Okategoriserade

Rea! Semla! Måndag! Skriva:)

Innehåller annonslänk för Cellbes

 

Hello i stugorna! Måndag idag, hela dagen, men nu är den snart slut. Och som vanligt så kommer veckan att ramla på i turbofart. Jag undrar om NASA på allvar har gjort undersökningar som bekräftar att jorden snurrar minst dubbelt så snabbt nu för tiden? För så måste det ju vara.

Jag började dagen med att vakna, före klockan…? Skumt. Ännu mera skumt var att jag inte var dödens dödstrött? Men det gick över sen, och jag hamnade i det vanliga komaliknande dvalatillståndet. Barnen pep i väg till skolan allt eftersom. Nyheterna talade om att det varit en explosion på en nattklubb i stan. Det visade sig vara BJ (Birger Jarl) och den ligger ett stenkast ifrån Katarinaskolan där Lovelia och Trixie går. Eftersom de pratade om att det var rejäla avspärrningar så letade jag info om det berörde skolan, men hittade inget.

Folk är ju sjuka i huvudet. Vad är det för trams att spränga saker? Det var ju en sprängning i Stockholm också, men den verkar betydligt mer allvarlig.

Jag skickade iväg tjejerna med en uppmaning att vara försiktiga. Och det var ju lugnt.

 

När lugnet åter lägrade sig så intog jag min fåtölj och skrev essä. Det är knöligt, för allt möjligt kan passa in där. Det här är våran c-uppsats, så den måste ju bli bra. Ska publiceras på nåt ställe så man vill ju inte skämmas:) Just nu är det ett enda svammel och sammelsurium. Det var en planering och några sidor text som skulle in, alltså inget krav på att det ska vara klart.

Det höll jag på med fram till elva när jag hämtade mamma och pappa för ett besök på vårdcentralen och sen affären. Jag satt kvar och läste i bilen, jäklars vilket bra flyt jag har i läsningen nu, väljer bara bra böcker:)

Men när jag lyfte blicken och såg biblioteket framför ögonen så bannade jag mig själv en stund för att vara mer korkad än lovligt. Jag skulle till Dau och fixa fransarna senare och tänkte lämna böckerna på bibblan i stan…. För det är ju smartare att gå jättelångt med en tung kasse på axeln, än att gå tvärs över parkeringen…suck:)

Men nu fick jag ju en promenad inne på stan bland lite folk i alla fall, man får väl se det positiva.

När jag lämnade av mamma och pappa så åkte jag hem och hämtade böckerna, och sen till stan. Solen sken och jag vet inte om det bara var önsketänkande men jag tror inte det. Men alltså – solen värmer! Vid flera tillfällen när jag kom i lä och sol så kände jag hur stor skillnad det blev. Eftersom jag inte är så sugen på snö så jublar jag. Att jag fått sätta i motorvärmaren för att slippa skrapa rutorna förtränger jag.

.

Jag börjar släppa mer och mer på alla gamla traditioner. Julen varar fortfarande ända fram till påska, för jag är lat och orkar inte ta tag i det, och dessutom hinner jag inte just nu. Det är ju inte som att jag har en eller två tomtar framme….:)

Men en sak jag släppt hej vilt är att man inte får äta semla före fettisdagen. Jag älskar semlor! Det är bara Ture Sventon som slår mig där, jag skulle lugnt kunna leva på det. Allra allra godast är en helt klassisk variant men man måste ju testa allt. På Ica stod de här semmelwrapsen och vinkade.

semmelwrapSemmelwraps? Semlawraps? Semlewraps?

Jag hade inte testat tidigare och tänkte dela med mig, men så ville ingen unge ha för det var ju mandelmassa på…. eh ja?

Men det gick utmärkt att trycka i sig två, jag hade precis kört ett högintensivt pass, så med lite inbillning blev det ett perfekt post-träningsmål:)

De var goda, men jag gillar bullen och den blev det ju inte så mycket av här.

Jag har testat, kan äta den igen men kan även vara utan den. Men tänker prova alla andra varianter jag ser:)

Och idag kör jag en fastedag igen, just so you know:D

Det är väldigt märkligt att jag inte blir hungrig, borde man inte bli det? En stund runt middagstid känner jag att det suger lite i magen, men efter en kopp te så försvinner det. Väldigt märkligt att jag har karaktär till att fasta helt också. Det är jag fan helt amazed över:) Jag har inte hunnit läsa in mig mer på det heller, men tänker att det verkar vara rätt vedertaget med en eller två fastedagar i veckan, och då kör jag väl tills jag ledsnar. Hälsofördelar är alltid bra. Passar på idag för det var ingen träning, däremot ska jag köra tmi med David klockan nio i morgon så det blir intressant. Jag gjorde i ordning en grymt god chiapudding som står i kylen och sväller tills i morgon, det blir finfin frukost och pre-workout:)

Om den är god…jag har inte smakat;) men den brukar vara det.

.

Nu ska vi prata om bråkiga katter!

Jag har köpt superhärliga fleecefiltar med sådana här fina pompombollar på. En vit och en grå, båda är helt ljuvliga.

cellbesBollarna är REJÄLT fastsydda, men vad hjälper det när båda katterna älskar att leka med dem:)?

De biter av trådarna för att få loss bollarna och jag har nu ett fåtal kvar på filtarna medan resten ligger överallt i huset. Det hade jag inte förväntat mig:)

Jag samlar ihop dem för att tanken finns ju att jag ska sy fast dem igen, men sen inser jag det lönlösa i det. De kommer ju bara bita av trådarna igen, om jag inte syr med ståltråd då;) så de får se de där bollarna som sina julklappar. De kastar och jagar och ligger och rullar runt med dem så det är en fröjd att se vad lyckliga de är, och eftersom jag är mån om att alla ska ha det bra och kul så får det bli pompomfiltar utan pompoms i fortsättningen:)

Men för er som inte har bråkiga katter så rekommenderar jag dem, de var superfina när de låg draperade över ryggen eller armstöden på soffan/fåtöljen.

Cellbes har nu även 50% på reapriset, det gäller till och med söndag, så in med er och fynda loss!

Här kommer ni dit —-> Cellbes

Jag har ett paket som väntar på mig, eller nej förresten det är på väg. Jag fick en notis nyss om att det låg nånstans och väntades komma i morgon. Det är mest Corrinda och Patricias saker, men jag har två mattor som jag längtar efter. Den ena ska jag ha i hallen tänkte jag, men nu är jag osäker på om den kanske passar bättre i köket…? Vi får se, kanske får jag ber er om hjälp:)

Nu ska jag återgå till min essä, och även läsa lite mera.

Vi hörs i morgon:)

 

Kommentarer

  1. Anna-Karin

   Vår dotter är restaurangchef på Burger King Stenhagen och E4:an i Uppsala ?Stolta föräldrar från Timrå (Norrland)

   1. Karin

    Ja, en tjej. Du med dottern på BK. Alla restauranger behöver en ordentlig uppryckning. De är nära nog katastrofer. Smutsiga, ständiga fel i beställningarna ( katastrof för allergikerkr, långa väntetider och personalbrist. Dottern har en kompis som jobbat i Stenhagen och det var inte så bra där milt sagt. Har själv upplevt det många gånger. Nu har vi nästan helt slutat att åka dit. De är mil efter McD och Max.

 1. H

  Åt också semla i helgen, det var 50% pga kort datum så jag intalade mig själv att då var det BRA att köpa semla för klimatets skull, så att affären slapp slänga dem!! Bra sätt att äta semla och känna sig duktig, annars brukar känslan mer vara den motsatta när jag äter semlor. ?

 2. Marie

  Tror jag slår dig ang semlor åt semla i mellandagarna redan och gör alltid. Finns ett fik i Gbg som börjar med semlorna direkt efter jul

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing