Okategoriserade

Urinvägsinfektion?

I samarbete med Dynamic code

 

Som kanske alla vet så är jag inget stort fan av att gå till en vårdcentral. Med det sagt är det ruskigt märkligt att jag fått frikort inom vården;) Haha, men jag har sökt massa specialister i år, och det kostar 330kr per besök minsann. Om jag fått något för pengarna? Nej. Inte mer än frågan: ”Varför söker du för det här just nu?” och en blick som får en att tänka att man nog var jättedum som gjorde det. Jag har en skada på en nerv sen precis efter att jag föddes, en spruta som slet sönder hela ischiasnerven. I hela mitt liv har den påverkat mig på olika sätt och eftersom jag vet att det blir sämre med åren så vill jag ge mig själv de allra bästa förutsättningarna att ha så lite problem som möjligt. Det tycker läkarna är skitskumt tydligen. Bättre att vänta tills allt är ofunktionellt och hugga av allt kanske de tycker;) Nu har jag i alla fall fått en suverän sjukgymnast:)

.

Okey, det var en utsvävning. Men, jag gillar inte att söka vård, och jag avskyr att behöva sitta i väntrum med folk som är sjuka. I vad har man ingen aning om, men det spär bara på ångesten över vad man tar med sig hem. Att vilja gurgla i handsprit känns helt normalt 😉 Alltså väntar jag ut det mesta, och oftast går det ju över av sig själv till sist. Men vissa saker är det ju korkat att inte behandla.

Här kommer  Dynamic code in i bilden, och för mig och mina likasinnade, för jag vet att vi är många, så gör det att man faktiskt kan göra ett helt tillförlitligt självtest hemma.

Läs vidare, för på slutet kommer en fin rabatt:)

De har flera olika, bland annat för olika könssjukdomar, laktos/gluten, nagelsvamp och inte minst det som jag aldrig behövt, men mina vänner med tvillingar av samma kön ofta pratat om – ett dna test om barnen är en- eller tvåäggs:)

Jag vill berätta för er hur enkelt det är.

Dynamic codes senaste självtest är ett för urinvägsinfektion hos kvinnor. Som alla vet är kvinnohälsa lite mindre viktigt än mäns;) men här kommer alltså ett för oss.

dynamic code

När man gör ett test för urinvägsinfektion på vanlig vc så använder man ofta ett så kallat snabbtest. Där testas dessvärre sällan bakterieförekomsten. Ibland, jag hör det ofta, så räcker det med att kvinnan ringer in och säger att hon nog har uvi för att få lite penicillin utskrivet.

Helt galet, med tanke på antibiotikaresistensen vi har idag!

Urinvägsinfektion orsakas av olika bakterier, som kräver olika antibiotika.

Med självtestet från Dynamic code så mäter man de vanligaste bakterierna som orsakar uvi.

Det är så enkelt, man beställer hem ett kit, det tar någon dag bara, men om man vet att man ofta drabbas så är det ju klurigt att ha ett hemma. Instruktionerna är tydliga, tänk på att man ska skicka tillbaka provröret i samma kartong som det kom i så öppna försiktigt:)

Själva provtagningspinnen ser ut så här:

dynamic code

Så kissar man på pinnen, daterar och skickar in:)

dynamic code

Annons

Ja så enkelt är det!

Man tar loss en analyskodsetikett som man klistrar på provröret.

dynamic code

Sen sparar man den delen som det står SPARA DENNA KOD på:)

Givetvis ser man till att provröret är rent och torrt innan man stoppar det i kartongen och lägger på brevlådan.

dynamic code

Svar kommer samma dag som testet kommer in till laboratoriet, så tänk lite på vilken brevlåda ni postar på! Här ute i mina hoods så tömmer de inte så bra som de gjort förut.

Sen loggar man bara in, med sin kod som man då sparat och får svar.

dynamic code

Om testet visar att man har en urinvägsinfektion så hjälper Dynamic code dig vidare till en digital vårdgivare. De samarbetar bland annat med Kry.

Det innebär att den digitala vårdgivaren med hjälp av testresultatet kan skriva ut adekvat antibiotika om det behövs.

Så, man behöver inte gå till vårdcentralen med ett urinprov längre! För det första, vem  har ett provrör liggandes hemma? Så det första hindret man ska ta sig över är vilket kärl man ska ta med sig urinprovet i;) Andra hinder är att få en tid på vc, eller ha tid att gå dit, och sen att sitta i väntrummet och översköljas med smittor.

Dynamic code är för mig helt suveränt!

Testet för urinvägsinfektion kostar 249kr, fri frakt.

Med min kod CAROLA20 så får ni 20% rabatt året ut, alltså till 31/12. Bra va:)

Ni hittar direkt till Dynamic codes test för uvi  HÄR 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

 1. Jennifer

  Jag förstår att det förekommer reklam på bloggar. Men man kan alltid välja kvalitén på det man gör reklam för. Dels på vilken produkt det är och dels hur reklamen ser ut. Ni bloggare skriver ofta att vi kan skrolla om vi inte vill läsa, men ofta upplever jag att du blandar både reklam och egen text i samma inlägg, så man läser ändå. Tyvärr, måste jag säga för jag gillar verkligen din blogg och ditt sätt att skriva, så tittar jag inte in här lika ofta längre. Även fast du kanske inte tycker att reklamen är ofta, så är det ofta återkommande reklam, cellbes, matsmart, ellos och så emellan åt såna här reklamer samt spelbolag.
  Jag förstår att du säkert inte kommer gilla det jag skriver, men jag hoppas du ser det som konstruktiv kritik. Vi läsare är ju ändå en så pass stor del förattdu ska kunna leva på detta.
  Kika in UnderbaraClara för inspiration. Hon lever på sin blogg och har unika långvariga samarbeten som inte blir tröttsamt.
  Hoppas ni får en fin Jul!
  (hoppas du läser min kommentar som just konstruktiv kritik och inget annat.
  Jag kommer fortsätta läsa inne hos dig, även fast vi inte har samma åsikter alltid. Jag gillar dig och ditt sätt att skriva.)

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag har mestadels långvariga samarbeten, med företag som jag själv gillar och står för. Jag hör dig, men det kommer fortsätta såhär:)
   Det är ingen som vill jobba gratis, inte jag och mest troligt inte du?
   Spelbolagen är inget jag kan styra, och jag har inte ens sett dem, men så kollar jag bloggen från ”ett annat håll” än vad nu ser:)
   Konstruktiv kritik..? Tveksamt ändå, för det handlar om din åsikt som är just din, många har noll problem med reklam, och helt ärligt nu- reklam finns överallt, du kan inte vända dig ett varv runt utan att få den i ansiktet, varför måste just min blogg vara reklamfri?
   En reflektion från mitt håll, utan att jag är det minsta avig:)
   Jag har alldeles för lite tid för att orka hinna klaga på andras sätt att sköta sina jobb:)
   Eller vänta, jag klagar en del jag med??

   1. Jennifer

    Jag klagar inte på reklam i allmänhet. Naturligtvis måste ni ha reklam, precis som en tidning har reklamplats. Jag märker att det här verkar vara ett känsligt ämne, och väldigt ofta någon läsare har en annan åsikt kastas det ut som försvar ”att vi inte vill jobba gratis.”
    Många har problem med reklam, andra med viss reklam och vissa inget alls. Jag har problem med VISS reklam. Tex såna här samarbeten där jag ärligt undrar om du ens har provat tjänsten du rekommenderar. Du hade inte mindre än fyra inlägg på raken som innehöll reklam. Det blir en aning tröttsamt, särskilt när det är samma reklam. Jotex, ellos, matsmart, cellbes mm.
    Och jo, om jag inte minns fel gjorde du reklam för något form av spelbolag för en tid sedan. Även kreditkort. Faktum är att folk reagerar, som i detta inlägg, och du kan inte ta det. Jag hade sett det som något jag kan förbättra. Ta nytta av andras åsikter.
    Ja, nu blev jag lite egenyttig. Jag upplever att du dumförklarar läsare med annan åsikt än dig.
    Ofta håller jag med dig, men ibland inte.

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     Återigen, jag hör dig men håller inte med. Det är inget försvar att säga att man inte vill jobba gratis….? Vill du det? Nä, alltså vill ingen annan det heller, det är en förklaring på en skitkorkad fråga, en förklaring man inte borde behöva ge. Inte ett försvar, för försvarar du att du får lön? Knappast:) Ja det var mkt reklam, det var Black friday, och över lag är det mkt bra erbjudanden nu inför jul som jag delar. Sen kan det gå flera dagar, många inlägg utan reklam, och så kommer det ett gäng igen. Scrolla scrolla scrolla 🙂 eller läs, för jag lägger ner massa jobb även på de inläggen så det uppskattas mer än du kan tro. Sen, var det inte du som gillade långvariga samarbete ?… hur ska du ha det??
     Jag HAR provat Dynamic code, både den här och annan tjänst och jag tycker den är suverän!!
     Reklam för spelbolag? Nä, men det kan snurra mellan mina inlägg och det styr jag inte över. Kreditkort- japp! Och även det något jag tycker är skitbra:) Jag väljer ju sånt jag själv gillar:) Att få bonuspoäng till resor, och förtur till konsertbiljetter… suveränt!
     Till sist, jag dumförklarar ingen som inte själv gör det ??. Man SKA ha olika åsikter annars blir det tråkigt men man måste även ha i åtanke att alla är olika, jag kan omöjligt vara alla till lags så jag kör mitt race och det är något jag kan stå för till 100%. Gillas inte det så är det tråkigt men jag står fortfarande för det.
     ?

     1. Jennifer

      Jag tror att du missuppfattar mig eller så har jag förklarat dåligt. Återigen är jag inte emot reklam. Jag är emot viss reklam. Visst har du långvariga samarbeten som jag tycker är bra, men med just de företagen har nästan alla samarbeten med. Det är väl det man tröttnar på. Tycker inte dina samarbeten med tex ellos är unika. Rabatten som fås i inlägget är ofta sådana man redan fått på sms. Typ kolla, här är det rea.
      Det jag menar med när du går i försvarsställning med att du måste tjäna pengar, är att man kan alltid välja vilka samarbeten man har så det blir unikt och intressant för läsaren. Sånt som inte ”alla andra har”. Det beror såklart på hur mycket tid man vill lägga på bloggen. Om man vill vara knuten till företagsam hjälper en med samarbeten eller om man ordnar det själv.
      Som sagt, det är inte reklamen i sig, utan kvalitén på reklamen.
      Det är svårt att kommunicera i skrift för att inte bli missförstådd. Du tyckte det var min åsikt. Jag tycker det var konstruktiv kritik. Du kan givetvis inte vara alla till lags, men det är ju inte första gången du blir kritiserad för ditt val av samarbeten, därför skulle jag, om jag vore du, börja ta åt dig lite av vad dina läsare tycker. De är ju ändå dom som skapar möjligheter för dig att leva på bloggen.

     2. familjenannorlunda
      familjenannorlunda

      Okey, såhär. Javisst, folk har klagat men samtidigt så är det en yttepyttedel av alla som läser. De allra allra flesta klagar INTE. Många uppskattar erbjudanden, och att få tips. Andra scrollar förbi och läser nästa inlägg. Jag till exempel älskar tips:)
      Jag lyssnar såklart på merparten av läsarna, och dit hör inte åsikter som dina:) Även om du vill tro det?Förlåt om det låter elakt men så är det.

      Samarbeten med ex Ellos är helt utefter deras önskemål, det är tydliga briefer som man gör utkast ifrån och sen skickar för godkännande. Gillar inte Ellos får man göra om:) De vill ha det exakt så här, för de har insett potentialen i att få ut sina varor på alla håll och kanter, de ligger långt fram inom influencermarknaden. Såvida du inte har tvärkoll på det så förstår jag att det är svårt att begripa, för ja, det är mycket samma hos många, och det av en anledning.
      Du är svår att pleasa:) Samarbeten som är unika, som Dynamic code- de duger inte, medan samarbeten som många har, som Ellos,Jotex, Cellbes osv… de duger inte heller? Vad exakt är det för unika företag du tänker på? Ge gärna förslag så ska jag se vad jag kan göra!
      Jag väljer alla mina samarbeten noga och att bara säga som du ”hur mkt tid man vill lägga på bloggen” gör att jag förstår att du inte alls inser hur mkt tid det faktiskt tar. Jag älskar att blogga! Men faktum är att det tar tid, även om det absolut kanske inte syns för er. Det är lätt att tro att man svänger ihop ett inlägg på en sekund, och så är det ibland. Ibland kan det ta en hel dag. Eller två.
      Och så var det det här med försvarsställning… Jag förklarar:)
      Nu har jag sagt det jag tänker säga i det här, och hoppas att du också fått ditt sagt? Annars får du gärna maila så kan vi ses och snacka vidare 🙂 För precis som du säger så är det svårt att vara kristallklar i text, det gäller även mig:)

     3. Jennifer

      Jag förstår vad du menar jag jag ser att du inte förstår mig.
      Jag brukar inte framföra kritik, men blev ärligt kräkless på all reklam. ’inte bara dig”
      Du vill veta vilken reklam som ”duger”. Kolla in UnderbaraClara eller michaela forni för inspiration.
      (du säger att få ”klagar” på reklam. Det tog lång tid innan jag ens tänkte kommentera. Du vet att man kan tänka mycket utan att för den delen kommentera.)
      Tycker inte att jag nånstans har varit otrevlig, men vi verkar inte kommunicera.
      Jag gillar verkligen din blogg över lag. Har läst dig i många många år,och tycker du verkar jättehärlig.
      Men tycker att lite ödmjukhet borde kunna finnas till att det är vi läsare som möjliggör att du drar in en lön.
      Jag fortsätter skrolla.

     4. Jennifer

      Jag inser att jag inte skulle kommenterat från första början. Det är nog bäst att vi alla håller våra tankar för oss själva. ?
      Önskar dig iaf en riktigt god Jul.

 2. Weronica

  Jag söker aldrig för det när jag har uvi, dricker mycket så får det gå över av sej självt. Mycket smart det där testet, anledningen till att jag aldrig söker är för att när jag har uvi kan jag inte lämna en toalett i mer än max 3-5 minuter. Hur ska man ens ta sej till stan utan att kissa på sej 7ggr på vägen? Sitta i kö på vc osv.,det går ju inte.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Vet du vad som är tråkigt för mig? Det är när ni klagar:) Jag fattar inte hur man har mage att klaga faktiskt, det här är min blogg där jag skriver om mitt liv. För att kunna göra det, måste jag kunna försörja mig, och det sker via reklam. Jag väljer reklam som jag kan stå för, och alltså gillar.
   Jag bara antar att du inte jobbar gratis? Varför ska jag göra det?

   1. Annan Anna

    Jag tror vi alla mest har reagerat på just DET HÄR inlägget. Vi är många som gillar din blogg men du måste ju kunna acceptera att vi inte kan stå och klappa händerna åt allt du gör reklam för. Många av dina samarbeten är riktigt bra men det här var ett mindre bra sådant. Se det som konstruktiv kritik.

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     Haha men konstruktiv kritik? Det här är superbra grejor, som vissa inte gillar. Andra älskar. Då blir det knepigt att säga konstruktiv kritik. Jag ska alldeles snart, så fort jag skrivit en diktsvit och en bilderbokstext, utveckla det här med lite fakta som kanske kan få dig att tänka annorlunda. Kanske eller kanske inte. Men jag vidhåller att det här är bra grejor:)

     1. M

      Kanske inte konstruktiv kritik
      Bara kritik.
      Men det får du nog faktiskt stå ut med även om det är din blogg och du själv väljer dina reklaminlägg.
      Men låt oss ta det ett steg längre, till andra självtester, t ex gluten. Många som gör det börjat experimentera själva så när de kommer till läkare får de inte rätt vård.
      Jag personligen föredrar fysiska VC och har aldrig behövt vänta speciellt länge i vare sig telefon, kö eller i väntrum.
      Vi har alla olika sätt som vi mötts på av sjukvården och jag respekterar din åsikt men har en annan.
      Jag vill att mina skattepengar ska gå till den fysiska vården.
      Sen vill jag fråga och du svarar bara om du vill. HAR du haft UVI och gjort testet och fått hjälp därefter, eller reklamar du utan att ha testat?

 3. Karin

  Sällar mig till den kritiska skaran. Tycker att denna samt tjänster som kryappar och liknande är oerhört problematiska då det innebär mindre pengar till den ”riktiga” vården.

 4. Ann

  Vad jag förstår är det ett test som detekterar 3 olika bakterier? Mig veterligen ser man bara E.coli bakterien på stickorna som VC tar för snabb behandling. Min dotter hade Saprophyticus bakterien och den missade VC och vi fick istället åka in akut några dagar senare då hon blev jätte dålig 🙁 Jag tycker Dynamic Code gör en samhällsnytta genom att minska vårdköerna och genom att i sina test detektera rätt bakterier och på så vis kunna ge rätt typ av behandling 🙂

  1. Annan anna

   Ann, skulle du hellre riskera din dotters hälsa genom att vänta på kanske rätt provsvar några dagar? Aldrig.
   Det går att be VC göra bredare prov.

 5. Lotta

  Carola , att du som jobbat inom vården ska behöva göra en sån här reklam. En UVI behöver snabb behandling på VC. Se vad alla andra skrivit i sina kommentarer. Men förstår, du tjänar väl några kronor på det här inlägget . SORGLIGT!!

 6. Marie

  Men skickar man in med post får man ju vänta längre på svar än om jag ringer VC… Jag får ju komma till VC inom några timmar/samma dag & får AB fortare. Ska man skicka med post så kan man ju få vänta länge… Post nord är ju inte direkt kända för att leverera snabbt och korrekt…

  1. Weronica

   Här skulle det gå snabbare tror jag med post. Får jag uvi på eftermiddagen här kan jag inte ringa vårdcentralen den dagen utan måste vänta tills nästa dag då dom har telefontid, fast då får man ju vänta sen också på att dom ska ringa upp.. och då har dom garanterat inte tid till dej den dagen utan du får återkomma nästa dag och prova få en tid då, i bästa fall får du en tid en annan dag… ?

 7. carina

  Om man bara ska ha kontakt med en vårdkontakt via mobilen, så kommer väl snart vårdcentralerna att läggas ner. Här i vår stad har flera vårdcentraler slagits ihop och jag vill nog inte tappa den mänskliga kontakten.

  1. M

   Håller med. Vill nog att mina skattepengar ska gå till fysiska vårdcentraler. Om det hade varit så att de här ”doktorapparna” bara varit ett komplement till VC hade det varit OK, men de tar pengar från den fysiska vården och jag som har testat båda föredrar ändå att ta sig tiden att gå till VC.
   Om man misstänker UVI så pratar jag med en sköterska och hon lägger in till LAB om provtagning.
   Visar det sig sen att det är nåt fel så kanske man inte ens behöver besöka läkare utan får antibiotika ändå.
   Var och en gör väl som de vill men kom ihåg att provtagning i samband med läkarbesök är gratis.
   Så mycket tid tar det ändå inte i anspråk.

 8. Tina

  Nja, jag skulle inte va nöjd med det, lägga i en brevlåda?
  Vissa har så ont (däribland jag), så man knappt tar sej till VC.
  Fanns inte penicillin då, vet i hundan vad jag skulle ta mej till.
  Slänga mej i väggen typ…
  Ibland går det till överdrift att man ska göra allt själv, mänsklig kontakten bryts mer och mer.

   1. Sandra

    Löpande band kan det kännas som men ofta är det pga sjuksyrror och läkare på vc är grymma på sitt jobb och kan göra snabba bedömningar av folk som kommer med förkylning och hosta etc. Att kolla en hals för halsfluss behöver inte ta många minuter och sedan ska det till provtagning och en information om du behöver medicin. Detta gör vc tillgänglig, inte dålig.

    Det bästa hade varit om folk praktiserade mer egenvård. Har ditt barn lite feber och snuva sedan igår? Ja men avvakta hemma och gå inte på drop in mottagning eller ring vc, egenvård räcker oftast gott vid förkylning. Listan kan göras lång. Privata lösningar som appar eller egen provtagning löser inga vårdköer, vad händer om det är en annan bakterie i urinen som dessa stickor inte tar eller om det blir njurbäckeninflammation medan du väntar på svaret? Ingen hålls ansvarig men du kan bli akut sjuk. En fysisk bedömning utesluter mycket mer än en app eller hemmasticka klarar.

   2. Anna

    Du måste ha oerhört dåliga erfarenheter av hälsocentral! Löpande bandprincip?! Byt hälsocentral! De hälsocentraler jag har tillhört har samtliga varit jättebra. Man får tid samma dag där det behövs och sällan så länge att vänta. Postgången tar betydligt längre tid.

  1. Annan anna

   Håller med! Dessutom ska man aldrig vänta med UVI, vill det sig riktigt illa kan det leda till njurbäckeninflammation. Det borde man veta om man jobbat inom vården.

   Tråkigt om du har en sådan syn på VC, kanske bättre att byta den isf. Det finns många bra privata i Uppsala utan lång väntetid där läkarna och ssk minns vem man är.

   1. familjenannorlunda
    familjenannorlunda

    Nej, vem snackar om att vänta? Jag visar på ett alternativ där du får svar lika snabbt som på vc.
    Privata… men ska man behöva gå privat när man betalar skatt? Nope. Men visst finns det bra privata:)
    Har vänner som jobbar på olika privata. Men det spelar ingen roll, jag vill ändå inte frottera mig med sjuka människor ?Det är mitt varför 🙂

    1. Monika

     När jag haft uvi har jag varje gång fått en akuttid på vc. Det betyder att jag kunnat böra antibiotikabehandlingen samma dag eller dagen efter (när symtomen kommit på natten eller sen kväll och jag ringt direkt på morgonen efter) jag fått symtom. Om man skickar till Dynamic code står det på deras hemsida att det kan ta mellan en och tre dagar innan provet kommer till dem. Det är ju självklart att det tar längre tid än att kontakta vc.
     Om man inte tycker att man ska behöva använda privata vårdgivare när man betalar skatt är det väl märkligt att rekommendera Dynamic care, som väl är privat?

     1. Sandra

      Du har helt rätt, detta företag plus apparna är privata och varje gång en patient använder något av dessa istället för att gå till sin vc så för vc betala en hutlös avgift till appen pga detta. Alltså skattepengar till en privat ägare. Om du istället går till vc så får enheten lite extra pengar om du faktiskt är sjuk och det sätts diagnos etc vilket bidrar till mer tillgänglighet, bättre vård och dessutom så minskar risken för felbedömning och felmedicinering.
      Apparna får otaliga anmälningar mot sig varje vecka då man väljer att skriva ut antibiotika till både barn och vuxna utan att rätt undersökning och provtagning gjorts vilket snarare ökar förskrivningen av antibiotika än minskar den. På vc ska rutinen med provtagning innan förskrivning finnas men för apparna beror det helt på om det finns mottagningar som ställer upp och tar deras prover (olika landsting säger olika om man ska ta deras prover). Så, tänk gärna en extra gång innan ni använder dessa appar för de är en stor orsak till att den offentliga vården faktiskt blir sämre.

    2. Anna

     Svar lika snabbt som på HC? Ni måste ha oerhört snabb postgång där du bor ?. Om du lyckas få svar samma dag du gör provet, för det är ju så en fungerande hälsocentral funkar. Tid samma dag, test, medicin vid behov. Fattar ni inte att de här
     Tjänsterna kostar grymma pengar för den skattefinansierade vården och är en stor bidragande orsak till att den försämras!

    3. Julia

     ”Frottera mig med sjuka människor”?
     Vilken extremt konstig sak att skriva.
     Appar som debiterar regionerna är skit och ingenting kan få mig att ändra just den åsikten, allmänna skattemedel gör bäst för allmänheten inte för knösus sork som uppfann en app.

     1. familjenannorlunda
      familjenannorlunda

      Varför konstigt? Tycket andemeningen är kristallklar:) Jag vill inte vara bland sjuka människor. Vad är konstigt med det?
      Och sen kan man fråga sig VARFÖR är appar populärt? Jo för att de fyller ett behov som inte landstinget kan tillgodose. Så enkelt är det.
      Ha du din åsikt, det är helt i sin ordning:)

     2. Anna

      Det är ju som du säger, det är skönt att man får ha olika åsikter. Det skulle ändå vara intressant att höra hur du tänker kring kostnaden för det här, att det blir så dyrt så vården försämras på grund av det (vården med fysisk kontakt). Dessutom skriver du att du inte vill använda dig av privata alternativ när du betalt skatt. Det där är väl ett privat företag eller?

     3. familjenannorlunda
      familjenannorlunda

      Ja det är privat. Det jag menar är att jag inte vill ha en fast privat läkare utan jag vill kunna få en tid på vc. Vilket man nu inte får, så jag kanske ändå kommer leta reda på en privat, på samma vis som jag går till privattandläkare. Men oavsett privat eller statlig så är huvudanledningen att jag avskyr att vara bland sjuka människor. Det kan inte vara nån nyhet att folk går till läkare och sitter i väntrum med allsköns smittor? Jag undviker helst det.
      Vad det gäller kostnaden… tja. Landstingen har under många år, långt innan Kry, Doktor.se osv kört vården i botten. De fyller ett behov som landstingen inte kan täcka. De får helt enkelt stå sitt kast.
      Och dessutom, vi pratar om Dynamic codes test – testar man och det visar negativt = ingen behandling krävs, då har man inte kostat ett öre för nån annan än sig SJÄLV. Går man till vc med ett negativt prov så kostar det. Så i många fall sparar man till och med in pengar genom självtest. Den tänkte du inte på va:)

     4. familjenannorlunda
      familjenannorlunda

      Nej, du betalar det. Landstinget har inget med det att göra. Det är som sagt privat. Behövs vård kan du välja att gå till ex Kry men du kan lika gärna gå till din vc med testet så kan de behandla.

     5. S

      Dom fakturerar visst landstinget, eller kostar testet tusentals kronor för dig som privatperson. Självklart kostar både dessa test och läkarappar landstinget pengar.

     6. Monika

      Men det är ju självklart att det inte kostar 249 kronor att göra UVI-testet. Testetvsja tillverkas, skickas med post (portokostnad) och analyseras. Vetbinte hur många petsonaltimmar som ligger bakom, men självklart är de 249 kronor kunden/patienten själv betalar en piss i havet.

     7. Monika

      Ursäkta alla felstavningar. Dålig på att skriva på mobilen tydligen. Testet ska ju både produceras, skickas med post, genomföras praktiskt och analyseras.

     8. Anna

      Tack för svar, du är bra på att svara på kommentarer, tvärtom de flesta bloggare!
      Rolig vardagsnära blogg förövrigt!
      Det är ju inte så att ett test kostar några hundralappar. Det är vad du som privatperson får betala, övriga kostnader faktureras landstinget/regionen. Min syster hanterar såna fakturor varje månad som adm-personal inom landstinget, ganska stora kostnader. Precis lika som att du betalar bara en del av kostnaden för testet när du gör ett test på hc.

     9. familjenannorlunda
      familjenannorlunda

      Nix. Har pratat med Dynamic code, och det kostar inte landstinget något med testet. Tar man sen kontakt med e-vårdgivare då kostar det, men inte testet.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing