Okategoriserade

Pausar plugg

Jag vet att det är mycket pluggsnack men sånt är mitt liv just nu:)

I morgon är det deadline på en skitstor uppgift och jag har skjutit den framför mig för jag har inte vetat riktigt hur jag ska börja. I dag kom jag äntligen igång på riktigt och jag tror att jag kommer ro det i land. Tror!

I vår facebookgrupp så var det många som panikade och inte räknade med att hålla deadline utan räknade med att lämna in lite senare. Jag känner att det är förbannat skönt att ha sällskap:)

Jag hoppas och tror jag får den klar, ogillar att missa deadlines ju.

Idag och igår har Jamie varit hemma från skolan. Oklart vad som är fel men han har huvudvärk och känner sig allmänt risig. Det är ganska enkelt att se på honom om han hittar på, och det gör han inte. Även om syskonen är övertygad om det. Taskiga mörtarna, vänta tills han smittat dem så fattar de kanske;)

Jag hade dubbelbokad träning igår, först med Anders kl 9.00 och sen med Annika kl 18.00. I tisdags körde vi mage på TMI, några övningar som är grymma och jag har sån träningsvärk i magen! Även hela armarna är möra. Det kändes rätt bra:)

Det är himla Najs att köra två pass så här, faktiskt. Vad jag gjorde mer igår? Det kommer jag inte ihåg, så det kan inte ha varit nåt kul. Jag vet att jag satt med plugg några timmar, powernappade en stund och hade tvättjänst. Och så läste jag…:)

Glöm inte att ni får 30 dagars gratis läsning på Nextory klicka där <~~~

Jag låg på spikmattan och läste och när jag skulle sova så… hade jag sån träningsvärk i magen att jag inte kunde använda musklerna till att sätta mig upp. Att RULLA av en spikmatta är inte jätteskönt, gissa om jag önskade att nån var vaken som jag kunnat ropa på för ett handtag 🙂

Idag hade jag inte tänkt träna och då passade en fastedag bra. Jag tänkte köra på två i veckan, och då välja dem utan träning för enkelhetens skull. Men så blev jag inbokad från min reservplats och funderade lite. Avboka eller köra? Varför jag ens låtsas fundera för det slutar alltid med att jag kör. Så även idag:) Och det gick ju bra det med. Mitt eget sunda förnuft har alltid sagt att man inte blir helt utmattad och urlakad av ett träningspass så pass att man måste fylla på alla depåer direkt. Inte heller att man svälter ihjäl om man inte äter på några timmar:)

Och så enkelt som det är att fasta gör att jag kan köra på Iaf tills jag kan göra en ordentlig utvärdering av det. Jag har insett att man skulle kunna spara in feta pengar om alla i familjen fastade två dagar /vecka?. Men ingen annan är speciellt sugen på det. Jag har på de här dagarna redan insett en del om hur jag äter, framför allt NÄR. Jag var på Ica för att handla mat och den lockade inte ett skit men däremot godiset, bullarna, pajerna.. allt onyttigt och onödigt?. När jag sen satt med plugget var jag flera gånger på väg att resa mig för att hämta nåt att äta. Fast jag inte var det minsta hungrig… men jävligt uttråkad.

Sånt här stör mig som fan. Jag hatar att vara slav under olika beroenden, om det sen är att äta choklad, röka eller småäta i soffan. Sånt beteende måste styras upp:)

Så man kan göra ett medvetet val i stället för att bara upptäcka att man precis slukade tre rostade mackor;)

För jag älskar rostade mackor ?

.

Idag var jag också till sjukgymnast med Lovelia. Det tog en vecka för dem att svara. Jag kan inte säga att jag tror samma som hon, för hon trodde på svaga muskler runt knät och en möjlig överbelastning. Jag hoppas på det för det är ju det enklaste att åtgärda. Men eftersom det inte blev det minsta bättre under juluppehållet så känns det inte så. Hon har heller inte börjat spela nyss utan hållit på i flera år och de tränar aktivt på att bygga upp styrkan. Hon fick två övningar att göra som är precis samma som de gör på träningen så …?Men vi ger det några veckor, återbesök i början av februari. Jag kommer nog skaffa slatterband. Tack till er som skrivit till mig om det!!

Jag skulle hämta en bok på bibblan mitt emot Vc, en bok jag behöver till uppgiften jag håller på med. En bok jag haft hemma sen i november men lämnade tillbaka i måndags. Varför det? Oklart 🙂 Helt och fullt hjärnsläpp. Bara att boka om. Givetvis glömde jag den… hade ett paket på Ica som också skulle hämtas och det blev tydligen en grej för mycket;)

Nu har jag snart pausat klart. I morgon blir det hela dagen-plugg med avbrott för ett tandläkarbesök med Trixie. Hon ville gärna ha sällskap för att ta upp att hon vill ha tandställning. Jag hade spetsat in mig på träning, TMI som vanligt, och muttrade väl lite ??Men vafan man får göra sin moderliga plikt mellan varven och det är väl klart att jag går med om de vill ha sällskap. Snart är det ett minne blott. Och då kommer jag sakna det:) Det är nog lika bar för jag har ont överallt. Behöver nog helt klart en vilodag i morgon.

Jamie stannar hemma då med, och jag kommer krypa ner igen en stund när kidsen är väckta. Med den utsikten så kan jag köra på i natt:)

Läsrapport it is… med koppling till den skönlitteratur man läst. Det är inte speciellt kul faktiskt ?

Vi hörs i morgon!

Och just ja, glöm inte kika på Cubus grymma rea:)

Jag sitter i mina gråa underställsbyxor i ull och är så nöjd med mitt köp tidigare i vinter:) Älskar rea!

Kommentarer

  1. Anette

    Jag har också tränat under fastedagarna och det har funkat bra! Läste nånstans att det rentav kan vara riktigt bra för kroppen att man tränar när man fastar. Kom dock ihåg att dricka! Ja, fastan är bäst ju därför att man får koll på sina matvanor (=ovanor). För man äter ju lite av gammal vana, stoppar i sig lite här och där av lite olika saker. Sen att det skulle trigga nån ätstörning?? Ok, säkert, men har man ingen ätstörning kan man lugnt pröva. Och där håller jag med Carola, även ätstörda måste lära sig att hantera sitt ätande/tränande.

  2. Maja

    Fasta, dvs inte äta och träna. Jag vet att det inte är din avsikt men för ätstörda/tidigare ätstörda så är det värsta triggern.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Och även något som man som tidigare ätstörd måste lära sig hantera. Hårt men sant. Jag kan inte behöva inrätta mitt liv, och vad jag tycker/tänker/skriver efter folks potentiella problem, på samma vis som ingen behöver anpassa sig efter mig.
      Jag fastar för min hälsas skull. Om nån triggas av det så är det tråkigt, men de skulle mest troligt triggas av att jag åt en semla också, eller lät bli att äta en semla…

  3. Therese

    en sak jag kom på till. Appen knäkontroll ska ni kolla in. Den är utarbetad av Svenska Fotbollsförbundet för unga kvinnliga fotbollsspelare eftersom tydligen unga tjejer kan få större problem med just knäna.

    Både jag och sonen har använt den, funkar bra.

  4. Tess W

    Jag har gått till sjukgymnast i omgångar under flera år och det är stor skillnad mellan nu och för några år sedan! Då fick jag behandlingar och övningar att göra hemma eftersom jag har fibromyalgi och en dålig rygg men nu är det bara övningar att göra hemma själv! Jag opererad mig för ungefär ett år sedan för Halux Valgus och läkaren sa att jag behövde sjukgymnastik. Men när jag fick prata i telefon med sjukgymnasten på min hälsocentral sa han att jag inte behövde komma dit utan att jag skulle vicka på tårna, det var allt! Så jag är inte ett dugg förvånad att hon bara skulle göra några övningar enligt dem. Hoppas hon blir bra snart! Stora kramar Tess W

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Härligt! Jag har ju stor tilltro till sjukgymnaster över lag. De är oerhört kompetenta. Därför blev jag lite besviken när hon bara gav henne övningar som Lovelia sa att de gjorde varje träning. Utfall och stå på ett ben liksom… Jag har ju varit runt idrottande tjejer i många år, mina egna har varit rätt förskonade men av övriga i lagen har många knäproblem, och ingen har fått två övningar som bot. Jag kan helt enkelt inte känna mig trygg i hennes diagnos, och min magkänsla brukar stämma. Men vi får se, jag önskar min personlige sjukgymnast var hemma och inte på långresa i Söderhavet så man kunde rådfråga honom:)

  5. Malin

    Hur jobbar baskettränarna (för det är väl basket hon spelar?) med uppbyggande knäövningar?
    Min man är fotbollstränare och fotbollsförbundet har gått ut stenhårt med att träningarna ska innehålla mycket knäövningar i förebyggande syfte för just tjejer i den åldern som Lovelia är i. Knäproblem och tjejer hör tydligen ihop. Kan tänka mig att knäbelastningen är väldigt hög för basketspelare ⛹️‍♀️

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag vet inte helt för jag är inte där:) Men det är Mkt övningar med gummiband runt knäna, de har en del styrketräning och har fått pt-tid. Det är ju extremt vanligt med knäproblem när barn växer, och tränar hårt, så jag gillar de direktiven. Mkt bättre att försöka förebygga än behandla sen!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting