Okategoriserade

Fastat:)

Ok, nu kanske ni tolkar det föregående inlägget som att jag blev rabiat av hunger;)

Men så är det inte. Jag blir inte tjurig när jag är hungrig och tycker att ordet ”hangry” är roligt men fånigt. (Hungry+angry=hangry)

Jag frågade er om era erfarenheter av att fasta och någon av er skrev Jonas Colting.

”Jag gillar honom inte, jag kan typen” dömde jag ut honom pga hans namn som lät som nån egenutnämnd hälsoguru utan koll;)

Jag ber om ursäkt. Han verkar rätt vettig och kunnig. Stenålderskost och fasta verkar vara hans grej. Plus ganska tung träning.

Dessutom var han rak och enkel. Hans bästa tips om man ville testa fasta var – Prova! Låt bli att ät och se hur det känns.

Inget farligt händer av att man är utan mat ett dygn eller två, däremot verkar det finnas ganska många hälsofördelar. Jag har inte googlat mig klok än men mitt sunda förnuft och egna erfarenheter säger att man funkar utmärkt utan att konstant äta.

När jag blir nyfiken på något så måste jag testa:)

Så idag lät jag bli att äta. Bara sådär. Jag drack vatten, både helt naturellt och med lite citron i, och jag drack en kopp kaffe och en kopp te. Tänkte att jag får se hur länge det går, blir jag skithungrig så äter jag.

Och även om jag nu är lite småsugen, halv två på natten, så har jag inte varit hungrig. Jag har skrivit mina texter och huvudet har känts klart och redigt, och kroppen känns pigg. Nu gjorde jag inga stora knop men var och handlade med mamma i alla fall:)

Jag klev upp halv åtta så jag har inte sovit mig igenom det heller:)

Nästa gång måste jag testa att träna som vanligt men idag var det vilodag.

Jag var sugen på att äta både en, två och tre gånger medan jag pluggade men det var mer för att jag var uttråkad:) Hungrig? Nope. Konstigt egentligen men så var det.

Jag är en jäkel på att småäta, och gärna på kvällen, så jag trodde det skulle vara mentalt jobbigt att sitta och se Prison break utan att smaska i mig nåt, men även om Corrindas rostade mackor doftade ljuvligt så kändes det inte som att jag ville avbryta.

Jag har ingen vilja av stål men uppenbart gick det strålande:)

.

Varför fasta? Ja för att det ska vara hälsosamt först och främst. Inga insulinpåslag, eller svajande blodsockerkurvor. Bra för metabolismen och matsmältningsapparaten får vila. Bland annat.

För att jag behöver bryta mina ätvanor lite, de är inte optimala just nu.

Och för att jag ville se om jag hade pannben till det. Men det gick så enkelt att det inte var nån utmaning:)

Jag tror jag kommer fortsätta ett tag, ett dygns fasta i veckan, så återkommer jag med utvärdering sen:)

Googla och läs innan ni skriker vikthets, ok? ??

Nu kommer eldprovet. Jag har svårt att somna om jag är hungrig. Jag tycker inte att jag är det nu men det visar sig när jag släcker och kryper ihop:)

Hörs om det i morgon 🙂

Natti natti:)

Kommentarer

 1. anonym

  Prova låter vettigt, men eftersom alla låter så positiva vill jag dela med mig av min erfarenhet också. Provade en fastevariant (16:8) förra året, det slutade med att jag (trots att jag upplevde att jag mådde bra och var helt normalviktig) fuckade upp min kropp så att mensen försvann och jag fick östrogenbrist, trodde jag hade kommit i tidigt klimakterie, inte kul. Tydligen kan fasta ha en del negativa effekter just för kvinnor, så himla orättvist, mådde ju så bra?

 2. Sofia

  Hej! Nu har ju jag som mål att gå ner i vikt. Men en man hemma som inte ska gå ner (han skulle isf snarare behöva lägga på sig).
  Vi kör 24h fasta varje dag. Alltså äter bara ett mål mat om dagen. Vi har valt middagen (som intas 15.30 pga dotter som somnar redan 16.30?). Efter tre dagar är man inne i det och tänker inte ens på det.

  Du kanske skulle kunna kombinera din endagsfasta med 16:8 resterande dagar? Alltså bara ärfönster på 8 timmar och lägga det så att det sista du hinner äta är middag (typ vid 18?) för att komma åt småätande på kvällen.

  Skulle också vilja slå ett slag för ketogen kost. Alltså INGA kolhydrater (du får läsa om fördelarna, finns massork) under en period du vill komma åt socker och småätande. Efter en månad med denna kost blir allt äckligt sätt och det är på gränsen att frukt går att äta för att det helt enkelt smakar så sött när man blivit så totalt avvand

 3. Anette

  Hej, jag och min man brukar också fasta ibland. Ibland kör vi två dar i veckan. Vissa dagar går bättre än somliga när man är vrålhungrig!! Men nyttan den gör på kroppen är nog obestridlig. Eller tjaa, det känns så i alla fall. Vill man minska på plufsigheten så funkar det. Men vi har nog ätit 500-600 kalorier även under fastedagarna enligt Mosleys metod. Han som uppfann 5:2. Ja fler borde pröva, man mår bra av att verkligen se över sina matvanor. Många gånger äter man bara av gammal vana. Inte ens för att man är hungrig.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing