Okategoriserade

Kortaste dagen

Det är vintersolstånd idag. Årets kortaste dag, och sen jäklar vänder det!!

Det märks ju förvisso inte men bara att veta att det inte blir mörkare och mörkare för varje dag, gör det lite roligare. Den här hösten/vintern har varit tröstlöst tråkig. Det var typ tre soltimmar i november, sen kom det en strålande dag och ökade på den statistiken med minst det dubbla, det har regnat DUBBELT så mycket som normalt, vår Fyriså har så mycket vatten, och har svämmat över med många meter på sina håll.

Det är galet. Ändå pratas det om att grundvattennivåerna är låga. Men inget mera regn nu tack. Jag och syrran pratade och enades om att om vädret nu ska vara såhär så är man ändå tacksam över att det är ganska varmt. Det hade kunnat vara nollgradigt, svinkallt och den eviga snålblåsten.

Always look at the bright side of life:)

.

Igår städade jag, sådär ostrukturerat som bara jag kan. Plockade lite här, lite där, påbörjade nåt och hoppade vidare till nåt annat. Patricia kom hem efter jobbet och jag visade stolt hur snyggt städat skafferiet var. Hon suckade och flinade.

”Mamma, jag läste på din blogg att du bara skulle städa där vi skulle fira jul, ska vi verkligen fira i skafferiet?”

Nä, kanske inte:) Men i det skåpet har vi bland annat te, och nån jäkla påse hade gått sönder så det rann ut två hekto löst te i skåpet, och ner på golvet. Rakt i Doris vattenskål…?, och sen ut på golvet där det alltid är lite blött, så nu var det bruna tefläckar överallt. Nu är det rent. Men jag skiter i övriga skåp.

Sen åkte jag med syrran på kvällen för att komplettera julklappar och hittade några jag är helnöjd med. Hem och städa sovrummet innan jag satt mig i soffan för att skriva. Orkade inte ens hämta datorn så jag gav upp det snabbt och glodde på tv istället.

Jag hade ont igår! Och få saker är så jobbiga som att ha ont. Dels lite träningsvärk efter det kriminellt grisiga passet i fredags, men sen har jag nån liten låsning/sträckning i vänster ben. Molvärker och har sig. Men det värsta är hälen. Jag trodde jag skulle börja grina. Jag har en så härlig diagnos som ”uttrampad fettkudde” vilket innebär att jag i princip går på hälbenet. Det finns ingen avlastande kudde där. Tänk er hur härligt det är att gå runt på knäna, så kanske ni kan ana. Det är överjävligt i all sin litenhet.

Jag har googlat och letat efter nån slags hjälp men det finns inget optimalt vad jag hittat. Jag har tejpat, jag har diverse inlägg, jag har åtstramande bandage och ja, you name it. Saker funkar hyfsat, och ibland har jag nästan inget ont, men som nu har jag SÅ jävla ont. Det gör ont när jag belastar men även när jag har foten helt i luften. Värken är bara mer eller mindre. Bah?

Man sprutar ju in silikon överallt, eller opererar in implantat, men inte i hälen tydligen. Jag skulle lugnt betala mycket för att slippa den värken. Jag kan gå hela dagarna utan att bli trött men när det gör så satans ont att man bara vill hugga av foten så går man helst inte en meter till. Ändå gör jag ju det, i New York exempelvis, fast värken förtar ju en stor del. Att gå på hälbenet gör till sist att det värker hela vägen upp i låret.

Spiken i kistan är också att foten jag har ont i är min bästa fot, den andra är ju den som skadades av k-vitaminsprutan. Den sämre foten har jag aldrig ont i?, men heller inte styrkan i att kunna avlasta den andra. Fucking Moment 22?. Så till 99%så står jag med all tyngd på den onda hälen.

Jag kan lugnt säga att ju mindre jag väger ju mindre ont har jag, ganska uppenbart. Så under graviditeterna, med +25 kilo upp så har det inte varit nådigt.

Jag har ett par kryckor, kanske ska ta med dem ut:)

Jaja, så är det, alltid är det något! Men om nån har ett mirakelhjälpmedel mot detta så hojta:)

Man blir sur också av att ha ont?

.

Jag har satt ihop en fin julgrupp:)

Hittar inte mina krukor!! Jag måste nog ut i kalla garaget och leta.

Annars är det mera städ, granen ska in och jag tror vi ska dra fram alla tomtar och sånt.

Det är ju fjärde advent också:)

Barnen har jullov, vilket de verkligen behöver, och jag med:) Jag har inte lov förvisso men bara att slippa ställa klockan på morgonen och kunna sitta uppe på nätterna gör mitt liv enklare.

Så, nu har jag druckit två koppar kaffe, dragit på en tajt hålla-in-hälen-strumpa och det är dags att sätta fart:)

Ha en fin fjärde advent ????

❤️❤️

Kommentarer

 1. Ulle

  Gå till en klinik som specialiserar sig på inlägg. Kostar men värt det. Sen har jag läst att man inte ska gå barfota, så ett par bra inneskor.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Har specialgjutna inlägg och de funkar nog sämst av allt jag provat ?. Men fick remiss på det så betalade inte hela kostnaden iaf.
   Barfota är rena döden ?

 2. Ewi

  Kom på en galen idé. När man efter förlossning eller op har ont nertill, får man ju ibland en uppblåsbar sittring som avlastning. Finns det inget litet och runt med hål i för hälen som kan funka på samma sätt? Eller måste man klippa i Crocs eller hur skulle man få till nått sånt??

 3. Tröttmössan

  Hej!
  Jag har också haft jäkligt ont i mina hälar på grund av uttrampade fettkuddar. Men har hittat något som verkligen hjälpt mig, nämligen styva hälkoppar. Hårdplast som värms och gjuts direkt på foten. Inlägget håller ihop hälen och trots att de är hårda så minns jag känslan av att sväva runt på bomull när jag testade mitt första par ?. Jag har gjort mina på en privat ortopedmottagningen i Skåne men jag såg liknande på Skadekompassen när jag testade att googla. Jag har betalat 900 kronor för ett par och det är nog mima bäst investerade pengar någonsin. Går aldrig barfota längre och undviker platta skor med tunn sula. Har även tryckt ner inläggen i mina inneskor när det varit som värst. Hoppas du hittar något som hjälper dig också, det är ju så himla träligt att ha ont.

 4. Mumintrollet

  Oj, kom att tänka på att du vill säkert flytta söderut, typ till Spanien eller Portugal när barnen flyttat hemifrån. Problemet r väl att dina typ 30-50 barnbarn då finns lite långt borta.

 5. Belinda

  Ja så otroligt skönt att vi går mot ljusare tider nu ( även om det dröjer lite innan man märker av det ) men som du säger, skönt veta att vi är på rätt sida nu ialla fall, jag är ingen vintermänniska alls, hade jag kunnat hade jag bott i något varmare land Nov-Mars. Denna våren ska vi bygga ett vinterbonat uterum, längtar och väntar, både på det och våren ??

 6. Ann

  Illa med ont i hälen ? Jag har liknande bekymmer och har hittat något som har hjälpt mig. Det är dyrt och det gör ont, men det hjälper ✌️Jag har tipsat dig om det tidigare, men du kanske inte var riktigt redo ?? Googla på ”stötvågsbehandling”. God jul och tack för fin blogg ?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jodå jag kommer ihåg men är inte det mot hälsporre? För det har jag inte. Jag fattar inte hur stötvågor kan göra nåt med fettkudden? Men jag ska googla nu, det får göra hur ont det vill??

   1. Tröttmössan

    Blev avrådd att behandla med stötvågor vid uttrampad fettkudde. Men fick uppfattningen att det används med gott resultat vid hälsporre.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing