Okategoriserade

Barnvakt:)

Igår var jag barnvakt till Jack. Det enda som är jobbigt med det är att kliva upp klockan åtta en söndag:D För er som är morgonpigga låter det som trams, men för oss morgontrötta stackare är det inte att leka med. Jamie klev upp han med, för han älskar Jack. Och det är väldigt ömsesidigt ♥

Jack och jamieJamie talade om att Jack är hans bästa vän. Förstå att man smälter:)

Så fort som Jack får syn på Jamie så är jag totalt överflödig. Jag skulle kunna gå och lägga mig, åka och träna, gömma mig under en sten, för han skiter i mig. Så länge han inte blir ledsen för då är man okey:) Jag passade på att börja plocka undan julen, för det har jag inte hunnit. Min feta deadline i fredags har tagit all tid. Nu håller jag på att skriva ut vårens kursplaner så jag sen ska kunna planera lite. Första verkar vara i början av februari, men då för fler kurser samtidigt.

Nu hann jag inte speciellt långt med julundanplockandet för jag var så oinspirerad. Totalt och fullkomligt. Blä. Jag hatar att plocka undan saker, så mycket att jag mer och mer låter bli att ta fram dem. Nästa jul kanske det inte blir mer än en tiondel av allt vi har.

I den här familjen är vi Pro-gun. Lite som i Texas. Fast inte.

jackJag är splittrad. Bland det roligaste som finns är ju att skjuta på saker och folk, men något av det värsta jag an tänka mig skulle vara att skjuta någon på riktigt. Det är långt ifrån OK. Men lasergame, och säkert paintball och såklart luftgevär – skitkul. Att kuta runt hemma och låtsasskjuta är lika roligt det:) Än så länge har det enda resultatet av att barnen haft vapenleksaker varit att de är vassa på att skjuta prick. Jag tror det håller sig där.

Jack tycker det är superroligt att med pistolen i högsta hugg jaga och jagas runt huset:)

När han sprungit tusen vändor, och klockan var runt halv tolv tog jag över och vi gick in och lade oss. Jag trodde att förra gången kanske skulle vara ett undantag, då somnade han på två röda, men det var samma nu. Han går ju på dagis, och de sover på madrasser, så han är kanske van.

Jag vågade inte lämna honom ( man kan även utläsa den meningen som ”Jag var trött och passade på att sova middag jag med”) så jag sällskapade med honom. Hörde långt bort hur Janelle kom, men visste att hon skulle äta lunch, och tänkte att hon nog inte har bråttom hem. Simon jobbade helg och ligger och sover på dagarna, så det är tråkigt och besvärligt att vara hemma. Mycket riktigt, hon stannade kvar några timmar:) Jack vaknade efter två timmar, satte sig rakt upp från sovande som en såndär mumie som reser sig ur sarkofagen ni vet:)och var pigg och glad. Vi gick upp och Jack kunde kramas med sin mamma lite, för att sen besviket konstatera att Jamie inte var hemma. De hade häng med den andra föräldern, så de hade åkt vid tolv. Jack var inte alls lika nöjd, skulle man kunna säga:)

.

Vi satt och snackade, tills Janelle skjutsade Patricia till tåget vid fyra. Patricia ska på kursträff i Malmö och blir där till på onsdagkväll.

Kolla för övrigt in gossens centimeterlånga ögonfransar !

jack ögonfrans lashesDe har han INTE fått från sin mormor direkt;)

.

När de åkte hemåt så lullade jag ner och bytte om till träningskläder, och blev upphämtad av syrran. Intervall-flex. Kan inte säga att det gick bra. Inte dåligt heller. Men det var inte så kul, det var inte så jobbigt förutom att rusha då, och det kändes lite ovärt. Kanske roligare nästa gång! Vi gick in på gymmet efteråt för att hänga lite. Jag har en liten ocharmig låsning i baksida skuldra som jag tänkte kunde lossna av lite häng i monkeybaren. Nej, det funkade inte, men armgång är alltid kul. Sen snurrade vi lite i romerska ringarna, och jag övade mig i handstående.

Jag blir ju irriterad som fan när jag inte kan saker, speciellt saker man tror man kan:) Som att stå på händer. Vafan, det kan ju alla:) Och jag kan, men inte så länge. Det är väldigt bra för balansen bland annat att vara upp och ner, så nu tänkte jag öva lite mer seriöst. Stå på huvudet däremot, det vågar jag liksom inte längre? Jag har såklart provat, men det gjorde mest bara ont. Hur fasen gör man? Kanske måst kolla på Youtube:)

Jag har ganska svaga handleder, det har jag nog alltid haft, men efter alla graviditeter med hormonpåverkan på lederna så är det ju inte bättre direkt. Men, jag har tränat upp dem hyfsat. Jag får fortfarande lätt ont, och statiska övningar som plankan exempelvis, där ger handlederna upp före resten, så det finns att öva vidare på. Skittråkigt förvisso;)

.

Hemma sen så käkade jag gröt och fortsatte plocka julsaker. Jag plockade reda i kartongerna också så nu är det nog som det ska.

Jag hann inte klart (orkade inte) så det var bara att göra idag. Hela dagen har gått åt till att plocka, flytta runt grejor, granen är ute, och tretton miljoner barr har dammsugits upp. Jag brukar klippa av alla grenar, stoppa i en säck och sopa upp alla barr, men i år hade jag ingen lust med det. Det tar massa tid som jag inte hade:) Så ut med granen i ett stycke och sen dammsuga. En hel dammsugarpåse åt skogen….

Fy fasen vad tid det tar! Robban hjälpte mig flytta tillbaka hörnskåpet som får maka på sig varje jul, och katternas klösträd är på sin plats igen. Jag har en del små lösdrivande saker kvar att ta reda på men är less nu:)

Vid halv fyra åkte jag och tränade cirlekfys. Dagens största begivenhet:D

Jag har fastedag idag, och då är jag så smart så jag serverar kidsen mat jag ändå aldrig skulle äta, som köpes-köttbullar till exempel. Brrr! Jag tror inte jag skulle kunna äta det ens under pistolhot. Jag äter bara mina egna, och mammas. Men barnen älskar det:) Win win!

Jag glömde köpa sås. Här är vi lata och kör med pås-sås, men om det kniper som idag;) så får jag veva ihop en egen brunsås. Inte det mest komplicerade man kan göra direkt.Har man bara lite grädde och soya så är man ju där:) Passade på att lära Robban hur man reder en sås också.

Jag överlät maten till ungarna och gick ner och duschade.

Sen bäddade jag rent, det var på tiden och eftersom det hoppat upp en hel del granbarr i sängen på det sista, så var det najs att bli av med det. Nu ser jag fram emot att krypa ner där och läsa om ett tag:)

.

Jag hade nåt jag skulle fråga om också, men det har försvunnit. Blir så ibland:) det kommer väl tillbaka, eller så var det inget viktigt.

Hörrni, vi hörs snart igen!

 

 

Kommentarer

 1. Hanna

  Har även jag samma problem varje år när granen ska ut…barr överallt ? är liiiite för snål för att slösa en dammsugarpåse på barr så jag tar nuförtiden alltid en omaka strumpa och sätter fast med hårtofs sen slänger jag den när barren är dammsugade, funkar också med en fryspåse och hårtofs 🙂

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   En strumpa ? Vad har du för pytteliten gran? Eller kanske tar du ut den medan den fortfarande håller kvar barren någorlunda;)
   Jag brukar kunna sopa ihop en tiolitershink med barr ??
   Men, då brukar jag iofs klippa ner granen, gren för gren och då rasar ju barren.
   Jag brukar inte dammsuga för jag är för snål jag med att offra en hel påse, men nu skulle det komma en ny laddning påsar hem precis i dagarna så jag visste att jag inte skulle stå utan 🙂
   Blev lat 🙂

 2. Marie

  Har inga problem med barn som tycker de är kul leka med pistoler har barn gjort sen urminnestider. Även jag som tjej har en gång lekt med pistoler, hade en knallpulverpistol som va himla kul. För inte tala om mitt täljda gevär jag hade på landet när vi lekte cowboys och indianer alla ville vara Zeb Machan el Luke han funka ochså 🙂

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Hade också knallpulverpistol:) så kul!! Tills det tog slut?men då fick man göra egna ljudeffekter. Vi lekte också macahans, och Bröderna cartwright:)
   Så roligt:) Cyklarna försågs med snören = tyglar och döptes till Silverpilen eller likande och var bästa hästarna. Fantasin var det inget fel på:):)
   Jag är helt övertygad om att det man får göra tappar sin förbjudna tjusning.

 3. L

  Mina barn är vuxna men skulle aldrig köpa vapen till mina barnbarn, kan väldigt lätt förväxlas med riktiga vapen. Med tanke på hur det ser ut i Sverige idag känns det inte helt OK att promota vapen.

  1. Kajsa Kavat

   Väldigt svår fråga, som förskollärare har jag sett hur småpojkar (sällan flickor), plockar pinnar i brist på annat och så är det pangpang… När de bygger med duplo så är det ofta det första de gör, en pangare. Måste sitta djupt inne i våra gener, särskilt de manliga. Tror ändå inte att just de barnen blir mer våldsbenägna än andra.

   1. Yvette

    Jag har 7 barn,fem flickor och 2 pojkar.När de var små så var leksaksvapen inte någonting som jag ville att de skulle få ha,absolut inte.Men vad händer ? Pojkarna byggde vapen av lego redan i 4/5 års åldern.Till och med rostat bröd användes till att forma till en pistol.Tror också att det måste ligga i generna för de hade ingen yttre påverkan när det gäller vapen.De fick inte se vad som helst på TV och på 90 talet när de var små så fanns inte så mycket våldsamma videospel etc

   2. familjenannorlunda
    familjenannorlunda

    Det tror inte jag heller. Och jag tror också det sitter djupt i generna. Hanar i alla, eller de flesta iaf, raser beskyddar sin hona och sin flock med det som står till buds. Vassa klor, sabeltänder, pistoler eller hemlarm;)
    Honorna kan absolut vara starka de med, men i vissa tillfällen betydligt mer sårbara, som under graviditet och amningstid.

    1. Emma Å

     Ofta brukar dock en hona med ungar beskrivas som mycket farlig, vad jag har hört 🙂 Och vilka hannar försvarar sina honor? Trodde att honorna ofta levde ihop och hjälptes åt och gubbarna mest slogs med varandra. Jag gillade också att leka med vapen 🙂

     1. familjenannorlunda
      familjenannorlunda

      Ja gör inte alla hannar det? Sen är mammor såklart beskyddande och farliga men de är sårbara när de är dräktiga, om vi pratar djur, och under födsel och diande. Inte ofarliga såklart.
      En människa är ju ofta ganska trött och tung under graviditeten sen har vi en förlossning, hormoner som mjukar upp leder och amningen sen kan vara uttröttande. Så var det nog ungefär på stenåldern också. Tror jag då, inte hugget i nån Sten 🙂

     2. Emma Å

      Ähh, jag vet inte faktiskt 🙂 jag har för mig att lejonhanar t.ex. alltid lever ensamma och inte alls med ”familjen” men vissa hanar kanske gör det. Hur människorna gjorde vet jag ej, men jag tycker verkligen att de borde göra det! 🙂 jag har en femåring och en liten ettåring nu och jag är fortfarande uttröttad 🙂 Han är ungefär lika gammal som Jack tror jag 🙂

     3. Emma Å

      Förresten kan lekar med vapen säkert fungera jättebra. Allt beror väl på själv lekandet…alla lekar kan ju bli ”dåliga” och man får väl ha lite koll som förälder bara.

     4. familjenannorlunda
      familjenannorlunda

      Jag tror att lejonflockar består av honor, unga hannar och en ledarhanne. Lejonhannar biter gärna ihjäl andra hannars ungar, de vill ju inte ha nån annans gener gud förbjude ? men sina egna brukar de låta vara, men honorna vaktar dem noga. Tror jag det.. Unga hannar lämnar flocken för att söka en egen och potentiellt bli ledare, men annars strövar de nog ensamma.
      Det är jobbigt att vara mamma, tur att det också är jäkligt kul och givande 🙂

 4. Ellinor Blomqvist

  Har full förståelse att tidiga morgnar kan vara ett elände,jag som är morgonpigg tycker att allt efter 21 är hemskt?Men om det är fest så glömmer jag att klockan är sent men likt förbaskat är jag vaken klockan sex nästa morgon?

 5. Sanna

  Åh, det där me pistoler tycker jag är jätte svårt! Våran pojke på 8 år har några Nerf pistoler. Nu ser ju dom heller inte i närheten av riktiga ut. Men hittills har han bara fått använda dom inne. Han har två olika pricktavlor till dom. I somras fick han o en grann kompis leka med dom ute på baksidan där det bara va dom. Vi har en regel att aldrig skjuta, el ens sikta mot någon. Om man nu inte kör tillsammans o dom som är me på det är me. Jag körde tillsammans med min son o min bror en gång o det va ju faktiskt kul!? Men vi har varit noga o talat om att det finns dom som kommer från länder där det är krig o dom kan tycka att det är jätte läskigt o obehagligt med pistoler (även om de är orangea, vita o blå o inte alls ser ut som riktiga) därav ska man ha respekt för andra människor. O som sagt va inte gå runt ute med dom el sikta mot någon annan. Det svåra är att i skolan säger dom att barnen inte ska hålla på för mkt med vapen. Samtidigt är det väldigt spännande med det. Min man va oxå väldigt intresserad av det när han va liten. Min bror hade en knallpistol när vi va små men då va det inte alls lika mkt prat om att barn inte ska leka med sånt. O krig försegick även då, bara att det nu, genom media, hörs mer. Jag känner några som kommer från ett land där de varit med i krig. Därav lär jag oxå barnen om varför man inte ska springa runt me nerfs hur som helst. Men under kontrollerade former, när man själv är med el de är inomhus el ute där ingen annan är tycker jag det är ok. O ofta blir ju förbud mer spännande o då görs det i smyg. Nu kan man iaf lära dom om det o förklara vad det innebär. Sen hade vi nerf förbud (el vilka pisoler som helst) tills barnen va 5 el om det va 6 är, då man kunde förklara så de förstod.

 6. M

  Att skriva vad jag tycker om ungar som leker med pistoler gör jag inte för då skulle det bara dra igång sån där ”jag gör vad jag vill för det är min blogg och jag har ju alltid rätt”debatt igen så det låter jag bli.
  Men, däremot ska jag komma med ett litet råd, om du har sån där vanlig dammsugare med såna papperspåsar man byter så sug inte granbarr med den. De letar sig igenom och kan liksom förstöra
  dammsugaren.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Nej gör inte det:) men allvarligt . Jag har inget emot olika åsikter så länge som de framförs på ett trevligt och respektlöst sätt. Något som inte alltid är fallet.
   Jag tror (TROOOR) inte mina påsar släpper igenom barr, så det borde vara ok. Men när påsen blir knökfull så rasslar det lite överallt så det möjligtvis. Men nu är det gjort! Igen:) för barr dammsugs hela julen? Ska lägga rådet på minnet till nästa år ??

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing