Okategoriserade

Räcker det inte med ett piller, va??

Innehåller annonslänk för Matsmart

.

Alltså jag tog en kapsel med D-vitamin i….öhh, måndags kanske. Varför är jag inte pigg:D ??

Jag suger på att komma ihåg att ta saker regelbundet, så även om jag köpt hem prima vitaminer så står de och dammar i skåpet. Borde räcka med ett piller, en gång.

Nåväl. Kanske komma jag ihåg att ta en kapsel till i morgon, mest troligt inte.

Idag gick de tidigare sjuklingarna till skolan igen, men Jordan var kvar hemma. I morgon ska han gå säger han. Jag litar på att ungarna själva känner efter och beslutet är deras. De missbrukar det inte, för ger man dem ansvar så växer de. Jag kan omöjligen veta hur de mår, även om man ibland inte kan missa att de mår skit, men det är bara de som vet. Ibland får man puffa lite, och ibland bromsa lite, men att ge dem ansvar är fan det bästa som finns för att få dem att axla det. Det har säkert hänt att de stannat hemma för att de inte orkat gå till skolan nån gång, men även det är ju ett tecken på att de ska vara det. Orkar man inte kanske man sovit dåligt, eller är på väg att bli sjuk. Och hade de haft massa frånvaro så hade jag ju fått fundera en extra gång, men de har inte det. Tvärtom:)

Jag har suttit med min text och ett block och antecknat. Synopsis bakochfram skulle man kunna säga, för jag skriver ju inte sånt, utan hittar på allt eftersom. Men nu behövde jag få min tidsaxel i ordning, och nu är den det:)

I fjorton dagar har min stackars Martin kämpat. Och än är det inte över. Men jag vill tala om att jag har kämpat betydligt längre än två veckor med hans äventyr;)

.

Sen tog jag med mig Jordan och hämtade hem Jack. Först via deras lägenhet för att hämta bilstolen. (Om nån sitter på en bra bilstol och vill bli av med den så kan ni gärna hojta. Jag måste skaffa en egen för det blir sånt meck. Den måste såklart vara fräsch och fin och inte för gammal. Men det fattar ju alla:) )

Idag hade han precis ätit färdigt mellis när jag kom, han fick sina händer torkade när jag stack in snoken. Förstå hur varm i hjärtat man blir när han genast börjar försöka resa sig upp, blir upplyft och sätter fart mot mig med utsträckta händer ♥ Lilla Jack, mormors skrutt!

Han vet exakt var hans kläder hänger och snicksnackade medan jag klädde på honom, sen sprang han åt andra hållet i korridoren för att busa lite, och till sist kom vi ut:) Tre meter fram och fjorton tillbaka gör att det tar en stund till bilen, men vi hade ju inte bråttom. Packa in vagnen i bilen och sen barnet och så iväg. Stannade på Ica för att köpa middag.

Och blöjor, för jag glömde ta med skötväskan… Jag har blöjor hemma, men de börjar ta slut, så lika bra att skaffa fler. Förra gången köpte jag up&go, fast jag inte gillar dem nåt vidare, men det hade jag glömt. Nu blev det vanliga:) Och en klämmis för det älskar han, och man vill ju ligga på plus.

jack

Hem och där väntade ju Jamie. Favoritfavoriten:)

De grejade på och jag var ganska sysslolös. Men kunde ju greja med annat, röja köket till exempel och sen laga middag. Korvstroganoff idag, något som Jack åt med god aptit.

jackMed fingrarna:)

Jag äger på att laga mat som småkids älskar, sen blir det lite si och så när de blir större..

Själv fastar jag idag, och drack kaffe. Jag har beställt fler kapslar till min Nespressomaskin, så nu kan jag dricka finkaffe igen. Jag har två kapslar kvar tror jag, och nu beställde jag 100 till:) så det borde räcka ett tag. Jag vet att man kan köpa andra märken som passar i maskinen, men alltså…det är ändå nåt speciellt med deras egna. Det värsta är att de nog inte kommer förrän på måndag. Jaja.

Jack avslutade måltiden med att kasta iväg gaffeln och sen blev det ledsen underläpp när mormor sa att så får man inte göra. Haha, rackarunge. Det gick över på två sekunder och sen var det röj igen. Janelle kom och hämtade honom och då var han bra trött. Lilla hjärtat.

.

Jag återvände till min text och där har jag suttit sen middagen. Nu ska jag se på nåt gammalt avsnitt av NCIS och sen läsa bok. I morgon hoppas jag att jag får plats på det pass jag står som reserv till, ett HIT 35, med Anders. Om inte så möter jag upp några av träningskompisarna vid 14 och kör tillsammans med dem, eller jag kommer köra dubbelt om jag får plats, för Corrinda och Patricia ska dit också, så jag kommer ju bli avis om jag inte åker med:)

Sen måste jag handla, det är ju tacofredag för allt i världen…och chips måste man ha på fredagar har nån sagt. Jag köpte förresten bönbågar häromdagen, de är gjorda på nån böna och så jäkla goda!

Men annars har jag just inget för mig i morgon 🙂 Ja, skriva också då, men det är ju vardagsmat:)

.

Jag har ett tips till er också, från Matsmart 🙂

Till er som har diskmaskin:

https://track.adtraction.com/t/t?a=1136290811&as=1153429434&t=2&tk=1

De här tycker jag är bäst, och det är ganska ofta som de finns på Matsmart, så jag håller alltid utkik.

Idag hittade jag massa basvaror så jag har fyllt upp en del, jag var inte klar när jag printscreenade, men ni ser ju vad jag sparat:)

https://track.adtraction.com/t/t?a=1136290811&as=1153429434&t=2&tk=1Det är fraktfritt över 500kr så innan jag kommit upp i det slutar jag inte:)

Jag väljer alltid att få det hemkört via Budbee, så slipper jag ( och tjejerna på ICA) släpa tunga kartonger. Om nån bara kunde komma och hämta alla tomma lådor här hemma sen vore livet perfekt:)

Jag tycker att Matsmart bara får in mer och mer och mer och mer, så jag har inga problem att hitta det jag behöver. In med er ni med, köp för billigare priser och ta tillvara på sånt som annars skulle kastats.

Nej, nu måste jag hämta lite vatten och sen ett par raggsockor, jag fryser om fötterna så jag får spader snart!

Vi hörs i morgon:)

Natti natti på er ♥

Kommentarer

  1. Hthunberg

    Herregud så vackert barnbarn du har! Även alla dina barn är så fina och verkar så trygga och väluppfostrade?❤️

  2. Pernilla

    Jag har inskaffat ”pensions” tablett ask. Du vet en sådan där plast låda som är märkt veckans dagar och fyllt upp med mina vita miner ( 10 kr på Dollarstore ) och så ligger den på stora rumsbordet går inte att missa. Här äts det Q10, D vitamin, B12, Magnesium/kalium, selen. Ungarna skämtar om att det är bra övning inför ålderdomen.

  3. Malin hälsocoach

    Kroppens förråd av d vitamin kan ta veckor att bygga upp om det är tomt. Tänk på att ta vitaminen ihop med mat då dvitamin behöver fett för att kunna tas upp.
    Ta dubbel dos några dagar. Ställ burken på bordet så du ser den!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag vet?man ska väl börja i typ oktober eller nåt… så det spelar inte så stor roll om jag börjar nu för det är redan försent ?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting