Okategoriserade

Lite besviken:)

Jag älskade serien Divergent. Det är en serie för unga vuxna, och jag som mentalt är kvar där nånstans verkligen älskade den:)

När jag så äntligen kunde tänka längre än näsan räcker så kom jag på att hon borde ha skrivit fler böcker, förhoppningsvis.

Jag hittade dem på Nextory som ju är mitt favoritställe att läsa på, men bara på engelska. Jag kan, men jag tycker inte om, att läsa på engelska. Det är jobbigt och tar tid. Jag läser inte speciellt snabbt utan tar gärna om stycken och meningar som av någon anledning fastnar. Ska jag läsa på engelska måste jag googla orden för jag klarar inte av att bara hoppa över sånt jag inte begriper?

Men så fanns de att beställa på bibblan och eftersom jag ska läsa 1500 sidor skönlitteraturen i ena kursen/termin, ( plus 1000+1000+3gånger massa kurslitteratur) så passade det ju bra att de här två böckerna är på cirka 450 sidor.

Men den är så seg!

Jag har bara läst knappt hundra sidor och det börjar ta sig nu, men det är väldigt mycket knepiga namn, på allt. Det är ju fantasy och mängder av hittepå-saker.

Pust!

Jag har legat och läst mest hela dagen idag men har nog somnat ifrån den både en och två gånger;) så jag kommer inte så långt?.

Har nån läst? Säg att jag bara ska härda ut så är den minst lika bra som Divergent?

.

Den här fick jag i julklapp av Patricia

Det är en Genie, en doftspridare från Rituals. Man kan ställa in den på hur stort rum och hur mkt doft man vill ha, och vilka tider den ska dofta. Det är en helt underbar manick! Snygg också och man kopplar den till wi-fi på nåt vis, och styr med en app. Jag har fått den installerad av Patricia som ju jobbar på Rituals:)

Allt därifrån luktar ju gott, eller gör gott, jag har en bildoft också så numera luktar bilen ljuvligt:) Givetvis finns det mesta från deras sortiment här, för Patricia måste ju prova för att kunna säga ärligt vad hon tycker:) Inte det minsta tråkigt.

Jag fick en grytlapp av Jordan som han jobbat med?

Den får hänga som prydnad, man kan ju inte förstöra de här alstren.

Killarna fick varsin drönare, som jag inte förrän idag hunnit fixa.

Det skulle skruvas och laddas batterier, och läsas bruksanvisningar . En uppladdning tar 80 minuter och för det kan man flyga i mäktiga och imponerande elva minuter ?

Men vad roligt det var!! Jag testade först, för det får man som mamma:) och är ju en naturbegåvning på det??.

Pang bom sa det så kraschade jag in i ljusstaken på bordet, för givetvis orkade jag inte resa på mig och hitta ett bättre ställe;)

Killarna fick gå ut, under stora förmaningar att INTE skicka upp drönaren på taket, jag vill inte klättra upp och hämta dem. Än så länge, efter elva minuter;) är de både hela och på marken. Ta i trä!

.

Igår hade vi den traditionella juldagsmiddagen här. Sen urminnes tider, typ sen jag var bebis, har vi ätit oxfilé och potatisgratäng. Så även i år. Jag köper sällan helt kött för jag tycker helt enkelt inte det är värt sitt pris. Vi äter mycket kyckling och fisk däremot, och köttfärs:)

Men det gör det ju lite speciellt på juldagen. I år hade vi nästan fem kilo kött… jag är väldigt mycket min mormors dotterdotter för bara tanken på att ha för lite mat får mig att rysa:)

Vi var femton personer och köttet krymper ju, men det blev en hel del över. Oj så inte tråkigt ?

Middagen var trevlig som alltid, vi pratade och hade kul. Om nån undrar vad man dricker till oxfilé på juldagen så är det JULMUST:)

Och till välkomstdrink hade Corrinda köpt Magnus Hedmans champagne på Ica. 0,0% alkohol. Så jobbar vi. Ibland:)

Efter mat och efterrätt spelade vi spel. Det hör till och jag försöker alltid köpa något/några nya spel i julklapp till ungarna. I år blev det flera olika frågespel, och Med andra ord.

Syrran och jag vann, det har sina fördelar att känna varandra väl.

”Det vi brukar äta i kafeterian på Ikea? Det är kallt!”

Svaret är mjukglass:) easypeasy.

Jamie fick ett spel som heter Stinky Pig

Det var så kul, alla kan vara med och det tar lagom lång tid:)

Barnspel överlag är ju kanske inte det roligaste man kan spela annars?

.

Corrinda och Patricia skulle ut och svira och jag och syrran festade loss med en långpromenad med Doris. I ymnigt snöfall av rejäla dasslock. Som landade och blev till blött eländigt slask.

Att ha en hund är aldrig så tråkigt som när man ska torka den ren från grus och slask. Tur ändå att hennes päls och tassar är enkla att torka, vissa hundars trampdynor är ju som en vattenreservoar, och blir aldrig torra:)

Doris brukar eftertorka genom att hoppa upp i soffan…;)

Nu hör jag att bakis-brudarna är i köket och äter, kanske dags att slå igång Prison Break:)

Vi hörs snart igen!

??

Kommentarer

  1. Agneta

    Ibland undrar jag vad som är fel på folk. Men tack och lov att du har svar på tal.Hon Camilla som kommenterade igår . Så arg och bitter.Hon tycker att du är ytlig,så varför läsa din blogg.Har hon tvingats. Jag skäms när folk inte lärt sig hyfs.

    1. Ylva

      Hon Camilla kanske skrev det några av Oss tycker. Jag upplever det som om Carola försöker släta över det med sk humor. Har varit inne o läst idag. Men det var sista gången.
      Fördrar lite ”äkta” – framför ?
      Akta dig för språkröret- hon Agneta

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Ja kanske.. men faktum kvarstår, varför läsa och klaga? Varför som du, tala om hur uselt det är är och att du aldrig kommer tillbaka? Vem blir glad av det? Vem gynnar det?
        God fortsättning på dig, surkart!

        1. Karin

          Kanske för att ge återkoppling om hur du uppfattas av andra för det fall du skulle vilja uppfattas på ett mer positivt sätt? Konstruktiv kritik kan vars värd att beakta och inte bara gå i försvar eller till attack. Generellt.

          1. Profilbild
            familjenannorlunda

            Konstruktiv kritik?? Men seriöst? Är det vad du tycker skrivits ? Så ofantligt långtifrån konstruktivt att skriva – ”du är ytlig för du tycker du ser ut som en tonåring ( ren lögn för det första ?)/jag kommer inte tillbaka/ du är dömande för du gillar inte julmat” eller är det kanske konstruktivt att skriva att mina texter får ett alademikerhjärta att blöda?
            Nä. Konstruktiv kritik är det inte.
            Jag känner också att jag uppfattas mestadels som ganska schysst, rak och ärlig och det är positivt för mig:)
            Och sen undrar jag hur i hela friden DETTA kunde bli en så het jävla potatis?? ???

          2. Profilbild
            familjenannorlunda

            Mm .. du tror inte att min svarstid beror på hur mycket jag har att göra precis då?
            När du skrev satt jag och tråkades ihjäl utanför ett provrum… därav ett snabbt svar. Jag attackerar inte. Varför så stora ord? Jag är jag. Duger inte det så får du surfa vidare, ingen tvingar dig att läsa om du ändå inte gillar det…

      2. Agneta

        Men vad har Carola gjort för fel? Camilla tycker att hon är ytlig. Vad ska Carola göra åt det? Jag har väldigt svårt att bli kränkt över nåt jag läser på en blogg.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Skönt:) Jag tror aldrig att jag medvetet försökt kränka någon med ett blogginlägg ? Defintivt aldrig medvetet irl. Men idag är folk oerhört lättkränkta och talar om det också..?

  2. Fia

    Letar du ungdomsfantasy att läsa rekommenderar jag Sagan om Belgarion, serie om fem böcker och så finns det en fortsättningsserie på fem till

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Fattar inte? Kan vara mer än lovligt trög efter att ha läst till halv fyra, för givetvis blev bokfan bra efter hundra sidor:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting