Okategoriserade

Vi hittar den inte, mamma….

Ni vet det där med att om inte mamma hittar något, då är det borta på riktigt. Lite som att om inte silvertejp funkar så är det trasigt på riktigt:)

Mina barn suger på att leta. Jag har svinigt ont i nacken, rent självförvållat men det gör ju inte det hela mindre smärtsamt 😉 och öppnade lådan i sovrummet där vi har vetekuddar.

Tomt.

Aha..men då får de väl leta reda på dem då. Inga problem kan man tycka men inte fan har de hittat nåt. Jag får fortsätta ha ont, och åka och köpa en ny i morgon. Ja, jag vet att man kan hälla diverse saker i en strumpa eller örngott, men riktigt så ont har jag inte. Än.

I morse klev jag upp early birdy, tidigt som fasen, redan före nio:) Seriöst, så vaknade jag EN minut före klockan, och sen käkade jag och drog iväg. Inte en unge var vaken så jag lämnade en liten lapp.

Väl där så råkade jag kanske berätta att jag i normala fall, på lediga dagar ställer klockan på 10.15. Ställa klockan till då? Ja, de morgonpiggelina får håna bäst de vill, forskarna har ändå kommit fram till att vi morgontröttisar är bäst.

Träningen var mellan 10-11, och det var samma grispass han serverade oss sista gången innan jul. Med tolv minuter långa intervaller är man inte så kaxig. Jag vet att jag sa att jag saknade honom, men nu är jag inte så säker längre;) Skoja bara, han är bäst.

Flera av oss hade bokat dubbelt så vi sa hejsvejs ses i kväll, och åkte hemåt. Jamies kompis pappa messade och undrade om Jamie ville komma och leka hos dem. De har flyttat ut en bit från stan, så jag fick köra honom dit. Mitt emot där Mirka bodde förut och jag hade ingen aning om att de byggde hus där. Jag hade pappan i telefon som guidade mig, men lyckades ändå köra förbi, såklart det är ju faktiskt en paradgren att köra fel.

Sen behövde jag inte hämta honom för de skulle in till stan och hämta kids så Jamie fick skjuts hem.

Jag åkte hem, duschade och satte mig med plugg. Deadline idag och alla uppgifter och kommenterar som skulle in är det, förutom en. Det är en bok vi ska diskutera som jag inte hunnit läsa, så den får jag skriva om i morgon. Jag gillar inte att missa deadlines, men ibland blir det så. Den här boken tog tid att få från bibblan, så jag hade inget direkt val.

Min ekfras som jag skrev i går blev jag nöjd med, jag googlade konstnären, Caravaggio, och målningen heter Judith Beheading Holofernes

judith beheaded Holofernes

Judiths bok, Gamla testamentet, hon förför honom och skär sen huvudet av honom, för att rädda sitt släkte som han håller på att underkuva.

Jag får se vad läraren tycker, men jag är som sagt nöjd med att få skriva om blod som sprutar och slippa dikter. Och apropå dikter…igår googlade jag svenska översättningar på en dansk poet och gick tokbet. Så med hjälp av dansk-svensk ordbok och den minimala kunskap jag har i danska fick jag till sist nån slags ordning på vad fan dikten handlade om.

Alltså poeter….ett släkte för sig. Obegripligt. 🙂 Men all respekt för att de fattar nåt. Eller….? Gör de det? Hm… Det kanske är lite Kejsarens nya kläder….:)

Jaja.

Nu har jag nästa deadline den 10 och sen skitstora gånger flera den 17:e så jag kommer få sitta här mest hela tiden. Förutom när jag drar och tränar då. Det är ändå tur att man har nåt vettigt att varva med.

Jag tänker inte göra mer i kväll för jag är trött och har ont, så det ska bli serier. Om tjejerna har tid, det var lite oklart, så blir det Prison Break, annars tar jag en annan favorit:)

Nämligen remake av Magnum:D

Har en kompis(man) som inte begrep varför i hela friden jag tittade på Magnum, så jag fick googla fram en bild på dagens Thomas Magnum och skicka till honom.

 

 

” Aha, jag fattar” var hans svar:D Han måste ha missat den här för annars är han ganska duktig på att tips om serier, han vet ju mina kriterier:)

Action, inte massa sex, våld, gärna snabba bilar, mycket gärna fantasy och framför allt snygga killar. Uppfylls det sistnämnda kan jag tänka mig det mesta:)

Nej men okey, lite seriöst. Jag gillar Magnum, och jag gillar Hawaii 5-0 för det är framför alltfantastiska miljöer och alldeles lagom tramsiga storys. Man kan titta på dem med ett halvt öga och sen glömma bort dem. Krävs noll engagemang, men ger en stunds förströelse. Och snygga människor:)

.

Hörrni, jag vill veta om någon av er fastat. Inte ramadanfasta utan mer i hälsosynpunkt. Jag har flera hälsocoach-kompisar som pratar om det och jag är nyfiken.

Varför? Jo, främst för att jag är less på mat. Det är den krassa sanningen. Jag är tokless på att äta mat. Det värsta är att det är precis lika kul som alltid att trycka i en chokladkaka eller varför inte en påse chips, men det tänkte jag komma till bukt med genom att fasta. Jag behöver nog avskräpifiera mig lite. En av syrrans arbetskompisar, en man på 50+ som tävlar i Ironman över hela världen, och tränar minst två gånger om dagen, fastar en dag/vecka. Dels för att ha stenkoll på vikten, ska man göra Ironman är varje gram viktigt, men även för hälsan.

Det är jag sugen på att göra. Skjut mig inte nu. Jag har alldeles för ont i nacken för att orka ta nån vikthets-diskussion. Jag vill bara höra om ni har några erfarenheter av det, innan jag googlar mig klok:)

Jag menar alltså inte massa juicer eller annat jox utan bara låta bli att käka en dag. Dricka vatten och kanske kaffe för annars blir det ju onödigt tråkigt:)

Nej men hörrni, jag tror jag måste se vad skafferiet har att erbjuda i form av ris-aktiga saker, för jag måste ha nåt varmt att lägga på den där onda nacken… alternativet är spikmattan men då behöver jag klä av mig lite och det är alldeles för kallt inne för det.

Sen messa tjejerna och se vilken snygging vi ska kika på. Magnum i min ensamhet eller Michael och Lincoln tillsammans?

Vi hörs i morgon! Förhoppningsvis har huvudvärken från nacken gett sig då också så jag kan tänka lite mindre svamligt:)

Natti natti på er!

 

Kommentarer

  1. Victoria

    Har kört 16:8 och det funkar super bra. Jag har ätit LCHF och kunnat fasta lätt ett dygn men som sagt det krävdes lite förändringar till att vara i ketos först.

  2. Fia

    Häll kokande vatten i en glasburk och lägg typ en strumpa mellan dig och burken så du inte bränner dig, funkar minst lika bra som en rispåse. Kolla upp äggfasta, 6 ägg och fett per dag.

  3. Noris

    Kolla upp Jonas Colting. Han kör fasta och stenålderskost.

    Han fick mig att börja mes 5:2 och jag mår avsevärt bättre. Lättare och fräschare.

  4. Viola

    Tips när vetekudde/värmedyna inte finns, blöt en handduk, vrid ur lite ”lagom” och värm den i micron. Lägg den sen i en plastpåse och ytterligare en skön handduk/köksduk mellan dig och den varma ”plastpåsehandduken”.
    Hoppas värken ger med sig!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting