Okategoriserade

Trams

Jag har kapat texten lite,

SLIPPER 15 ÅRS UTVISNING?

De ska ut, och det på livstid! Riskerar straff i sitt hemland…? Öh jaha. Då kanske man skulle låta bli att göra brott i sitt nya land? Eller?

JAG STORKNAR.

Min åsikt är följande. Har du kommit som flykting till ett land så uppför du dig, annars åker du ut. Du har fått en andra chans, ta den. Alla vet att grova våldsbrott är förbjudna och straffbelagda, även flyktingar. Det finns absolut ingen anledning att de här männen ska stanna i Sverige. Skit samma att de kommer straffas i sitt hemland, det skulle de tänkt på lite tidigare. De VET att våldtäkt är ett brott. Det vet alla. De flydde från Eritrea, fick en andra chans och sumpade den rejält. Konsekvensen bör vara avsked på grått papper, hej då.

Varför är Sverige så flata när det gäller sånt här? För det är ju så enkelt.

Har du utsatt en annan människa för ett grovt våldsbrott, så har du förverkat din chans.

Jag kan gå med på att utvisning för stöld av ett paket blöjor inte är aktuellt, men en grov våldtäkt? Där är det enda straffet som är tillräckligt utvisning. 140 tusen i var i skadestånd? Alltså… skojar de? Är det tillräckligt? Just ja, fem års fängelse också. Fem års fritt uppehälle med mat och sysselsättning, sen kan de komma ut och våldta igen. För det finns ju ingen anledning att låta bli, de riskerar ju inget.

Och sen undrar folk varför SD är ett så stort parti???

Sånt här bidrar ganska så jävla mycket. Nej, jag kommer fortfarande aldrig rösta på SD men jag säger att jag förstår hur de har så mycket stöd.

När blir man utvisad? Vilket brott är tillräckligt? Jag anar att ekonomisk brottslighet smäller högt som vanligt?

Jag förstår att flyktingar kommer med ett gigantiskt känslomässigt bagage, och har upplevt ett helvete, men det berättigar inte att man begår brott!

Aldrig.

Att göra mot andra det man själv anser vara en tillräckligt stor anledning att fly, hur kan man ens tänka tanken?

Och sen fattar jag inte slutklämmen på artikeln? Åklagaren vet inte om hon ska överklaga.

Om männen överklagar Då ber hon om ny prövning. Annars är man nöjd med straffet alltså?

Jag röstar på utvisning. Direkt, det är ändå fullt i våra fängelser.

Hej då, hoppas det var värt det.

Kommentarer

  1. Linda

    Fast jag ser inte att de är någon skillnad på en svensk och en invandrare som våldtar, de borde väl få samma straff? Dvs gärna mycket längre fängelsestraff än idag. Kanske skicka alla våldtäktsmän, även svenska, till en isolerad ö långt borta. Men varför förtjänar ej svenskfödda ett värre straff än svenskar?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag tror inte det var menat rasistiskt, utan snarare att det är ett snäpp värre när folk som borde känna lite tacksamhet över att ha fått ett nytt,tryggt hemland, begår grova våldsbrott. Dra inte in rasism i det. För egen del så skiter jag i varifrån folk kommer, men är de hitkomna av anledningar som gör att Sverige ger dem en ny chans så ska de inte bete sig som svin. Då förtjänar de inte en ny chans helt enkelt, och kan åka hem till det de kom ifrån.
      Men jag ser gärna en isolerad ö, eller kanske ännu hellre en gruva långt under jorden, där vi kan samla våldtäktsmän. Och övrigt pack som begår grova brott

      1. Linda

        Jag tycker att det är lika illa när vi som har turen att råka vara födda i ett av världens bättre länder begår brott. För att vi är födda just här är ju inget annat än ganska mycket tur. Och vi borde vara tacksamma för det turen gett oss och att vi oavsett hur illa vi beter oss inte behöver vara rädda att bli skickade någonstans. Jag försvarar alltså ingen som begår grova brott, men tycker att alla ska behandlas lika. Men alla behöver ju inte tycka som jag (även om jag har rätt 😉 )

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Givetvis ska alla sköta sig. Men om man nu flytt från ett land man riskerar fångenskap eller död i, och ett annat land tar emot en… då är det riktigt illa att tacka med att begå grova brott.

  2. Anders

    Ibland blir jag misstänksam kring er bloggare, som din kompis(sorry), Mirka. Att jag tror faktiskt att hon själv skriver ”kommentarer” ibland för att ”få upp verksamheten” på sin blogg(Sedan att hon verkar acceptera att hennes läsare talar om henne i tredje person, något jag tror att skulle få dig att STORKNA,).Nu hann jag tro detsamma om dig men häpnades istället över vilken modig debatt du fått till!. Du är duktig.

    1. Mammis

      Hm… vilket yrande… det handlar om en grov våldtäkt och du fokuserar på egna påhittade idéer om ev kommentera på sin egen blogg…

    2. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tack:) Jag kan inte tala för all bloggare men jag vet att varken jag, eller Mirka, skulle hålla på att skriva låtsaskommentarer på bloggen.
      Det finns säkert de som gör det, på samma vis som det finns de som köper både likes och kommentarer
      ??
      För min del skulle jag skämmas över att fabricera något! Det som står här är JAG. Varken mer eller mindre, men det är ärligt:)

  3. Johanna Dahl

    Okej, jag förstår din poäng MEN det är inte Sverige som har kommit på dessa lagar. Sverige – eller nått annat land i världen – kan inte utvisa brottslingar som riskerar straff/tortyr i sitt hemland. Regeln finns på måååånga olika ställen, men kallas för regeln om non refoulement, googla!

    Vad SD inte förstår är att detta inte är något man kan ändra på Sverige-nivå detta är FN nivå och är en av de viktigaste bestämmelserna, Inget Sverige kommer kunna ändra på alltså. Snälla! Sprid denna kunskap!

    1. E

      I de fall där man verkligen inte får utvisa personen borde straffet omvandlas till livstid automatiskt när det gäller grova brott. 5 år är ett skämt.

      Kommentar till inlägget: Jag kommer att rösta SD i nästa val om inget stort ändras i annat parti, ser ingen anledning att skämmas för det. Jag vill hjälpa personer i behov av hjälp. Barn, kvinnor och män som på allvar vill bygga upp ett nytt liv här. Idag får de inte chansen. Bort med alla kriminella pajasar och lägg pengarna på de som sköter sig och behöver hjälpen. Det tog tid att bygga upp Sveriges välfärd och Sveriges rykte utåt. Nu har några clowner i regeringen lyckats rasera det på bara några år för att kvantitet var viktigare än kvalité.

      Tror att det behövs att SD vinner en gång för att de andra ska skärpa sig. Sen gör det inget om annat parti tar över efter 4 år.

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Det värsta är att jag tror lite som dig, fast jag egentligen inte vill det. Jag tror (hoppas?)att om SD skulle vinna så skulle övriga partier stila till sig. Att de tillsammans skulle skapa en vettigare politik. Jag tycker att SD har en sjuk och jävligt skev människosyn, deras politik haltar och jag vill absolut inte se dem vid makten, och kommer som sagt heller aldrig rösta på dem. Men i tuffa tider händer det saker med människor, och kanske är det vad som behövs? Att folk enas i kamp mot SD och i stället skapar en vettig lösning på problem som så många tycker är viktiga.
        Men jag fasar även för det..! Jag tror egentligen inte att det är lösningen, men det skulle vara en rejäl omskakning. Fakta är ändå att de jäklarna går framåt med stormsteg och det beror ju på att så många människor är missnöjda. Något riktigt måste till för att vända den skutan.

    2. Profilbild
      familjenannorlunda

      Aha, så kanske det är. Men okey, då får de ruttna i fängelse på livstid då. Bara de inte går runt på våra gator.

    3. samps

      då kanske människorna som nu har flytt (?) illegalt skulle tänka efter lite före och förhoppningsvis sköta sig så man får STANNA i nämnda land man har flytt till? att man blir utsatt för skit i sitt hemland är ingen ursäkt för att bete sig svinigt här (även om många gör det just för att ”slippa” utvisning – om jag gör brott x får jag sitta i fängelse 5 år istället och då kan ingen röra mig… typ akilov som var lite ”arg” på migrationsverket pga sitt utvisningbeslut, vad gjorde han? kör ihjäl några stycken bara så slipper han ju bli utsparkad, jorå – och han sitter (satt?) så fint i SVENSKT fängelse…)

  4. Marie

    Håller med dig. Inte första gången detta sker och säkerligen inte sista. Dessutom kommer de komma ut efter lite mer än 3 år om de sköter sig. Om de inte överklagar och får straffet kortat skulle inte förvåna mig. Idag om man blir våldtagen så känns de meningslöst att anmäla blir de inte frikända så får de otroligt korta straff, snacka om kränka offret ytterligare. ”Du blev ju bara lite våldtagen”, borde va 10 årigt straff på våldtäkt minst och utvisning direkt samma dag man anses avtjänat sitt straff ???

  5. B

    Är själv utländsk kom till Sverige efter kriget på Balkan. O kan inte hålla med om något annat än det du skriver. Kommer man o göra fruktansvärda saker så ska man fan bli utslängd det ska inte ens behöva ifrågasättas. Förstår ej varför man gör så här i Sverige man måste bli hårdare. Det är ett sånt daltande med allt.

  6. Mia

    Hmm, ja det är sånt här som gör att man blir mer och mer ”rasist” även om man inte vill. Varför ska de anse sig ha rätten att bo kvar här när de inte kan bete sig.. Hur funkar det, om de får igenom utvisningen? får de sitta i Fängelse i 5 år och sen ut? Eller åker de ut på en gång? Vilket jag tycker är bättre för varför bekosta uppehälle och se bli av med dem..
    Hållet helt med, Sverige är för mesiga i de här frågorna!

  7. Pylen

    Åh detta jävla mesiga Sverige fy fan, håller med till 100% 🙁 ut ska dom och det bums. Åk till Eritrea som svens och gör samma sak där, vad händer jo du får ett varningskott i pannan !!

  8. Belinda

    Jag håller med dig fullt ut, förstår inte iheller varför Sverige är så mesiga med straff och utvisning, man blir på riktigt förbannad!! Om man kommer från misär och helvete från sitt hemland borde man ju vara tacksam att få komma till ett nytt land och få en ny chans, inte begå brott där. Nä enkel biljett hem, tack och adjö! Tycker Sverige signalerar fel budskap, kom hit och begå brott, ingen blir dömd ändå ” på riktigt”, rena paradiset för dom som vill illa. Måste ske en ändring, och det snart.

  9. Pillan

    Håller med dig till 100 %. Det är helt galet hur det fungerar här i Sverige.
    God jul till dig och hela din fina familj
    ❤️??❤️

  10. Carola

    Ja herregud, man blir knäsvag av hur otroligt idiotiskt det fungerar! Jag får högt blodtryck av bara tanken på skiten…bäst att tänka på nåt annat innan jag avlider på kuppen ?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting