Okategoriserade

Kalas:) och hur firar man bäst?

Jag har precis lämnat in mina sista deadline-grejor, och nu tror jag att det är lite lugnt fram till 20 december. TROR! 🙂

Jag ska i alla fall fokusera på julen nu. Det är lite märkligt att den kommer som en överraskning varenda år, eller hur? Jag hinner inte med.

I går hade vi storkalas. Det är barnens ord för när hela släkten kommer och uppvaktar. Och ”hela släkten” är nästan mindre än familjen;) Släkten uppgår till mormor, morfar, moster och farfar. Hans fru var sjuk, hon räknas såklart till släkten. Men sen räknar jag Anna, Lasse, Joel och Matilda till släkten, det är nära och kära vänner sen 25 år tillbaka.

Janelle kom och droppade Jack här strax efter halv nio, och vi gosade in oss i soffan. Jag hade lite huvudvärk, som vanligt, och när Jack övergav mig till förmån för sina morbröder, så blundade jag. Ganska länge:) för jag fick minsann ligga helt i fred. Alla barnen passade på att gosa och leka med Jack. Så småningom så var det dags för lunch, och sova för honom, och då toksnöade det minsann. Jag gick ett varv runt kvarteret med honom, han somnade efter tio meter, men jag tyckte att jag kunde röra lite på mig ändå. Blev totalt genomblöt.

Ställde honom under tak och drog till affären för att köpa grädde och kaffe. Nu hade de inte Zoegas julkaffe som jag spetsat in mig på, så jag blev lite sur. Å andra sidan så är det surt när det kaffet är det godaste man druckit på år och dag, och det bara görs en enda jul. Så var det för några år sen:)

Under tiden så ställde barnen i ordning här hemma, dukade och grejade så det var nästan klart när jag kom hem. Ingen ville ha tårta, så jag gjorde en oerhört avancerad variant i stället.

saffransbakelse

Köpt mjuk pepparkaka, skivad och med saffransgrädde, strössel och en såndär tunn oreokaka.

Häpp:)

Jag skulle haft färska bär på, men hade inte riktigt hjärnan med mig till affären och glömde det.

Men det var supergott i all sin enkelhet. Jag har inte plöst ner saffran i grädde förr, men det kommer jag göra igen för de var gott. Sen var det ju det andra vi pysslat med.

fikabuffe

Marshmallowsen var det meningen skulle spetsas av  polkagrisstången så här:

marshmallows

Det gick inte, de ramlade omkull. Men vafan, det gick bra att spetsa på pinnar också:) Och några fick ligga i en skål bara.

marshmallows .

Sen var det ju snögubbarna av mördeg, som skulle se ut så här.

melting snowman

Och Rudolf hade förlagan:

rudolf

Våra var väl inte riktigt lika men skitsamma:)

Den ljusa blockchokladen som blev över vevade vi ner Frost-flingor i och spred ut på en plåt för att sen bryta i biter när det stelnat, det är gott med vilka flingor som helst och ett perfekt sätt att ta till vara på den sista chokladen.

fikabuffe

Snögubbarna är helt vanlig mördeg, som vi tryckte ut och penslade på vit smält choklad, till huvud använde vi en chokladdoppad jordgubbe eller vad det var från naturgodislådorna, och nonstop till knappar. Vi glömde göra armar, men ögonen och munnen är gjorda med chokladglasyr och dekorationsglasyr på tub.

Rudolf har horn av diverse salta kex och kringlor, jag tänker att det är en årskalv som inte fått taggar på hornen än;)  och ögonen köptes på Ica.

Jag kan rekommendera snögubbarna, minus huvudena för de var inte speciellt goda, mest bara för mycket. Jag hade velat ha sådana där majskulor doppade i vit choklad men det fanns inte.

Jag har sett Mirkas alla bakverk på sista tiden och eftersom det var riktigt kul att baka så är jag nu sugen på allt möjligt. Saffransbullar definitivt, även om jag avskyr saker som ska jäsa..

Ska se vad vi kan hitta på, jag kan ju delegera ut det tråkiga 😉

.

Efter att vi fikat och snackat och haft trevligt, tillsammans med fyra hundar, min Doris och Anna och Lasses tre cockerpoo-tjejer, så gjorde vi en variant av tacochipsgratäng.

Jag bredde ut tacochips i botten av en ugnsform, mosade dem och hällde på köttfärsen sen i fredags, nu var det i form av köttfärssås som vi ätit på lördagen:) Haha, man måste ta tillvara på allt. Lite creme fraîche och riven ost och in i ugnen en kvart. Ungarna älskade det. Det förstår jag för det smakade som …tacos:)

Sen var det soffan och skriva, skriva skriva, innan Corrinda kom och vi tittade på film. Först en som hette Takers, med bland annat Paul Walker. Jag hade sett att det finns en serie efter filmerna med Liam Neesons Taken, med Clive Standen i huvudrollen, men hittar den inte. Nån som vet var den kan finnas? Står att den ska finnas på Netflix men kanske bara i Usa?

Sen tvingade jag henne att se på Grease:)

Hon har missat så många ”klassiker” så nu är det dags. Grease är avklarad, jag fick sucka lite över John Travolta som jag älskar, och kvar på listan står nu, och håll i er…. Armageddon, Pearl Harbour och …..DIRTY DANCING! Hur kan man inte ha sett den liksom?

Suck:)

.

Idag har jag pysslat med att skjutsa pappa och mamma lite hit och dit, sen skriva, skriva, skriva igen, innan jag åkte och tränade. Sen middag och skriva, skriva, skriva och nu jäklar är det klart:)

Nu ska jag inte göra ett skit som jag inte har lust med på i alla fall en hel dag.

I morgon fyller jag då år, och vi har visst bestämt att alla barnen kommer och äter middag i morgon, Corrinda ska laga något vegetariskt medan jag och Patricia är och kör ett HIT-pass. För man kan absolut fira sin 50-årsdag med att köra årets 160:e reggade pass:) Och det ska vara ett tufft grispass såklart.

Jag har en del terrängintervaller/backintervaller tillgodo också, men de registreras inte i Friskis appen:)

Så, planen för i morgon är att bara jäsa och ha det lugnt och skönt. Jag funderade på att dricka champagne till frukost men kom på att det kanske var dumt;) Kanske till lunch då? Går inte om man ska träna:) Ska det bli nån skumpa får det bli till middagen, men det är inte så troligt. Jag spar den till nåt annat tillfälle. Nyår kanske.

Jag tror att jag ska läsa skönlitteratur förresten, har flera böcker som jag vill ta tag i men inte har hunnit. Kanske tråkigt, men jag tänker så här: Hela året, alla 365 dagar som går innan jag fyller år igen, är potentiella fira-50-års-dagar 🙂

Lite konstigt är det att min inbjudan till Nobelfesten inte ramlat ner i brevlådan, men å andra sidan är inte postgången vad den varit;) För alla vet ju att den festen är till min ära, eller hur? 🙂

 

Hörrni, nu ska jag koka lite te och se vad för NCIS som går på tv:)

Hörs i morgon, då som femtioåring;) haha…:=)

(ja, jag tjatar men shit jag fattar ju inte själv så det är ren innötning, det går ju inte an att säga fyrtio-nånting längre:)

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Margaretha

    Trumpetfanfar o grattis kramar till den bästa bloggerska som finns !!
    Ha en helt underbar dag m mycket paket o allt gott!
    Bålsta mormor

  2. Elin

    Grattis på födelsedagen! Älskar att komma in här o läsa, men kommenterar sällan?
    Längtar till du släpper din första bok, kommer vara en av dem första som köper den?

  3. Monica

    Grattis jag har lite drygt en månad kvar innan det är dags för mig. Sambon slår till på julaftonen han med sin 50 års dag.
    Stort grattis från jämtland

  4. Agnetha

    Grattis på födelsedagen????Vår äldsta dotter fyller 40år på samma dag! Firas med pompa och ståt i stadshuset❤️Allt för er?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting