Okategoriserade

God fortsättning till er:)

Jag vet inte jag, men den här julmagin saknas när killarna är ute och spelar fotboll… Förra julen hade vi mycket snö, och för första gången på länge så kändes det förväntansfullt och mysigt. Vi satt inne och åt gröt och såg film och det snöade utanför:) Doris älskar snö och det var en ren fröjd att gå ut med henne när det knarrade under skorna och föll vita flingor i håret.

I år är det som vanligt igen, grågrönt, blött och jäkligt ocharmigt.

Jag lutar mer och mer åt att ta hela familjen och åka till en stuga på nåt garanterat snörikt ställe 🙂 Men det är bara på låtsas, jag vill ändå vara hemma:)

Jul blir det ju, oavsett julstämning eller känsla. Och vi hade en mysig julafton!!

Barnen dukar fram storfrukost och jag sover och orkar inte gå upp, precis som vanligt?Så åker vi till syrran, som ju bor i mamma och pappas hus, som numera är hennes, men ni fattar. Där har jag firat alla julaftnar som jag kommer ihåg, vi flyttade dit när jag var sex år.

En jul satt jag på ett plan hem från Gran Canaria förvisso men det räknas inte, det var svintråkigt. Gör aldrig om det.

I år firade Janelle och Simon med oss, så jag fick ha alla mina barn samlade. Förra året var de med hans släkt. Det här är en grej jag inte riktigt räknat med, att barnen växer upp och firar med sin respektives sida… Jag tror bestämt jag måste göra nån slags kupp i framtiden så alla väljer mig, kanske bjuda in allas släkter också…?

Det kan bli kul:)

Syrran hade gjort så fint, och mamma hade lagat maten, nån måtta får det vara. Möjligen kan man få flytta men sluta laga julmat…? Icke 🙂 Den dagen hon gör det så kommer vi nog övergå till pizza eller nåt, för ingen är så förtjust i julmat att vi skulle anstränga oss till att laga det? Det ska vara mammas eller inte alls.

Jack älskade … rödbetssalladen!

Han muggade in den i stora lass och var helt ointresserad av övrig mat:)

Jag bad ett barn på hörnet att ta lite bilder.. och tja ..:) Vi åt annat än ägg och kokt potatis också:)

Och alla kapade människor? Jorrå:)

Vi åt och pratade och skrattade.

Sen Kalle. Alltid Kalle. Man måste se Kalle Anka annars är det ingen jul. Precis som Grevinnan och betjänten på nyår:)

Jag somnar alltid en minut iofs men ändå..;)

Efter Kalle så drar vi hem till oss. Vi har för länge sen insett att det är smartast att slippa släpa julklapparna fram och tillbaka, först som inslagna paket, sen som öppnade.

Här hade inte alla paket kommit på plats, det var omöjligt att öppna dörren in till mitt sovrum:)

Granen är fin:)

Tomten till vänster är ny, från ÖB, halva priset, och jag är löjligt svag för julsaker så hejsvejs välkommen hit:)

Tomten kom såklart, och Jack kunde inte bry sig mindre

Han hade en kam, och resten var ointressant:)

Vi har nog världen roligaste tomte, som fick samtal på mobilen och snicksnackade lite med sina nissar:)

När tomten gått vidare så öppnades det paket. Många paket, många människor också:)

Alla var glada och nöjda till sist, vilket är huvudsaken. Jag skulle bli så ledsen om något av barnen var besviket eller ledsen. Jag är fullt medveten om att de får mycket julklappar, men jag vill att de ska få känna lite överflöd. Det får de inte i vardagen utan där är det mer strikt. De får inte nytt för att de haft sönder sina saker utan då får man vara utan. Man ska vara rädd om sina prylar helt enkelt.

Vi satt sen länge och snackade, Janelle åkte hem med sin lilla familj, och mormor och morfar skjutsades hem, medan vi satt uppe till två.

Idag är det juldagen.

Jag lagar mat

En oxfilé på väg in i ugnen men jag har två till som ska brynas först.

Sen potatisgratäng och bär och glass.

Enkelt som fasen att laga men tar tid. Det blir, om jag räknat rätt, femton personer runt bordet. Kanske en kompis till Corrinda vars föräldrar tydligen firar på eget håll. Mamman med sin nya mans familj och pappan svarar inte ens på sonens fråga vad de ska göra. … sånt folk skulle man vilja ge en propp över snoken. Även om barnen är nästan vuxna, eller vuxna, så ska de väl vara välkomna!

Min dörr kommer alltid vara öppen och juldagens middag är det ofta nån extra person här.

Nej, nu måste jag återgå till spisen!

Vi hörs snart igen men jag hoppas att ni alla har en fin jul. Vad ni än är eller vad ni än gör. ❤️❤️

Kommentarer

  1. Morsan

    God fortsättning till er också! Vi åkte till sälen i år för att få en vit jul. Det har vi verkligen men bara halva veckan har gått och hittills har vi spenderat 30000 på två vuxna och tre barn. Rekommenderar att stanna hemma ?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting