Okategoriserade

Kikar ut ur bubblan lite:)

Innehåller annonslänk för Nextory

.

Det är en väldigt märklig tid mellan jul och skolan börjar, speciellt sådana här år när det är mycket röda dagar på vardagar. Hela samhället går liksom i ide.

Jag har fått mindre mail på två veckor nu än vad jag normalt får på en dag…:)

Det är oerhört lugnt och avstressande. Jag älskar ju sommaren men just de här dagarna tror jag ger mer genuin avkoppling och nedvarvning än sommaren, på ett sätt. Man kan helt lovligt bara slappa och jäsa, och så många är lediga samtidigt att hela samhället som sagt går på sparlåga.

Jag kommer från vården, så jag vet att det inte gäller alla. Det finns många yrken som inte tar hänsyn till röda dagar, men så är det ju. Man kan ju hoppas att OB- tillägget höjts lite sen min tid iaf, jag fick 50kr extra/timme på storhelger?

.

Jag måste plugga idag. Nog för att jag på sätt och vis gjort det hela tiden i och med att vi ska läsa så mycket skönlitteratur, men det känns mer som lyxplugg:)

Att ligga på sängen med en chokladask intill är mer lyx än plugg.

Idag måste jag läsa andra böcker, som jag laddat hem från min kompis Nextory

(Ni får 30 dagar gratis läsning via länken??)

Jag ska läsa en novellsamling som heter Majas morsas kompis sambo, och en bok med det korta(?) namnet Den besynnerliga händelsen med hunden om natten.

Plus en som jag redan läst i en annan kurs men inte kommer ihåg ?, Skrivandets sinne.

Det, plus tillhörande diskussionsinlägg, och några ytterligare uppgifter, blir det sista ”tråkgörat” i den kursen, efter denna deadline är det fritt skrivande som gäller:)

Jag kommer alltså ha fyra stora projekt pågående samtidigt. Det kommer kanske bli mycket men allt handlar om egna texter så jag behöver inte plugga in saker i alla fall.

Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska skriva om i denna kurs… varför stressa när deadline är 7/1… många dagar kvar ju;) men tror det kommer bli en fantasy. Eller något helt annat? Jag kanske ska prova att skriva en icke-action? Brrrr… tråkigt:)

Eller så vänder jag på mina ursprungstankar, kör den fantasy jag redan kommit långt på i en tidigare kurs i denna, och påbörjar den nya fantasyn för barn i typ 12 år och uppåt i Skriva barnlitteraturkursen? Eller nåt helt annat:)

Jag orkar inte skriva självbiografiskt om jag ska prestera fyra texter, det är alldeles för dränerande mentalt, så den får vänta.

Jag skriver ju en tok-action redan som jag fortsätter med, plus en essä om våld, alltså mitt eget våld? i texterna, så det kanske är skönt med nåt ”tråkigt” ?

Spontant blir svaret ett rungande Nej! Jag gillar våld. Älskar att få skjuta huvudet av nån och sen mysa runt i blod och hjärnsubstans… ? I skrivande form då, jag är ganska övertygad om att jag inte skulle uppskatta det irl. Men det är roligt att testa gränserna för vad jag kan beskriva. Vad reaktionerna blir.

.

Ja, så det ser jag fram emot. Idag ska jag beta av lite plugg- uppgifter som sagt. Sen ett jobbigt HIT-pass. Sen mera plugg för Patricia ska på dejt ikväll och det blir kanske inget Prison break. Då kan man lika gärna jobba på.

I morgon ska jag vara glamourmodell:)

Patricia ska göra en glamourläggning, hon pluggar ju till frisör, så jag upplåter mitt barr till hennes händer. Sen ska jag vara barnvakt åt Jack, över natten med. Det ska bli mysigt! Även om sömnen blir ungefär hälften så lång.. eller förresten.. så mycket som vi alla sover just nu blir det nog snarare en tredjedel ?

Det är härligt med en liten busunge i huset:)

Nu ska jag inte skjuta på det längre, Nextory – Here I come!

Snapchats filter är roliga:)

Hörs snart!!

Kommentarer

 1. Elin

  Vill tipsa om den inlästa engelska version av The curious… Så bra, lite som radioteater. Den finns på Storytel, vet inte hur det är med Nextory.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ohhh tack, jag tycker inte om att läsa/lyssna på engelska.. det vore dock säkert skitbra så jag lägger ditt tips på minnet:)

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ja nu är jag inte språkpolis mer än när jag själv känner för det. Till vardags är jag precis som alla andra. Men inte anonym;)
   Men faktum är att mailen är pyttesmå, för att inte säga yttepyttesmå.
   Innehåller inget viktigt alls. Ganska skitskönt:)

   1. M2

    Den bjöd jag medvetet på. En vadslagning där jag befinner mig för att se 1) om Carola tog den inplanterade och 2) hur lång tid det tog för försvaret att gå igång.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing