Okategoriserade

Tomt?

Det är nästan tomt på pendeln idag? Det brukar vara knökfullt, så nu tror ju jag att något är fel:)

Alltid så, om något frångår det vanliga så måste jag ha gjort nåt fel eller vara fel??‍♀️?

Men var är alla?

Håll med om att det är konstigt?

Jag har nu kollat klockan, när vi kommer till Stockholm och när mitt nästa tåg går och det stämmer 🙂

Så var är alla andra? Zombieapokalyps? Tidigt jullov? Märklish!

.

Kan vi prata om en sak?

Häromdagen så var jag på Friskis. Ja, som vanligt:) Det var mörkt när vi åkte hem, och jag backade ut bilen. Jag stod längst ut på en kant så jag hade ingen till höger om mig. Jag backar så lite jag kan på parkeringar, för folk är dumma i huvudet och går bakom bilen, jag föredrar att åka framåt. Dock backar jag i nio av tio fall in på parkeringsrutan, just för att kunna köra ut sen.

Men hörrni, det här oskicket att gå bakom en backande bil, vad är det för dumheter? När de vita lysena bak på bilen tänds och den rullar bakåt… då är det en tydlig signal om att gå inte där.

Eller?

Jag kollar alltid runt som tjejen i Exorcisten, ni vet där skallen snurrar runt;) Nu pep mina backvarnare men jag såg inget. Förrän i nästa sekund när ett helt gäng svartklädda snorungar klev ut precis tajt till höger. Så nära bilen att de hade ren tur att jag hade backvarnare. De blev sura och gav mig sina fulaste gester och jag var nära på att kliva ur och hålla en trafikvettslektion.

Såhär är det: ni gångtrafikanter, NI SYNS INTE!

Fast man tittar överallt så kan man inte göra det samtidigt och det innebär att när du rör dig bakom en bil så kan du vara rätt så osynlig.

Om jag, eller annan förare, kör på en gångtrafikant, eller cyklist, så får jag kanske en bula på bilen, min försäkring går in och täcker det mesta så för mig märks det knappt. Mer än ångesten över att köra på nån då. Men för dig som blir påkörd… ja, det kan ju vara sista gången du gick, eller som du spelade fotboll eller vad du nu gör. För dig kan livet ta slut eller ändras. Då spelar det ingen roll om du hade rätt. För det blir värre för dig.

Tänk på det!

Gå inte bakom en bil som backar!!!

Och tänk på övriga regler också, de gäller oss alla:)

Nu är jag framme i Stockholm snart, måste koncentrera mig.?

Hörs snart!!

Kommentarer

  1. Jenny

    Jag var såhäääääääär nära *visar ett par mm mellan mina fingrar* att köra på en mörkklädd man utan reflexer tidigt imorse. Jag blev så rädd att jag blev förbannad och klev ur och skällde på honom (det var inte ens ett övergångsställe där). Han brydde sig inte utan blev bara arg haha. Men ja, det där med att kanske behöva leva med att ha kört på någon är så läskigt. Snääääälla ha reflexer på er.

  2. Malin

    Ja folk bakom backande bilar… Jag kör skåpbil, en sån täckt sak utan rutor bak eller på sidorna. Det är omöjligt att se om det kommer bilar eller folk när jag ska backa ur en p-ruta. Jag kör taktiken ”backa väääldigt långsamt” och hoppas på att 1. folk har lite vett i skallen att se att det kommer en bil, den är ju ändå ganska stor, 2. fatta att den bilen har inga rutor att se mig igenom, och 3. jag har backvarnare. På sin höjd borde det bli en touch, inga större skador och nån som lär sig en läxa.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing