar, ljus, hus, dekorationer och tja…massor.

Eftersom jag inte direkt har ett välstädat sobert hem, utan snarare ett halvskitig kaos, så måste jag ju röja och putsa först. Nu hade Trixie gjort ett superjobb medan jag var borta och städat massor, så i köket var det bara att torka fönsterbrädorna. Eller man tror ju det, men så börjar man greja – ta bort de vanliga fönsterlamporna, och se där, massa gamla blomblad bakom kökssoffan. Dra fram den lite, men se där – massa godispapper, tuggben, dammråttor och you name it. Ok, dammsuga och torka lite, ställa dit adventsljusstakarna. Men vart ska nu blommorna få plats? Hm….? Hitta ny plats åt dem, och det innebär att nåt annat får maka på sig, som sen ska ha en ny plats…osv. Så tar man nästa sak. Aha, jag ska sätta upp granrisslingan på köksfläkten…oj, urk vad flottigt det var här? (lika överraskad varenda gång, jag torkade ju nyss liksom?) skura en gång, två gånger, tre gånger, och så på med diskmedel på svampen och skura femtioelva gånger till. Spisflott är grymt. Sen upp med slingan. (som är rätt flottig den med med det skiter jag i )

Ja, men ni fattar:)

Nu är det mesta uppe, tänkte jag skriva men det är nog inte så, men en hel del i alla fall. Det står ett antal kartonger med lampor som ska bo i garaget ett tag, och jullådorna ska förpassas tillbaka in i förrådet, bara det att de kartonger med julpynt som ska fram senare, plus granens alla tillbehör, måste ut först… Amen snark.

Utebelysningen ska kompletteras med det var alldeles för kort om tid för det idag.

Jag gav upp vid halv ett, på natten alltså. Då hade jag inte duschat än, så det fick jag ju lov att göra, och sen var det dags att öppna datorn och skriva intelligenta resonemang om tråk-boken. Det gick ändå rätt enkelt, tack och lov.

I morgon, eller jag lär börja nu förresten, ska jag läsa en till bok, som verkar ännu lite mer trist;) och sen skriva andra intelligenta saker om den. Och sen, ska jag skriva en diktsvit på 5-7 dikter. Skjut mig! Och det var ett par uppgifter till. Det hade inte varit några problem, men nu ska vi till Janelle och Simon i morgon på adventsfika, och på måndag ska jag först få nya fransar och sen vara statist:D

Haha, ja, statist, för har man inte annat att göra så kan man alltid säga Javisst, jag kommer:) på frågan om man har lust att vara med. Man har fan inte roligare än man gör sig:)

Men, det finns nätter, och jag räknar med att hinna.

Men för att det ska klaffa så måste jag sluta nu, och läsa det som läsas skall:)

Vi höres senare idag, för jag tycker att jag behöver en paus och det tar jag helst tillsammans med er:)

Natti natti. (till er, jag håller ställningarna några timmar till;)  )

 

Kommentarer

 1. Katta

  Jag säger bara Cillit Bang Smuts&Fett! Den är till kök och gör under på ingrott fett.
  Spillde ut en ansenlig mängd matolja på bänken. Rann så klart över hela skåpsluckan under. Var där med min grumme köksspray. Såg bra ut. Inte i solljus dock… Tog fram köksrengörings-dukarna från grumme. Jofan, nu hände det nåt.
  En vecka senare: Men vad faeeeen! Hur kan det vara kvar!??!
  Drog fram Cillit Bang. Sen var det borta, herreminje så tillfredställande!

  Föredrar snällare sätt att städa. Såpa, diskmedel och rengöringsdukar från Grumme, bikarbonat, ättika och bra svampar. Men klorinet och Cillit Bang är redo i skåpen, för de där jävligare jobben! ?

 2. Emelie

  Har jag missat B??
  Du skulle få ett långt inlägg genomläst av någon.

  Vilken förebild du är! Kikar alltid in här det första jag gör på morgonen. Du är grym! Heja dig! ?

 3. Veronica

  Jag hade nog bokat ett stotstäd ifrån en städfirma om jag hade varit ensamstående. Och skickat räkningen till barnens far ? och önskat honom: god jul?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ja i teorien vore det kul, men han har ju exakt noll skyldighet att betala så den skulle ju jag få pröjsa. Och jag prioriterar annat:) Framför allt för att ingen städfirma gör undanplocket och det dagliga lägg-tillbaka-på-plats-jobbet. Det är där vårt problem ligger, alldeles för slarviga.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing