Okategoriserade

Väldigt förvirrad:)

Jag är inte bara lite, utan väldigt, förvirrad och förvånad över den märkliga stormen i vattenglaset som utbrutit i kommentarerna. Jag hade fattar det om jag skrivit om något som är känsligt, som amning, vikt, politik, dödstraff.. men att jag anser att ett visst sätt att säga saker är fånigt…? Nope den såg jag inte komma?

Vissa måste ha haft en oerhört jobbig jul?

Det blir så här i bland, folk kommer och tycker att jag är allt möjligt negativt och att jag borde ändra på än det ena och än det andra. Sen slutar de komma hit ändå, oavsett liksom?

Men jag kan inte ändra på den jag är. Vill inte heller. Jag är den jag är, med smileysar, åsikter och svordomar. Passar inte det så är det inte mitt problem för jag är fullt nöjd med mig själv. Jag har gjort det här i över tolv år, och sättet jag gör det på gör mig glad. Jag skriver såhär, för mig själv och för er som gillar det. Gillar man det inte så får man leta vidare efter något som faller en bättre i smaken. Det finns många andra bloggare där ute. Några är till och med bättre än vad jag är???

( de smileysarna betyder att jag skämtar stenhårt, att jag driver med mig själv. Bäst att förtydliga innan nån kommer och tror jag fått hybris?)

Jag kommer alltid vara den jag är, utan att be ursäkt för det. Jag kommer skämta, raljera, vara allvarlig, seriös, klaga, vara happyhappy, ledsen, förbannad och allt möjligt. Alltid ärlig. Inte alltid PK?. Ibland provocerade, både medvetet och omedvetet. Kanske korkad ibland men alltid med ett vänligt hjärta.

Take it or fucking leave it.

Så enkelt är det.

Som alltid så är de allra flesta av er underbara och jag älskar er❤️

.

Idag roade jag mig riktigt, packade in fyra barn i bilen och åkte till Gränby köpcentrum. Jag och hela Uppsala slogs först om parkering och sen inne i butikerna. Den enda anledningen att vi åkte var att barnen hade presentkort som gick ut idag. Det var alltså tvunget att shoppa. Jo man kan vara ute i tid men det är en annan gren;)

Jag hade lagt dem i mitt kassaskrin, som jag bevisligen inte öppnar så ofta för de var giltiga i två år…:)

Men nu har Jamie köpt t-shirt, hoodie, skjorta, snipergevär. Jordan har köpt fyra hoodies, och Lovelia en hel hög. Hoodies, byxor, t-shirts.

Det är så härligt att vänta utanför provhytter. Det ger en helt annan förståelse för alla män som tålmodigt sitter på en pall och berömmer sina kvinnors outfits?

Gult är fult, har jag alltid tyckt. Jag avskyr även kokos och tycker halloumi smakar seg, gnisslig cykelslang??

Tills man inser att gult är en härlig färg, kokos är supergott och halloumi… jamen det är ju magiskt:)

Det är ändå lite kul att man kan ändra sig.

Efter en ganska så tålamodsprövande shopping, Jamie är inte så rolig i butiker, så åkte vi hem. Via Ica. Sen lämnade jag av barnen och drog och hämtade upp syrran för lite träning. En hel vecka utan träning! Det är inte okey nånstans. Låt vara att det varit en jul och tiden inte funnits:)

Att gymma är inte det roligaste som finns men man får bita ihop. Get shit Done.

Pannbensträning:) Fria vikter, och lite lek på mattan. I morgon ska vi öva oss på att gå armgång. Man vet aldrig när man behöver det:)

Hemma i tvättstugan ligger det ganska ofta ett huvud på tork:)

Ibland står det upp och jag hoppar högt varenda gång, helt övertygad om att det är en person som står och stirrar…

Det är Patricias dockor. Hon pluggar till frisör, och dockorna får sin hårtvätt i vasken:)

Nu har vi avslutat kvällen med massa avsnitt av Prison break, innan dess en lång Dorisprommis, och nu är det sovdags. Jag känner att ledigheten börjar göra lite gott. Lugnet finns där, stressen är på avstånd:)

Snart är det dags att kliva ur den lugna bubblan och köra pannan i kaklet igen, men inte riktigt än.

Nu sova, och i morgon är det en annan dag:)

Natti natti ❤️❤️

Kommentarer

  1. Stina

    Din blogg är den bästa ❤️ Du är dig själv. Skriver fantastiskt. Förklarar alltid bra men ändå förstår vissa inte hur du menar. Du har en fantastisk fin familj. Du skriver roligt. Vi är nog lika du och jag eftersom jag alltid förstår exakt hur du tänker och menar. Jag har nog aldrig haft en annan åsikt än du. Eller jo kanske någon gång men den kommer jag inte ens ihåg. Ibland blir jag så trött på att vissa inte vill förstå. Att du orkar övergår mitt förstånd ? Men jag är så glad att du orkar ? Du förgyller mitt liv ? Tack ?

  2. H

    Ibland fastnar man verkligen på ett uttryck som man sen blir psyko på! För min del är det när folk inte kan skilja på ända och ände… vill bara skrika rakt ut när folk ’inte vet vilken ända de ska börja i’???
    Ps looove dig och inläggen som räcker en hel kaffekopp ☕

  3. maria

    Hej
    Har följt dig i många år, tycker mycket om din blogg 🙂 Ibland tycker vi olika men jag väljer oftast att inte kommentera då, det är din blogg o jag kan scrolla vidare 😀
    Fortsätt i samma stil o Gott nytt år till dig o familjen
    Maria i Skåne

  4. Sanna

    Jag reagerar snarare på hur du bemöter kritiken, el att vi tycker olika. För du tar det verkligen så personligt o attackerar tillbaka väldigt snabbt o aggressivt. Vi tycker alla olika, tack o lov! Men när man inte håller me utan argumenterar emot så hugger du direkt, driver med en, skrattar o tycker att du själv alltid har rätt för att det är din blogg. Självklart kan du skriva vad du tycker i din egna blogg. Men för den delen betyder det inte att alla alltid håller med. El att det du skriver är rätt. Det finns alltid olika sätt att se på saker o ting. Men om man nu skriver hur man själv tycker o tänker, o det inte är som du, så tas det alltid emot me mothugg. Spelar liksom ingen roll. Har man en blogg måste man ju räkna med att inte alla alltid håller med en (ja, annars med för den delen) men är väldigt trist när man skriver vad man tycker o så blir man attackerad. O bara för att man inte håller med betyder det ju inte att man vill sluta läsa bloggen el så. Som sagt, man kan tycka olika utan att man för den delen behöver hoppa på varandra o kasta skit. Man måste ju kunna diskutera utan att få höra: ”läs en annan blogg”, ”jag tycker så här o tycker du nåt annat sluta läs”, mm mm. Om du o dina vänner har olika åsikter, säger du då upp vänskapen el säger åt dom o gå därifrån?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nu råkade jag sitta med luren i handen, och ha tid att svara, så snabbt och aggressivt(?) beror på exakt det – tidpunkten.
      Jag hör dig, jag förstår dig och problemet är att du inte förstår mig. Jag mothugger inte, jag är inte aggressiv eller driver med folks åsikter. Jag argumenterar för min sak. På mitt sätt. Mitt vis. Alla gör vi olika och jag använder alltid ironi och humor. Jisses du skulle hört vår grova galghumor när vår mormor dog??.
      Du kanske inte förstår min humor, min ironi och mina skämt och då kommer du alltid att uppleva det ”felaktigt”. I den meningen att det inte är så jag menar. Jag säger aldrig att man inte får ha olika åsikter till exempel men jag kan absolut skriva ” Jag har rätt, alla andra är dumma i huvudet???”
      Då innebär det att jag driver, oftast med mig själv. Fattar man inte det, då förstår jag att det upplevs aggressivt. Men, de flesta som läser hos mig fattar:) Det är en del av mig. Jag är så här. Kommer alltid vara så, oavsett vad andra tycker.
      Att använda ordet ”attackerad ” tycker jag är att vara onödigt lättkränkt.
      Det handlar om helt vanliga diskussioner. Inga krig?
      Sen erkänner jag villigt att vissa personer som konstant kommenterar negativt och klagar och påpekar, de ledsnar man på. Men så tror jag att vi alla funkar, vem pallar med nån som bara sprider negativ energi runt sig?

    2. Anna

      Jag håller med Sanna fullständigt! Upplever att du Carola har svårt att bemöta kritik och åsikter som står emot dina egna på ett sakligt och konstruktivt sätt. Det märks tydligt att du tar åt dig personligt så fort det kommer ett motargument mot det du skriver även fast du försöker dölja det genom hårda och/eller nedvärderande och ironiska ord. Det handlar inte om att andra människor är lättkränkta eller inte, snarare att du har svårt att acceptera att alla inte tycker som du.

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Okey ??‍♀️
        Vissa människor fattar uppenbart inte.
        Och SJÄLVKLART tar jag vissa saker personligt!! Vem gör inte det? Speciellt när det är fel ??

  5. Camilla

    Jag har sagt det innan men jag säger det igen: Jag bara älskar din blogg det är den bästa av dem alla ☺?
    Ditt sätt att skriva är så himla bra och jag gillar när du skriver långa inlägg vilket du alltid gör.
    Den första bloggen jag läser varje dag. Så glad när jag hittade till din blogg och den gör mig jätteglad.
    Ha en fortsatt skön helg.
    Kram ❤

  6. Carina Karlsson Sager

    Ändra ALDRIG på dig och dina inlägg? de och du är helt fantastiska? Hoppas du och de dina får ett Gott Nytt År?

  7. Margaretha

    Din blogg ger inspiration ,har läst den i många år o jag tycker mycket om ditt sätt att skriva !
    Du ger vardagen en guldkant !
    Fortsätt m ditt sätt !

  8. Jenny

    Nu är det dags för en kommentar! Läser dagligen men lämnar sällan en kommentar efter mig…
    Har alltid gillat dig Carola ända sedan FA tiden. Och ja jag håller inte alltid med dig och ja ibland tycker vi olika. Men det är ju charmen med det hela att vi får tycka annorlunda och se olika på saker och ting. Det är frivilligt att läsa och vill man inte ja då hoppar man över. Blir seriöst rädd för alla dessa kränkta människor där ute som blir uppjagade och hysteriska för i min värld en bagatell. Jag älskar din blogg Carola som är ärlig, högt och lågt, barn, träning och lite djur på det. Tänk vad tråkigt det varit om alla tyckte lika….

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tack:) ❤️❤️ja det skulle bli oerhört tråkigt! Och ja det är märkligt att vissa måste meddela sitt missnöje över något de valt själva ?

  9. Ann

    Förstår inte Carola hur du kan hänga upp dig på om någon skriver/säger att hon ska bära eller ha på sig denna klänningen på balen. Vad spelar det för roll? Det betyder ju samma sak eller hur!
    Varför göra skillnad på var och hur mkt en klänning är köpt och vad den kostar. Ser du skillnad? Är man snyggare i en dyr klänning?
    Jag frågade min mor om jag kunde ha denna klänningen på balen och hon reagerade inte på det alls. Skulle jag enligt dig säga ” mamma kan jag bära denna klänningen på balen” Jag är född på 70-talet och har aldrig reagerat för hur folk skriver eller säger angående detta. För mig är det ingen stor sak. Låt folk skriva hur de vill så länge vi förstår varann.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Och återigen… det är inget man behöver uppröra sig över.
      Mest troligt är för övrigt ditt sätt korrekt enligt min filosofi. Du har en klänning på dig till balen. Såvida det inte är en unik kreation.
      Man är inte snyggare i en dyr klänning, det har inget med det att göra, det är enbart ORDET.
      Men nu får det vara nog?

  10. Frida

    Det där med att klaga på nått man själv faktiskt valt att läsa, se, lyssna på har ju blivit alldeles galet. Jag är genuint orolig över hur många idioter det finns ?
    Folk tror på allvar att de ska bestämma vad en bloggare skriver om, vad poddare pratar om, vad julkalendern handlar om osv. Istället för att bara skita i det man själv inte gillar, det finns ett så otroligt stort utbud idag att de flesta bör kunna hitta något av intresse, annars kanske det är dags för lite terapi ?.
    Personligen gillar jag att läsa om/lyssna på hur andra har det och skulle aldrig få för mig att klaga på det, det är ju bara att scrolla vidare om det inte skulle passa, känns fett onödigt att reta upp sig på iaf.
    Jag gillar din blogg Carola och hur du lyckas styra upp allt med barnen samtidigt som du tränar osv, men kanske är det en knäpp på näsan för alla soffpotatisar..

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tack❤️Jag är orolig jag med ?Det finns så många märkliga människor …som tycker sig ha rätt att klaga på allt. Svarar man ”går man i försvar” och får ännu mera skit… ? Märkligt.

    2. Agneta

      Huvudet på spiken Frida.Det var därför jag ifrågasatte Camillas kommentar ,som skrev att hon läst Carolas blogg ett tag och tycker att hon är ytlig. Och det måste hon säga? Vart försvann vett och etikett? Hur klarar dessa människor vardagslivet med vanliga konversationer med kollegor.Blir de kränkta hela tiden?! Om jag reagerade så då skulle jag rannsaka mig själv . Men detta är inte bara ett problem hos Carolas blogg.Hela sociala medier är fulla av människor som lider av extrem kränkthet.

  11. Lisa L J

    God fortsättning!

    Din blogg är en av de få bloggar jag läser och den är mycket underhållande; därför återkommer jag ibland för att roas, skratta, förundras och beundra ditt härliga sätt att förmedla tankar och raka åsikter i skriven text. Fortsätt så! Tack! ?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tack❤️När du skriver att den är underhållande blir jag stolt och glad, det är min önskan att det är så den ska uppfattas:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting